DOBROPLAST LASKOWIEC -KTO SIĘ PRZEJECHAŁ?
DOBROPLAST LASKOWIEC -KTO SIĘ PRZEJECHAŁ?
WITAM!
DOBROPLAST PRODUCENT PCV LASKOWIEC STARY W PODLASKIM -KTO SIĘ PRZEJECHAŁ?
POTRZEBUJE OPNI ODNOŚNIE WSPÓŁPRACY.
DZIĘKI
DOBROPLAST PRODUCENT PCV LASKOWIEC STARY W PODLASKIM -KTO SIĘ PRZEJECHAŁ?
POTRZEBUJE OPNI ODNOŚNIE WSPÓŁPRACY.
DZIĘKI
producent aluminium
Jeśli masz stalowe nerwy, wolną kasę na zbędne telefony, a ustalony termin jest pojęciem bardzo względnym, to możesz w to wchodzić. Producetn z bardzo dużym zapleczem, jeszcze większymi ambicjami, ale daleki od zajmowania się jakimiś drobiazgami, typu pęknięta szyba, brakujące klamki itp. POWODZENIA !!!!
Pewnie Maggregor bierzesz okna z jakieś idealnej firmy . Bardzo chętnie ją poznamy.Współpracuję bądż współpracowałem m in. z Hogerem, Boguckim, Scorpio, Dobroplastem,Ir-plastem, Jędraszkiem i powiem Ci jedno - każdy z nich miał lepsze lub gorsze okresy. Co do Dobroplastu to znam ich b. dobrze i wiem że jeśli ma się odpowiednią wiedzę serwisową i zdrowe nerwy to dobrze można z nimi pohandlować. POZDRAWIAM.
No można pohandlować z Dobroplastem. Okno o34 kosztuje u nich 365pln. A to że dla klienta detalicznego jest dostępne po 6-ciu tygodniach. z uszczelkami, które się rozchodą w narożach. No ale przecież jak już gdzieś pisałem Klient przez duże K nieinteresuje się co to jest za okno. Zależy mu tylko na cenie.
A co będzie z serwisem jak zaczną robić własny profil???. Już teraz mozna ich traktować jako pasożyta rynkowego.
Ale...
Dzieki takim firmom rynek dealerski może niedługo zniknie. Zostaną biura producenta oraz liczę na to że lokalni mniejsi więksi producenci lokalni się rozwiną.
Tylko....
WSZYSCY DOBRZY OKNIARZE POWINNI MÓWIĆ JEDNYM GŁOSEM.
MY JESTESMY WIARYGODNI NAZYWAMY SIĘ ... PRACUJEMY OD ...., MAMY WŁASNE WYSPECJALIZOWANE BRYGADY ...., MOŻEMY PODAĆ PAŃSTWU ADRESY NASZYCH KLILENTÓW...,
A jak to nie pomoże to pomoże nam nasze kochane Państwo.
Kupujesz okna z VAt 22% a sprzedajesz usługę z VAt 7% jak masz marże 15% do zarobiłeś ale pieniądze dostaniesz za 2 miesiące. Jak cie na to stać to tak rób.
JAK CHCE ZARABIAĆ NA OKNACH .
A jak to robić... Ciągle pojawia się producen "kamikadze" zadłużony po uszy sprzedaje za darmo.
HANLDARZ KTÓY NAOGLĄDAŁ SIĘ REKLAM OKENNYCH W GAZETACH. NO I STWIERDZIŁ ŻE TO JEST SUPER INTERES, A JAK JESTEM TAKI DOBRY ŻE DAM RADĘ...do czasu kiedy skończą mu się pożyczone pieniądze lub fabryki okienne zorientują się że jest to oszust....
NO a teraz wszyscy czekamy na wiosnę. TYLKO MY DOBRZY OKNIARZE mamy swoich zaufanych klientów, którzy nas polecają swoim znajomym.
I CO sprzedaje im dobre okna ok. 50-70 pln więcej niż TY BYŚ TO ZROBIŁ.
"ty buś to zrobił" - kieruje to do tych co o tym wiedzą.
A co będzie z serwisem jak zaczną robić własny profil???. Już teraz mozna ich traktować jako pasożyta rynkowego.
Ale...
Dzieki takim firmom rynek dealerski może niedługo zniknie. Zostaną biura producenta oraz liczę na to że lokalni mniejsi więksi producenci lokalni się rozwiną.
Tylko....
WSZYSCY DOBRZY OKNIARZE POWINNI MÓWIĆ JEDNYM GŁOSEM.
MY JESTESMY WIARYGODNI NAZYWAMY SIĘ ... PRACUJEMY OD ...., MAMY WŁASNE WYSPECJALIZOWANE BRYGADY ...., MOŻEMY PODAĆ PAŃSTWU ADRESY NASZYCH KLILENTÓW...,
A jak to nie pomoże to pomoże nam nasze kochane Państwo.
Kupujesz okna z VAt 22% a sprzedajesz usługę z VAt 7% jak masz marże 15% do zarobiłeś ale pieniądze dostaniesz za 2 miesiące. Jak cie na to stać to tak rób.
JAK CHCE ZARABIAĆ NA OKNACH .
A jak to robić... Ciągle pojawia się producen "kamikadze" zadłużony po uszy sprzedaje za darmo.
HANLDARZ KTÓY NAOGLĄDAŁ SIĘ REKLAM OKENNYCH W GAZETACH. NO I STWIERDZIŁ ŻE TO JEST SUPER INTERES, A JAK JESTEM TAKI DOBRY ŻE DAM RADĘ...do czasu kiedy skończą mu się pożyczone pieniądze lub fabryki okienne zorientują się że jest to oszust....
NO a teraz wszyscy czekamy na wiosnę. TYLKO MY DOBRZY OKNIARZE mamy swoich zaufanych klientów, którzy nas polecają swoim znajomym.
I CO sprzedaje im dobre okna ok. 50-70 pln więcej niż TY BYŚ TO ZROBIŁ.
"ty buś to zrobił" - kieruje to do tych co o tym wiedzą.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
do sadam1
Wydaje mi się że mamy zupełnie inne pojęcie współpracy z producentami
Zajmuję się sprzedażą okien już ponad 10 lat i współpracowałem
do tej pory z czterema producentami ale to oni muszą się nie zle
nagimnastykować i nieraz mieć stalowe nerwy żebym nadal był ich
klientem a potrafię być naprawdę upierdliwy .
Wzamian kupuję nie "biorę" naprawdę przyzwoite ilości okien i staram
się być lojalny .
pozdrawiam MAGGREGOR
Wydaje mi się że mamy zupełnie inne pojęcie współpracy z producentami
Zajmuję się sprzedażą okien już ponad 10 lat i współpracowałem
do tej pory z czterema producentami ale to oni muszą się nie zle
nagimnastykować i nieraz mieć stalowe nerwy żebym nadal był ich
klientem a potrafię być naprawdę upierdliwy .
Wzamian kupuję nie "biorę" naprawdę przyzwoite ilości okien i staram
się być lojalny .
pozdrawiam MAGGREGOR
Dużo sprzedajesz więc producenci Cię szanują .Widocznie jesteś znanym i cenionym odbiorcą. Ja sprzedaję okna 7 lat i częstsze zmiany producentów były spowodowane tym, że poszukiwałem dostawcy , który będzie spełniał warunki na jakich mi zależy. W chwili obecnej jest PRAWIE NIEMOŻLIWE by pojawił się u mnie ktoś nowy. Z dostawcami z którymi
się rozstałem w zdecydowanej większości jestem w dobrych stosunkach choć paru już nie działa w branży. Pozdrawiam.
się rozstałem w zdecydowanej większości jestem w dobrych stosunkach choć paru już nie działa w branży. Pozdrawiam.
Do ZNAWCY. Ja na wiosnę czekać nie muszę bo idzie mi nie najgorzej. Co się tyczy reszty to nie bardzo rozumię o co Ci chodzi. Rzucanie haseł też niewiele zmieni . Jedynie zgadzam się z Tobą w kwestii , że jest paru ledwie dyszących producentów ,którzy zaniżają ceny na rynku detalicznym. Ja rynku nie psuję a na oknach po prostu dobrze zarabiam . Czym taniej tym kupuję tym więcej zostaje mi w kieszeni.
OK sadam1 nie chciałem się wymondrzać .
Jeżeli chodzi o DOBROPLAST to jedyny kontakt jaki z nimi miałem
to faks z cenami nie ukrywam że ceny były godne uwagi ale po rozmowie
chyba z przectawicielem chyba bo zachowywał się conajmniej jak PETECKI odniosłem wrażenie że odbierając od nich okna spotka mnie
niesamowity zaszczyt o spotkaniu osobiście nie było mowy po prostu
jak się wyraził wysyła pan zamówienie przelew i to wszystko .
MI akurat taki rodzaj współpracy nie odpowiada tak można chandlować
cukrem .
A jeśli chodzi o ten faks to o niego nie prosiłem .
pozdrawiam MAGGREGOR
chyba z przectawicielem chyba bo zachowywał się conajmniej jak PETECKI odniosłem wrażenie że odbierając od nich okna spotka mnie
cukrem .
pozdrawiam MAGGREGOR
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

znawca - nic dodac nic ujac twej wypowiedzi
Takie sa niestety realia a klient przez duze "K" jak go nazwales
bedzie mial klopot pozniej - ale najgorsze w tym jego podejsciu jest to ze jak go przymus spotka by okna wymienic to sie zastanowi sie dlaczego - on juz wie ze winny jest temu plastik i kupi drewniane gdzie ... oj kazdy wie o wadach i zaletach i jednych i drugich
Takie sa niestety realia a klient przez duze "K" jak go nazwales
psucie rynku to sprzedaż okien w niskich cenach - dobroplast - mimo wad jakie powiedzieli tu przedmówcy nie robi jednego - nie sprzedaje w detalu. Jeśli umiesz regulować okna, zmieniać szyby, czyścić profile kosmofenem itp itd to możesz kupić tanio okno ktore drogo sprzedasz (jeśli potrafisz
) no i wtedy twój trud, nerwy, telefony zostana opłacone. Druga droga to wybrać firmę bardziej rzetelną - drożej kupić ale odpada problem z reklamacjami,dotrzymywaniem termnów itp. Jedno muszę przyznać -przyznają sie do swojej niedoskonałości i błędów - po czasie - przysyłają części, szyby , wymieniają elementy. Kupuję również z dobroplastu - przynajmniej moi pracownicy nabrali wprawy w naprawianiu usterek. Acha - na szczęście w większości wypadków ich okna są naprawialne w wersji bez wzywania serwisu:)

Drodzy handlowcy. Ilu z was potrafi poradzić sobie z wymianą szyby , wypolerowaniem rys , przekuciem ''R'' na ''RU'',okuciem skrzydeł, z założeniem skrzydła w stałym szkleniu ,naklejeniem szprosów , poprawieniem frezów w oknie itd. Jeżeli chcecie sprzedawać setki okien to musicie sobie z takimi problemami radzić sami bo klienci pożrą was żywcem. Nie dajecie sobie rady z takimi problemami to korzystajcie z wspaniałych, drogich producentów którzy reklamacji nie mają wcale albo potrafią je błyskawicznie usunąć. NIKOGO NIE KRYTYKUJĘ I NIE CHCĘ SIĘ WYMĄDRZAĆ a moim celem jest zwrócenie uwagi na drugą stronę medalu - handlowców-co my reprezentujemy,jaki mamy poziom usług?
-
DECEUNINCK
- Czytelnik

DOBROPLAST
WITAM.
Dobroplast ma chyba zawsze te gorsze okresy.
Po pierwsze:
obsługa dealera przez przedstawiciela pozostawia wiele do życzenia.Widziałam go raz na oczy i przy pierwszej wizycie potraktował mnie od razu z góry, niezbyt przyjemna rozmowa. Przekazał cennik, warunki, "chcesz to zamawiaj, nie to jest wielu na moje miejsce" Po drugie: termin realizacji
Jak to ładnie napisali " expresowy termin realizacji" tylko jakos ten "expresowy termin realizacji" wynosi teoretycznie 14dni jak wszedzie w standardzie natomiast w praktyce to wyglada jak im sie podoba. ale nigdy nie dostałam do 14dni. Przedstawiciel tłumaczy ze 14dni od wpłyniecia zaliczki, pani w biurze ze 14 dni od momentu otrzymania przezemnie potwierdzenia zamówionych okien (które przychodzi czasem nawet po7 dniach od zamówienia)
Po trzecie: transport okien.
W kazdej normalnej firmie dzień przed dostawą (a nie przed wyjazdem kierowcy) informuja mnie o tym, natomiast w dobroplascie dzwoni pani mówi ze jutro wyjeżdza do mnie transport i nalezy pieniazki przelac juz na konto. Ale w praktyce to wyglada tak ze kierowca zanim dojedzie do mnie to ma jeszcze 100 punktów do zaliczenia i dojeżdza po 4-5 dniach w sobote o 22 ( to juz było przegiecie). Nie jednokrotnie widziałam jak okna zamiast być przymocowane do stojaka to latały po samochodzie po podłodze bo kierowca sie spieszył w dalsza trase.
Moge tak jeszcze długo pisac i pisac ale jak ktos sam sie nie przekona to nie bedzie wierzył .
Pozdrawiam
Dobroplast ma chyba zawsze te gorsze okresy.
Po pierwsze:
obsługa dealera przez przedstawiciela pozostawia wiele do życzenia.Widziałam go raz na oczy i przy pierwszej wizycie potraktował mnie od razu z góry, niezbyt przyjemna rozmowa. Przekazał cennik, warunki, "chcesz to zamawiaj, nie to jest wielu na moje miejsce" Po drugie: termin realizacji
Jak to ładnie napisali " expresowy termin realizacji" tylko jakos ten "expresowy termin realizacji" wynosi teoretycznie 14dni jak wszedzie w standardzie natomiast w praktyce to wyglada jak im sie podoba. ale nigdy nie dostałam do 14dni. Przedstawiciel tłumaczy ze 14dni od wpłyniecia zaliczki, pani w biurze ze 14 dni od momentu otrzymania przezemnie potwierdzenia zamówionych okien (które przychodzi czasem nawet po7 dniach od zamówienia)
Po trzecie: transport okien.
W kazdej normalnej firmie dzień przed dostawą (a nie przed wyjazdem kierowcy) informuja mnie o tym, natomiast w dobroplascie dzwoni pani mówi ze jutro wyjeżdza do mnie transport i nalezy pieniazki przelac juz na konto. Ale w praktyce to wyglada tak ze kierowca zanim dojedzie do mnie to ma jeszcze 100 punktów do zaliczenia i dojeżdza po 4-5 dniach w sobote o 22 ( to juz było przegiecie). Nie jednokrotnie widziałam jak okna zamiast być przymocowane do stojaka to latały po samochodzie po podłodze bo kierowca sie spieszył w dalsza trase.
Moge tak jeszcze długo pisac i pisac ale jak ktos sam sie nie przekona to nie bedzie wierzył .
Pozdrawiam
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

taaaa......i utrzymujcie dalej takich producentow, regullijcie okna, wymieniajcie szyby, przeszkliwajcie je gdyz stol do szklenia sie zepsul i na podlodze szkla.....itd...itd....komarko1 pisze:....Jeśli umiesz regulować okna, zmieniać szyby, czyścić profile kosmofenem itp itd to możesz kupić tanio okno ktore drogo sprzedasz (jeśli potrafisz) no i wtedy twój trud, nerwy, telefony zostana opłacone. Druga droga to wybrać firmę bardziej rzetelną - drożej kupić ale odpada problem z reklamacjami,dotrzymywaniem termnów itp. Jedno muszę przyznać -przyznają sie do swojej niedoskonałości i błędów - po czasie - przysyłają części, szyby , wymieniają elementy. Kupuję również z dobroplastu - przynajmniej moi pracownicy nabrali wprawy w naprawianiu usterek. Acha - na szczęście w większości wypadków ich okna są naprawialne w wersji bez wzywania serwisu:)
![]()
taaaaa.....a czy nie lepiej samemu juz okna robic?
Taaaaaaa......im szybciej takie firmy pojda w ......... tym lepiej bedzie dla nas wszystkich
I tu nie chodzi o to ze moi pracownicy czegos nie potrafia zrobic ale do cholery ja za to place a nie producent, ja swiece oczyma przed klientem nie on, ja marke sobie psuje nie on. On kase wzial i jest haapy - klopot na dealera. Dobra metoda a Ci co nastawieni na maksymalny zsyk sa tylko te firmy utrzymuja nie wymuszajac chocby szacunku dla siebie wszak dzieki Tobie zarabiaja a w sumie olewaja jak leci kure ktora zlote jajka znosi
taaaaaaaaaaa......uitrzymujmy przy zyciu brakorobow tylko dlatego ze cene dobra daja
-
DECEUNINCK
- Czytelnik

DOBROPLAST
HEJTomsi pisze:Bierzesz dalej czy olałaś?Hej
W tej chwili juz nie biore od nich , szkoda czasu i nerwów.
Ps. Czy dla was tez tak czesto zmieniaja rabaty jak u mnie ?? . Bo przez ostatnie 2 tygodnie dostałam 3 Fax-y z róznymi rabatami. I jak tu wyceniac dla klienta skoro ceny skaczą (na niekorzyść ) jak im sie podoba.
POZDRAWIAM
-
ALMIX S.C.
- Czytelnik

DLA NAS SĄ OK BO BIORA OD NAS ALUMINIUM !!!
WITAM!
DLA NAS SĄ OK BO BIORĄ OD NAS OD ŁADNYCH KILKU LAT DUŻOOO ... ALUMINIUM !!!
POZDRAWIAM
DLA NAS SĄ OK BO BIORĄ OD NAS OD ŁADNYCH KILKU LAT DUŻOOO ... ALUMINIUM !!!
POZDRAWIAM
dobroplast- ktoś widzę mial dużo szczęscia bo zobaczył kogos z krwi i kości z tej firmy...
-obsługa klienta w wielu przypadkach fatalna, nigdy nie wiesz co z twoim przelewem,może go zaksiegowali ,a może nie... i realizacja zlecenia stoi,aż po dwóch tyhodniach sie o tym dowiadujesz bo sam zadzwonisz co z oknami...
-transport,podobnie,nie raz twoje okna odwiedzą twoje miasto i wrócą bo kierowca myślał ze ich nie ma,ale jak odwiedził ostatniego klienta to zorientował sie że jednak miał dla Ciebie towar,ale był juz pod olsztynem ,a nie pod Włocławkiem.
-reklamacje.-szkoda na telefony... i czasu. dlatego masz niby tanie okna,ale póżniej sam dokładasz nie wspominając o opini klientów.
to te najgorsze przypadki ale by było uczciwie, to są chyba najtaniej u nich ,a spotykam i takich dealerów którzy nie mają kłopotów a wręcz chwalą sobie wsółprace,tylko zauważyłem jedną współzależność...-DUŻO KUPUJĄ...
-obsługa klienta w wielu przypadkach fatalna, nigdy nie wiesz co z twoim przelewem,może go zaksiegowali ,a może nie... i realizacja zlecenia stoi,aż po dwóch tyhodniach sie o tym dowiadujesz bo sam zadzwonisz co z oknami...
-transport,podobnie,nie raz twoje okna odwiedzą twoje miasto i wrócą bo kierowca myślał ze ich nie ma,ale jak odwiedził ostatniego klienta to zorientował sie że jednak miał dla Ciebie towar,ale był juz pod olsztynem ,a nie pod Włocławkiem.
-reklamacje.-szkoda na telefony... i czasu. dlatego masz niby tanie okna,ale póżniej sam dokładasz nie wspominając o opini klientów.
to te najgorsze przypadki ale by było uczciwie, to są chyba najtaniej u nich ,a spotykam i takich dealerów którzy nie mają kłopotów a wręcz chwalą sobie wsółprace,tylko zauważyłem jedną współzależność...-DUŻO KUPUJĄ...
-
forumowicz
- Czytelnik

wielokrotnie wydawalo mi sie ze tylko w moim przypadku tak wiele nieprawidlowosci wystepuje we wspolpracy z dobroplastem ale im bardziej zaglebiam sie w lekture na lamach forum widze ze brak jest pozytywnych opini na temat tej firmy potwierdza sie kazdy szczegol juz od pierwszej wizyty w firmie /kiedy to jeszcze resztki obornika zajmowaly miejsce obok linii produkcyjnej/ nie uwierze tez ze zamawiajac wieksze ilosci poprawia sie jakosc sprawdzilem to pod kazdym wzgledem firmy nie mozna polecic poszukujacym wspolpracy zastanawiajace ze ciagle nie dociera to do wlascicieli jesli ktos stwierdzi poprawe w jakosci terminach serwisie obslodze klienta itp mile widziana informacja na ten temat nie zycze im zle niech tylko robia to co do nich nalezy zgodnie z umowa musza w koncu kiedys zrozumiec ze bez klienta nie ma dla nich /i wielu innych/racji bytu pozdrawiam
Witam
Od jakiegoś czasu montujemy te okna, na szczescie coraz rzadziej. Porysowane skrzydla, czy szyba to norma, tak jedno na 10 okien zawsze ma jakas usterke. Ostatnimi czasy jest nowy problem rzadziej dotad spotykany czyli pekniecia zgrzewow. 3/4 okien w miejscu laczenia listew przyszybowych ma duza lub mala ryse- mozna powiedziec ze dziure, moze to wina zbyt dlugich listew ? Radze na to zwrocic uwage przy dostawach :d
Pozdrawiam
Pozdrawiam
|___|
-
forumowicz
- Czytelnik

Spokojnie Kolego o jakim slinieniu mowisz czyz bys mial jakies klopoty ze sliniakami jest na to sposob i nie o 3 zl chodzi wiesz o tym dobrze ale nie o tym chcialem w jednym z krytycznych postow pisalem ze nie dotyczy to tylko Dobropl. jako ze stolarka zajmuje sie od kilkunastu lat i znam wielu producentow i ich wyroby to z cala odpowiedzialnoscia moge powiedziec ze wiekszosc z nich to partacze i niechluje wszyscy zachwalaja swoje okna a po dostawie okazuje sie ze zastrzezen jest co nie miara oczywiscie wlasciciele sa w takim przypadku bardzo zaskoczeni zapewniaja ze to przypadek ze wiecej sie nie powtorzy itp powtarza sie to nagminnie i teraz moje pytanie w imie czego mam brac okno np 034 o stowe drozsze od innego papraka niz w/w firma znani mi producenci juz przy cenie 420 zl zapowiadali rychly koniec Dobropl. a tym czasem jest 320 i co oni na to? nie watpie ze sa wsciekli ale taki jest rynek niestety Pozdrawiam.KAT pisze:PANIE FORUMOWICZU DOPÓKI SIĘ BĘDZIECIE WY DIELERZY OŚLINIAĆ NA TAŃSZE OKNO O 3 ZŁ DOPÓTY TAK BĘDZIE . JAKA PŁACA TAKA PRACA, TO POWIEDZENIE MOŻNA I TU ZASTOSOWAĆ
moje pytanie w imie czego mam brac okno np 034 o stowe drozsze od innego papraka niz w/w firma znani mi producenci juz przy cenie 420 zl zapowiadali rychly koniec Dobropl. a tym czasem jest 320 i co oni na to? nie watpie ze sa wsciekli ale taki jest rynek niestety Pozdrawiam
W imie czego? a RENOMA Firmy to sie nie liczy? Ile wydasz na reklamacje? ale ile warta jest dobra opinia klienta o firmie i oknach które sprzedaje?
dla ludzi z branży którzy chcą by dłużej na rynku niż rok opinia klie4nta jest b.ważna . Pozdrawiam wszystkich 
W imie czego? a RENOMA Firmy to sie nie liczy? Ile wydasz na reklamacje? ale ile warta jest dobra opinia klienta o firmie i oknach które sprzedaje?
...jakie 320 ? od 1 stycznia jest 285 - na Warszawie przynajmniej .Świstak pisze:moje pytanie w imie czego mam brac okno np 034 o stowe drozsze od innego papraka niz w/w firma znani mi producenci juz przy cenie 420 zl zapowiadali rychly koniec Dobropl. a tym czasem jest 320 i co oni na to? nie watpie ze sa wsciekli ale taki jest rynek niestety Pozdrawiam
W imie czego? a RENOMA Firmy to sie nie liczy? Ile wydasz na reklamacje? ale ile warta jest dobra opinia klienta o firmie i oknach które sprzedaje?dla ludzi z branży którzy chcą by dłużej na rynku niż rok opinia klie4nta jest b.ważna . Pozdrawiam wszystkich
-
forumowicz
- Czytelnik

...jakie 320 ? od 1 stycznia jest 285 - na Warszawie przynajmniej .[/q uote] No prosze 285 niech mnie ktos przekona ze kupujac za 450zl 034 jak to zrobilem pod koniec ub roku otrzymalem niby z super firmy badziewie jakich malo brak kompletnych okuc rysy opoznienie nie zgrzane dokladnie mosialem dokupic kotwy a wlasciciel na moje pytanie jak wyobraza sobie dalsza wspolprace odpowiada ze jest tak pewny swego wyrobu ze nie musi sie martwic o przyszlosc podobne tematy przerobilem okolo 20 razy renomy nie poprawilem a w kieszeni zostalo duzo mniej jesli chodzi o reklamacje w Dobropl to z opoznieniem /czasami nawet b duzym ale zawsze byly realizowane/ nalezy tez wziac pod uwage wyceny konkurencji jesli klient ma liste ofert i zaproponuje mu po 100 drozej za 1 szt i w dodatku za 3 komory to efekt jest piorunujacy temat rzeka wszyscy dluzej siedzacy w tej branzy pamietaja zmiany jakie zachodzily w ciagu 10-15 lat nadal zachodza kiedy sie to wszystko ustabilizuje trudno wyczuc miejmy nadzieje ze bedzie lepiej HejSpahis pisze:Świstak pisze:moje pytanie w imie czego mam brac okno np 034 o stowe drozsze od innego papraka niz w/w firma znani mi producenci juz przy cenie 420 zl zapowiadali rychly koniec Dobropl. a tym czasem jest 320 i co oni na to? nie watpie ze sa wsciekli ale taki jest rynek niestety Pozdrawiam
W imie czego? a RENOMA Firmy to sie nie liczy? Ile wydasz na reklamacje? ale ile warta jest dobra opinia klienta o firmie i oknach które sprzedaje?dla ludzi z branży którzy chcą by dłużej na rynku niż rok opinia klie4nta jest b.ważna . Pozdrawiam wszystkich
Dobry produkt=mniej reklamacji
Żal czytać. Ja wolę zapłacić za okno więcej i mieć święty spokój a klienta zadowolonego. Od 1998 roku współpracuję z Thermoplastem. Też "....plast" tylko że reklamacji mam 1,5% sprzedaży. Dzisiaj już nie są tacy drodzy. Okno O34 w 4-kom soft-line sprzedaję za 560 netto a przekonać klienta po prostu trzeba umieć. Pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych handlowców. 
Człowieku naucz sie pisać
Człowieku naucz się pisać.maggregor pisze:OK sadam1 nie chciałem się wymondrzać .
cukrem .
pozdrawiam MAGGREGOR
-
Artur Nizio
- Czytelnik

Witam
Takie firmy jak sławny juz D.... są potrzebne na rynku. Przecież za kilka lat te okna beda do wymiany. Klient nie bedzie następnym razem naiwniakiem i nie weżmie najtańszego okna. A trzeba bedzie wstawić w ten otwór w scianie jakieś okno. I tu właśnie jest miejsce dla normalnych producentów okien. Rośnie świadomość kilientów ( choc troche wolno ) co do jakości kupowanych okien. Zresztą kupno taniego okna związane jest najczęściej z ryzykiem reklamacji dla dealera, a przy dzisiejszych cenach paliwa i kosztach transportu 2 krotny wyjazd do reklamacji oznacza zerowy zarobek na danym oknie. Wiem tez jak ważne jest podejście producenta czy nawet przedstawiciela do punktu dealerskiego. Wiem bo czasami biuro potrafi mi nieżle zaiść za skóre. I wtedy na mnie jako na przedstawicielu producenta nie pozostaje sucha nitka.
Takie firmy jak sławny juz D.... są potrzebne na rynku. Przecież za kilka lat te okna beda do wymiany. Klient nie bedzie następnym razem naiwniakiem i nie weżmie najtańszego okna. A trzeba bedzie wstawić w ten otwór w scianie jakieś okno. I tu właśnie jest miejsce dla normalnych producentów okien. Rośnie świadomość kilientów ( choc troche wolno ) co do jakości kupowanych okien. Zresztą kupno taniego okna związane jest najczęściej z ryzykiem reklamacji dla dealera, a przy dzisiejszych cenach paliwa i kosztach transportu 2 krotny wyjazd do reklamacji oznacza zerowy zarobek na danym oknie. Wiem tez jak ważne jest podejście producenta czy nawet przedstawiciela do punktu dealerskiego. Wiem bo czasami biuro potrafi mi nieżle zaiść za skóre. I wtedy na mnie jako na przedstawicielu producenta nie pozostaje sucha nitka.
-
Artur Nizio
- Czytelnik

Witam
Współpracowałem z Dobroplastem prawie dwa lata,powiem Wam kochani że to był prawdziwy koszmar.Słyszałem o tej firmie ,ale przekonali mnie niska ceną która nijak ma sie do jakości oraz do całej logistyki ,dostaw itp.Rzeczywiście transporty były o róznych porach,często grubo po 22,okna były porysowane i potłuczone szyby,były przypięte tylko jednym pasem na całej długosci ciężarówki, horror.Któregoś dnia zamówiłem dwa zestawy w mahoniu drzwi z witrynami,kierowca dzwoni w nocy że będzie rano, ja dzwonię do klienta że rano montaż,przyjęchały tylko drzwi,witryny dojechały dwa dni póżniej
.Kiedyś przyjęchał transport bez klamek i kotew,innym razem kierowca dał mi cały karton klamek ,twierdząc że jestem ostatnim punktem i to mu zostało.Kierowcy narzekają na bardzo długi czas pracy czasem prawie dwa dni w trasie.Dzwoni do mnie kiedyś kierowca że ma dla mnie kilka okien kolorowych, ja dzwonię do klienta ,rano otwieramy pakę a tam dwa okna białe ,potłuczone zwroty od innego dealera,pytam go gdzie moje okna wzruszył ramionami ,chociaż na wz były,Na uszkodzoną okleinę mieli zawsze jedno wytłumaczenie że uszkodzenia do 1 cmkw nie podlegają reklamacji,
.Usterki usuwają opieszale lub ich nie usuwaja wcale,o gwarancje musiałem się prosić,do obecnej chwili nie mam gwarancji oraz nie usunieto usterek.Tłukoplast dostarczał okna niekompletne,bez poszerzeń bez blokad klamki bez wypełnień dolnego rowka,na wszystko co opisuję mam potwierdzenia kierowców którzy szczerze odradzali mi dalszy kontakt z Tłukoplastem.I jeszcze jedno jeżeli macie zdrowe nerwy ,dużo kasy ,nie zależy Wam kochani na dobrej opinii w swojej okolicy to wchodżcie,Ja ze swej strony serdecznie odradzam.Uważajciw jeszcze na jedno ,sprawy wynikłe z Waszej współpracy z DOBROPLASTEM będa się toczyły w Sądzie Gospodarczym w Zambrowie ,czasem dacie za wygraną z uwagi na odległość,a do sądu pójdziecie na pewno gdy się zbuntujecie nie płacąc nawet za towar wadliwy lub nie kompletny .Ostatnio był u mnie przedstawiciel Dobroplastu ,wyrzuciłem go na zbity pysk
Pozdrawiam
-
Artur Nizio
- Czytelnik

Nie wiem czym jeżdzi pan T.G. z dobroplastu czyt. tłukoplastu, bo o nim tu mowa ,ale jest upierdliwy i niesamowicie słodzi.Kiedy mu wyklarowałem że mamy mnóstwo kłopotów z ich firmą ,potłuczone porysowane profile i szyby ,dostawy o 1-szej w nocy ,zawalone terminy,idt. zrobił dziecinną minę,i stwierdził że pierwsze słyszy oraz że nie mają żadnych problemów z odbiorcami.
.
mam pytanie dla cierpliwych i wytrwałych odbiorców dobroplastu : ,czy w dalszym ciągu wydają tę swoją śmieszną gazetkę ,dobre wieści z Zambrowa czy coś tam ......
mam pytanie dla cierpliwych i wytrwałych odbiorców dobroplastu : ,czy w dalszym ciągu wydają tę swoją śmieszną gazetkę ,dobre wieści z Zambrowa czy coś tam ......
PREZES 80 pisze:U mnie okno 5 kom. kosztuje 735 netto i nie mam problemów ze zbytem. Walka ceną do nikąd nie prowadzi. Przkonali się o tym dealerzy Dobroplastu z mojego miasta których już nie ma.
U mnie ich też już nie ma ,dobroplast narobił mojej firmie dużo smrodu ,ich przedstawiciel też potem jezdził po firmach w moim mieście nikt z nim nie chciał gadać ,przejechałem się a teraz im się odwdzięczam.Słyszałem że mają mieć O 34 z dwójką z przodu oczywiście jak zawsze okupione jakością ,czekam na nich z niecierpliwością ,pokonkurujemy
-
Artur Nizio
- Czytelnik

Poprzednio jak pracowałem w innej firmie, Dobroplast dał sie poznac jako bardzo duży producent na "glinianych nogach".
Troche posiwiałem
Łącznik jechał ponad 6 tygodni. No, ale okna były juz po 2 tygodniach. Szyby pobite i porysowane okna to standard. Ale jak to kierowca Dobroplastu kiedys powiedział " za te cene chcielibyście jeszcze gwarancję" - miał rację
Moze ktos kiedyś widział serwisanta tej firmy?
Teraz pracuje u producenta okien i choc okna sa droższe to jakoś nie bankrutujemy. Dealerzy odbierają i montują. Reklamacje tez się zdarzają, ale sa usuwane. Jak ktoś coś zawali to żegna się z premią i koniec. Często zawała - nieopłaca mu się pracować. Normale życie, ale przynajminiej logiczne.
RADA DLA TYCH CO JESZCZE NIE POZNALI PRODUKTÓW MADE IN ZAMBRÓW. Zamówcie 2 okna i zobaczcie jak to przyjezdza, o ktorej, kiedy, jakie jest wykonanie, jaka macie faktyczna gwarancję.
Jak coś jest nie tak to:
1. niedzwonimy do przedstawiciela- szkoda kasy, facet zyje w innym swiecie i o niczym nie wie
2. dzwonimy do fabryki ( powinno sie to udac po jakiejś godzinie), rozmawiamy z pania od logistyki, która zapewnia ze wszystko bedzie przy nastepnej dostawie.
3. czekamy na dostawę, na WZ wszystko jest a ... jednak nie ma:)
4. następny telefon do pani- każe nam złozyć reklamacje na pismie.
5. następna dostawa, następny telefon itd.......
6. dzwonimy
rzucamy mięskiem na prawo i lewo
7. jest dostawa dostajemy 2 kartony klamek białych ( brakowało 2 kolorwych), kilka pudel kotew - były zawsze, ale może kiedyś kierowca zapomniec o ich istnieniu
, 4 laski 6 metrowe łączników białych -choć brakuje nam 2x1,43 w złotym dębie, osłonki na odwodnienia mają byc w nastepnej dostawie 
8. wykonujemy którys tam z kolei telefon do klienta, ze juz wszystko jest!!! - słuchawke trzymamy w bezpiecznej odległości od ucha
9. bierzemy Relanium podwójna dawke przed snem bo jutro znowu dostawa z Dobroplastu ( tylko niech ktos zgadnie o której )
Troche posiwiałem
Teraz pracuje u producenta okien i choc okna sa droższe to jakoś nie bankrutujemy. Dealerzy odbierają i montują. Reklamacje tez się zdarzają, ale sa usuwane. Jak ktoś coś zawali to żegna się z premią i koniec. Często zawała - nieopłaca mu się pracować. Normale życie, ale przynajminiej logiczne.
RADA DLA TYCH CO JESZCZE NIE POZNALI PRODUKTÓW MADE IN ZAMBRÓW. Zamówcie 2 okna i zobaczcie jak to przyjezdza, o ktorej, kiedy, jakie jest wykonanie, jaka macie faktyczna gwarancję.
Jak coś jest nie tak to:
1. niedzwonimy do przedstawiciela- szkoda kasy, facet zyje w innym swiecie i o niczym nie wie
2. dzwonimy do fabryki ( powinno sie to udac po jakiejś godzinie), rozmawiamy z pania od logistyki, która zapewnia ze wszystko bedzie przy nastepnej dostawie.
3. czekamy na dostawę, na WZ wszystko jest a ... jednak nie ma:)
4. następny telefon do pani- każe nam złozyć reklamacje na pismie.
5. następna dostawa, następny telefon itd.......
6. dzwonimy
7. jest dostawa dostajemy 2 kartony klamek białych ( brakowało 2 kolorwych), kilka pudel kotew - były zawsze, ale może kiedyś kierowca zapomniec o ich istnieniu
8. wykonujemy którys tam z kolei telefon do klienta, ze juz wszystko jest!!! - słuchawke trzymamy w bezpiecznej odległości od ucha
9. bierzemy Relanium podwójna dawke przed snem bo jutro znowu dostawa z Dobroplastu ( tylko niech ktos zgadnie o której )
najdroższe szyby na świecie !!!
Przestroga dla przedstawicieli Dobroplastu!!!
Gdy pęknie wam szyba zespolona 4/16/4 U=1,1 W/m2K a zamówicie ją w Dobroplaście zapłacicie prawdopodobnie NAJWYŻSZĄ CENĘ NA ŚWIECIE 131,79 PLN / m2. :twisted:
Dodam iż za okno stałoszklone w ramie o identycznych wymiartach co feralna szyba kosztuje u nich 104,54 PLN / m2.
Gdy pęknie wam szyba zespolona 4/16/4 U=1,1 W/m2K a zamówicie ją w Dobroplaście zapłacicie prawdopodobnie NAJWYŻSZĄ CENĘ NA ŚWIECIE 131,79 PLN / m2. :twisted:
Dodam iż za okno stałoszklone w ramie o identycznych wymiartach co feralna szyba kosztuje u nich 104,54 PLN / m2.
Z przyjemnością czytam o problemach handlujących z dobroplastem!
Czytam i nie mogę się nadziwić ile potrafi taki ktoś znieść w imię najniższej ceny . Mnie by krew zalała już po drugiej dostawie !
Dla odmiany napiszę jak wygląda współpraca z solidnym producentem :
Termin realizacji 5 - 7 dni ( oprócz łuków, trapezów ,trójkątów, nietypowych kolorów ) , stały dzień dostaw w tygodniu . W przeddzień fax z numerami zleceń , godziną dostawy , tel. do kierowy .
Okna na stojakach , rozładunek przy pomocy wózka ( producenta )
Towar zgodny z WZ i fakturą .
Każde okna zabezpieczone folią , do każdego okna przypięty komplet osłon z nalepką gwarancyjną + książka na całe zlecenie .
Oczywiście sporadycznie coś jest nie tak ale najpóźniej dojeżdza to za tydzień .
Ostatnio pekła szyba w drodze do klijenta , po małych przepychankach kupiłem ją za 35 zł brutto ( ok. 0,7 m2)
P.S.
Piszcie więcej i więcej to jak miÓT na moje serce !!
Czytam i nie mogę się nadziwić ile potrafi taki ktoś znieść w imię najniższej ceny . Mnie by krew zalała już po drugiej dostawie !
Dla odmiany napiszę jak wygląda współpraca z solidnym producentem :
Termin realizacji 5 - 7 dni ( oprócz łuków, trapezów ,trójkątów, nietypowych kolorów ) , stały dzień dostaw w tygodniu . W przeddzień fax z numerami zleceń , godziną dostawy , tel. do kierowy .
Okna na stojakach , rozładunek przy pomocy wózka ( producenta )
Towar zgodny z WZ i fakturą .
Każde okna zabezpieczone folią , do każdego okna przypięty komplet osłon z nalepką gwarancyjną + książka na całe zlecenie .
Oczywiście sporadycznie coś jest nie tak ale najpóźniej dojeżdza to za tydzień .
Ostatnio pekła szyba w drodze do klijenta , po małych przepychankach kupiłem ją za 35 zł brutto ( ok. 0,7 m2)
P.S.
Piszcie więcej i więcej to jak miÓT na moje serce !!
Panowie, każdy sprzedaje okna po tyle po ile potrafi! Fakt, ze dobroplast ma strategię sprzedazy po jak najniższej cenie, no ale to ich sprawa i Pani K. Trzeba ją szanować za to, że jest liderem w segmencie największego chłamu i potrafiła to zrobić. Bardziej bym krytykował vetrex czy drutex bo nie wadomo do jakich klientów chcą trafić. Ale póki co jeszcze w Polaczkowie sobie radzą i to chyba dość dobrze. Bo niestety taki mamy naród. Samoobrona, LPR to jest ten segment. Sorry, ale w żadnym cywilizowanym kraju nikt nie kupił by okien z wymowną marka drutex.