JAK WYPOLEROWAĆ SZYBKE ??

r907
Czytelnik
Czytelnik

JAK WYPOLEROWAĆ SZYBKE ??

Post autor: r907 »

Wiatm trafilem tu troche w dziwny sposób ale może ktoś mi pomoże :) .
Mam taki problem. Kupilem wlasnie po okazyjnej cenie monitor ktory ma na szybie 2 rysy o grubosci 1 mm a dlugosci troche większej. MOże ma ktoś jaki sposób żebym mógł w jakiś sposób te rysy wypolerowac. Rysy nie znajdują sie na kineskopie wiec bez obaw poprosty przed kinolem jest szyba antyradjacyjna i antyrefleksyjna :) . Ktoś ma może jakis pomysl jak pożbyć się defektu albo gdzie się udać i ile by to kosztowało :) .

Z góry dzieki za posty .... :wink: :) [/b]

oknoAD

tomi
Rozgadany
Rozgadany

Re: JAK WYPOLEROWAĆ SZYBKE ??

Post autor: tomi »

jest taki środek nazywa się polisan (nie pamiętam dokładnego oznaczenia), dostałem go kiedyś od glaspolu. ale wątpię czy nadaje się on do monitorów, trochę inne szkło niż budowlane,
spróbuj zapytać się u szklarzy, czy producentów szyb zespolonych
pvc
Małomówny
Małomówny

Post autor: pvc »

Witam ,
jeżeli na szybie ochronnej nie ma powłoki antyrefleksyjnej , drobne zarysowania szkła można usunąć przy pomocy pasty polerskiej o nazwie FARECLA G3 , filcowego krążka i szybkoobrotowej wiertarki .
Powodzenia
Theo

www.oknaidrzwi.pl
r907
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: r907 »

DZIEKI sproboje :D
Fachowiec
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Fachowiec »

Następnym razem udaj sie na czata dla załamanych z powodu telewizora. Stary nie wiem moze po prostu oddaj telewizor do szklaża bo robisz zamieszanie na stronie o konkretnej tematyce "okna i drzwi" Rozumiesz, nie dział serwisu "RTV i AGD" Acha i nie radze Ci podchodzić z wiertarką do telewizora bo sobie zrobisz krzywde i kto bedzie mnie rozśmieszał ? :lol: [/b]
Nie znasz sie - nie odzywaj sie !!!
Paweł72
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Paweł72 »

FACHOWIEC - nie dość, że nie masz wiedzy fachowej - to w dodatku kultury też nie. :( Jeśli tak samo pomagasz klientom to gratuluje samopoczucia i zysków. :roll:

ODPOWIEDZ