header

Drzwi z antabą

Tu możesz poprosić o radę najlepszych ekspertów z branży stolarki budowlanej.
Awatar użytkownika
sterek
Małomówny
Małomówny

Drzwi z antabą

Post autor: sterek »

Hej! Czy właściciele drzwi wejściowych z antabą, zamiast klamki są zadowoleni z tej decyzji? Czeka nas wybór drzwi wejściowych i waham się nad tą kwestią.

oknoAD

news oknoad-news oknoad-news-1
news oknoad-news oknoad-news-2
news oknoad-news oknoad-news-3

emts
Zaangażowany
Zaangażowany

Re: Drzwi z antabą

Post autor: emts »

Antaba wygląda świetnie, ale należy pamiętać o tym, że należy zastosować zaczep z funkcją dzien/noc, ktory nie musi mieć doprowadzonego zasilania. Druga opcja to zasilanie i antaba z przyciskiem zwalniającym zaczep. Nie stosowałem zamków "rolkowych" więc co do nich nie wypowiem się. Mogę tylko dodać, że są też minusy posiadania antaby, a mianowicie powstające ciśnienie w domu, może powodować samoistne otwieranie się drzwi w przypadku przełączenia na "dzień". Przycisk niweluje ten problem.

Od siebie polecam kontakt z firmą:
https://oknabramyogrodzenia.pl/drzwi/

Powinni na miejscu dobrać najlepsze rozwiązanie.
LeonW
Czytelnik
Czytelnik

Re: Drzwi z antabą

Post autor: LeonW »

Ja jestem zwolennikiem automatyki drzwiowej. Bardzo fajne rozwiązania oferuje np. Okno-Pol z Mnikowa Pod Krakowem. Mają w ofercie drzwi Schuco z systemem kontroli dostępu DCS. To bardzo nowoczesne rozwiązanie łączy ze sobą najnowszą technologię z ponadczasowym wzornictwem. Schüco DCS Touch Display ma funkcje wyświetlania numeru domu, klawiatury numerycznej, szerokokątnej kamery z detekcją ruchu i wideofonowej komunikacji sprzężonej z zamkiem drzwiowym. System może być rozbudowany o dodatkowe moduły, takie jak czytnik linii papilarnych, czytnik kart RFID czy automatyczne podświetlanie strefy wejścia zintegrowane z czujnikiem ruchu. To bardzo przyszłościowa technologia.
ODPOWIEDZ