STOLCAD

STOLCAD

Postprzez Gość » Śr sty 15, 2003 9:14 pm

Firma Software S... wykonała i wprowadziła na rynek wspaniały program STOLCAD. Jest on dobrym programem ale jego serwis i autor są niedostępni, klucze sprzętowe natomiast są bardzo drogie. A więc za co płacimy?
Proszę o podpowiedzi czy jest możliwość dorobienia takiego klucza lub jak go ominąć.

Dziękuję
Gość
 

.

reklama oknoAd
 

Postprzez K.K. » Pn lut 10, 2003 5:56 pm

ja mam pomysł na klucze
K.K.
 

Postprzez Zibijw23 » Wt lut 18, 2003 7:31 am

A jaki to pomysl?
Zibijw23
Czytelnik
Czytelnik
 
Posty: 6
Dołączył(a): Wt wrz 17, 2002 10:01 pm

mam taki klucz

Postprzez waldek p » Pt lut 21, 2003 8:32 pm

mam taki klucz chyba do v6.0 oddam tanio
waldek p
Czytelnik
Czytelnik
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pt lut 21, 2003 8:11 pm
Lokalizacja: Gniezno

Postprzez Fąfara » Wt lut 25, 2003 12:07 am

A nie ma jakiegos programowego rozwiązania tego problemu jakis Crack.
Fąfara
 

STOLCAD

Postprzez Gość » Wt lut 25, 2003 12:15 am

ktoś musiałby napisać specjalną DLL-kę np hacer
ponieważ nie jest to program komercyjny to raczej nie ma żadnych szans
chyba że wszyscy by się na to złożyli ale jest to oczywiście [u]NIELEGALNE[/u]
Gość
 

Postprzez maxio » Wt lut 25, 2003 4:47 pm

DLL ke ?? a co ma biblioteka do tego ??
tu musi byc crack jakis ktory bedzie eliminowal sprawdzanie klucza w programie ... To jest wykonalne ... Kupujac klucz dostajesz kod ktory wprowadzasz do swojego programu .
Maxio
maxio
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 297
Dołączył(a): Cz wrz 26, 2002 2:37 pm

Postprzez Fafara » Śr lut 26, 2003 10:50 pm

A nie mozna by napisac programiku ktory by emulowal tego dongla.
Fafara
 

stolcad

Postprzez waldek p » Cz lut 27, 2003 9:50 am

To jest trochę inaczej niż myślisz
DDL- o ktorej mowa musi być tak napisana aby sumulowala klucz wlożony do portu drukarki .mowiąc inaczej program myśli że ten klucz jest podlaczony i wszystko jest OK.
Widzialem wiele programów do ktorego działania był potrzebny wlasnie taki ,,klucz "zewnetrzny i zostaly one złamane.
Być może innym sposobem jest rozebranie u kogoś KLUCZA ? Nna zasadzie podejrzenia technologi
Jezeli masz program stolcad łatwo zauważyć że istnieją w nim DLL-ki
i to daje do myślenia ,wlaściwie crack i DLL to w tym przypadku jedno i to samo i na pwena polega na podmianie w programie :arrow:
waldek p
Czytelnik
Czytelnik
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pt lut 21, 2003 8:11 pm
Lokalizacja: Gniezno

Postprzez Gość » Śr mar 12, 2003 6:29 pm

Jaka najnowsza wersja stolkada?
Gość
 

Postprzez waldek p » Śr mar 12, 2003 10:34 pm

chyba9x
waldek p
Czytelnik
Czytelnik
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pt lut 21, 2003 8:11 pm
Lokalizacja: Gniezno

Postprzez Gość » Cz mar 13, 2003 10:06 am

Na rynku jest już od dawna 10.1 w przygotowaniu jest 10.2
Gość
 

Postprzez Nabakowski » Cz mar 13, 2003 10:10 am

:twisted:
A moż Wam ckrac-ować wynagrodzenia za tak marną pracę !!!
Nabakowski
Czytelnik
Czytelnik
 
Posty: 6
Dołączył(a): So sty 18, 2003 9:39 pm
Lokalizacja: Warszawa

tragedia

Postprzez kiki » Cz mar 13, 2003 2:39 pm

Program jest może i dobry, ale firma składa się z dwóch panów, którzy są bardziej niedostępni od prezydenta Busha 11 września.

Cóż, też kiedyś miałam problem i przez cały tydzień nie mogłam się do nich dobić, wysyłałam maile, nagrywałam się na sekretarkę i stacjonarną i pocztę głosową. Brak odpowiedzi. Czasem odbiera jakaś pani i mówi, że nic nie wie, bo tylko jeden albo drugi z panów są w temacie.
Myślę, że są inne programy dostępne na naszym rynku, tylko trzeba poszukać, chociaż prawda, że ceny w większości są zaporowe.
kiki
 

Postprzez maxio » Cz mar 13, 2003 4:16 pm

Zgadza sie dlatego gdyby nie to ze ostatnio kupilem STOLCADA to bym wolal doplacic drugie tyle i miec kompletny dzialajacy program . Za uruchomienie i przystosowanie programu i przeszkolenie pan S. a dokadniej drugi Pan powiedzial mi 600 zl . Nie chodzi o kwote chodzi o sam fakt ze kupuje program za 5500 netto to oczekuje jakigos wsparcia w uruchomieniu tak aby byl uzyteczny a nie poprstu rzucony z xerowana instrukcja . Pan S. moze wiedziec ze jestem po raz ostatni jego klientem .
Maxio
maxio
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 297
Dołączył(a): Cz wrz 26, 2002 2:37 pm

Postprzez Artur Głowacz » Pt mar 14, 2003 11:22 am

Panowie narzekający na Stolcada. Proszę przysłać wasze adresy na adres wart@poczta.onet.pl a przyślę Państwu płytkę z programem Window Creator 3.0, który jest 2 razy lepszy i 3 razy tańszy od Stolcada. Są tam też sekwencje wideo, dzięki którym przekonacie się o tym. Za 300 zł netto mogę oddać też ograniczoną wersję tego programu, dzięki której uzupełnicie możliwości projektowania, będziecie mogli zrobić to czego nie da się Stolcad'em.

Pozdrawiam,
Artur Głowacz
GSM 692 256 400
Artur Głowacz
 

Postprzez Gość » Pt mar 14, 2003 8:49 pm

Czy dobrze rozumiem że za 300 zł dostanę coś co uzupełnia to co robię w stolkadzie?. Jeżeli tak to co takiego?
Może jakiś przykład.
Gość
 

Postprzez Artur Głowacz » So mar 15, 2003 2:53 pm

Anonymous napisał(a):Czy dobrze rozumiem że za 300 zł dostanę coś co uzupełnia to co robię w stolkadzie?. Jeżeli tak to co takiego?
Może jakiś przykład.


Dowolny kształt okna i dobór okuć do niego, zamównia na dowolnego kształtu łuki i ich wycena. Dokładne rysunki (zwymiarowanych)niestandardowo ciętych elementów np. słupek wycięty w stożek. Szprosy o dowolnych kształtach i ich wycena. Prostota i elastyczność budowy skomplikownych projektów (operacje Undo, Redo, projektowanie za pomocą meteody przeciągania wierzchołków lub całych boków). To jeśli chodzi o to uzupełnienie. Natomiast cały program jest trudno opisać proszę przesłać adres na mojego mail'a podeślę płytkę z sekwencjami wideo i wersją testową.

Pozdrawiam,
Artur Głowacz
Artur Głowacz
 

Postprzez Gość » So mar 15, 2003 5:28 pm

To znaczy że to uzupełnienie wykorzystuje wszystkie dane ze stolkada czy jest to oddzielny program w którym od nowa należy wpisać wzystkie dane dotyczące systemu i wyceny?
Gość
 

Postprzez Artur Głowacz » So mar 15, 2003 8:30 pm

Anonymous napisał(a):To znaczy że to uzupełnienie wykorzystuje wszystkie dane ze stolkada czy jest to oddzielny program w którym od nowa należy wpisać wzystkie dane dotyczące systemu i wyceny?


Nie, no bez przesady jest to zupełnie oddzielna aplikacja. Naturalnie dostarczam wstępnie uzupełnioną bazę danych dla danych systemów okuć i profili. Szczegóły dla każda firma i tak ma swoje więc trzeba je uzupełnić samemu. No, ale to przecież symboliczne trzy stówy.

Pozdrawiam,
Artur Głowacz
Artur Głowacz
 

Postprzez Gość » So mar 15, 2003 10:08 pm

np. słupek wycięty w stożek to chyba lekka przesada.
Gość
 

Postprzez Artur Głowacz » N mar 16, 2003 2:38 pm

Anonymous napisał(a):np. słupek wycięty w stożek to chyba lekka przesada.


No tak przesadziłem, chodziło o przybliżenie wyglądu (taki skrót myślowy). Po prostu w jeśli w kształt prostokątny wstawimy po przekątnej słupek to jego końce będą miały w przybliżeniu wygląd stożka.

Pozdrawiam,
Artur Głowacz
Artur Głowacz
 

Postprzez Gość » Wt mar 18, 2003 9:10 pm

maxio napisał(a):Zgadza sie dlatego gdyby nie to ze ostatnio kupilem STOLCADA to bym wolal doplacic drugie tyle i miec kompletny dzialajacy program . Za uruchomienie i przystosowanie programu i przeszkolenie pan S. a dokadniej drugi Pan powiedzial mi 600 zl . Nie chodzi o kwote chodzi o sam fakt ze kupuje program za 5500 netto to oczekuje jakigos wsparcia w uruchomieniu tak aby byl uzyteczny a nie poprstu rzucony z xerowana instrukcja . Pan S. moze wiedziec ze jestem po raz ostatni jego klientem .

A nie pomyślałeś że tak samo mogło być z tym programem za drugie tyle??
Wystarczy poczytać wypowiedzi na innych forach dotyczące pozostałych programów do produkcji okien.
Gość
 

do uruchomienia programu..

Postprzez really ?? » Śr mar 19, 2003 4:16 pm

jak sie tanio kupuje to sie nic nie dostaje...


W cenie auta nie ma prawa jazdy i paliwa...
I to samo z programami...

Wlasnie u mnie uruchamiaja drozszy program do produkcji okien...taki na A
I powiem tyle...jest niezle, wystarczy wiedziec czego sie chce...
I wystarczy troche checi wspolpracy, a nie wygorowane oczekiwania))
really ??
 

Postprzez Gość » Śr mar 19, 2003 6:23 pm

Czy ktoś pamieta czasy gdy królował windows 3.1, a na rynku były same obcojęzyczne programy do produkcji za horendalne pieniądze?
Przygotowanie produkcji odbywało sie ręcznie i dopiero pojawienie się stolkada za przyzwoitą cenę dokonało skoku w XXIw.
Gość
 

XXI w i Stolcad

Postprzez )) » Śr mar 19, 2003 7:36 pm

Anonymous napisał(a):Czy ktoś pamieta czasy gdy królował windows 3.1, a na rynku były same obcojęzyczne programy do produkcji za horendalne pieniądze?
Przygotowanie produkcji odbywało sie ręcznie i dopiero pojawienie się stolkada za przyzwoitą cenę dokonało skoku w XXIw.


Jaki XXI w...czlowieku.
Program bez bazy danych adresowych, bez sterowania czyms lepszym niz pila, bez bazy zlecen (bo jednorzedowa tabelka accessa to nie baza), bez mozliwosci wydruku na dowolnej drukarce...itd.
To prymityw az milo...zachwycaja sie tylko ci, ktorzy nigdy nie zrobili 3000 tys zlecen w miesiacu...tak 450 okien na dzien...
Czlowieku, jak to dla Ciebie XXI w tos chyba jeszcze 3 miesiace temu kopal rowy...
))
 

Postprzez cd » Śr mar 19, 2003 8:33 pm

Stolcad 10.2 posiada bazę odbiorców, można drukować na różnych drukarkach, korzystają z niego duże firmybi kosztuje przyzwoite pieniądze a jeszcze jedno steruje też centrami obróbczymi
cd
 

Re: XXI w i Stolcad

Postprzez Gość » Śr mar 19, 2003 9:32 pm

)) napisał(a):Jaki XXI w...czlowieku.
Program bez bazy danych adresowych, bez sterowania czyms lepszym niz pila, bez bazy zlecen (bo jednorzedowa tabelka accessa to nie baza), bez mozliwosci wydruku na dowolnej drukarce...itd.
To prymityw az milo...zachwycaja sie tylko ci, ktorzy nigdy nie zrobili 3000 tys zlecen w miesiacu...tak 450 okien na dzien...
Czlowieku, jak to dla Ciebie XXI w tos chyba jeszcze 3 miesiace temu kopal rowy...

Czuć wyraźnie konkurencją, która nie może przeboleć że wiekszość używa stolkada.
Pewnie jakbym robił 135 tyś okien rocznie to też bym się zachwycał innymi programami. A tak większości wystarcza stolkad i nikt się nim wcale nie zachwyca - nie wiem skąd to stwierdzenie.

I na koniec mógłbyś wszystkich oświecić co ma wspólnego kopanie rowów i to 3 miesiące temu z czasami gdy nie było innych programów niż stolkad.
Gość
 

Stolcad forever...

Postprzez )) » Cz mar 20, 2003 9:18 pm

cd napisał(a):Stolcad 10.2 posiada bazę odbiorców, można drukować na różnych drukarkach, korzystają z niego duże firmybi kosztuje przyzwoite pieniądze a jeszcze jedno steruje też centrami obróbczymi


No, mozesz drukowac roznymi drukarkami jak w windowsie przelaczysz drukarke standartowa na inna i wystartujesz Stolcada na nowo...pelna integracja w srodowisku windowsa po prostu...
Podglad formularzy wymaga lupy i oczywiscie kazdy moze miec formularz produkcyjny jaki chce, poki jest to formularz zgodny z tym jaki kiedys zrobil p. S...bo edytora jak nie bylo tak i nie ma...i nie bedzie, bo p. S wie lepiej co producenci potrzebuja!!!
A optymalizacja dziala tak, ze nie widomo gdzie sie konczy)))..a o uzyciu odpadu do nastepnej serii nikt nigdy nie slyszal.. sie z tego robi okienka piwniczne na lewo...
Za przyzwoite pieniadze dostaje sie ... nie wiem czy to good deal))
A dla kochajacych inaczej (czyli stolcada) proponuje posortowac swoich klientow po kodach pocztowych, nazwiskach, nazwach firmy lub obrotach w roku tym i zeszlym...i wyslac i pozdrowienia na swieta....listem seryjnym najlepiej.
Zycze powodzenia )))
I to samo ze zleceniami zrobic...
Stworzyc serie osobna z kolorow, skosow..
Do tego statystyke porownawcza w przeciagu 2 ostatnich tygodni...
A w drewnie rozdzielic luk na elementy wg. szerokosci materialu..
Dobrac do tego szklo dobrze...
Wyeksportowac potem wszytskie niezbedne dane do programu ERP..samemu definiujac zlaczke...

To uwielbienie dla stolcada porownac mozna do zachwytu chlopa co kupil sobie pierwszy plug jednoskibowy ...w porownaniu do motyki i radla...GENIALNE i za przyzwoite pieniadze...
Tylko nigdy traktora i wieloskibowego nie widzial...sobie wyobrazic nie umie...

I dlatego Oknoplast ma Adulo, M&S Klaes...i orza ten rynek az milo...wieloskibowo))
A uczyc sie wypada od lepszych...

Co do centrow obrobczych....jestem niewierny Tomasz, jak nie dotkne, to nie uwierze...a niedlugo bede mogl dotknac)))
))
 

Postprzez Gość » Cz mar 20, 2003 11:35 pm

Widać żeś ziemię ukochał; wszystko Ci sie z nią kojarzy. najpierw z kopaniem rowów, teraz coś o oraniu wieloskibowym.
Wniosek z wypowiedzi powyzej: wystarczy kupić zamiast stolkada Adulo lub Klaesa i sukces murowany???? wszystkich można zaorać!!!!!!! :lol: :D :o :P twu to chyba zaraźliwe.

Ciekawe jakich programów używały te firmy które ostatnio poupadały?? Pewnie stolkada; biedaczyska nie mogły wyeksportowac potem wszystkie niezbedne dane do programu ERP..samemu definiujac zlaczke... czy posortować klientów po kodach pocztowych i oto skutki.
Gość
 

Odpowiedź Panu "maxio"

Postprzez Andrzej Sadowski » Cz kwi 03, 2003 6:53 pm

Szanowny Panie "Maxio"
Ponieważ nie wiem kto ani jaka Firma ukrywa się pod pseudonimem "Maxio" proponuję kontakt telefoniczny (0-56-642-66-33 poniedziałek - piatek godziny 9-16). Wyjaśnimy tą sprawę, ponieważ nie jest prawdą, że jeżeli kupił Pan faktycznie ostatnio Stolcada, to nikogo nie było u Pana na wdrożeniu i został Pan zostawiony sam sobie jedynie z kserem instrukcji

Andrzej Sadowski
Andrzej Sadowski
 

Re: Odpowiedź Panu "maxio"

Postprzez Gość » Śr kwi 09, 2003 4:44 pm

Andrzej Sadowski napisał(a):Szanowny Panie "Maxio"
Ponieważ nie wiem kto ani jaka Firma ukrywa się pod pseudonimem "Maxio" proponuję kontakt telefoniczny (0-56-642-66-33 poniedziałek - piatek godziny 9-16). Wyjaśnimy tą sprawę, ponieważ nie jest prawdą, że jeżeli kupił Pan faktycznie ostatnio Stolcada, to nikogo nie było u Pana na wdrożeniu i został Pan zostawiony sam sobie jedynie z kserem instrukcji

Andrzej Sadowski


dOSTANIE PAN w cenie druga kartke ksero gratis i myslami bede przy panu.

Andrzej Sadow
Gość
 

Postprzez Gość » Śr kwi 09, 2003 4:48 pm

Anonymous napisał(a):Ciekawe jakich programów używały te firmy które ostatnio poupadały?? Pewnie stolkada; biedaczyska nie mogły wyeksportowac potem wszystkie niezbedne dane do programu ERP..samemu definiujac zlaczke... czy posortować klientów po kodach pocztowych i oto skutki.


Ano pewnie uzywaly Stolkada...
I powiekszaly swoje koszty stale przez zatrudnianie ludzi zeby wiecej moc przetworzyc a nie powiekszanie efektywnosci pracy...
Firmy ktore produkowaly wiele, ale same nie wiedzialy czego i za ile...
Gdzie wycena opierala sie na tym by byc 5% tanszym od konkurencji...
itd.
Tak tez mozna....
Gość
 

Różnice w wersjach ...

Postprzez zakochany w stolcad-zie » Wt kwi 22, 2003 3:57 pm

Od kilku lat jestem użytkownikiem Stolcad-a i cały czas nie wiem czemu wersja 10.x nie nazywa się 7.3 bo na tyle najwyżej zasługuje biorąc pod uwagę ilość zmian. (Nie wspominam już nawet o cenie upgrad-ów która jest wręcz kosmiczna w/s do zmian).
Ale życzę powodzenia i może kiedyś A.S. nas jeszcze zaskoczy.
zakochany w stolcad-zie
 


Powrót do Branżowe Forum Dyskusyjne (broń pozostawiamy w szatni)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości

Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Oknonet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.