PIANKI MONTAZOWE-KTORE WYBRAC
PIANKI MONTAZOWE-KTORE WYBRAC
MAM NADZIEJE ZE NA FORUM DYSKUTUJA ROWNIEZ MONTAZYSCI I BEDA MOGLI WSKAZAC PIANKI MONTAZOWE GODNE POLECENIA JAK I TE KTORYCH ODRADZAJA. NA RYNKU JEST SPORO RODZAJI I ZWYKLY CZLOWIEK MOZE SIE ZGUBIC W ROZNYCH OPINIACH UDZIELANYCH W HURTOWNIACH BUDOWLANYCH...
Do niedawna uzywałem TYTAN65 ozwiekszonej wydajności bardzo dobra szybko stygła i byla twarda ale niedawno zmieniono opaowanie i cenę /niestety na wyzszą/niewiem czy to zbieg okoliczności ale spadła znacząco wydajnośc.Teraz uzywam SOUDALA ichwalę sobie troszkę dłużej schnie ale dobra i tańsza.
Jendrek
Moja subiektywna lista:
1.Illbruck
2.Wurth
3.Soudal - przy czym mieli w zeszłym roku wpadkę, do której się nie przyznają - pianka potrafiła rozprężać się nawet po kilku tygodniach od montażu po zaschnięciu w niskiej temperaturze...
Natomiast czarna lista to:
1. Dan Braven
2. Produkty "polchem systems"
3. Niestety także produkty seleny....
1.Illbruck
2.Wurth
3.Soudal - przy czym mieli w zeszłym roku wpadkę, do której się nie przyznają - pianka potrafiła rozprężać się nawet po kilku tygodniach od montażu po zaschnięciu w niskiej temperaturze...
Natomiast czarna lista to:
1. Dan Braven
2. Produkty "polchem systems"
3. Niestety także produkty seleny....
Niestety Soudal już się troszkę zepsuł
Sam jestem montażystą i z czystym sumieniem mogę polecić fischera. Dobrze się rozpręża nie jest zbyt mocna i nie gnie profili, nie podniesie parapetu etc.
Naprawdę polecam
Naprawdę polecam
-
marek wilk
- Czytelnik

piany montażowe
Panowie mantażyści, piany się rozprężają bo tak już mają a okna należy montować na dyble, kotwy są tylko do ścian trójwarstwowych. Przy odpowiednim montażu na dyble nie ma możliwości wygięcia ramy. Tyle tylko że to trudniej, dłużej i drożej niż na kotwy.