Czemu nie ALUPLAST???
Czemu nie ALUPLAST???
Miałem zamiar złożyć ofertę na wymianę okien (zamówienie publiczne) ale inwestor zastrzegł sobie że preferuje wszystkie profile oprócz ALUPLASTA.
Czy to naprawdę taki kiepski produkt?
Czy to naprawdę taki kiepski produkt?
Inwestor może sobie zastrzegać różne dziwne i idiotyczne rzeczy. Nawet może zażądać okna w kropki i w łowickie pasiaki. To tylko świadczy o jego "wiedzy". Natomiast dyskredytowanie Aluplastu, Panoramy czy Aury to domena niedoszkolonych i zazdrosnych konkurentów. Aluplast ma 30% rynku i to boli tych jego konkurenów. Nie wierz w te bzdury.
Panorama jest najstarsza na rynku i to też boli.
Konkurencja zamiast dowalać innym powinna uważać bardziej na to co pisze, inaczej się ośmiesza.
Konkurencja zamiast dowalać innym powinna uważać bardziej na to co pisze, inaczej się ośmiesza.
126p też miał (i ma) spory udział w rynku - pozdrawiam fanów tej klasy produktu.
Oczywicie różnice między Aluplastem i np. Vekš nie sš tak drastyczne, jak relacja cenowa BMW do syrenki, co tym bardziej powinno dać do mylenia klientom analizujšcym stosunek ceny do jakoci.
W ofercie mamy profile różnej klasy (na upartego także Aluplasta
), ale klient widzšc profil jeden i drugi... wiadomo, że przy groszowej różnicy bierze lepszy.
Dealer, który poleca Aluplasta jako profil nie gorszy od wspomnianej Veki jest s..... em, który żeruje na niewiedzy klientów

Oczywicie różnice między Aluplastem i np. Vekš nie sš tak drastyczne, jak relacja cenowa BMW do syrenki, co tym bardziej powinno dać do mylenia klientom analizujšcym stosunek ceny do jakoci.
W ofercie mamy profile różnej klasy (na upartego także Aluplasta
Dealer, który poleca Aluplasta jako profil nie gorszy od wspomnianej Veki jest s..... em, który żeruje na niewiedzy klientów
Słoma z butów
zazdrosc wg Pchelka
@Pchelek
Niedoszkolonych i zazdrosnych?
Jestem dealerem Oknoplastu-Krakow.
Wypraszam sobie.
Jestem swiadom co ja sprzedaje i co sprzedaja inni.
I jestem z tego dumny.
A zazdroscic to niech inni zazdroszcza....
Niedoszkolonych i zazdrosnych?
Jestem dealerem Oknoplastu-Krakow.
Wypraszam sobie.
Jestem swiadom co ja sprzedaje i co sprzedaja inni.
I jestem z tego dumny.
A zazdroscic to niech inni zazdroszcza....
"najwiekszy dealer okien: Bill Gates..."
Dziś minął tydzień od czasu ,gdy zadałem pytanie przedmówcom-
wcześniej w dwa dni było 8 postów(łącznie z moim).Dalej
zastanawiam się na czym polega s...wo co najmniej połowy ogólnej
liczby dealerów ,którzy mają w ofercie Aluplasta Panie Konioziar ????????
Czy przynajmniej sam Pan potrafi "sklecić "jakieś rozsądne zdanie
o jakimkolwiek profilu czy tylko powtarza dyrdymały zasłyszane
od jeszcze ...?
wcześniej w dwa dni było 8 postów(łącznie z moim).Dalej
zastanawiam się na czym polega s...wo co najmniej połowy ogólnej
liczby dealerów ,którzy mają w ofercie Aluplasta Panie Konioziar ????????
Czy przynajmniej sam Pan potrafi "sklecić "jakieś rozsądne zdanie
o jakimkolwiek profilu czy tylko powtarza dyrdymały zasłyszane
od jeszcze ...?
Myślę, że ALUPLAST zawdzęcza swą złą sławę głównie niesolidnym producentom okien i polityce cenowej dostawcy profili. Tani profil i powszechny dostęp przyciąga przede wszystkim fabryki, które z założenia chcą wyprodukować tani wyrób za wszelką (czytaj niską) cenę. Taka koncepcja zmusza do szukania oszczędności także na innych elementach.
Znajomy prowadzi skład stali i dostarcza wzmocnienia do okien. Tylko nieliczni producenci kupują wzmocnienia zalecane przez dostawcę profili. Reszta nie przejmuje się i domaga się najtańszych dostępnych na rynku profili stalowych. Podobnie jest z okuciami i szybami. Następne (chyba największe) oszczędności można w kosztach pracy. Najtaniej jest zatrudnić przypadkowych ludzi, którzy znają się na produkcji okien i na lotach w kosmos na podobnym poziomie. No i teraz takie okno trzeba sprzedać. Żaden problem - wystarczy kilkunastu naiwnym dilerom przesłać sklecony na prędce cennik z najniższymi cenami w okolicy i interes się kręci. Okna same się sprzedają, nawet nie trzeba ich wozić. Diler przyjedzie, zabierze i jeszcze kilku kolesiom opowie jaką to dobrą firmę znalazł. Koszt marketingu = 0. Minie sezon może dwa i zaczyna się zabawa z reklamacjami, które niewiele obchodzą producenta. Wkurzonego dilera nie będze zatrzymywał bo wczoraj zgłosiło się dwuch nowych. Panowie dokąd doprowadzi nas ta ciągła pogoń za niską ceną.
Zastanówcie się nad faktem, ze wraz ze spadkiem cen wyrób powszednieje, popyt rośnie co powoduje powstawanie nowych firm i dalszy spadek cen. Myślę, że przyszlość należy do firm oferujących markowe (drogie) produkty i potrafiących należycie dbać o interes klienta.
Podobno już jest kompletny MERCEDES made in CHINA.
Znajomy prowadzi skład stali i dostarcza wzmocnienia do okien. Tylko nieliczni producenci kupują wzmocnienia zalecane przez dostawcę profili. Reszta nie przejmuje się i domaga się najtańszych dostępnych na rynku profili stalowych. Podobnie jest z okuciami i szybami. Następne (chyba największe) oszczędności można w kosztach pracy. Najtaniej jest zatrudnić przypadkowych ludzi, którzy znają się na produkcji okien i na lotach w kosmos na podobnym poziomie. No i teraz takie okno trzeba sprzedać. Żaden problem - wystarczy kilkunastu naiwnym dilerom przesłać sklecony na prędce cennik z najniższymi cenami w okolicy i interes się kręci. Okna same się sprzedają, nawet nie trzeba ich wozić. Diler przyjedzie, zabierze i jeszcze kilku kolesiom opowie jaką to dobrą firmę znalazł. Koszt marketingu = 0. Minie sezon może dwa i zaczyna się zabawa z reklamacjami, które niewiele obchodzą producenta. Wkurzonego dilera nie będze zatrzymywał bo wczoraj zgłosiło się dwuch nowych. Panowie dokąd doprowadzi nas ta ciągła pogoń za niską ceną.
Zastanówcie się nad faktem, ze wraz ze spadkiem cen wyrób powszednieje, popyt rośnie co powoduje powstawanie nowych firm i dalszy spadek cen. Myślę, że przyszlość należy do firm oferujących markowe (drogie) produkty i potrafiących należycie dbać o interes klienta.
Podobno już jest kompletny MERCEDES made in CHINA.
LEPSZA PIERWSZA NIŻ PIERWSZA LEPSZA
made in China
Mercedes w Chinach jest podrabiany nie od dziś.
Kupuję okna z profili Aluplast. Fabfyka solidnie podchodzi do sprawy. Jeżeli idzie to w parze z fachowym montażem można spać spokojnie.
Kupuję okna z profili Aluplast. Fabfyka solidnie podchodzi do sprawy. Jeżeli idzie to w parze z fachowym montażem można spać spokojnie.
Do dzisiaj ...
Do dzisiaj myślałem o Panu trochę inaczej, ale niestety muszę zmienić zdanie o Panu.pchelek pisze:Inwestor może sobie zastrzegać różne dziwne i idiotyczne rzeczy. Nawet może zażądać okna w kropki i w łowickie pasiaki. To tylko świadczy o jego "wiedzy". Natomiast dyskredytowanie Aluplastu, Panoramy czy Aury to domena niedoszkolonych i zazdrosnych konkurentów. Aluplast ma 30% rynku i to boli tych jego konkurenów. Nie wierz w te bzdury.
Zgadzam się z Panem pod względem ilości na rynku profili firmy Aluplast. Zgadzam się też z tym, że dużo producentów zyskuje na niewiedzy klienta.
Ale mam jedną prośbę do Pana:
Jeśli weźmiemy pod uwagę, że te 30 % rynku to jest 100 % sprzedaży firmy Aluplast, to jaki udział ma profil EUROLINE???
To samo dotyczy Veki EUROLINE.
Czy Veka PERFECTLINE posiada aprobatę niemiecką? Jeśli tak, to z góry przepraszam (błędne informacje), jeśli nie to dlaczego?
Ilu producentów stosuje wzmocnienia zalecane przez WSZYSTKICH systemodawców?
Jeśli chodzi o Panoramę, to ilu producentów robi jeszcze na tym profilu?(nie chodzi mi o następców Panoramy).
PS: I tak wszystko się kończy na tym, żeby jak najtaniej zrobić klientowi okna, pałując się między sobą o złotówki (czasami nawet grosze)
Z góry dziękuję za odpowiedź.