Czy komuś przypadkiem nie zaszkodził ołów?

Jan36_39
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jan36_39 »

Japis Na jakiej podstawie opierasz swoje przekonanie że w 2010 roku będzie obowiązywał zakaz sprzedawania okien na profilach stabilizowanych związkami ołowiu, czy jest jakas norma dyrektywa itp. czy to po prostu kolejna bzdura wymyslona przezz speców od marketingu bezołowiowego.

oknoAD

silverl
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: silverl »

Nie widzę żeby kolega japis powołał się na jakikolwiek zakaz. Radzę uważnie czytać zanim się jakieś bzdury napiszę. Bo swoimi wypowiedziami sami sobie wystawiamy opinię.
DURA LEX, SET LEX.
japis
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: japis »

Ja nie mówię o zakazie sprzedawania okien "ołowiowych" ale o zakazie ich montowania. No chyba, że cały rynek okniarski to będzie jedno wielkie oszustwo - byle sprzedać
Jan36_39
Małomówny
Małomówny

No tak
Ale powołujesz się na jakoś normę lub dyrektywę czy tylko tak po prostu sobie gadasz
Pytam bo ostatnio klient mi opowiadał, iż przekonywał go jakiś sprzedawca od konkurencji, że od 2010 roku będzie obowiązywał zakaz sprzedaży lub jak wolisz montażu (po prostu wprowadzania w obieg) okien z ołowiem, bo tak rzekomo postanowił Unia Europejska.
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: arturrex »

japis pisze:Ja nie mówię o zakazie sprzedawania okien "ołowiowych" ale o zakazie ich montowania. No chyba, że cały rynek okniarski to będzie jedno wielkie oszustwo - byle sprzedać
Kurna a nie jest??
Wpada delikwent od producenta na bruugmaniei co mi proponuje aby okna 3komorowe opylać jako 5. A przetargi ........strach mówic bo moge zakonczyć swój marny żywot
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

tiaaaaaaaaa - od 2010 roku obowiazywac tez bedzie zakaz stosowania akumulatoro olowiowych, baterii niklowo-kadmowych, papierosow z zawartoscia nikotyny, piwa z zawartoscia alkoholu - to tez SZKODZI - tak postanowily Unijne Dyrektywy

silverl
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Nie bredź pan p. Pchełek.
DURA LEX, SET LEX.
japis
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: japis »

A zielona księga nic wam nie mówi? Po za tym od roku 2010 związek okniarski (możliwe, że pomyle nazwę związku) zarządził zmniejszenie wykorzystywania ołowiu w produkcji PCV z 120 tys do 80 tys ton, a więc te 40 tys. będą musiały być czymś zastąpione.

Arturrex z całym szacunkiem, ale rzucając takie oskarżenia wypadałoby się podpisać pod tym imieniem i nazwiskiem, chyba, że rzucamy bezpodstawne oskarżenia.

A przy oakazji odsyłam do wywiadu z prezesem zamieszczonym na stronie oknonetu któregoś z właśnie "bezołowiowców" i może wtedy ktoś zrozumie o co dokładnie chodzi. :roll:
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

bo na taki belkot i debilizm w wypowiedziach o szkodliwosci olowiu w oknach PVC mozna tylko "bredziC'
silverl
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Co panu zresztą świetnie wychodzi P. Pchełek.
DURA LEX, SET LEX.
zawadzki
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: zawadzki »

reklamy Budvaru przypominają mi spoty PiS u , prawda naciągana , ale najważniejsze żeby klientowi zrobić wodę z mózgu. Budvar raczej nie gra ok wobec innych producentów i chyba sam zapomniał że jeszcze niedawno sam robił okna z profili z ołowiem.
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

"Ołów w 80 – 90% dostaje się do organizmu człowieka z pokarmem, z tego w połowie w warzywach. Warzywa, które szczególnie akumulują ołów, to: sałata, szczypiorek, marchew i pietruszka.
Kolejnym artykułem spożywczym o dużej zawartości ołowiu może być mleko, do którego ołów w całości przechodzi z paszy spożytej przez zwierzę. Stąd niedopuszczalne jest wypasanie krów w pobliżu tras komunikacyjnych, co niestety jest w Polsce widokiem dość częstym.
Resorpcja ołowiu z przewodu pokarmowego u dorosłego człowieka wynosi 5 – 10%, ale u osesków i małych dzieci aż 50%."

Ten tekst skopiowałem.
Ołów jest szkodliwy bez dwóch zdań!
silverl
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Cytat:
"Szeroka dyskusja na temat ołowiu obfituje w różne argumenty za i przeciw. Jedną z podnoszonych kwestii są rzekome gorsze właściwości profili stabilizowanych inaczej niż ołowiem. Z takim argumentem nie zgadza się firma ROYAL.

Z badań wynika, że system Royal otrzymał 5-ty stopień (brak zmian koloru) w 5-cio stopniowej skali szarości, co jest wynikiem doskonałym. Dodatkowo, 8 % spadku udarności przy 30 % akceptowalnej normie, mówi samo za siebie. Niniejszy fakt, potwierdza wręcz wyższość technologii "cyno-organicznej" nad wieloma dotychczasowymi rozwiązaniami i to nie tylko w sferze ekologii."

To tak na osłodę "chłopcom-ołowiowcom".
DURA LEX, SET LEX.
Darek W
Małomówny
Małomówny

Post autor: Darek W »

A bezołowiowe szybciej żółkną i wyginają się - i co wy na to??? Ja tak klientom wciskam i wiem że jest to taka sama g.... prawda jak ta, że ołów w oknach jest szkodliwy hehehehehe
silverl
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Proszę podać mój post, w którym piszę, że ołów w oknach jest szkodliwy. Jeżeli nie da Pan rady tego zrobić to bardzo proszę o ograniczenie swoich "inteligentnych inaczej" wypowiedzi.
DURA LEX, SET LEX.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Z badań wynika, że system Royal otrzymał 5-ty stopień (brak zmian koloru) w 5-cio stopniowej skali szarości, co jest wynikiem doskonałym. Dodatkowo, 8 % spadku udarności przy 30 % akceptowalnej normie, mówi samo za siebie. Niniejszy fakt, potwierdza wręcz wyższość technologii "cyno-organicznej" nad wieloma dotychczasowymi rozwiązaniami i to nie tylko w sferze ekologii."
Mały "problem" ten sam system ROYAL z czterech swoich systemow w tylko jedynym ma aprobate na profile kolorowe.
trzeba podac wyniki badan innych systemow gdzie spadek udarnosci wynosi co najwyzej 2%.
A to ze cos spelnilo badania starzeniowe - musialo spelnic bo inaczej nie dostaloby aprobaty[4-stopien szarosci sie nie zdarza nikomu]. To tak jak stwierdzenie ze samochód pozytywnie przeszedł badania techniczne.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

zawadzki pisze:reklamy Budvaru przypominają mi spoty PiS u , prawda naciągana , ale najważniejsze żeby klientowi zrobić wodę z mózgu. Budvar raczej nie gra ok wobec innych producentów i chyba sam zapomniał że jeszcze niedawno sam robił okna z profili z ołowiem.
...a dlaczego "ma grać o`k wobec innych producentów "?!
Jest pierwszy, który sprytnie wykorzystał pewien argument i tak na prawdę to wszystkich ten fakt wkurwia a nie czy ołów to czy tamto i owanto.

...kasssssa, kassssa
jawaryn :)
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

masz racje LICZY SIE TYLKO KASSSSSSSA
najlepszym przykladem jest reklama okien bezolowiowej pewnej firmy na glownej stronie oknonetu - to jest "bezstronnosc".
Moralnosc Kalego.
Krzysztof Katulski
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Krzysztof Katulski »

Zastanawiam się dlaczego tak wielu producentów zwleka z wprowadzeniem na rynek profili bezołowiowych przecież i tak do 2015 r będziemy musieli przejśc na 'bezołów'.Veka czy Rehau podobno mają gotowe receptury na wapniowo-cynkowe profile gdzieś w szufladzie i są gotowi je produkowac.Sądzę gdy zaczną produkcję tych nowych profili dopiero w2015 r to te profile pokażą istotne "wady dziecięcego wieku".W tym momencie taki dla przykładu Foris może miec dużą przewagę w sprzedaży ponieważ to produkt długoletni i sprawdzony.
Jan36_39
Małomówny
Małomówny

Krzysztof Katulski pisze:Zastanawiam się dlaczego tak wielu producentów zwleka z wprowadzeniem na rynek profili bezołowiowych przecież i tak do 2015 r będziemy musieli przejśc na 'bezołów'.Veka czy Rehau podobno mają gotowe receptury na wapniowo-cynkowe profile gdzieś w szufladzie i są gotowi je produkowac.Sądzę gdy zaczną produkcję tych nowych profili dopiero w2015 r to te profile pokażą istotne "wady dziecięcego wieku".W tym momencie taki dla przykładu Foris może miec dużą przewagę w sprzedaży ponieważ to produkt długoletni i sprawdzony.
Od i nastepny jasnowidz się znalazł, skąd to przeknanie że od 2015 roku, wcześniej było ze od 2010, te 5 lat to niby co; okres przejsciowy. Jak narazie obowiązująca norma nic nie mówi o ołowiu a i norma europejska która bedzie obowiazywała od lutego 2008 równiez kurde o ołowiu nic tam nie ma, wiec skończcie z tym bełkotem, że niby od 200X mają byc tylko okna bez ołowiu. zastanówcie sie lepiej jak dostosowac te wasze bezołowiówki do w/w norm.
Dlaczego Veka i Rehau i inni nie chca robic na profilach bezołowiowych - bo może kurde chce robic dobre i ładne okna.
Krzysztof Katulski
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Krzysztof Katulski »

Kolego ja grzeję na profilach ze stabilizatorami ołowiowymi a termin ten wynika z "dobrowolnego zobowiązania się europejskiego przemysłu produkującego pcv z 2000r,które decyzją większości nabrało ważności i do którego również i my jesteśmy zobowiązani. Przewiduje się takie przestawienie najpózniej do 2015r" .Także koledzy obawiam się że jesteśmy skazani na profile bezołowiowe.
JoGo
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: JoGo »

Ołów wszystkim szkodzi i jest wszędzie a brudne i beznadziejne kampanie niektórych firm mogą niedługo się skierować rzeciwko nim
Jammal
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Jammal »

Witam budowlańców.
Szukałem właśnie odpowiedzi na to pytanie, czy okna mają ołów i czy to jest szkodliwe. Klienci zaczęli się wypytywać właśnie po wprowadzeniu reklam przez B…
Nie wiedząc co powiedzieć powiedziałem…(teraz będzie ogólny śmiech zapewne) …-reklamowanie okien bez ołowiu, to tak jak by reklamować auta z wszystkimi kołami, każdy wie że tak jest.
Jedno trzeba przyznać, Budvar zrobił perfekcyjną kampanie reklamową po wejściu na giełdę, tu trzeba uznać ich pomysłowość bo klient to kupił a przecież właśnie o to chodzi. Dlatego nie potępiajcie sposobów reklamowania się, bo każdy sposób jest dobry o ile jest skuteczny.

No cóż, nie wiedziałem, teraz wiem, ale tego forum szybko nie opuszczę bo widze że tu jest ciekawie. Szybko się mnie nie pozbędziecie. Pozdrawiam.
ironka
Czytelnik
Czytelnik

wstydziłbyś się !!!

Post autor: ironka »

zawiesił mi się komp i znalazł się w mojej wypowiedzi tylko cytat z miazgi kolegi. Napiszę tylko, że wstyd mi za taklich jak ty ! Oskarżasz Budvar o nieczyste zagrywki, ale ty przerastasz tą firme o niebo w swojej perfidności. Fuj
ironka
Czytelnik
Czytelnik

wstydziłbyś się !!!

[Po czym znalazłem gdzieś w koncie magazynu kilka starych zaślepek na odwodnienia (wystarczająco żółtych) i zawiozłem je do klienta. Facet to kupił i udało mi się podpisać z nim umowę. kilka tych zaślepek zabrałem ze sobą do biura i pokaże każdemu klientowi który zapyta o ołów. Postąpiłem nie fair ale tak postępuje cała ta ołowiowa klika z budvarem na czele, bazują na kłamstwie i na strachu, więc również użyłem tej broni. tylko komu to potrzebne.
Budvar i spółka wywołali wojnę która szkodzi nam wszystkim, dzisiaj klienci nie pytają o współczynnik U o lepsza szybę, okucia. uszczelkę to jest nieważne, ważny jest jakiś tam ołów.
Pozdrawiam wszystkich rozsądnych klientów i handlowców.[/quote]
Jan36_39
Małomówny
Małomówny

ironka zal mi Cię
AP!
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: AP! »

Prawdę mówiąc nie rozumiem o co tyle krzyku.

Jeżeli jakieś firmy wykorzystują w swych dumnych i hucznych kampaniach hasła typu - "okienka bezołowiowe" - to niech to robią!

A chwała im za to! Niech reklamują swoje zielone listki!
Ja reklamuje okna, nie tytanowe nie bezołowiowe, tylko okna pvc.

Jeżeli klient zapyta sie o okna bezołowiowe - dostanie na to certyfikat (problemu nie widzę), jeżeli będzie chciał tytan - to dostanie najbardziej tytanowy tytan ;-)

Po co te nerwy?

Mnie szczerze mówiąc nie bardzo obchodzi czy one maja ołów czy nie..
Bo w kapsule nie mieszkam a każdy kolejny dzień i tak mnie zabija wiec luzik :)
ironka
Czytelnik
Czytelnik

Oj.... Jan36_39... czuję wzruszenie. Obcy Człowiek mnie żałuje.
ironka
Czytelnik
Czytelnik

do Jammala

Hejka Jammal - mam taka nadzieję, że tego forum szybko nie opuścisz:). :) Tu naprawdę jest ciekawie
ONYX2
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: ONYX2 »

Najbardziej ołów szkodzi rybkom.
Przyczepiony do żyłki jako ciężarek potrafi udeżyć rybkę w głowę i biedaczkę boli okrótnie :(
Dzięki takim reklamom można zauważyć jak łatwo zrobić ludziom wodę z mózgu.

No to co Heya i do przodu :D
ODPOWIEDZ