Drodzy Państwo, pragnę powiadomić wszystkich zainteresowanych zakupem okien drewnianych do Państwa nowego domu jako przestrogę przed firmą Halupczok. Zdaję sobie sprawę, że znajdą się i tacy, którzy będą sobie chwalić okna z tej firmy, jednak w moim przypadku to prawdziwa tragedia i mam nadzieję, że chociaż parę osób zastanowi się przed podjęciem decyzji zakupu stolarki.
!3 okien i drzwi, które zakupiłem w tej firmie do swojego domu z bali kosztowały mnie blisko 71 tys. złotych. Ja zajmuję się montażem okien od 25 lat i chciałem zrealizować swoje ambicje na dobre, drewniane okna dla siebie. Niestety to co wydarzyło się później to jakaś farsa bądź dramat, jak kto woli.
1. Już przy rozwieszaniu skrzydeł z ramy okna były posklejane i wydzierały lakier do żywego drewna. Reklamacja została przyjęta, zabrali i poprawili - niestety nieskutecznie ponieważ problem powraca.
2. Drzwi elewacyjne - 2 sztuki, z których każde kosztowały 7 tys.
złotych są do renowacji ponieważ całymi płatami schodzi z nich
obłóg - niskiej, budżetowej jakości, bądź szkolnych błędów w sztuce stolarskiej.
3. Okapniki aluminiowe na oknach zostały prawdopodobnie polakierowane w kolorze okien u "pierwszego z brzegu" lakiernika a nie w firmie zaopatrującej Halupczoków w profile skutkiem czego lakier łuszczy się i odpada. W odpowiedzi usłyszałem, że od środka w domu to nie widać. Kolejna sprawa to wymiana okapników przy szybowych - jest niemożliwa ze względu na szprosy na szybach!
Podsumowując, przez okres 2 lat toczyłem z nimi batalię z pomocą adwokata, który uzmysłowił mi, że jeżeli udowodnię
winę to mogę odstąpić od umowy, oddać towar i żądać zwrotu pieniędzy. Tu, na boku dygresja - przepis prawa chory bo jak
oddać okna z prawie wykończonego domu???
Podsumowując, Halupczok przetrwał do końca gwarancji
i dzisiaj, można tak powiedzieć, śmieje mi się w twarz.
Za grosz honoru, za grosz profesjonalizmu, za grosz empatii.
Ps:
Wszystkich zainteresowanych zapraszam do korespondencji,
udostępnię filmiki i zdjęcia wszystkich przykrych "niespodzianek"
Halupczoków. Mój aktualny mail:
[email protected]