DAKO
- perfektaokna
- Profesjonalista
- Kontaktowanie:
Re: DAKO
też mnie ciekawi co tam się u nich dzieje plotek krąży od lika na ich temat żadnych konkretów cisza spokój i jakby nieobecni ostatnio
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 

CZUJE SIĘ WYWOŁANY DO ODPOWIEDZI
SPRZEDAŻ NIE TAK ŹLE JAK BY INNI CHCIELI
PRODUKCJA DAJE SOBIE RADE
SIEĆ SIĘ ROZWIJA
NOWYCH HANDLOWCÓW CORAZ WIĘCEJ
KLIENCI ZADOWOLENI
CENY W NORMIE
TO BĘDZIE ZNÓW DOBRY ROK DLA DAKO

SPRZEDAŻ NIE TAK ŹLE JAK BY INNI CHCIELI
PRODUKCJA DAJE SOBIE RADE
SIEĆ SIĘ ROZWIJA
NOWYCH HANDLOWCÓW CORAZ WIĘCEJ
KLIENCI ZADOWOLENI
CENY W NORMIE
TO BĘDZIE ZNÓW DOBRY ROK DLA DAKO
Dwa razy koła nie wymyślisz...
-
- Profesjonalista
- Kontaktowanie:
Tak jest, w branży już taka stagnacja, że coniektórzy próbowali jakiś program odpisów podatkowych za wymianę okien lobbować. W PR3 Polskiego Radia nawet tym mówiono. Niech więc nikt nie opowiada, że u niego tak różowo i, że sieć mu się rozwija. Takie bajery, to ja mogę klientowi detalicznemu żenić. Jak to gdzieś mówiono: Bajerować, to MY, a nie nas.
Od dwóch tygodni jakieś 10-15 minut wszystkiego razem. Poza tym jest to forum branżowe a w każdej plotce jest ziarno prawdy, czasami nawet cenne informacje. Tutaj przykład wykorzystania wcześniejszych informacji z plotek do szybkiego działania http://www.oknonet.pl/firma/kontakt/fid,15334.html
pogromca pisze:nie sadze zeby tak bylo jak piszesz. To raczej twoje ciche marzenia. W branży inne chodzą pogłoski![]()
A gdzie o tym wyczytałeś w BRAVO GIRLL czy może w FAKT??

no i po co pytasz skory i tak nie chcesz słuchać odpowiedzi??? to zachowanie w stylu nastolatków.... tych smarkatych

Naisz jakiś fakt, podyskutujemy chyba że posprzeczamy się na poziomie gimów

zainteresowanym podaję link http://www.dziennik.krakow.pl/Artykul.1 ... cf9.0.html , jest to artykuł który ukazał się w lokalnej prasie i wyjaśnia w pewien sposób obecną sytuację DAKO. Wygląda na szczery ( brak w nim takich bzdetnych stwierdzeń jak super zyski za ubiegły rok, zwiększenia produkcji w obecnym roku w stosunku do poprzedniego - coś w stylu OKNOPLASTU), więc myślę że jest prawdziwy, no i w dodatku to wywiad z kobietą. Wyjaśnia też skąd wzięły się owe przeróżne plotki - i tu wniosek, że jak się zwolni nawet szaraka, to trzeba uważać - może nabruździć. A że sam kręcę w branży to wiem, że nie jest lekko, ale grunt to nie popadać w panikę. Ja ze swej strony nigdy nie przyjmuję do pracy pracowników konkurencyjnych firm, którzy sami się zwolnili lub zostali wyrzuceni, proste za parę miesięcy pójdą również ode mnie, albo sam będę się ich musiał pozbyć, a później będę się martwił co "wynieśli" z mojej firmy. Niestety miałem taki przypadek. Wszystkim z branży życzę spokoju i przede wszystkim nie popadania w panikę. 

-
- Czytelnik
witam
mieszkam niedaleko wiec może sprostuje, produkcja na poziomie 20-30%, super nowoczesna malarnia 10%, słabo ale cóż takie czasy, powiem szczerze ze badzo lubie tą firme i nigdy im źle nie zyczyłem, w przeciwieństwie do innych sądeckich firm szczególnie jednej nie ogłupia ludzi hasłami, promocjami -60% i reklamami w stylu gazety Fakt, to solidna i cięzko budowana marka i firma jednak boje sie ze troche przeinwestowali, jak jedna sądecka firma transportowa, w koncu kto spodziwał sie takich zmian na rynku....
mieszkam niedaleko wiec może sprostuje, produkcja na poziomie 20-30%, super nowoczesna malarnia 10%, słabo ale cóż takie czasy, powiem szczerze ze badzo lubie tą firme i nigdy im źle nie zyczyłem, w przeciwieństwie do innych sądeckich firm szczególnie jednej nie ogłupia ludzi hasłami, promocjami -60% i reklamami w stylu gazety Fakt, to solidna i cięzko budowana marka i firma jednak boje sie ze troche przeinwestowali, jak jedna sądecka firma transportowa, w koncu kto spodziwał sie takich zmian na rynku....
Zachęcam wszystkich do lektury dwóch ciekawych artykułów na temat firmy Dako które doskonale oddają atmosferę jaka panuje w Firmie.
http://nowysacz.naszemiasto.pl/wydarzenia/998794.html
http://nowysacz.naszemiasto.pl/wydarzenia/999355.html
Życzę milej lektury!
http://nowysacz.naszemiasto.pl/wydarzenia/998794.html
http://nowysacz.naszemiasto.pl/wydarzenia/999355.html
Życzę milej lektury!
Ja w przeciwieństwie do kolegi Małopolska w ogóle się nie boję że przeinwestowali,mało tego boję się że za mało przeinwestowali i się nie położą, a kilku takich dużych by się przydało żeby się wyłożyło bo rynek coraz mniejszy a wszyscy się ciągle zbroją w nowe moce produkcyjne
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista
Nie wiem jak u nich, ale wysłałem kiedyś i to nie dawno meila z zapytaniem o przedstawienie oferty na VEKE i nie raczył nikt zadzwonić, napisać.
Więc jak licho z robotą i jeszcze zainteresowanych sie olewa to przykro mi.
Więc jak licho z robotą i jeszcze zainteresowanych sie olewa to przykro mi.
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
Panie Pogromca .. wysłałem informację na PRV i biję się w pierś jeśli nie otrzymał Pan od nas informacji zwrotnej - przepraszam.
Co do artykułu w Gazecie Krakowskiej... nie rozumiem dlaczego w dzisiejszych czasach ktokolwiek strajkuje....
Jeśli cokolwiek w pracy mi się nie podoba i czuje że nie jestem zadowolony:
a.) idę do przełożonego mówię co mnie boli, dogaduje się i pracuje najlepiej jak potrafię dalej
b.) nie dogaduje się przybijam piątkę z kolegami i idę w swoja stronę tam gdzie mi lepiej
tak dzieje się w całym cywilizowanym świecie nie rozumie więc po co to całe zamieszanie..
Chłopaki z produkcji robią ciężką i dobrą robotę, ja wiem że to w dużej mierze dzięki nim DAKO ma taką pozycję na rynku a cała sprawa niepotrzebnie jest aż tak rozdmuchiwana.
Pozdrawiam
Co do artykułu w Gazecie Krakowskiej... nie rozumiem dlaczego w dzisiejszych czasach ktokolwiek strajkuje....
Jeśli cokolwiek w pracy mi się nie podoba i czuje że nie jestem zadowolony:
a.) idę do przełożonego mówię co mnie boli, dogaduje się i pracuje najlepiej jak potrafię dalej
b.) nie dogaduje się przybijam piątkę z kolegami i idę w swoja stronę tam gdzie mi lepiej
tak dzieje się w całym cywilizowanym świecie nie rozumie więc po co to całe zamieszanie..
Chłopaki z produkcji robią ciężką i dobrą robotę, ja wiem że to w dużej mierze dzięki nim DAKO ma taką pozycję na rynku a cała sprawa niepotrzebnie jest aż tak rozdmuchiwana.
Pozdrawiam
jest to mechanizm, który dzieli uchył na pół, jednocześnie niezależnie czy przy oknie uchylonym na 100% czy na 50% spełnia funkcje anty przeciągową czyli nie pozwala oknu zamykać się i otwierać bezwładnie np pod wpływem przeciągu. Warto wspomnieć że nie jest on sterowany klamką tylko poprzez pociągnięcia lub dopchnięcia skrzydła i chyba właśnie tym różni się od znanych nam MSL. Warto wspomnieć że DAKO stosuje go we wszystkich okna wszystkich serii (poza łukami i kształtami rzecz jasna:-D)
Krótko mówiąc jest to mechanizm uchyłu połączony z hamulcem ciernym bądź czymś podobnym oraz zapadką regulującą kąt otwarcia. Możesz podać jakiś link żeby obejrzeć prezentację samego mechanizmu?
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia i siedzenia.
sprawdziłem dzieli na pół bez wątpienia...chyba że o czymś innym mówimyanko pisze:A JESTEŚ TEGO PEWNY CZY DZIELI PÓŁ NA PÓL, JA JESTEM PEWNY, ŻE JEST INACZEJ !!!
Hamulca to tam nie ma po prostu rodzaj zatrzasku który przyblokowuje w połowie okno.Magic353 pisze:Krótko mówiąc jest to mechanizm uchyłu połączony z hamulcem ciernym bądź czymś podobnym oraz zapadką regulującą kąt otwarcia. Możesz podać jakiś link żeby obejrzeć prezentację samego mechanizmu?
Z góry dzięki.
http://dako.eu/niusy.php?page=news_detail&news_id=61
RRQ nie interesuje mnie wasza prezentacja która pokazuje tylko okno. Mnie interesuje prezentacja samego mechanizmu,tak żeby obejrzeć szczegóły techniczne. Pozdrawiam.
Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia i siedzenia.
Wróć do „Branżowe Forum Dyskusyjne (broń pozostawiamy w szatni)”