Problemy w BROKACIE?
Problemy w BROKACIE?
Czy ktoś słyszał o problemach w Brokacie?
Podobno sprzedają już tylko za gotówkę i mają problemy z kasą,
zalegają z płatnościami, wypłatami.
Czy ktoś może potwierdzić takie rewelacje?
Czy rzeczywiście ten "moloch" stoi na glinianych nogach?
pozdrawiam
PS:
i oby te rewelacje okazały się nieprawdziwe.
pozdrawiam
PS:
Nikt nic nie napisze ? Też jestem ciekaw, jak sobie radzi konkurencja. Zresztą mam znajomego, któty sprzedaje ich okna W Poznaniu. A tak nawiasem mówiąc wystarczy , że firma zacznie kombinować z innym profilem i już zaczynają się jej problemy. Duże firmy nie lubią jak się zmienia ich na kogo innego. NAPISZCIE COŚ !

-
waldemar11
- Czytelnik

Szanowni Państwo
Wszystkich , którym leży na sercu dobro Brokatu i chcieliby się dowiedzieć jak funkcjonuje Kołobrzeska Fabryka Okien Brokat - zarówno w istniejących halach produkcyjnych jak i nowo oddanych do użytku - zapraszam serdecznie do odwiedzin w tym pięknym mieście. Gdybyście Państwo mieli problemy z noclegiem, zapraszamy do gościnnego apartamentu przeznaczonego dla naszych Partnerów i Współpracowników. Kłopoty z otzrymaniem stolarki otworowej nie mają Partnerzy , którzy sumiennie rozliczają się z KFO Brokat. Dzienna produkcja rzędu 1200-1300 okien - nie licząc rezerw - pozwala nam spokojnie spoglądać w przyszłość, przy nieustannie zwiększających się zamówienich spływających codziennie z rynku.
Myślę, że jestem najbardziej kompetentną osobą , która od 15 lat jest właścicielem liczącej się na rynku i ciągle rozwijającej się w 100% polskiej firmy.
Wszystkim zainteresowanym podaję telefon do KFO Brokat :
tel. (+48) 94 35 51 810
Waldemar Grochowski
Wszystkich , którym leży na sercu dobro Brokatu i chcieliby się dowiedzieć jak funkcjonuje Kołobrzeska Fabryka Okien Brokat - zarówno w istniejących halach produkcyjnych jak i nowo oddanych do użytku - zapraszam serdecznie do odwiedzin w tym pięknym mieście. Gdybyście Państwo mieli problemy z noclegiem, zapraszamy do gościnnego apartamentu przeznaczonego dla naszych Partnerów i Współpracowników. Kłopoty z otzrymaniem stolarki otworowej nie mają Partnerzy , którzy sumiennie rozliczają się z KFO Brokat. Dzienna produkcja rzędu 1200-1300 okien - nie licząc rezerw - pozwala nam spokojnie spoglądać w przyszłość, przy nieustannie zwiększających się zamówienich spływających codziennie z rynku.
Myślę, że jestem najbardziej kompetentną osobą , która od 15 lat jest właścicielem liczącej się na rynku i ciągle rozwijającej się w 100% polskiej firmy.
Wszystkim zainteresowanym podaję telefon do KFO Brokat :
tel. (+48) 94 35 51 810
Waldemar Grochowski
Panie Waldemarze , niech Pan sobie głowy nie zawraca tego typu postami , jak firma XYZ upada etc. Tego typu posty piszą różni życzliwi . Dotkneło to prawie chyba każdego liczącego producenta w Polsce . Także może Pan potraktować to w swoim rodzaju jako komplement bo znaczy że zalicza się Pana firma do czołówki polskich producentów okien PCV .
Ps. Jak Pan zauważył większość (90%) osób nie komentuje tego typu postów i czeka aż same "umrą śmiercią naturalną" .
Pozdrawiam
Maxio
Ps. Jak Pan zauważył większość (90%) osób nie komentuje tego typu postów i czeka aż same "umrą śmiercią naturalną" .
Pozdrawiam
Maxio
Maxio
Nie wiem jak jest w Brokacie, życzę im jak najlepiej, niemniej jednak dookoła słyszę plotki że to ten lub tamten ma kłopoty.
Jest ich tyle że straciłem orientację, czy nasza branża się rozwija, a może zwija. Firma w której pracuję zwięsza obroty dynamicznie, jest ok piszę z Łodzi. Proszę napiszcie jak jest u Was. Hossa czy bessa, pozwoli to poznać nastroje w branży, a te maja zasadnicze znaczenie dla rozwoju naszych firm. Proszę piszcie o sobie ni o kimś innym. Z góry dzięki.
Jest ich tyle że straciłem orientację, czy nasza branża się rozwija, a może zwija. Firma w której pracuję zwięsza obroty dynamicznie, jest ok piszę z Łodzi. Proszę napiszcie jak jest u Was. Hossa czy bessa, pozwoli to poznać nastroje w branży, a te maja zasadnicze znaczenie dla rozwoju naszych firm. Proszę piszcie o sobie ni o kimś innym. Z góry dzięki.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
To że w branży źle się działo(dzieje) to wiadomo nie od dziś wystarczy spojrzeć na wykres akcji firmy TRAS poziom jej akcji spadł z 13,30 zł za akcję z dnia 30.04.2004 do 5,25 zł dziś (było nawet 4,97 nie dawno) .Na wykres można patrzeć jak na barometr całej branży . I podobno TRAS 30-40% swojej sprzedaży przeznacza na eksport (głównie do Niemiec) . Dlatego wnioskuje że ogólnie sytułacja całej branży jest nieciekawa dotyczy się to większości producentów w kraju.[/url]
Maxio
Maxio, Tras notuje straty już od ponad 2 lat. Nie jest to w żaden sposób miarodajny wsaźniik rynku. Firma ta jest źle zarządzana i stąd te spadki. A jeśli chodzi o duże spadki kursu akcji Trasu to spowodowane one są wycofywaniem się większych akcjonariuszy ze spółki, gdyż nie widzą perspektyw na przyszłość. A przecieź pierwsze dwa kwartały w branży były bardzo dobre, więc gdzie zysk Trasu?
Jeśli chodzi o Brokat to w tamtym roku nie popisał się zyskiem:-)
Jeśli chodzi o Brokat to w tamtym roku nie popisał się zyskiem:-)
Jeżeli chodzi o TRAS i jego dane to zanotował zysk w II kwartale tego roku , co wynika pewnie z rewelacyjnego kwietnia , wystarczy spojrzeć na wykres jego akcji od początku roku to widać że kurs utrzymywał się w miare na jednym poziomie po 30 kwietnia jest nagłe załamanie , po czym lekki wzrost i systematyczny spadek notowań . Moim zdaniem ta sytułacja ma dużo wspólnego z ogólnym rynkiem stolarki , napewno gdyby byli inni producenci stolarki na rynku obecni na parkiecie ich wykres kształtował by się w podobny sposób , może nie aż tak drastycznie ale napewno w podobny sposób , w tym roku niestety branża przeżywa kryzys , po dobrych pierwszych 4 miesiącach tego roku nastąpiła stagnacja która nie jednego producenta wpędziła w problemy finansowe ...
Maxio
Ale narastająco mają straty! I są podstawy fundamentalne by cena akcji była taka jaka jest. Natomiast jesli w takim dobrym okresie dla okniarzy oni notuja stratę to ewidentnie widać że jest coś nie dokońca dobrze. Cena akcji Trasu nie jest odzwierciedcleniem tendencji rynkowych. Podobnie jest z innymi firmami. Firmy kt6óre notują spore straty nawet w okresie hossy mają akcje na niskim poziomie. Popatrz np na ceny akcji firm budowlanych. Są firmy które notują historyczne spadki i hisoryczne wzrosty. I jak wytłumaczysz Drogti Maxio taką sytuację?maxio pisze:Jeżeli chodzi o TRAS i jego dane to zanotował zysk w II kwartale tego roku , co wynika pewnie z rewelacyjnego kwietnia , wystarczy spojrzeć na wykres jego akcji od początku roku to widać że kurs utrzymywał się w miare na jednym poziomie po 30 kwietnia jest nagłe załamanie , po czym lekki wzrost i systematyczny spadek notowań . Moim zdaniem ta sytułacja ma dużo wspólnego z ogólnym rynkiem stolarki , napewno gdyby byli inni producenci stolarki na rynku obecni na parkiecie ich wykres kształtował by się w podobny sposób , może nie aż tak drastycznie ale napewno w podobny sposób , w tym roku niestety branża przeżywa kryzys , po dobrych pierwszych 4 miesiącach tego roku nastąpiła stagnacja która nie jednego producenta wpędziła w problemy finansowe ...
brokat
Wydaje mi sie ze to poczatek konca "gazeli biznesu"Brokat-u.
Albo rynek POLSKI juz nie interesuje , brak dbania o przedstawicieli (punkty sprzedazy) zaczynaja uciekac do innych producentów (jeden z powodów -drogie okna w Brokacie).
A pan prezes co ma powiedziec na forum ze sie sypie wszystko nieee to mowi o noclegach jestem ciekaw czy jak ktos podjedzie to taki usmiechniety bedzie z powazaniem p.Waldku.
Pozdrawiam
Albo rynek POLSKI juz nie interesuje , brak dbania o przedstawicieli (punkty sprzedazy) zaczynaja uciekac do innych producentów (jeden z powodów -drogie okna w Brokacie).
A pan prezes co ma powiedziec na forum ze sie sypie wszystko nieee to mowi o noclegach jestem ciekaw czy jak ktos podjedzie to taki usmiechniety bedzie z powazaniem p.Waldku.
Pozdrawiam
-
były_fan_Brokatu
- Czytelnik

prowadzę autoryzowany punkt FO Brokat, i mam pytanie do pana W. Grochowskiego czy to prawda ,że najwięksi odbiorcy FO Brokat zaczynają zmieniać dostawców, bo jeśl tak to chyba żałuje Pan tej kasy która była w nich pakowana, i że za Pana pieniądze wypromowali sobie własne firmy. Natomiast my ,"mali" odbiorcy zawsze skazani na siebie chyba też powiemy stop dla Brokatu. Przyczyn jest wiele
1.Brak jakiejkolwiek pomocy ze strony Brokatu po 1 maja 2004
2.Brak przedstawicieli do których można zgłosić problem
3.Wycofanie połowy oferty galanteri okiennej ----- czemu ???????\
4.CENA!!!!!!!!!!!!!!! na pewnych pozycjach od 120-150zł na sztuce.(Veka i Roto)
5.Brak foliowania okien- tragiczny stan po dostawie
i mogę jeszcze pisać i pisać, ale to już nie ten BROKAT co parę lat temu SZKODA!!!!!!!!!
Myślę że ktoś z Brokatu powinien wsiąść do auta i pojechać w POLSKĘ, by zobaczyć co się dzieje w w naszej branży.
POZDRAWIAM
1.Brak jakiejkolwiek pomocy ze strony Brokatu po 1 maja 2004
2.Brak przedstawicieli do których można zgłosić problem
3.Wycofanie połowy oferty galanteri okiennej ----- czemu ???????\
4.CENA!!!!!!!!!!!!!!! na pewnych pozycjach od 120-150zł na sztuce.(Veka i Roto)
5.Brak foliowania okien- tragiczny stan po dostawie
i mogę jeszcze pisać i pisać, ale to już nie ten BROKAT co parę lat temu SZKODA!!!!!!!!!
Myślę że ktoś z Brokatu powinien wsiąść do auta i pojechać w POLSKĘ, by zobaczyć co się dzieje w w naszej branży.
POZDRAWIAM
brak dyskusji
Nie ma chetnych do opisania realnych faktów w FO Brokat(poza 2 konkretnymi osobami),widze ze p.Waldemar tez juz tak chetnie nie zaprasza.A moze pan prezes nie zna tematu calej sieci delerow.Proponuje sprawdzic u koordynatorów sprzedazy o ile tacy sa bo mam wrazenie ze ich nie ma.Bo na "spotkanie"raczej nie ma szans - brak kasy w FO.W takim okresie gdzie mozna by juz zarabiac na sprzedazy (tanszych okien niz FO-proponuje)nic pomysłu tylko zmniejszanie art.dodatkowych,oraz nie terminowe dostawy(brak profilu jak juz ktos napisal).Jestem ciekaw czy ktos w Brokacie robił anlize rynku (ceny)bo naprawde sa duzo tansze okna od innych producetów tego samego i za miedza!
Proponuje "Gazeli Biznesu"pomysles nad soba , bo pare ładnych osób powiekszy grono bezrobocia na pomorzu.
Pozdrawiam.
Proponuje "Gazeli Biznesu"pomysles nad soba , bo pare ładnych osób powiekszy grono bezrobocia na pomorzu.
Pozdrawiam.
-
były_fan_Brokatu
- Czytelnik

-
Jacek Zagłoba
- Czytelnik

no widze po tych wypowiedziach, ze cos jest nie tak jak byc powinno w takiej FIRMIE JAK BROKAT.
ostatnio doszły mnie wiesci ze podobno dostawcy wstrzymuja dostawy?
niestety nie od samych dostawcow ale pewnie jak zawsze bedzie i w tej rewelacji odrobina prawdy.(niekt rozsadny nie obmawial by wlasnego klienta)
Panie Waldemarze co Pan na to?
ps:
proponuje wymienic pokoj goscinny na lepsze "opinie" o Pana firmie na rynku
pozdrawiam
ostatnio doszły mnie wiesci ze podobno dostawcy wstrzymuja dostawy?
niestety nie od samych dostawcow ale pewnie jak zawsze bedzie i w tej rewelacji odrobina prawdy.(niekt rozsadny nie obmawial by wlasnego klienta)
Panie Waldemarze co Pan na to?
ps:
proponuje wymienic pokoj goscinny na lepsze "opinie" o Pana firmie na rynku
pozdrawiam
Re: Problemy w BROKACIE?
Dr.MO pisze:Czy ktoś słyszał o problemach w Brokacie?
pozdrawiam
PS:
oknomax
maxxx
gratuluje takiego oddania mysle ze Pan Waldek wyplaci premie
a teraz powaznie nie jestem producentem wyrobow oknopodobnych i nie stanowie konkurencji ani dla Brokatu ani dla zadnej innej firmy produkcyjnej
jestem zwiazany z branz od kilkunastu lat (TY od 3 sprzedajesz okna Brokatu) i widzae co sie dzieje SZOK !!!!
dochodza do mnie sygnaly ze coraz wiecej firm ma problemy (ale ciezko na forum pytac o firmy malo znane prawda?) Brokat byl pierwszy potem dochodzili nastepni dobroplast oknoplast profiloplast i jeszcze pare nie wspominajac o wczesniejszej burzy w M&S tak sie sklada ze spora czesc tych producentow pracuje na Vece i pewnie tylko veka wie jaka jest naprawde kondycja tych firm, ale pewnie nikomu nie powie
co do uwag odnosnie podkladania swin to trudno sie z Toba maxxx nie zgodzic jest ich na tym forum sporo ale doszukiwanie sie jakis niecnych intencji w kazdym poscie tez jest przesada
widzac co sami zrobilismy z branza plakac sie chce;(
pamietacie czasy gdzie o34 kosztowalo kolo 800-850 zł i nik nie pytal o rabaty promocje itp a teraz - makabra
kiedys dobrze zarabiali wszyscy teraz nikt
Klient jesli milby zaplacic 700 zl za okno i tak by zaplacil wiec po co zdolowalismy ten rynek ??
z tego wszystkie problemy w firmach produkcyjnych sprzedac okno z malym zyskiem = miec problemy finansowe
ktos zaraz powie ze w ilosci sila - odpowiem nieprawda wiecie jakie potezne sa koszty stale firm ktore maja duze moce ?? same linie do produkcji pracownicy administracja transport i cala otoczka KUPA KASA
pozdrawiam wszystkich i zycze przetrwania w tych ciezkich czasach
gratuluje takiego oddania mysle ze Pan Waldek wyplaci premie
a teraz powaznie nie jestem producentem wyrobow oknopodobnych i nie stanowie konkurencji ani dla Brokatu ani dla zadnej innej firmy produkcyjnej
jestem zwiazany z branz od kilkunastu lat (TY od 3 sprzedajesz okna Brokatu) i widzae co sie dzieje SZOK !!!!
dochodza do mnie sygnaly ze coraz wiecej firm ma problemy (ale ciezko na forum pytac o firmy malo znane prawda?) Brokat byl pierwszy potem dochodzili nastepni dobroplast oknoplast profiloplast i jeszcze pare nie wspominajac o wczesniejszej burzy w M&S tak sie sklada ze spora czesc tych producentow pracuje na Vece i pewnie tylko veka wie jaka jest naprawde kondycja tych firm, ale pewnie nikomu nie powie
co do uwag odnosnie podkladania swin to trudno sie z Toba maxxx nie zgodzic jest ich na tym forum sporo ale doszukiwanie sie jakis niecnych intencji w kazdym poscie tez jest przesada
widzac co sami zrobilismy z branza plakac sie chce;(
pamietacie czasy gdzie o34 kosztowalo kolo 800-850 zł i nik nie pytal o rabaty promocje itp a teraz - makabra
kiedys dobrze zarabiali wszyscy teraz nikt
Klient jesli milby zaplacic 700 zl za okno i tak by zaplacil wiec po co zdolowalismy ten rynek ??
z tego wszystkie problemy w firmach produkcyjnych sprzedac okno z malym zyskiem = miec problemy finansowe
ktos zaraz powie ze w ilosci sila - odpowiem nieprawda wiecie jakie potezne sa koszty stale firm ktore maja duze moce ?? same linie do produkcji pracownicy administracja transport i cala otoczka KUPA KASA
pozdrawiam wszystkich i zycze przetrwania w tych ciezkich czasach
To co się dzieje z Brokat-em, to chyba ich porażka. Chyba nie mają już pieniędzy, każą wpłacać zaliczkę w wysokości 40 %. Obniżyli cenę typówki, ale za to podnieśli cenę do góry na nietypówkę. Coraz częściej się słyszy, że dealerzy uciekają do innych producentów. Jakość Brokatowskich produktów jest fatalna !!! Nie ma z kim w Brokacie rozmawiać.