Oprogramowanie CRM do zarządzania zleceniami i klientami
Oprogramowanie CRM do zarządzania zleceniami i klientami
Szukam jakiegoś sprawdzonego oprogramowania typu CRM z przeznaczeniem do zarządzania zleceniami i klientami. Najlepiej taki działający również na urządzeniach mobilnych. Aby monterzy mieli na bieżąco podgląd.
Możecie polecić mi coś z tego zakresu?
Możecie polecić mi coś z tego zakresu?
news oknoad-news oknoad-news-1
news oknoad-news oknoad-news-2
news oknoad-news oknoad-news-3
Re: Oprogramowanie CRM do zarządzania zleceniami i klientami
To zależy, Każda firma jest inna, nie ma idealnego CRM-a, Trzeba znaleźć możliwie jak najbardziej pasującego, a i tak trzeba będzie go skonfigurować pod firmę. Trzeba przeanalizować wiele czynników - ile osób ma firma, jak funkcjonuje itd. i wybrać odpowiedni, a to jest robota dla specjalisty. To jest ciężkie zadanie w dzisiejszych czasach, bo każda strona sprzedająca CRM-y oczywiście będzie ciągnęła w swoją stronę i mówiła, że ich CRM jest najlepszy.
Ja śmiało mogę polecić crm online od Streamsoft Firmino, który zawiera bazę kontrahentów oraz kontaktów. Do tego posiada bazę GUS, kalendarz do zarządzania czasem oraz integrację z Google Calendar.
-
- Czytelnik
Jeśli potrzebujesz tego programu pod branżę okienną, to sprawdź Comoveo. Tam jest nawet kreator do ofert, w którym można zrobić wizualizacje
Jest coś takiego jak Berberis i tam macie różne funkcje, różne pakiety - można dopasować do działalności. U nas udało się tak zrobić coś naprawdę fajnego, ale przecież wiadomo, że to wymaga głębszej analizy i dopasowania. Generalnie - da się zrobić całkiem sporo.
Skoro poszukujecie dobrego, sprawdzonego oprogramowania, które wam pomoże zarządzać kadrą, ale również wszelkim innymi aspektami firmowymi - to warto tutaj postawić na firmę https://atomerp.pl/kontakt . System Atom ERP to niezawodne oprogramowanie, narzędzia, które dają ogromne możliwości i usprawniają firmy na najróżniejszych płaszczyznach.