Jaki próg dębowy czy aluminiowy?
Jaki próg dębowy czy aluminiowy?
Witam
Zamierzam zakupić drzwi Herse 80 LUX i mam dylemat jaki próg wybrać czy aluminiowy droższy czy dębowy tańszy.
Sprzedawca mówi ze aluminium przewodzi zimno oraz nie wygłusza szumów z korytarza. Jaka jest wasza opinia oraz doświadczenie z progami w tych drzwiach??
Zamierzam zakupić drzwi Herse 80 LUX i mam dylemat jaki próg wybrać czy aluminiowy droższy czy dębowy tańszy.
Sprzedawca mówi ze aluminium przewodzi zimno oraz nie wygłusza szumów z korytarza. Jaka jest wasza opinia oraz doświadczenie z progami w tych drzwiach??
Re: Jaki próg dębowy czy aluminiowy?
Moim zdaniem zawsze warto słuchać sprzedawcy. I zajrzeć do Internetu. Ja wybrałbym rozwiązanie, które zapewni mi ciepło i ciszę w domu.
Czyli jakie konkretnie rozwiązanie?
-
- Czytelnik
- Kontaktowanie:
A jaki Ci się najbardziej podoba ? lub jaki będzie pasował do twojej podłogi ? rzecz gustu.
Drewniane drzwi wewnętrzne . Producent drzwi Eco Door Zaprasza. Jeśli masz pytanie do nas napisz wiadomość z przyjemnością skontaktujemy się z Państwem i doradzimy w każdej kwestii.
Ja wybrałbym próg dębowy. Może jest mniej wytrzymały, ale zapewnia wyciszenie oraz nie przepuszcza zimna. Zgodzę się też z kolegami, że dużo zależy od tego jakie masz podłogi. Dobrze byłoby żeby podłoga i progi pasowały do siebie.
Bardzo wytrzymałe uszczelki gumowe
Hi dear all
kochani pomocy abatex czy okno plast a moze m s jest tysiac firm a ja juz zglupialem .jaki profil jakie okucia poradzcie dziekuje z gory wszystkim co odpowiedza
Who will translate ir for me the above paragraph in english???????
kochani pomocy abatex czy okno plast a moze m s jest tysiac firm a ja juz zglupialem .jaki profil jakie okucia poradzcie dziekuje z gory wszystkim co odpowiedza
Who will translate ir for me the above paragraph in english???????
roma
Ja również stawiam na naturalne produkty i własnie głownym atutem drewnianego progu było to, że nie przepuszcza zimna.cybul pisze:Ja wybrałbym próg dębowy. Może jest mniej wytrzymały, ale zapewnia wyciszenie oraz nie przepuszcza zimna. Zgodzę się też z kolegami, że dużo zależy od tego jakie masz podłogi. Dobrze byłoby żeby podłoga i progi pasowały do siebie.
Ja zawsze wybieram lepsze rozwiązania. Po co kupować coś tańszego jak zaraz trzeba będzie wymieniać. Proponuję wybrać ten lepszy.
Dąb. Raz że estetyczniejszy a dwa ze to drewno nie do zajechania.
Też stawiam na dąb. Mnie pasuje do drewnianej podłogi, ale także mam większe zaufanie do drewna niż kawałka blachy.
U siebie w domu mamy progi dębowe. Polecam 

Ja w drzwiach wejściowych mam aluminiowy i faktycznie nie sprawdza się. Myślę nad zmianą na własnie dębowy. Także może lepiej wybrać lepsze rozwiązanie, skoro fachowiec poleca.
Próg dębowy. Ciszej, ładniej. MOze mniej wytrzymały, ale na sporot lat i tak wystarczy. Ważne jest również wnetrze.
ja bym wybrała próg dębowy, jakoś nie przekonuje mnie aluminium, dębowy zdecydowanie ładniej wygląda i do wszystkiego pasuje, po za tym drewno samo w sobie jest eleganckie, za takim wyborem przemawia również cena takiego progu, zawsze jak się bardzo wahasz to możesz sobie zrobić takie zestawienie plusów i minusów przemawiające za progiem dębowym czy aluminiowym i na tej podstawie wybrać, jeśli Ci nie zależy na cenie to pewnie chodzi o wygląd i funkcjonalność, także takie zestawienie naprawdę może pomóc 

Bierz próg aluminiowy. Jest trwały, uniwersalny i wcale źle nie wygląda. Przykład:

- redlisiak72
- Czytelnik
Według mnie aluminium nie ma duszy ;p
-Puchatku?
-Tak Prosiaczku?
-Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.
-Tak Prosiaczku?
-Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.
drewno zdecydowanie
Również wydaje mi się, że dębowe było by fajniejsze, ale to w sumie zależy od tego jak jest wykończone wnętrze.
-
- Czytelnik
Ja aktualnie mam próg dębowy,, moi dziadkowie mają aluminiowy. Lubię drewno ale aluminiowy jednak bardziej mi przypadł do gustu. Na pewno jest praktyczniejszy. Kwestia gustu.
Ja u siebie mam aluminiowy i nie narzekam. Inna sprawa, że innego nie mogłem dostać i akurat taki udało mi się kupić. Ale nie uważam, że to jest gorsze rozwiązanie. Może kiedyś, dla porównania zdecyduje się na dębowy i wtedy faktycznie zobaczę różnicę. na ten moment to co mam, zdecydowanie mi wystarcza i wcale nie wygląda jakoś źle, o ile oczywiście pasuje do podłóg i samych drzwi