wynagrodzenie

prodi
Czytelnik
Czytelnik

wynagrodzenie

Post autor: prodi »

Mam takie pytanko ile dalibyści pracownikowi z 8 letnim doświadczeniem w branży pcv produkcja okien zastanawiam się ile można zapłacić ? Teraz chyba ktoś z doświadczeniem za rozsądne pieniądze to rzadkośc na rynku pracy

oknoAD

lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Re: wynagrodzenie

Post autor: lamer »

prodi pisze:Mam takie pytanko ile dalibyści pracownikowi z 8 letnim doświadczeniem w branży pcv produkcja okien zastanawiam się ile można zapłacić ? Teraz chyba ktoś z doświadczeniem za rozsądne pieniądze to rzadkośc na rynku pracy
A co te 8 lat robił? Ładował okna na samochód w magazynie? Czy może ciął wzmocnienia? No i za co wyleciał z poprzedniej firmy? Może już mu ktoś dał ze 2 lata w zawieszeniu na 5 ;)
Oczywiście to wszystko żarty...
prodi
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: prodi »

z tego co wiem zaczynał od montażu poprzez każde stanowisko pracy na produkcji okien włącznie z pomiarami wyceną a chce zmienić pracodawce z pewnych znanych mi powodów doświadczenie ma naprawde duże dowiedziałem się od osób z którymi obecnie współpracuje
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

zapłać mu tyle ile jest dla ciebie warty. Jak facet szuka pracy to pójdzie dziś za byle jakie aby jutro odejść do innej. Jeśli natomiast uważasz że godny jest być współudziałowcem- a jego ocena też- to zostanie ci wierny bez wzgl. na sytuację . To TY wiesz ile jest wart dla CIEBIE
miras
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: miras »

staż na dzisiaj nic nie znaczy , z doświadczenia wiem , że bez stażu , znaczy bez ograniczeń, bez naleciałości , czyli materiał do ulepienia , więc lepszy dla pracodawcy który szuka rozwoju ,
miras
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: miras »

doświadczenie jest ważne przy bardziej złożonych czynnościach , np. prezes zarządu ,czy informatyk , żeby robić okna można umieć "nic" , wartość tego człowieka w pracy określi się sama , doświadczenie nie ma tu nic do rzeczy , motywacja ,checi , uczciwość, to jest ważne , a nie odcinanie kuponów z doświadczenia

Andy30
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Andy30 »

Niekoniecznie się z Tobą zgadzam Miras... Niby nowi... ambitni... i do ulepienia... ale jeśli ktoś pracuje kilka lat w branży, czuje temat i chce nadal w niej pracować, to nie ma lepszego materiału na pracownika. Sam jestem od 98 roku w branży. Pracowałem kilka lat dla "krakowiaków" i to oni zaszczepili we mnie takie podejście. Wiele osób pewnie zarzuci mi, że być może podczas wielu szkoleń "wyprano" mi móżg. Niech tak dalej myślą.... (ma to w d....) kto mnie zna ten wie jakie jakie były były moje reakcje na "amway-owskie" zagrywki "krakowiaków" podczas szkoleń :)
Pracuję od przeszło dwóch lat w innej firmie i dzięki mojemu zamiłowaniu do branży okiennej - udało mi się już (mimo małego) stażu przewrócić fabrykę prawie do góry nogami. Otaczam się różnymi ludzmi.... tymi do ulepienia i tymi, którzy są w braży kilka lat. Z tymi drugimi o wiele lepiej mi się współpracuje, bo czują temat.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Andy30 pisze:Niekoniecznie się z Tobą zgadzam Miras... Niby nowi... ambitni... i do ulepienia... ale jeśli ktoś pracuje kilka lat w branży, czuje temat i chce nadal w niej pracować, to nie ma lepszego materiału na pracownika. Sam jestem od 98 roku w branży. Pracowałem kilka lat dla "krakowiaków" i to oni zaszczepili we mnie takie podejście. Wiele osób pewnie zarzuci mi, że być może podczas wielu szkoleń "wyprano" mi móżg. Niech tak dalej myślą.... (ma to w d....) kto mnie zna ten wie jakie jakie były były moje reakcje na "amway-owskie" zagrywki "krakowiaków" podczas szkoleń :)
Pracuję od przeszło dwóch lat w innej firmie i dzięki mojemu zamiłowaniu do branży okiennej - udało mi się już (mimo małego) stażu przewrócić fabrykę prawie do góry nogami. Otaczam się różnymi ludzmi.... tymi do ulepienia i tymi, którzy są w braży kilka lat. Z tymi drugimi o wiele lepiej mi się współpracuje, bo czują temat.
...to jest właściwe podejście do Zarządzania Firmą, ale wrogie przejęcia kadry są nie etyczne :!:

Pozdro :wink:
jawaryn :)
ODPOWIEDZ