header

Sprawdzeni producenci okien

Witold70
Czytelnik
Czytelnik

Sprawdzeni producenci okien

Post autor: Witold70 »

Jakich mozecie polecić sprawdzonych producentów okien? Bo nie chcę kupować w ciemno

oknoAD

news oknoad-news oknoad-news-1
news oknoad-news oknoad-news-2
news oknoad-news oknoad-news-3

Kuba N.
Profesjonalista
Profesjonalista

Re: Sprawdzeni producenci okien

Post autor: Kuba N. »

chcesz kupić okna u producenta :?: czy dealera :?:
poszukaj dobrze na forum - wielokrotnie wielu tu zachwalano
nie zapomnij o montażu bo to ważniejsze niż okna
spec84
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: spec84 »

+ nie zapomnij, że np Veka. Aluplast to tylko kawełk plastiku, a nie gotowy produkt.

Połączenie okien od sprawdzonego producenta (nie idącego w cenę i masówkę) + zaufanego dystrybutora (z dobrym montażem i obsługą) spowoduje, że będziesz zadowolony z inwestycji...

p.s. aha nie oszczędzaj na oknach, lepiej to zrobić (jak już trzeba) na innych elemantach domu / mieszkania, które można bez problemowo z czasem wymienić. Z producentów to tak od serca to polecam Vetrex, Eurocolor, Elwiz (firmy dbające o standardy na produkcji itp.) teraz musisz poszukać dobrego, zaufanengo dyystrybutora (telefon do danego producenta, oni zawsze polecają praktycznie najlepszych partnerów) w twojej okolicy i powinieneć być zadowolony, jest duża szansa.
burn
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: burn »

W ostatnim czasie chyba Vetrex zbiera najlepsze notowania. W testach i rankingach wypadają b.dobrze.
Ale może masz inne preferencje - nie naciskam.
Faktycznie nie piszesz czy chcesz być dealerem czy jesteś klientem indywidualnym. W obu przypadkach zaczął bym od opinii na forach branżowych , a jest ich kilka Oknonet, Oknotest, Infookno, Paxo,
Potem skontaktuj się z producentem który wskaże Ci przedstawiciela który złoży ofertę lub wskaże najlepszego dealera w Twojej okolicy.
Pozdrawiam
Witold70
Czytelnik
Czytelnik

ok dzięĸi, a orientujecie się ile kosztuje montaż? ile Was wyniósł?
spec84
Zaangażowany
Zaangażowany

Koszt montażu zależny jest od jego rodzaju oraz materiałów użytych do niego. Zależy czy zdecydujesz się na montaż warstwoy (polecam), czy typowy, 1 warstwa (piana).

Pamiętaj tylko, że montaż jest tak samo ważny jak samo okno. Zadzwoń np do centrali Vetrexu czy innego polecanego producenta i zapytaj się o żetelnego dyystrybutora z DOBRYM MONTAŻEM, napewno coś Tobie polecą.

oknoAD

news oknoad-news oknoad-news-1
news oknoad-news oknoad-news-2
news oknoad-news oknoad-news-3

Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Witold70 pisze:ok dzięĸi, a orientujecie się ile kosztuje montaż? ile Was wyniósł?

Fajnie że masz świadomość że nie jest on GRATIS :)
Witold70
Czytelnik
Czytelnik

Szerszel pisze:
Witold70 pisze:ok dzięĸi, a orientujecie się ile kosztuje montaż? ile Was wyniósł?

Fajnie że masz świadomość że nie jest on GRATIS :)
Przecież w PL nie ma nic za darmo:)
KateB
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: KateB »

Witam serdecznie,

Jesteśmy firmą rodzinną, oferujemy okna PCV/drewno/aluminium tylko jednego producenta - fabryki Drutex. Dlatego jednego,bo są to jedne z lepszych okien w swojej klasie i na każdą kieszeń. Okna Iglo Energy http://www.drutex.pl/pl/oferta/okna/...energy-pl.html - dla klientów, którzy budują dom w systemie pasywnym tj. energooszczędnym i Iglo 5 http://www.drutex.pl/pl/oferta/okna/...vc-iglo-5.html - dla tych którzy budują w systemie tradycyjnym (jedno lub dwuwarstwowym). Profil Iglo Energy posiada innowacyjne rozwiązania ciepłej ramki z włókien szklanych co zwiększa parametry cieplne oraz uszczelkę centralną ze spienionego EPDM polepszającą szczelność okien.
Zgadzam się z przedmówcą, że równie ważny co jakość okna jest dobry montaż. Wadliwie założone okno w każdym przypadku wpływa na parametry cieplne. Polecamy się, u nas zawsze wszelkie doradztwo jest nieodpłatne.

Pozdrowienia,
Katarzyna Zawadzka
Kate-Bud
www.kate-bud.firmy.net
spec84
Zaangażowany
Zaangażowany

KateB pisze:Witam serdecznie,

Jesteśmy firmą rodzinną, oferujemy okna PCV/drewno/aluminium tylko jednego producenta - fabryki Drutex. Dlatego jednego,bo są to jedne z lepszych okien w swojej klasie i na każdą kieszeń. Okna Iglo Energy http://www.drutex.pl/pl/oferta/okna/...energy-pl.html - dla klientów, którzy budują dom w systemie pasywnym tj. energooszczędnym i Iglo 5 http://www.drutex.pl/pl/oferta/okna/...vc-iglo-5.html - dla tych którzy budują w systemie tradycyjnym (jedno lub dwuwarstwowym). Profil Iglo Energy posiada innowacyjne rozwiązania ciepłej ramki z włókien szklanych co zwiększa parametry cieplne oraz uszczelkę centralną ze spienionego EPDM polepszającą szczelność okien.
Zgadzam się z przedmówcą, że równie ważny co jakość okna jest dobry montaż. Wadliwie założone okno w każdym przypadku wpływa na parametry cieplne. Polecamy się, u nas zawsze wszelkie doradztwo jest nieodpłatne.

Pozdrowienia,
Katarzyna Zawadzka
Kate-Bud
http://www.kate-bud.firmy.net
Najlepsze ale w akiej klasie ? Co Pani przez to rozumie jakich innych producentów zakwalifikowała by Pani do tej klasy ?

Aprop okna Iglo Energy czy macie już je przepadane współczynniki przez polski instytut budownictwa?
Witold70
Czytelnik
Czytelnik

a coś stąd jest Wam znane?]
http://www.favore.pl/produkty/okna/
Kemor
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Kemor »

Fazii
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Fazii »

Polecam eurocolor. Okna tej firmy mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny - nie są najtańsze, ale za to bardzo dobrej jakości. Przy dobrze wykonanym montażu tych okien pełne zadowolenie murowane.
Tutaj sprawdzisz oprocentowanie lokat terminowych.
Fazii
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Fazii »

Polecam eurocolor. Okna tej firmy mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny - nie są najtańsze, ale za to bardzo dobrej jakości. Przy dobrze wykonanym montażu tych okien pełne zadowolenie murowane.
Tutaj sprawdzisz oprocentowanie lokat terminowych.
meraś
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: meraś »

podpisuję się pod tym obiema rękami 8)
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
janus10
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: janus10 »

Ja polecam okna MS - fajna cena (choc nie jest promocyjna, ale juz sie naciąłem nie raz na te promocje dlatego wole wysokiej klasy produkty, ktore nie trzeba raz po raz wymieniać) mam je niedlugo, ale juz widze roznicę po wymianie, jest cieplej w domu, nie musze tyle dogrzewać zimą. generalnie jestem zadowolony.
Polonez
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Polonez »

Okna z firmy Vidok na profilu Veka - bardzo solidne, wszystko idealnie dopracowane, nie widać w ogóle fuszerki, którą niejednokrotnie odstawiają masowi producenci. W połączeniu z dobrym montażem od dystrybutora (np. firmowy oddział Vidoku z Lublina) okna pierwsza klasa, nie ma się do czego przyczepić. Zwracajcie uwagę na montaż - jest bardzo ważny. W moim przypadku ekipa z Lublina spisała się na medal i okna zachowały wszystkie właściwości.
meyerfenster
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: meyerfenster »

Polonez pisze:Okna z firmy Vidok na profilu Veka - bardzo solidne, wszystko idealnie dopracowane, nie widać w ogóle fuszerki, którą niejednokrotnie odstawiają masowi producenci. W połączeniu z dobrym montażem od dystrybutora (np. firmowy oddział Vidoku z Lublina) okna pierwsza klasa, nie ma się do czego przyczepić. Zwracajcie uwagę na montaż - jest bardzo ważny. W moim przypadku ekipa z Lublina spisała się na medal i okna zachowały wszystkie właściwości.

Vidok jest firma godna polecenia ! najlepsza w Polsce jakosc i terminowosc !
spec84
Zaangażowany
Zaangażowany

Nie rozumiem o co chodzi z tą masówką ? Czyli Veka producent profilu to co nie masówka ? A Tak samo nielubiany przykład z branż samochodowej BMW też niezła masóka i co taki dramat ? albo odzież Pierre Cardin? Że coś jest robione masowo, powtarzalnie, wg norm to wada ?

Jeszcze raz przypomnę, że bywam / bywałem na różnych produkcjach. Dużych (Vetrex. MS itp) i małych. W 90 % przypadkach w tych dużych jest ład, porządek, bardzo dobra kontrola jakości itp. w małych, "nie odstawiających fuszerki" jest brud, chaos, a o takich rzeczach jak kontrola produkcji to nie wpomnę.

Z drugiej strony z tego co się orientuję to Vidok to chyba nie jest jakaś mała firma ?

Proszę przed pisaniem krypto reklamy trochę bardziej się wysilić.
szklarz
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: szklarz »

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :D :) Tylko kupować okna u sprawdzonego i doświadczonego producenta. Czy tojest takie trudne??? Myślę osobiście, że nie.
oelaela
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: oelaela »

Tylko nie u jezierskiego moja historia w innym poście
Olszyna
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Olszyna »

Dzięki, dobrze skorzystać z twoich doświadczeń. Po kilku wstępnych rozmowach zdecydowaliśmy się na producenta okien i drzwi z Opola http://www.kapica.pl/pl/. Dobrze mi dopasowali okna wyjaśniając, jaki rodzaj okna w które miejsce i jak zamontować. Montaż be z zarzutów i okna także.
Awatar użytkownika
sterek
Małomówny
Małomówny

Post autor: sterek »

Dobre ceny na okna pcv oferuje firma Ekoplast:
http://www.ekoplast-krakow.pl/

Jest to producent okien z Krakowa. Firma utrzymuje się na rynku już wiele lat i bez agresywnej reklamy co o czymś świadczy. Kupowałem u nich okna z serii Prestige Thermo czyli okna energooszczędne. Cena trochę wyższa od ceny standardowych okien ale nie żałuję bo koszt ten szybko się zwraca w kosztach ogrzewania domu. Są znacznie mniejsze.
michalkop12
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: michalkop12 »

Z producentów okien mogę polecić firmę Roletyalu, która robi bardzo dobre jakościowo okna, a oprócz tego rolety, drzwi i moskitiery.
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Jeśli kupisz druty to pamiętaj by jeszcze tego samego dnia zdjąć folie ochronną z ram inaczej ich logo będziesz oglądał do końca życia :)
mozeza
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: mozeza »

Popieram, te propozycje wyżej wymienione są najbardziej znanymi na chwilę obecną markami wartymi poświęcenia jakiejkolwiek uwagi
Androx
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Androx »

a co sądzicie o oknach firmy Vidok? Widziałem u góry jedną pozytywną opinię, ale prosiłbym o więcej bo właśnie się zastanawiam nad zakupem większej ilości do domu :)
Celina1
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Celina1 »

Ja mam okna z firmy Vidok i śmiało mogę polecić. Są szczelne i dobrze się prezentują.
momoi
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: momoi »

Z mężem zdecydowaliśmy się na Stolmar: http://stolmar24.com/okna-pvc/, firma produkuje okna świetnej jakości. Zastanawiamy się jeszcze nad wyborem między Veka a Gealan, znacie te firmy? Której warto zaufać?
xplod
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: xplod »

Veke polecam z doświadczenia :D
bozenab
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: bozenab »

ja posiadam okna z VIDOKu już długie lata i jestem bardzo zadowolona :)
zofiakwiat88
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: zofiakwiat88 »

Sprawdzonym producentem okien jest firma http://stolmar24.com/system-okienny-next /Swoje produkty sprzedają na rynek europejski wiec spełniają one wszystkie niezbedne normy jakosciowe. Mają szeroki wybór np. okna o kształtach łukowych i trójkątnych. Jestem zadowolona bo ceny mają atrakcyjne i jest pełna obsluga od pomiaru az do montazu. Jezeli ktos jest z okolic Bydgoszczy to moze sobie osobiscie podjechac do biura
Andreq
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Andreq »

Moim zdaniem oknoplast jest najlepszym producentem jaki może byc, do tego napewno każdy o nim słyszał.
ala111
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ala111 »

Ja mogę polecić http://www.oknagk.pl/ - przede wszystkim mają duży wybór okien drewnianych i PCV o różnych parametrach. Gwarantują wysoką jakość oraz montaż (wiadomo jak ważny jest dobry montaż w kwestii izolacji okien). Dodatkowo ceny są konkurencyjne :) Polecam!
pietrucha12
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: pietrucha12 »

a jakie są wasze opinie o firmie ekoplast? tu macie ich stronkę http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/okna
ja zamawialem u nich okna jak budowalem dom i do dziś jestem zadowolony :) zarówno z montazu jak i z jakości okien, naprawdę są git.
TomaszM
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: TomaszM »

ja polecam firmę sonneko z Zamościa !
nowaczek85
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: nowaczek85 »

A ja polecam firmy, które mają dobre zaplecze i inwestują w dobry montaż swoich okien.
tomasz20
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: tomasz20 »

OknoPlast polecam, to duża firma. W całej Polsce ma siedziby. Sprawdź sobie.
Kup fototapetę do sypialni lub salonu http://efototapeta.pl
Ramzes1
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: Ramzes1 »

mozesz sprobowac sobie firme Vidok ja sprawdziłem i okna maja bardzo dobra i cenowo tez dobrze wypadaja, firme maja pod Rzeszowem, mam od nich okna trzyszybowe energooszczedne i bylo warto
https://wymianaszybkiiphone.pl/
Ryszard34
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Ryszard34 »

Firma drutex posiada spory wachlarz ofert okien. Poza tym montują okna w cenie. Sprawdziłem i dają radę. Obczaj http://instaltech24.pl/sprzedaz-okien-drutex.html
rshold
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: rshold »

sorry że odgrzewam stary temat, ale kto w łodzi jest godny polecenia?
rshold
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: rshold »

rshold pisze: pt sie 10, 2018 4:29 pm sorry że odgrzewam stary temat, ale kto w łodzi jest godny polecenia?
Podbijam bo nikt nie dał znać, będę wdzięczny za info na https://www.rafalszrajnert.pl/
mariansokol
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: mariansokol »

Bardzo dobrą jakościowo stolarkę masz na Wiejskiej w Pluspol. Można u nich kupić głównie OknoPlus – polski producent okien i drzwi. Ja sobie chwalę okna, nic się nie wypacza ani na zawiasach ani w klamce, wiatr zostaje na zewnątrz i to nawet przy mega mocnych porywach.
leratan
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: leratan »

Mam oknoplus od 10 lat w okleinie Winchester i właściwie nic się z nimi złego nie dzieje, więc mogę polecić. Jedyne co się dzieje to na jednym oknie jest nieszczelność na uszczelce ale nie serwisuje jakoś szczególnie okien.
Janek77
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Janek77 »

Jeśli chodzi o jakość oklein, to warto wspomnieć o systemach Schuco z PVC. Mają bardzo bogatą paletę kolorystyczną obejmującą powierzchnie, które do złudzenia przypominają aluminium. Jeśli chodzi o odcienie drewniane, to do wyboru jest wiele gatunków drewna. Warto zajrzeć np. do punktu firmy Jezierski https://jezierski.com.pl/gdzie-kupic, gdzie można dobrać nie tylko wygląd okna, ale też wariant konstrukcyjny i indywidualne wyposażenie.
ODPOWIEDZ