Dzień dobry,
w mieszkaniu, w którym obecnie mieszkam dokucza mi hałas - znajduje się ono przy samej drodze w centrum miasta, na dodatek w sąsiedztwie tramwajów. Chcąc wymienić okna, poszedłem do miejscowej firmy okien. Tam pracownik stwierdził, że podstawowe okna (profil veka 82, 4/18/4/18/4 o Rw=33db) w zupełności mi wystarczy. Czy aby na pewno? Chciałbym prosić, aby ktoś mógł wskazać mi konkretny rodzaj szyb, które mógłbym zastosować. Obecnie posiadam ponad 15-letnie okna, 2-szybowe, zatem w grę wchodzi tylko całkowita wymiana okien.
Uprzejmie dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
header
Okna dźwiękoszczelne
news oknoad-news oknoad-news-1
news oknoad-news oknoad-news-2
news oknoad-news oknoad-news-3
Re: Okna dźwiękoszczelne
W przypadku okien z PVC zdecydowanie polecam Schuco LivIng. My również mieszkamy przy głównej ulicy i odkąd mamy je zamontowane, męczący hałas z zewnątrz przestał być problemem. Nowa technologia uszczelnień (w naszym przypadku trzy płaszczyzny) zapewnia skuteczną ochronę przed przeciągami, wilgocią i hałasem. Najlepiej wybrać się do sprawdzonego producenta. Dokonaliśmy zakupu w firmie MarkBud w Łomiankach pod Warszawą. Jesteśmy pod wrażeniem ich profesjonalnego podejścia i fachowego wykonania usługi.
Re: Okna dźwiękoszczelne
Nowe okna będą dużo bardziej dźwiękoszczelne. Najprawdopodobniej porządne wystarczy, ale jeżeli hałas jest dla Ciebie szczególnie czymś uciążliwym to mimo wszystko bierz dźwiękoszczelne okna. Okno MD, zawiasy kryte, szyby dźwiękochłonne (to najważniejsze), i żeby producent nie wycinał nic w uszczelce zewnętrznej (spytaj o to, bo generalnie jest to standardem). Brak nawiewników. Na pewno będziesz zadowolony z rezultatów