VEKA - SKĄD TAK NISKIE CENY???
VEKA - SKĄD TAK NISKIE CENY???
Doszły mnie słuchy że firma IR PLAST zmieniła właśnie system z Aluplasta na Vekę, do podobnych działań przymierzają się ponoć inni producenci. Czyżby czekał nas potop w wykonaniu systemu VEKA?
Jednym z podstawowych argumentów używanych w negocjacjach jest cena, co w dziesiejszej sytuacji na rynku okiennym może być koronnym argumentem powodujacym zmianę profilu. Ciekawe jak zareagują tak zwane najtańsze systemy okienne?
Jednym z podstawowych argumentów używanych w negocjacjach jest cena, co w dziesiejszej sytuacji na rynku okiennym może być koronnym argumentem powodujacym zmianę profilu. Ciekawe jak zareagują tak zwane najtańsze systemy okienne?
Kazek
a do tego firma ta stwierdza że tylko 10% okien w Polsce jest robionych poprawnie na podstawie badań 20 producentów (dzisiejsz wyborcza). ja muszę stwierdzić że na podstawie moich badań przeprowadzonych w salonach sprzedaży w moim mieście stwierdzam że tylko 10% salonów ma kompetentną obsługe i nie należy do tych 10% TA FIRMA. nie wspomnę przez skromność że to właśnie firma, w której pracuję. niech żyją kabarety
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Eko-Okna to dla Oknoplastu Kraków żadna konkurencja. Jeśli myślicie, że oni przejmują się każdą firmą, co przechodzi do Veki to jesteście dość naiwni. Jedyne co Kraków zrobi, to pojedzie do Veki, zacznie się wydzierać i dostanie jeszcze niższe ceny. I im zyskowność netto podskoczy z 8% do 10%michalek pisze:eko na vece?? to będzie śląska masakra piłą do cięcia profili! ciekawe jak będzie cenowo ale czuję że firma z miasta K będzie miała coraz więcej kłopotów i to nie tylko dlatego ze eko przechodzą na vekę.
Co do kampanii pt. Jako jedyni przeszliśmy badania, to na zimę, gdy wszyscy będą mieli trochę wiecej czasu, postaram się porozmawiać z kilkoma osobami z innych dużych firm, i przygotować Oknoplastowi Kraków bardzo cierpką polewkę. Bo wiem, że wiele poważnych osób jest bardzo wk#$%#$%#$ tym co robi Dyr. ds. Marketingu
Bez tytułu
Peter,lekomin pisze: Co do kampanii pt. Jako jedyni przeszliśmy badania, to na zimę, gdy wszyscy będą mieli trochę wiecej czasu, postaram się porozmawiać z kilkoma osobami z innych dużych firm, i przygotować Oknoplastowi Kraków bardzo cierpką polewkę. Bo wiem, że wiele poważnych osób jest bardzo wk#$%#$%#$ tym co robi Dyr. ds. MarketinguMożna sobie pogrywać, ale są jakieś granice. Mam kilka pomysłów
Zabierz się lepiej do pracy, bo słyszałem od dostawców, że u Was cieniutko.
Sponsoring w TVN 24 i pogruszki na Forum to trochę słabo, nawet jak na Lekomin
Pozdrowienia z Krakowa
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Re: Bez tytułu
No po prostu tragicznie jestWinman pisze:
Peter,
Zabierz się lepiej do pracy, bo słyszałem od dostawców, że u Was cieniutko.
Sponsoring w TVN 24 i pogruszki na Forum to trochę słabo, nawet jak na Lekomin
Co do waszej reklamy. To nie są pogróżki.. to jest stwierdzenie faktu. Przekroczyliście (mam wrażenie, że jesteś z OK-K) pewną granicę, i moja w tym głowa żebyście dostali po uszach. Nikt was po sądach nie będzie ciągał, bo to lekko dziecinne, ale będzie inna niespodzianka, z gatunku humorystycznych hehe
pzdr
p.s. Wiesz kim jestem, a ty jak masz na imię?
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
...mocy przerobowych będą mieli na 3000 dziennie - już za miesiąc kolejna linia Fimteca.lekomin pisze:a nie 8 tysięcy?KNMTG pisze:LEKOMIN z KRAKOWEM się "boksuje" a chłopcy z Rąbienia już 2200 okien !!! dziennie grzeją.
Gdzie 2 się strzela tam 3 -ci korzysta![]()
Narra
Jak myślisz LEKOMIN dojdą do tych 3000 w tym roku ?
Trzymasz za nich kciuki ?
jawaryn 
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Wiesz, to zupełnie nie mój segment rynkowy...KNMTG pisze: ...mocy przerobowych będą mieli na 3000 dziennie - już za miesiąc kolejna linia Fimteca.
Z nimi to jest tak, że na początku roku rozdzwoniły się telefony, że mają 8 czy 9 pełnych automatów. Miesiąc później wyszło, że dopiero "mają mieć", a na razie mają bodaj jeden. Pełne moce mają osiągać na wiosnę przyszłego roku.
Moja opinia jest taka, że o 80% rynku w Polsce, czyli tanich okien, bije się kilka bardzo dużych firm, w tym Dobroplast i Drutex. Do nich dołączył Rąbień. Moim zdaniem ten segment rynku nie rośnie, albo rośnie bardzo powoli, więc rozwój Rąbienia musi być okupiony stratami w Dobroplaście i Drutexie. Na razie obraz zaciemniają jeszcze garażowcy, których masowe wycinanie właśnie się odbywa, i m.in. Rąbień rośnie głównie ich kosztem.
Co do mocy przerobowych.. Szacuje, że na koniec roku będą mieli około 80 do 90 mln obrotu. Średnia cena sprzedaży okna u nich szacuje na jakieś 400 zł. Policz sobie ile mogą robić: jakieś 200k do 230k okien rocznie. Wychodzi mniej niż 1k dziennie.. to jest tzw. "podwójne szacowanie" czyli po naszemu wróżenie z fusów.. ale pomyłka to może być +/- 25%.
SAM WIDZIALEM DOCHODZA DO 2300 NA DOBE, LISTOPAD 3000 NA DOBE.= WYNIK GODNY GRATULACJI.lekomin pisze:Wiesz, to zupełnie nie mój segment rynkowy...KNMTG pisze: ...mocy przerobowych będą mieli na 3000 dziennie - już za miesiąc kolejna linia Fimteca.
Z nimi to jest tak, że na początku roku rozdzwoniły się telefony, że mają 8 czy 9 pełnych automatów. Miesiąc później wyszło, że dopiero "mają mieć", a na razie mają bodaj jeden. Pełne moce mają osiągać na wiosnę przyszłego roku.
Moja opinia jest taka, że o 80% rynku w Polsce, czyli tanich okien, bije się kilka bardzo dużych firm, w tym Dobroplast i Drutex. Do nich dołączył Rąbień. Moim zdaniem ten segment rynku nie rośnie, albo rośnie bardzo powoli, więc rozwój Rąbienia musi być okupiony stratami w Dobroplaście i Drutexie. Na razie obraz zaciemniają jeszcze garażowcy, których masowe wycinanie właśnie się odbywa, i m.in. Rąbień rośnie głównie ich kosztem.
Co do mocy przerobowych.. Szacuje, że na koniec roku będą mieli około 80 do 90 mln obrotu. Średnia cena sprzedaży okna u nich szacuje na jakieś 400 zł. Policz sobie ile mogą robić: jakieś 200k do 230k okien rocznie. Wychodzi mniej niż 1k dziennie.. to jest tzw. "podwójne szacowanie" czyli po naszemu wróżenie z fusów.. ale pomyłka to może być +/- 25%.
-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik