OKNA KATOWICE upadają?
OKNA KATOWICE upadają?
Słyszałem od kilku osób, że firma OKNA Katowice upadają. Czy kroś coś wie na ten temat.
w połowie ubiegłego roku właściciel wyjął z firmy kupe forsy bo mu kulał 2 interes (produkcja butów czy coś takiego). Odeszło kilku ludzi z działu handlowego, którzy ciągnęli sprzedaż (rozczarowani postawą właściciela). Od tego czasu w zasadzie GLASSTERM (produkcja szyb zespolonych) i OKNA KATOWICE (produkcja okien PCV I ALU) ślizgają się na poddostawcach - myślę, że agonia dobiegnie końca w tym roku !!!
UWAGA; syndyk jak wchodzi na likwidację to wali odsetki odbiorcom !!!
UWAGA; syndyk jak wchodzi na likwidację to wali odsetki odbiorcom !!!
Witam. Jestem dealerem Firmy: "OKNA" z Katowic i "Okfens" z Czeladzi .Mam biura w Kielcach i Tarnowie. Od 5 lat współpracuję z firmą "OKNA". Nigdy nie spóźnili się z realizacją zamówień. Mają super obsługę i servis. Okna droższe od konkurencji, ale jakość jest o.k.
Czy to możliwe? To samo od 3 lat mówi się na rynku o "OKFENSIE", a i jedna i druga firma ma się dobrze. Czasami zastanawiam się do czego jest zdolna konkurencja?
Firma rozdzieliła swoją działalność na produkcję szyb i produkcję Alu i PVC. Stąd chyba jakieś plotki. Rozmawiałem z ich dyrektorem, Zastanawiają się z prawnikiem, czy nie oddać sprawy w związku z tymi pomówieniami na forum
do prokuratury. Dobrze, że każdy użytkownik musi się zarejestrować. Można go łatwo zlokalizować. Myślę, że są to plotki.
Ale, jakie wy macie na ten temat informacje

Czy to możliwe? To samo od 3 lat mówi się na rynku o "OKFENSIE", a i jedna i druga firma ma się dobrze. Czasami zastanawiam się do czego jest zdolna konkurencja?
Firma rozdzieliła swoją działalność na produkcję szyb i produkcję Alu i PVC. Stąd chyba jakieś plotki. Rozmawiałem z ich dyrektorem, Zastanawiają się z prawnikiem, czy nie oddać sprawy w związku z tymi pomówieniami na forum
Ale, jakie wy macie na ten temat informacje
Witamy serdecznie wszystkich Państwa,
W zasadzie na posty pokroju pana: "KARTOON", "FINLANDII" czy "SPAHISA" nie powinno się odpowiadać, tzn. nie powinno się przekraczać pewnego poziomu. Myślę, że każdy z tych panów widocznie ma dużo czasu w pracy skoro tak często pisze/bzdury!/ na forum-myślę,
że są to byli pracownicy, lub jeden pracownik "ziejący nienawiścią"-przestrzegam przed takimi. Na szczęście każdy może ponieść odpowiedzialność prawną /z K.K./ / za ś w i a d o m e działanie na szkodę innej firmy.Otóż firma PPU"OKNA"Sp. z o.o.-Sp.k.uległa przekształceniom własnościowym i produkuje okna z PCW i Aluminium, natomiast "GLASTERM" jest niezależnym podmiotem produkującym szyby
zespolone. PPU"OKNA"Sp z o.o-Sp.k. zmieniła system dystrybucji i postawiła na rozwój i rozbudowę sieci dealerskiej i dokonała likwidacji nierentownych biur handlowych generujących straty/m.in.w Siedlcach-było to najsłabsze biuro w strukturze handlowej/.Koszty zostały dopasowane do planowanych przychodów. Firma bez żalu pożegnała się z nieefektownymi handlowcami i rozwija sprzedaż poprzez sieć dealerską i klientów instytucjonalnych. Wprowadza też na rynek nowe produkty, które
będą odpowiadały aktualnym potrzebom rynku dealerskiego. Dokonano zakupu i modernizacji hali produkcyjnej w Chorzowie pod kątem rozszerzenia produkcji i asortymentu oraz zainwestowała spore środki
finansowe w szkolenia pracowników pionu handlowego i serwisowego.
Za jakość produkowanych okien zdobyła 2-krotnie ZŁOTY MEDAL/2001-2004 oraz NAGRODĘ GŁÓWNĄ MIN.BUDOWNICTWA. Firma działa nieprzerwalnie w branży od 1991r i produkuje średnio 30.000 okien/rocznie.
Mając na uwadze dokonania firmy i dokonane przez Właściciela
inwestycje oraz wprowadzane w 2006r. nowe produkty pytam:
JAKI MACIE "panowie"/lub jeden pan/ cel w próbach zdyskredytowania naszej firmy?
Pomijając styl waszych wypowiedzi, kulturę biznesową i liczne błędy
ortograficzne zawarte w waszych wypowiedziach proszę brać pod uwagę,
że tego rodzaju działania podlegają ściganiu z urzędu, bez względu na poziom intelektualny piszącego.
My w swojej działalności nie walczymy z konkurencją na zasadzie, "CZY
TO PRAWDA, ŻE FIRMA" XYZ" UPADA" , tylko walczymy poprzez "JAKOŚĆ,
TERMINY REALIZACJI, CENĘ , SERWIS i ZADOWOLENIE KLIENTÓW I DEALERÓW"
PROSIMY O WYPOWIEDŹ NA FORUM NASZYCH OBECNYCH I STARYCH KLIENTÓW I OCENĘ WSPÓŁPRACY Z NASZĄ FIRMĄ.
My nie podpisujemy się pod naszymi wypowiedziami anonimowo, pseudonimami, ani nickami, ponieważ bierzemy pełną odpowiedzialność za to, co piszemy i za to, co oświadczamy.
Z poważaniem,
Dyrekcja i Pracownicy: P.P.U."OKNA" Sp. z o.o.-Sp.k.
40-203 Katowice,Al.Roździeńskiego 188 B
www.okna-katowice.pl
W zasadzie na posty pokroju pana: "KARTOON", "FINLANDII" czy "SPAHISA" nie powinno się odpowiadać, tzn. nie powinno się przekraczać pewnego poziomu. Myślę, że każdy z tych panów widocznie ma dużo czasu w pracy skoro tak często pisze/bzdury!/ na forum-myślę,
że są to byli pracownicy, lub jeden pracownik "ziejący nienawiścią"-przestrzegam przed takimi. Na szczęście każdy może ponieść odpowiedzialność prawną /z K.K./ / za ś w i a d o m e działanie na szkodę innej firmy.Otóż firma PPU"OKNA"Sp. z o.o.-Sp.k.uległa przekształceniom własnościowym i produkuje okna z PCW i Aluminium, natomiast "GLASTERM" jest niezależnym podmiotem produkującym szyby
zespolone. PPU"OKNA"Sp z o.o-Sp.k. zmieniła system dystrybucji i postawiła na rozwój i rozbudowę sieci dealerskiej i dokonała likwidacji nierentownych biur handlowych generujących straty/m.in.w Siedlcach-było to najsłabsze biuro w strukturze handlowej/.Koszty zostały dopasowane do planowanych przychodów. Firma bez żalu pożegnała się z nieefektownymi handlowcami i rozwija sprzedaż poprzez sieć dealerską i klientów instytucjonalnych. Wprowadza też na rynek nowe produkty, które
będą odpowiadały aktualnym potrzebom rynku dealerskiego. Dokonano zakupu i modernizacji hali produkcyjnej w Chorzowie pod kątem rozszerzenia produkcji i asortymentu oraz zainwestowała spore środki
finansowe w szkolenia pracowników pionu handlowego i serwisowego.
Za jakość produkowanych okien zdobyła 2-krotnie ZŁOTY MEDAL/2001-2004 oraz NAGRODĘ GŁÓWNĄ MIN.BUDOWNICTWA. Firma działa nieprzerwalnie w branży od 1991r i produkuje średnio 30.000 okien/rocznie.
Mając na uwadze dokonania firmy i dokonane przez Właściciela
inwestycje oraz wprowadzane w 2006r. nowe produkty pytam:
JAKI MACIE "panowie"/lub jeden pan/ cel w próbach zdyskredytowania naszej firmy?
Pomijając styl waszych wypowiedzi, kulturę biznesową i liczne błędy
ortograficzne zawarte w waszych wypowiedziach proszę brać pod uwagę,
że tego rodzaju działania podlegają ściganiu z urzędu, bez względu na poziom intelektualny piszącego.
My w swojej działalności nie walczymy z konkurencją na zasadzie, "CZY
TO PRAWDA, ŻE FIRMA" XYZ" UPADA" , tylko walczymy poprzez "JAKOŚĆ,
TERMINY REALIZACJI, CENĘ , SERWIS i ZADOWOLENIE KLIENTÓW I DEALERÓW"
PROSIMY O WYPOWIEDŹ NA FORUM NASZYCH OBECNYCH I STARYCH KLIENTÓW I OCENĘ WSPÓŁPRACY Z NASZĄ FIRMĄ.
My nie podpisujemy się pod naszymi wypowiedziami anonimowo, pseudonimami, ani nickami, ponieważ bierzemy pełną odpowiedzialność za to, co piszemy i za to, co oświadczamy.
Z poważaniem,
Dyrekcja i Pracownicy: P.P.U."OKNA" Sp. z o.o.-Sp.k.
40-203 Katowice,Al.Roździeńskiego 188 B
www.okna-katowice.pl
-
Vitor_Belfort
- Czytelnik

okna-katowice
Jestem od lat przedstawicielem firmy Okna Katowice, sprzedaje ich okna. Bardzo zdziwiły mnie wypowiedzi na forum o likwidacji przedsiębiorstwa, gdyż moja współpraca z firmą układa się bardzo dobrze. Okna cechuje bardzo wysoka jakość i bezawaryjność, dostawy są terminowe, a obsługa rewelacyjna. Ktoś chyba nieuczciwie poprzez kłamstwa próbuje zaszkodzić firmie okna, nieróbcie takich rzeczy to jest po prostu nieładne i wiąże się z brakiem kultury. Ludzie swoje osobiste porażki załatwiajcie w inny sposób, nie obrażając innych osób.
ż poważaniem
dealer
ż poważaniem
dealer
KIM JEST SPAHIS Z MASOVII ? / RYS PSYCHOLOGICZNY /.
1.To specjalista od oczerniania i dyskredytowania konkurencji-to jego zawód, oto jego metody działania:
-"Czy to prawda, że Okna Katowice upadają?"
-"Niesolidność Oknoplastu Rąbień w płatnościach do poddostawców"
-"Nawalający transport w Eco-Oknach",
-"szyby z firmy E...... z Kielc - do d..y z nimi."
2.Ma dużo wolnego czasu w pracy - 36 postów !
3.Ciekawy jestem jak z jego efektywnością sprzedaży i pracy?
Chyba jest "orłem bez skrzydeł".
4.Chyba miał ciężkie dzieciństwo, albo ktoś go musiał b.skrzywdzić.
5.Nie zna prawa ów "biznesmem-producent"- nie wie, że takie działania są karalne.
6.Czy to prawda, że SPAHIS z MASOVII ma IQ = 65 ,tak słyszałem?
7.Chyba jest narkomanem internetowym, tzn chyba jest uzależniony od internetu.
8.To człowiek niezadowolony ze wszystkiego i ze wszystkich.
9.Jak się rano goli, to zamyka przed lustrem oczy.
10.Musi być bardzo samotnym człowiekiem i bardzo zgorzkniałym.
1.To specjalista od oczerniania i dyskredytowania konkurencji-to jego zawód, oto jego metody działania:
-"Czy to prawda, że Okna Katowice upadają?"
-"Niesolidność Oknoplastu Rąbień w płatnościach do poddostawców"
-"Nawalający transport w Eco-Oknach",
-"szyby z firmy E...... z Kielc - do d..y z nimi."
2.Ma dużo wolnego czasu w pracy - 36 postów !
3.Ciekawy jestem jak z jego efektywnością sprzedaży i pracy?
Chyba jest "orłem bez skrzydeł".
4.Chyba miał ciężkie dzieciństwo, albo ktoś go musiał b.skrzywdzić.
5.Nie zna prawa ów "biznesmem-producent"- nie wie, że takie działania są karalne.
6.Czy to prawda, że SPAHIS z MASOVII ma IQ = 65 ,tak słyszałem?
7.Chyba jest narkomanem internetowym, tzn chyba jest uzależniony od internetu.
8.To człowiek niezadowolony ze wszystkiego i ze wszystkich.
9.Jak się rano goli, to zamyka przed lustrem oczy.
10.Musi być bardzo samotnym człowiekiem i bardzo zgorzkniałym.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Odnośnie wypowiedzi Szanownej Dyrekcji:
Straszenie odpowiedzialnością karną to działanie wyjątkowo rozpaczliwe.
Prawda jest taka jaką piszę:
Biura w Siedlcach nie ma.
FAKT.
Handlowcy?
Nie mogę powiedzieć dobrego słowa, może miałem kontakt z tym nieefektywnym? A może pokażę jemu ten post i poproszę o opinię nt. firmy OKNA i kompetencji Dyrekcji? Ciekawe jakie on ma zdanie?
Mozna tak sie przepychac argumentami i angażować coraz większe grono osób - od tego jest WOLNE FORUM.
Poważni uczestnicy na forum (poza nielicznymi wyjątkami - "awanturnikami") nie dyskredytują marki ani produktu - tak jest w przypadku Państwa firmy. Ale w dobie internetu nie da się ukryć FAKTÓW z terenu i zatuszować pewnych ruchów, tym bardziej obrócic je w sukces.
I jakkolwiek Dyrekcja chciałaby ratować swoje oblicze, to uważam że odpowiedź wg reguły "najlepszą obroną jest atak" jest w tym wypadku nietrafiona i chyba poskutkuje odwrotnie od zamierzeń.
I jeszcze jedno - trzeba się przyzwyczaić iż forum (szczególnie dla sprzedwaców) jest z naszej polskiej natury miejscem do narzekań na najtańszą konkurencję i trudno się tu doszukiwać pochwał. Trzeba być bez skazy. Wtedy jest nadzieja, że nikt się "nie przyczepi", a jeśli już? To może zwykłe sprostowanie?
Nie wzbudził Pan RAVIC mojej sympatii, ale może to złudne wrażenie internetu. Zapraszam do siebie, może mnie Pan jednak przekona że poza dobrym produktem potraficie pokazać oblicze solidnej firmy?
Aha, jeszcze złośliwość: zdobyli Państwo złote medale? Tylko o czym to ma świadczyć? Że jesteście dobrze postrzegani przez Organizatora Targów i uznał Waszą ofertę za dobrą? Jeśli Państwu to wystraczy, to życzę STO LAT ŻYWOTNOŚCI.
Bez sądu kapturowego.
Straszenie odpowiedzialnością karną to działanie wyjątkowo rozpaczliwe.
Prawda jest taka jaką piszę:
Biura w Siedlcach nie ma.
FAKT.
Handlowcy?
Nie mogę powiedzieć dobrego słowa, może miałem kontakt z tym nieefektywnym? A może pokażę jemu ten post i poproszę o opinię nt. firmy OKNA i kompetencji Dyrekcji? Ciekawe jakie on ma zdanie?
Mozna tak sie przepychac argumentami i angażować coraz większe grono osób - od tego jest WOLNE FORUM.
Poważni uczestnicy na forum (poza nielicznymi wyjątkami - "awanturnikami") nie dyskredytują marki ani produktu - tak jest w przypadku Państwa firmy. Ale w dobie internetu nie da się ukryć FAKTÓW z terenu i zatuszować pewnych ruchów, tym bardziej obrócic je w sukces.
I jakkolwiek Dyrekcja chciałaby ratować swoje oblicze, to uważam że odpowiedź wg reguły "najlepszą obroną jest atak" jest w tym wypadku nietrafiona i chyba poskutkuje odwrotnie od zamierzeń.
I jeszcze jedno - trzeba się przyzwyczaić iż forum (szczególnie dla sprzedwaców) jest z naszej polskiej natury miejscem do narzekań na najtańszą konkurencję i trudno się tu doszukiwać pochwał. Trzeba być bez skazy. Wtedy jest nadzieja, że nikt się "nie przyczepi", a jeśli już? To może zwykłe sprostowanie?
Nie wzbudził Pan RAVIC mojej sympatii, ale może to złudne wrażenie internetu. Zapraszam do siebie, może mnie Pan jednak przekona że poza dobrym produktem potraficie pokazać oblicze solidnej firmy?
Aha, jeszcze złośliwość: zdobyli Państwo złote medale? Tylko o czym to ma świadczyć? Że jesteście dobrze postrzegani przez Organizatora Targów i uznał Waszą ofertę za dobrą? Jeśli Państwu to wystraczy, to życzę STO LAT ŻYWOTNOŚCI.
Bez sądu kapturowego.
DO TOMSI
Szanowny Tomsi, nie chcę nikogo obrażać ani nikomu szkodzić, po to jest to farum, aby rozwiewać wątpliwości. Słyszałem różne złe opinie i plotki na temat tej firmy i chciałbym aby moje wątpliwości zostały rozwiane przez wypowiedzi na tym forum, co do chumoru to mnie go nie brakuje i lizak jest OK. Oczywiście jest zarezerwowany tylko dla jednej osoby. Teraz jeszcze trochę o firmie OKNA: słyszałem w zeszłym tygodniu sporo dobrego o szybach i aluminium od ich konkurencji a to już coś, tak więc raczej OKNA PCV, też się mają dobże.
Re: DO TOMSI
Słuszna odpowiedź.KARTOON pisze:Szanowny Tomsi, nie chcę nikogo obrażać ani nikomu szkodzić, po to jest to farum, aby rozwiewać wątpliwości. Słyszałem różne złe opinie i plotki na temat tej firmy i chciałbym aby moje wątpliwości zostały rozwiane przez wypowiedzi na tym forum....
W zapytaniu nie było nic zbyt oczerniającego firmę, chociaż mogło to wywołać lawinę pytań i przypuszczeń. Negatywne pogłoski w mniejszym lub większym stopniu dotknęły już chyba każdej, która pojawiła sie na forum i może to trzeba było wyjaśnić wcześniej i uciąć dalsze ,głupie komentarze A co takiego było w odpowiedzi finlandii czy Saperosa ??
Wygląda na to, że forum powinno sie przerodzić w zbiegowisko samych pochlebców i przytakiwaczy.
pozdro
p.s. zaraz wybuchnie lawina komentarzy pod adresem mojej, czekam na

-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

-
Pan Starszy
- Czytelnik

"Wiele razy już gnębione były pewne firmy i jakoś nie wyrażaliście panowie swojej dezaprobaty dla tego typu twórczości jak bylibyście pewni, że nikt Was nigdy nie tknie. Pamiętajcie, że u góry strony migają obrazki tych którzy liczą na poczytność oknonetu i im plotki nie przeszkadzają a "prawdziwa cnota krytyk się nie boi" jest polskim a nie chińskim powiedzeniem. "
To doprawdy żenujące. Osobiście juz wiele razy dawno, dawno temu opowiadałem się za powstrzymywaniem się od nielegalnej krytyki i obmowy na tym forum. Rozmawiałem też z redaktorami tego forum na ten temat. Nawet sąd postanawiając o czyjejś winie musi jako dodatkową karę zasądzić podanie do publicznej wiadomości personaliów takiej osoby - w przeciwnym razie będąc skazana prawomocnym wyrokiem sądu - wciąż ma prawo do nieszkalowania jej imienia. Dlatego upublicznianie negatywnych opinii mogących w dodatku zaszkodzić czyimś interesom jest targnięciem sie na ich dobra osobiste w tak samo jak zdewastowanie ich samochodu, czy podpalenie domu. Nie wiem, czy prokuratura tym się zajmie, ale na wniosek sądu - poszkodowany ( w tym przypadku firma Okna Koatowice ) może oskarżyć autora postu o straty spowodowane jego zamieszczeniem. ( Wystarczy, że jeden dealer potwierdzi, ze odszedł po przeczytaniu, bo sie wystraszył) Poza tym wykorzystywanie niniejszego forum do załatwiania jakichś porachunków obniża jego poziom i odstręcza potencjalnych uczestników, którzy zainteresowani są profesjonalną wymiana zdań i opinii, a nie obrzucaniem kogo błotem. Do prawdy żenujące. I to by było na tyle.
To doprawdy żenujące. Osobiście juz wiele razy dawno, dawno temu opowiadałem się za powstrzymywaniem się od nielegalnej krytyki i obmowy na tym forum. Rozmawiałem też z redaktorami tego forum na ten temat. Nawet sąd postanawiając o czyjejś winie musi jako dodatkową karę zasądzić podanie do publicznej wiadomości personaliów takiej osoby - w przeciwnym razie będąc skazana prawomocnym wyrokiem sądu - wciąż ma prawo do nieszkalowania jej imienia. Dlatego upublicznianie negatywnych opinii mogących w dodatku zaszkodzić czyimś interesom jest targnięciem sie na ich dobra osobiste w tak samo jak zdewastowanie ich samochodu, czy podpalenie domu. Nie wiem, czy prokuratura tym się zajmie, ale na wniosek sądu - poszkodowany ( w tym przypadku firma Okna Koatowice ) może oskarżyć autora postu o straty spowodowane jego zamieszczeniem. ( Wystarczy, że jeden dealer potwierdzi, ze odszedł po przeczytaniu, bo sie wystraszył) Poza tym wykorzystywanie niniejszego forum do załatwiania jakichś porachunków obniża jego poziom i odstręcza potencjalnych uczestników, którzy zainteresowani są profesjonalną wymiana zdań i opinii, a nie obrzucaniem kogo błotem. Do prawdy żenujące. I to by było na tyle.
Firma OKNA KATOWICE zareagowała conajmniej dziwnie wystarczyło
spokojnie plotki zdementować chyba że to nie plotki .
Posty negatywne jeżeli są prawdziwe mogą przynieść więcej dobrego
dla przeglądających to forum niż kilogramy wazeliny i pseudo reklamy
dlaczego nie ostrzec przed nieuczciwymi firmami ?
czy nie mamy prawa zapytać o wiarygodność i rzetelność firmy
z którą np zamirzamy nawiązac współpracę ?
pozdrawiam MAGGREGOR
z którą np zamirzamy nawiązac współpracę ?
pozdrawiam MAGGREGOR
Firma OKNA KATOWICE zareagowała conajmniej dziwnie wystarczyło
z którą np zamierzamy nawiązac współpracę ?
pozdrawiam MAGGREGOR
z którą np zamierzamy nawiązac współpracę ?
pozdrawiam MAGGREGOR