Wybór stolarki okiennej

Tu możesz poprosić o radę najlepszych ekspertów z branży stolarki budowlanej.
Kami
Czytelnik
Czytelnik

Wybór stolarki okiennej

Post autor: Kami »

Witam Wszystkich!
Muszę wymienić okna w domu, poszukuję najlepszego rozwiązania na lata. Które nie zrujnuję budżetu :D

Z pośród wielu propozycji najbardziej przypadły do gustu okna Adams premium-lines profil veka sl 82, ramka swisspacer ultimate, okucia Siegenia Titan AF lub te "same" okna na profilu Ideal 8000, ponoć veka lepsza róznica w cenie ok 2%.

oferta z najtańszych profil Salamander BluEvolution 82, swisspacer ultimate, Siegenia tańsze od premium lines ok 25%

kolejne opcje to DECCO-82, GEALAN, REHAU, FORMA 76, IGLO energi classic, LOGIC, Plastimet?

Okna chcę zamontować na ciepły montaż.

W które profile i firmy lepiej iść?

oknoAD

news oknoad-news oknoad-news-1
news oknoad-news oknoad-news-2
news oknoad-news oknoad-news-3

GrzegorzS
Małomówny
Małomówny

Re: Wybór stolarki okiennej

Post autor: GrzegorzS »

Nie mam doświadczenia z powyższymi systemami, ale mogę jedynie powiedzieć, że u nas sprawdziły się siedmiokomorowe okna Schuco Living MD: https://www.oknostyl.eu/oferta/pcv Są bardzo solidnie wzmocnione i mają trwałe uszczelnienia z wysokiej jakości z EPDM, które zachowują elastyczność na lata. Jeśli chodzi o koszt, wszystko jest też kwestią wymiaru i wyposażenia, a akurat w te systemy warto zainwestować, bo posłużą bezawaryjnie przez dekady
oyshe
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: oyshe »

Podjedź sobie do Oknoplast jeszcze po wycenę. Ludzie tak straszą w necie, że drogo, a wcale nie. Jak kupujesz też w pakiecie np. z roletami zewnętrznymi to też warto ponegocjować cenę. My mamy okna tej firmy już kilka lat i polecam. Kuzyn teraz brał to pomogli mu z formalnościami do dofinansowania. Zobacz sobie na https://oknoplast.com.pl/katalogi-produktow/ ich katalogi.
farad
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: farad »

Mnie przekonuje to co mówią fachowcy na temat stolarki Wiśniowski, a zależy mi na solidnych i trwałych produktach na lata, dlatego chcę postawić na znaną i renomowaną firmę
romb
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: romb »

Bardzo duże doświadczenie ma salon https://stolarkapremium.pl/. Polecam Ci się tam wybrać/zadzwonić. Oprócz doświadczenia mają duży wybór okien plastikowych, drewnianych i innych.
Janek77
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Janek77 »

Mnie przekonała firma Marsel z Goleniowa pod Szczecinem, która produkuje sprawdzoną stolarkę z aluminium i PVC w doskonałej jakości systemach Schuco. Co ważne, zatrudniają wysokiej klasy fachowców, którzy są w stanie trafnie doradzić wybór najlepszego rozwiązania. Polecam zwłaszcza wszystkim tym, którzy jeszcze nie wiedzą, na jakiego rodzaju okna i drzwi powinni się zdecydować.

berewit
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: berewit »

Porównaj sobie 2-3 producentów okien premium. Weź sobie za parę dni wycenę z Oknoplast startuje i nich niebawem promocja zimowa. Zawsze można wtedy sporo urwać z ceny, a masz okna z najwyższej półki.
ODPOWIEDZ