Klient, jaki jest?

MANIEK
Ekspert
Ekspert

Klient, jaki jest?

Post autor: MANIEK »

Czy klient z Niemiec jest bardziej wymagający niż klient z Polski? Jakie są wymagania partnerów handlowych z Niemiec? Czego się czepiają?

oknoAD

sahra
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sahra »

czy bardziej wymagajacy ? powiedziala bym ze poprostu oczekuje 100 % -owego produktu co jest chyba bardzo normalne. w mojej karierze czesto spotykalam sie z stwierdzeniem typu "czepia sie " mimo ze roszczenia byly uzasadnione .Niestety bardzo czesto walka cenowa na polskim rynku sprawia ze systemy okraja sie radyklanie co powoduje problemy jakosciowe i wytrzymalosciowe. Robiac jakiekolwiek interesy z sasiadami zza odry warto pamietac o tym ze gwarancja na produkty nie wygasa w momencie opuszczenia bram zakladu.A to ze conajmniej polowa okien produkowanych w Polsce to BUBLE wie kazdy kto zna chocby tylko troche rynek "okniarski polski".Firm uwazajacych sie za elite branzy okiennej jest bardzo wiele niestety tych ktore warto polecac tylko garstka.
miroslaw

odp.

Post autor: miroslaw »

Dopowiem swoje:w Niemczech montuje sie okna na systemie uszczelnien Illbruck i innych,okna sa takie jak u nas (żadna rewelacja),obrubka i sposób montażu na śrubach przez rame to totalna pomyłka a szybkośc że nie ma czasu taczek załadować(przenosnia) co daje efekt że tylko czas się liczy i wygląd.Tak montuja w Monachium ,sam to montowałem,sam dzwigałem kwatery na 3ech szybach w oknach 5ciokomorowych ktore są tak skromne ze ramy sie od szyb wyginają...nie ma sie czym chwalic ,to samo montuja w Linzu gdzie te rynki opanowane są przez polaków i niemców jednocześnie.Powiem wam tyle że my nie mamy sie czego wstydzić.Niedowiarkom prosze o email to przesle zdjęcia z montaży.
miroslaw

odp.

Post autor: miroslaw »

Przepraszam za błąd w obróbce.
ODPOWIEDZ