Maksymalnie duża witryna
Maksymalnie duża witryna
Witam.
Ostatnio oglądałem w TV jakiś program o przeróbce domu, wymieniali w nim okna, niby nic nadzwyczajnego, ale w jednej ze ścian założyli pakiet szybowy o bardzo dużej powierzchni. Nie wiem jakie miało wymiary to przeszklenie, mogę je jedynie ocenić tylko po tym jak 14 osób wnosiło ten pakiet do domu i jak ludzie stali przy nim. Tak na moje oko był on szeroki na 5-6 metrów a wysoki na jakieś 2,5 metra i tak mnie zastanowiło czy jest jakaś firma w Polsce, która wykonałaby takie przeszklenie, a jak tak to o jakich parametrach
PS. Widok z takiego okna na Alpy w samym środku zimy, rewelacja.
Pozdrawiam
Ostatnio oglądałem w TV jakiś program o przeróbce domu, wymieniali w nim okna, niby nic nadzwyczajnego, ale w jednej ze ścian założyli pakiet szybowy o bardzo dużej powierzchni. Nie wiem jakie miało wymiary to przeszklenie, mogę je jedynie ocenić tylko po tym jak 14 osób wnosiło ten pakiet do domu i jak ludzie stali przy nim. Tak na moje oko był on szeroki na 5-6 metrów a wysoki na jakieś 2,5 metra i tak mnie zastanowiło czy jest jakaś firma w Polsce, która wykonałaby takie przeszklenie, a jak tak to o jakich parametrach
PS. Widok z takiego okna na Alpy w samym środku zimy, rewelacja.
Pozdrawiam
-
ale ja sie nie znam
- Małomówny

Wiesz kolego to dość złożona sprawa, ponieważ przy tak dużych przeszkleniach w grę wchodzi sprawa bezpieczeństwa, jeżeli wybierzesz opcję VSG to faktycznie tylko Press i Efektor dysponują linią do cięcia laminatu Jumbo; natomiast gdy w grę wchodzi ESG to ograniczeniem jest długość i szerokość pieca /jeżeli się nie myle to większość ma 2,4 x 5,2 m choć oficjalnie jest to 2,4 x 4,8 m/ co do samego zespolenia to tylko inwencja zakładu bo taflę można umyć i zespolić ręcznie lecz pojawia się problem BHP trzeba taflę położyć na stole i podnieść i znaleźć odpowiedni stojak do transportu
wiem, że były już przypadki w europie zespalania tafli JUMBO tzn 3210 x 6000 a największa wyprodukowana szyba na świecie zamontowana jest w japoni i ma ok 8 m długości / specjalne zamówienie szyb do zespolenia na etapie huty/. W Polsce śmiało możesz się domagać wykonania szyby o wymiarach ok 2,8 x 4,5 m ale o koszty nie pytaj 
Super, dzięki za informacje.ale ja sie nie znam pisze:Wiesz kolego to dość złożona sprawa, ponieważ przy tak dużych przeszkleniach w grę wchodzi sprawa bezpieczeństwa, jeżeli wybierzesz opcję VSG to faktycznie tylko Press i Efektor dysponują linią do cięcia laminatu Jumbo; natomiast gdy w grę wchodzi ESG to ograniczeniem jest długość i szerokość pieca /jeżeli się nie myle to większość ma 2,4 x 5,2 m choć oficjalnie jest to 2,4 x 4,8 m/ co do samego zespolenia to tylko inwencja zakładu bo taflę można umyć i zespolić ręcznie lecz pojawia się problem BHP trzeba taflę położyć na stole i podnieść i znaleźć odpowiedni stojak do transportuwiem, że były już przypadki w europie zespalania tafli JUMBO tzn 3210 x 6000 a największa wyprodukowana szyba na świecie zamontowana jest w japoni i ma ok 8 m długości / specjalne zamówienie szyb do zespolenia na etapie huty/. W Polsce śmiało możesz się domagać wykonania szyby o wymiarach ok 2,8 x 4,5 m ale o koszty nie pytaj
O szczegóły popytam w tych firmach
Pozdrawiam