Ciepły montaz-tasma zewnetrzna.

Tu możesz poprosić o radę najlepszych ekspertów z branży stolarki budowlanej.
grzeh2000
Czytelnik
Czytelnik

Ciepły montaz-tasma zewnetrzna.

Post autor: grzeh2000 »

Witam,firma bedzie montowac mi okna i chciałbym wklejic tasme zewn.Dostałem w niemczech tasme ok 20cm szeroka taka podgumowana z 1 strony z tasma z klejem.Wiem ze tasme wkleja sie wewnatrz ramy ale z racji ze mnie nie ma w kraju i zona raczej tego nie zrobi chciałbym tasme wklejic po moztazu do brzegu ramy i drugi koniec klejem z tuby do sciany.Czy to bedzie dobre rozwiazanie?

oknoAD

news oknoad-news oknoad-news-1
news oknoad-news oknoad-news-2
news oknoad-news oknoad-news-3

kamilstar
Czytelnik
Czytelnik

Re: Ciepły montaz-tasma zewnetrzna.

Post autor: kamilstar »

Najlepszym rozwiązaniem jest:
Zamówienie "ciepłego montażu" z taśmami w firmie gdzie kupiłeś okna.
pozdrawiam :wink:
MMichal
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: MMichal »

Witam
grzeh2000 pisze:Witam,firma bedzie montowac mi okna i chciałbym wklejic tasme zewn.Dostałem w niemczech tasme ok 20cm szeroka taka podgumowana z 1 strony z tasma z klejem.Wiem ze tasme wkleja sie wewnatrz ramy ale z racji ze mnie nie ma w kraju i zona raczej tego nie zrobi chciałbym tasme wklejic po moztazu do brzegu ramy i drugi koniec klejem z tuby do sciany.Czy to bedzie dobre rozwiazanie?
pod warunkiem, że taśma ta jest paroprzepuszczalna to nie ma znaczenia jak ją wkleisz - można też do lica profilu.

Po drugie a może bardziej po PIERWSZE po co Ci tylko jedna taśma z zewnątrz? skoro nie zastosujesz taśmy paroszczelnej wewnętrznej to szkoda pieniędzy i roboty na takie "coś".

I osobiście też bym to zlecił specjalistycznej firmie montażowej.

Pozdrawiam
grzeh2000
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: grzeh2000 »

Tasma wewnetrzna tez bedzie fr.soudal 70mm a dostałem jeszcze illbrucka zewn.100mm.Zamiast przepłacac za wykonanie prostej czynnosci ktora mozna na yt obejzec zrobie to sam i git :D
Awatar użytkownika
simteq
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: simteq »

Gdyby zabrakło taśmy lub innych akcesoriów do "ciepłego montażu" to zapraszam do zakupów on-line na:simteq.pl
Ponadto na stronie linki do YouTube gdzie pokazano prawidłowy montaż z zastosowaniem taśm rozprężnych i folii.
Wszystko do okien i drzwi: http://simteq.pl/
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

murarz domy muruje
krawiec szyje ubrania...
itp
oczywiście można tylko policz swój czas,energię itp
właściwie to w tym wypadku opłacalnym wydaje sie kupić same okna, odliczyć VAT , wstawić na piankę

Awatar użytkownika
simteq
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: simteq »

grzeh2000 pisze:Tasma wewnetrzna tez bedzie fr.soudal 70mm a dostałem jeszcze illbrucka zewn.100mm.Zamiast przepłacac za wykonanie prostej czynnosci ktora mozna na yt obejzec zrobie to sam i git :D
Jeżeli zabraknie materiałów i wiedzy co do wykonania "ciepłego montażu" zapraszam do sklepu internetowego: http://simteq.pl/
Tutaj on-line można kupić wszystko do montażu, a korzystając z kanału YouTube lu poradników podejrzeć sposób wykonania tego montażu.

Oczywiście korzystanie z usług profesjonalistów jest najlepszym rozwiązaniem !

Pozdrawiam:
Wszystko do okien i drzwi: http://simteq.pl/
malwinabrzy88
Małomówny
Małomówny

Post autor: malwinabrzy88 »

Jeśli montujecie okna, warto sprawdzić taśmy 3M i Tesa na Converting-taśm.pl. Jakość nie do podrobienia.
ODPOWIEDZ