Jakie drzwi polecacie?
Jakie drzwi polecacie?
Potrzebuję tanie solidne drzwi (ok. 40szt) wejściowe do mieszkania (wewnątrz lokalowe) drewnopodobne o grubości min 40mm z ościeżnicą metalową. Jakiego polecicie producenta który wykona drzwi w terminie ? Co do terminu to ok. 4 -5 tygodni na wykonanie ( od lutego do połowy marca). Jakie macie propozycje ?
Z Gerdą za 1100zł to bym trochę przecholował. Szukam coś znacznie tańszego do 500zł za komplet (skrzydło z ościeżnicą). Widziałem płaskie skrzydła (kolor drewnopodobny) z płytą wiórową otworową i ościeżnicą firmy Porta (model Agat plus płaskie) ale szukam czegoś tańszego. Jakich znacie innych producentów którzy mają podobne drzwi (tańsze)?
-
sezoncalyrok
- Czytelnik

:)
w tej cenie to nic nie polecam, jak zwykle cena , cena , cena . to chyba do niczego nie prowadzi. chociaz pamietam ze w tej cenie jest cos takiego Hormann oscieznica stalowa + plyta drzwiowa z wypelnieniem otworowanym i chyba taniej niz 500 zł za komplet 
albo drzwi albo cena?
Coś tu niegra, chcesz drzwi, solidne, grupe, pewnie jeszcze z "kwitami" a poniżej 1000 to kupisz kawałek ramiaka drewnianego obitego płytą pilśniową.Kiedyś coś takiego produkowały Stolbudy - mamy to w blokowiskach z minionych lat.
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

Re: :)
Dzięki za podpowiedź. Co do pozostałych uwag to zdaję sobie sprawę że za 500zł nie będzie to żadna rewelacja, ale nie ja o tym decyduję. Wiem też że sporo producentów ma w swojej ofercie drzwi wykonane z płyty MDF z wypełnieniem + ościeżnica metalowa i oto mi chodzi.sezoncalyrok pisze:w tej cenie to nic nie polecam, jak zwykle cena , cena , cena . to chyba do niczego nie prowadzi. chociaz pamietam ze w tej cenie jest cos takiego Hormann oscieznica stalowa + plyta drzwiowa z wypelnieniem otworowanym i chyba taniej niz 500 zł za komplet
Rozumiem, ze klientem jest jakiś "deweloper"?
Nie rozumiem za bardzo takiego działania firmy. Ostatnio widziałem mieszkanko fajnie zrobione i wykończone. Niestety ktoś wpadł na pomysł i zamontował na futrynę metalową skrzydło drzwiowe (w tym wypadku wejściowe) zrobione z jakiejś płyty (takie za 200zł). Właściciel mieszkania nie wiedział co z tym począć, bo skrzydło "jednak nowe", więc wybrał niefortunne rozwiązanie - założył dodatkowo drzwi otwierane na zewnątrz. A wystarczyło takie szczegóły "dopiąć " wcześniej z klientem......
Nie rozumiem za bardzo takiego działania firmy. Ostatnio widziałem mieszkanko fajnie zrobione i wykończone. Niestety ktoś wpadł na pomysł i zamontował na futrynę metalową skrzydło drzwiowe (w tym wypadku wejściowe) zrobione z jakiejś płyty (takie za 200zł). Właściciel mieszkania nie wiedział co z tym począć, bo skrzydło "jednak nowe", więc wybrał niefortunne rozwiązanie - założył dodatkowo drzwi otwierane na zewnątrz. A wystarczyło takie szczegóły "dopiąć " wcześniej z klientem......
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

To prawda rozmowa o inwestycjach to strata czasu bo nawet jak zaproponuję coś lepszego to poprostu przepadnie mi praca. W tej sytuacji jedynym moim zarobkiem będzie zamontowanie tych drzwi (i to mi wystarcza). Jeżeli zaproponuję dobre drzwi za 1000zł to i tak nie zostaną one wybrane.Jaroslaw Andrzej pisze:o inwestycjach lepiej nie zaczynac rozmowy
Ostatnio wyrwalem kilka okien w mieszkaniu co ma 3 lata - masakra i montaz i ich jakosc
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

tanich nie ma dobrych
Ale mozna zainteresowac sie oferta firmy PTZ sa wygladowo oki i cenowa zadowola a jak nie to polecam Porte juz widziana tylko np kontakt z aps i dogadac sie na temat rabatu np inwestycja, jak cos to zapraszam
pozdrawiam m
pozdrawiam m
Pozdrawiam M
ościeznica BKT UNICOMBI z zawiasami simonswerk -koniecznie trzyczęściowe ,malowana proszkowo\ biała lub szara\ cena wyjściowa ok 160,00 PLN netto
skrzydło drzwiowe laminat ASTRA -wypełnienie płyta otworowa cena ok 400 PLN netto
ewentualnie pełna płyta wiórowa dopłata ok 100,00 PLN
do tego wkładka patentowa ok 20,00 zł
klamka ok 40-60 PLN
koszt całkowity od600 do 700 zł
skrzydło drzwiowe laminat ASTRA -wypełnienie płyta otworowa cena ok 400 PLN netto
ewentualnie pełna płyta wiórowa dopłata ok 100,00 PLN
do tego wkładka patentowa ok 20,00 zł
klamka ok 40-60 PLN
koszt całkowity od600 do 700 zł