STOLCAD

Gość

STOLCAD

Post autor: Gość » śr sty 15, 2003 9:14 pm

Firma Software S... wykonała i wprowadziła na rynek wspaniały program STOLCAD. Jest on dobrym programem ale jego serwis i autor są niedostępni, klucze sprzętowe natomiast są bardzo drogie. A więc za co płacimy?
Proszę o podpowiedzi czy jest możliwość dorobienia takiego klucza lub jak go ominąć.

Dziękuję

oknoAD


K.K.

Post autor: K.K. » pn lut 10, 2003 5:56 pm

ja mam pomysł na klucze

Zibijw23
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 6
Rejestracja: wt wrz 17, 2002 10:01 pm

Post autor: Zibijw23 » wt lut 18, 2003 7:31 am

A jaki to pomysl?

waldek p
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 7
Rejestracja: pt lut 21, 2003 8:11 pm
Lokalizacja: Gniezno
Kontaktowanie:

mam taki klucz

Post autor: waldek p » pt lut 21, 2003 8:32 pm

mam taki klucz chyba do v6.0 oddam tanio

Fąfara

Post autor: Fąfara » wt lut 25, 2003 12:07 am

A nie ma jakiegos programowego rozwiązania tego problemu jakis Crack.

Gość

STOLCAD

Post autor: Gość » wt lut 25, 2003 12:15 am

ktoś musiałby napisać specjalną DLL-kę np hacer
ponieważ nie jest to program komercyjny to raczej nie ma żadnych szans
chyba że wszyscy by się na to złożyli ale jest to oczywiście [u]NIELEGALNE[/u]

oknoAD


maxio
Ekspert
Ekspert
Posty: 297
Rejestracja: czw wrz 26, 2002 2:37 pm

Post autor: maxio » wt lut 25, 2003 4:47 pm

DLL ke ?? a co ma biblioteka do tego ??
tu musi byc crack jakis ktory bedzie eliminowal sprawdzanie klucza w programie ... To jest wykonalne ... Kupujac klucz dostajesz kod ktory wprowadzasz do swojego programu .
Maxio

Fafara

Post autor: Fafara » śr lut 26, 2003 10:50 pm

A nie mozna by napisac programiku ktory by emulowal tego dongla.

waldek p
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 7
Rejestracja: pt lut 21, 2003 8:11 pm
Lokalizacja: Gniezno
Kontaktowanie:

stolcad

Post autor: waldek p » czw lut 27, 2003 9:50 am

To jest trochę inaczej niż myślisz
DDL- o ktorej mowa musi być tak napisana aby sumulowala klucz wlożony do portu drukarki .mowiąc inaczej program myśli że ten klucz jest podlaczony i wszystko jest OK.
Widzialem wiele programów do ktorego działania był potrzebny wlasnie taki ,,klucz "zewnetrzny i zostaly one złamane.
Być może innym sposobem jest rozebranie u kogoś KLUCZA ? Nna zasadzie podejrzenia technologi
Jezeli masz program stolcad łatwo zauważyć że istnieją w nim DLL-ki
i to daje do myślenia ,wlaściwie crack i DLL to w tym przypadku jedno i to samo i na pwena polega na podmianie w programie :arrow:

Gość

Post autor: Gość » śr mar 12, 2003 6:29 pm

Jaka najnowsza wersja stolkada?

waldek p
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 7
Rejestracja: pt lut 21, 2003 8:11 pm
Lokalizacja: Gniezno
Kontaktowanie:

Post autor: waldek p » śr mar 12, 2003 10:34 pm

chyba9x

Gość

Post autor: Gość » czw mar 13, 2003 10:06 am

Na rynku jest już od dawna 10.1 w przygotowaniu jest 10.2

Nabakowski
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 6
Rejestracja: sob sty 18, 2003 9:39 pm
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Post autor: Nabakowski » czw mar 13, 2003 10:10 am

:twisted:
A moż Wam ckrac-ować wynagrodzenia za tak marną pracę !!!

kiki

tragedia

Post autor: kiki » czw mar 13, 2003 2:39 pm

Program jest może i dobry, ale firma składa się z dwóch panów, którzy są bardziej niedostępni od prezydenta Busha 11 września.

Cóż, też kiedyś miałam problem i przez cały tydzień nie mogłam się do nich dobić, wysyłałam maile, nagrywałam się na sekretarkę i stacjonarną i pocztę głosową. Brak odpowiedzi. Czasem odbiera jakaś pani i mówi, że nic nie wie, bo tylko jeden albo drugi z panów są w temacie.
Myślę, że są inne programy dostępne na naszym rynku, tylko trzeba poszukać, chociaż prawda, że ceny w większości są zaporowe.

maxio
Ekspert
Ekspert
Posty: 297
Rejestracja: czw wrz 26, 2002 2:37 pm

Post autor: maxio » czw mar 13, 2003 4:16 pm

Zgadza sie dlatego gdyby nie to ze ostatnio kupilem STOLCADA to bym wolal doplacic drugie tyle i miec kompletny dzialajacy program . Za uruchomienie i przystosowanie programu i przeszkolenie pan S. a dokadniej drugi Pan powiedzial mi 600 zl . Nie chodzi o kwote chodzi o sam fakt ze kupuje program za 5500 netto to oczekuje jakigos wsparcia w uruchomieniu tak aby byl uzyteczny a nie poprstu rzucony z xerowana instrukcja . Pan S. moze wiedziec ze jestem po raz ostatni jego klientem .
Maxio

Artur Głowacz

Post autor: Artur Głowacz » pt mar 14, 2003 11:22 am

Panowie narzekający na Stolcada. Proszę przysłać wasze adresy na adres wart@poczta.onet.pl a przyślę Państwu płytkę z programem Window Creator 3.0, który jest 2 razy lepszy i 3 razy tańszy od Stolcada. Są tam też sekwencje wideo, dzięki którym przekonacie się o tym. Za 300 zł netto mogę oddać też ograniczoną wersję tego programu, dzięki której uzupełnicie możliwości projektowania, będziecie mogli zrobić to czego nie da się Stolcad'em.

Pozdrawiam,
Artur Głowacz
GSM 692 256 400

Gość

Post autor: Gość » pt mar 14, 2003 8:49 pm

Czy dobrze rozumiem że za 300 zł dostanę coś co uzupełnia to co robię w stolkadzie?. Jeżeli tak to co takiego?
Może jakiś przykład.

Artur Głowacz

Post autor: Artur Głowacz » sob mar 15, 2003 2:53 pm

Anonymous pisze:Czy dobrze rozumiem że za 300 zł dostanę coś co uzupełnia to co robię w stolkadzie?. Jeżeli tak to co takiego?
Może jakiś przykład.
Dowolny kształt okna i dobór okuć do niego, zamównia na dowolnego kształtu łuki i ich wycena. Dokładne rysunki (zwymiarowanych)niestandardowo ciętych elementów np. słupek wycięty w stożek. Szprosy o dowolnych kształtach i ich wycena. Prostota i elastyczność budowy skomplikownych projektów (operacje Undo, Redo, projektowanie za pomocą meteody przeciągania wierzchołków lub całych boków). To jeśli chodzi o to uzupełnienie. Natomiast cały program jest trudno opisać proszę przesłać adres na mojego mail'a podeślę płytkę z sekwencjami wideo i wersją testową.

Pozdrawiam,
Artur Głowacz

Gość

Post autor: Gość » sob mar 15, 2003 5:28 pm

To znaczy że to uzupełnienie wykorzystuje wszystkie dane ze stolkada czy jest to oddzielny program w którym od nowa należy wpisać wzystkie dane dotyczące systemu i wyceny?

Artur Głowacz

Post autor: Artur Głowacz » sob mar 15, 2003 8:30 pm

Anonymous pisze:To znaczy że to uzupełnienie wykorzystuje wszystkie dane ze stolkada czy jest to oddzielny program w którym od nowa należy wpisać wzystkie dane dotyczące systemu i wyceny?
Nie, no bez przesady jest to zupełnie oddzielna aplikacja. Naturalnie dostarczam wstępnie uzupełnioną bazę danych dla danych systemów okuć i profili. Szczegóły dla każda firma i tak ma swoje więc trzeba je uzupełnić samemu. No, ale to przecież symboliczne trzy stówy.

Pozdrawiam,
Artur Głowacz

Gość

Post autor: Gość » sob mar 15, 2003 10:08 pm

np. słupek wycięty w stożek to chyba lekka przesada.

Artur Głowacz

Post autor: Artur Głowacz » ndz mar 16, 2003 2:38 pm

Anonymous pisze:np. słupek wycięty w stożek to chyba lekka przesada.
No tak przesadziłem, chodziło o przybliżenie wyglądu (taki skrót myślowy). Po prostu w jeśli w kształt prostokątny wstawimy po przekątnej słupek to jego końce będą miały w przybliżeniu wygląd stożka.

Pozdrawiam,
Artur Głowacz

Gość

Post autor: Gość » wt mar 18, 2003 9:10 pm

maxio pisze:Zgadza sie dlatego gdyby nie to ze ostatnio kupilem STOLCADA to bym wolal doplacic drugie tyle i miec kompletny dzialajacy program . Za uruchomienie i przystosowanie programu i przeszkolenie pan S. a dokadniej drugi Pan powiedzial mi 600 zl . Nie chodzi o kwote chodzi o sam fakt ze kupuje program za 5500 netto to oczekuje jakigos wsparcia w uruchomieniu tak aby byl uzyteczny a nie poprstu rzucony z xerowana instrukcja . Pan S. moze wiedziec ze jestem po raz ostatni jego klientem .
A nie pomyślałeś że tak samo mogło być z tym programem za drugie tyle??
Wystarczy poczytać wypowiedzi na innych forach dotyczące pozostałych programów do produkcji okien.

really ??

do uruchomienia programu..

Post autor: really ?? » śr mar 19, 2003 4:16 pm

jak sie tanio kupuje to sie nic nie dostaje...


W cenie auta nie ma prawa jazdy i paliwa...
I to samo z programami...

Wlasnie u mnie uruchamiaja drozszy program do produkcji okien...taki na A
I powiem tyle...jest niezle, wystarczy wiedziec czego sie chce...
I wystarczy troche checi wspolpracy, a nie wygorowane oczekiwania))

Gość

Post autor: Gość » śr mar 19, 2003 6:23 pm

Czy ktoś pamieta czasy gdy królował windows 3.1, a na rynku były same obcojęzyczne programy do produkcji za horendalne pieniądze?
Przygotowanie produkcji odbywało sie ręcznie i dopiero pojawienie się stolkada za przyzwoitą cenę dokonało skoku w XXIw.

))

XXI w i Stolcad

Post autor: )) » śr mar 19, 2003 7:36 pm

Anonymous pisze:Czy ktoś pamieta czasy gdy królował windows 3.1, a na rynku były same obcojęzyczne programy do produkcji za horendalne pieniądze?
Przygotowanie produkcji odbywało sie ręcznie i dopiero pojawienie się stolkada za przyzwoitą cenę dokonało skoku w XXIw.
Jaki XXI w...czlowieku.
Program bez bazy danych adresowych, bez sterowania czyms lepszym niz pila, bez bazy zlecen (bo jednorzedowa tabelka accessa to nie baza), bez mozliwosci wydruku na dowolnej drukarce...itd.
To prymityw az milo...zachwycaja sie tylko ci, ktorzy nigdy nie zrobili 3000 tys zlecen w miesiacu...tak 450 okien na dzien...
Czlowieku, jak to dla Ciebie XXI w tos chyba jeszcze 3 miesiace temu kopal rowy...

cd

Post autor: cd » śr mar 19, 2003 8:33 pm

Stolcad 10.2 posiada bazę odbiorców, można drukować na różnych drukarkach, korzystają z niego duże firmybi kosztuje przyzwoite pieniądze a jeszcze jedno steruje też centrami obróbczymi

Gość

Re: XXI w i Stolcad

Post autor: Gość » śr mar 19, 2003 9:32 pm

)) pisze: Jaki XXI w...czlowieku.
Program bez bazy danych adresowych, bez sterowania czyms lepszym niz pila, bez bazy zlecen (bo jednorzedowa tabelka accessa to nie baza), bez mozliwosci wydruku na dowolnej drukarce...itd.
To prymityw az milo...zachwycaja sie tylko ci, ktorzy nigdy nie zrobili 3000 tys zlecen w miesiacu...tak 450 okien na dzien...
Czlowieku, jak to dla Ciebie XXI w tos chyba jeszcze 3 miesiace temu kopal rowy...
Czuć wyraźnie konkurencją, która nie może przeboleć że wiekszość używa stolkada.
Pewnie jakbym robił 135 tyś okien rocznie to też bym się zachwycał innymi programami. A tak większości wystarcza stolkad i nikt się nim wcale nie zachwyca - nie wiem skąd to stwierdzenie.

I na koniec mógłbyś wszystkich oświecić co ma wspólnego kopanie rowów i to 3 miesiące temu z czasami gdy nie było innych programów niż stolkad.

))

Stolcad forever...

Post autor: )) » czw mar 20, 2003 9:18 pm

cd pisze:Stolcad 10.2 posiada bazę odbiorców, można drukować na różnych drukarkach, korzystają z niego duże firmybi kosztuje przyzwoite pieniądze a jeszcze jedno steruje też centrami obróbczymi
No, mozesz drukowac roznymi drukarkami jak w windowsie przelaczysz drukarke standartowa na inna i wystartujesz Stolcada na nowo...pelna integracja w srodowisku windowsa po prostu...
Podglad formularzy wymaga lupy i oczywiscie kazdy moze miec formularz produkcyjny jaki chce, poki jest to formularz zgodny z tym jaki kiedys zrobil p. S...bo edytora jak nie bylo tak i nie ma...i nie bedzie, bo p. S wie lepiej co producenci potrzebuja!!!
A optymalizacja dziala tak, ze nie widomo gdzie sie konczy)))..a o uzyciu odpadu do nastepnej serii nikt nigdy nie slyszal.. sie z tego robi okienka piwniczne na lewo...
Za przyzwoite pieniadze dostaje sie ... nie wiem czy to good deal))
A dla kochajacych inaczej (czyli stolcada) proponuje posortowac swoich klientow po kodach pocztowych, nazwiskach, nazwach firmy lub obrotach w roku tym i zeszlym...i wyslac i pozdrowienia na swieta....listem seryjnym najlepiej.
Zycze powodzenia )))
I to samo ze zleceniami zrobic...
Stworzyc serie osobna z kolorow, skosow..
Do tego statystyke porownawcza w przeciagu 2 ostatnich tygodni...
A w drewnie rozdzielic luk na elementy wg. szerokosci materialu..
Dobrac do tego szklo dobrze...
Wyeksportowac potem wszytskie niezbedne dane do programu ERP..samemu definiujac zlaczke...

To uwielbienie dla stolcada porownac mozna do zachwytu chlopa co kupil sobie pierwszy plug jednoskibowy ...w porownaniu do motyki i radla...GENIALNE i za przyzwoite pieniadze...
Tylko nigdy traktora i wieloskibowego nie widzial...sobie wyobrazic nie umie...

I dlatego Oknoplast ma Adulo, M&S Klaes...i orza ten rynek az milo...wieloskibowo))
A uczyc sie wypada od lepszych...

Co do centrow obrobczych....jestem niewierny Tomasz, jak nie dotkne, to nie uwierze...a niedlugo bede mogl dotknac)))

Gość

Post autor: Gość » czw mar 20, 2003 11:35 pm

Widać żeś ziemię ukochał; wszystko Ci sie z nią kojarzy. najpierw z kopaniem rowów, teraz coś o oraniu wieloskibowym.
Wniosek z wypowiedzi powyzej: wystarczy kupić zamiast stolkada Adulo lub Klaesa i sukces murowany???? wszystkich można zaorać!!!!!!! :lol: :D :o :P twu to chyba zaraźliwe.

Ciekawe jakich programów używały te firmy które ostatnio poupadały?? Pewnie stolkada; biedaczyska nie mogły wyeksportowac potem wszystkie niezbedne dane do programu ERP..samemu definiujac zlaczke... czy posortować klientów po kodach pocztowych i oto skutki.

Andrzej Sadowski

Odpowiedź Panu "maxio"

Post autor: Andrzej Sadowski » czw kwie 03, 2003 6:53 pm

Szanowny Panie "Maxio"
Ponieważ nie wiem kto ani jaka Firma ukrywa się pod pseudonimem "Maxio" proponuję kontakt telefoniczny (0-56-642-66-33 poniedziałek - piatek godziny 9-16). Wyjaśnimy tą sprawę, ponieważ nie jest prawdą, że jeżeli kupił Pan faktycznie ostatnio Stolcada, to nikogo nie było u Pana na wdrożeniu i został Pan zostawiony sam sobie jedynie z kserem instrukcji

Andrzej Sadowski

Gość

Re: Odpowiedź Panu "maxio"

Post autor: Gość » śr kwie 09, 2003 4:44 pm

Andrzej Sadowski pisze:Szanowny Panie "Maxio"
Ponieważ nie wiem kto ani jaka Firma ukrywa się pod pseudonimem "Maxio" proponuję kontakt telefoniczny (0-56-642-66-33 poniedziałek - piatek godziny 9-16). Wyjaśnimy tą sprawę, ponieważ nie jest prawdą, że jeżeli kupił Pan faktycznie ostatnio Stolcada, to nikogo nie było u Pana na wdrożeniu i został Pan zostawiony sam sobie jedynie z kserem instrukcji

Andrzej Sadowski
dOSTANIE PAN w cenie druga kartke ksero gratis i myslami bede przy panu.

Andrzej Sadow

Gość

Post autor: Gość » śr kwie 09, 2003 4:48 pm

Anonymous pisze: Ciekawe jakich programów używały te firmy które ostatnio poupadały?? Pewnie stolkada; biedaczyska nie mogły wyeksportowac potem wszystkie niezbedne dane do programu ERP..samemu definiujac zlaczke... czy posortować klientów po kodach pocztowych i oto skutki.
Ano pewnie uzywaly Stolkada...
I powiekszaly swoje koszty stale przez zatrudnianie ludzi zeby wiecej moc przetworzyc a nie powiekszanie efektywnosci pracy...
Firmy ktore produkowaly wiele, ale same nie wiedzialy czego i za ile...
Gdzie wycena opierala sie na tym by byc 5% tanszym od konkurencji...
itd.
Tak tez mozna....

zakochany w stolcad-zie

Różnice w wersjach ...

Post autor: zakochany w stolcad-zie » wt kwie 22, 2003 3:57 pm

Od kilku lat jestem użytkownikiem Stolcad-a i cały czas nie wiem czemu wersja 10.x nie nazywa się 7.3 bo na tyle najwyżej zasługuje biorąc pod uwagę ilość zmian. (Nie wspominam już nawet o cenie upgrad-ów która jest wręcz kosmiczna w/s do zmian).
Ale życzę powodzenia i może kiedyś A.S. nas jeszcze zaskoczy.

Odpowiedz

Wróć do „Branżowe Forum Dyskusyjne (broń pozostawiamy w szatni)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości