PROSZĘ O POMOC!!!

jeres1
Czytelnik
Czytelnik

PROSZĘ O POMOC!!!

Post autor: jeres1 »

Proszę o pomoc w wyborze firmy do współpracy,chcę otworzyć nowy punkt sprzedaży okien PVC w mieście ok.100tyś mieszkańców gdzie rynek zdominowany jest częściowo przez MS,Oknoplast, Urzędowski,Jezierski.Pragnę stworzyć alternatywe cenową nie ujmując jakości w/w.Zależy mi na konkretnych postach.Zgóry dziękuje jeres1...

oknoAD

ntv
Czytelnik
Czytelnik

BJCAR albo AVANTE

Post autor: ntv »

Masz już kilku poważnych konkurentów. Możesz pogadać z BAJCAREM - dobry prodykt , średnia cena , bardzo dobra obsługa , brak pomocy marketingowej
AVANTE - bardzo dobry i wyjątkowy produkt , wyróżnia się , cena wyszsza , obsługa i marketing OK.
Pamiętaj , że nie jest najważniejsze co sprzedajesz - każdy towar ma swojego klienta , nawet DOBROPLAST . Najważniejsze jak to będziesz robić.
Powodzenia.
Jan36_39
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jan36_39 »

Wysoko mierzysz ale to dobrze,
Sam przyjacielu widzisz jak niewielu jest producentów robiących dobre okna,
Ja też przychylałbym się do Avante,
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Post autor: Scotch&Soda »

Ja w tym roku postawiłbym na ABM JĘDRASZEK i Veke! Pozdro.
Alleluja i do przodu
Rancor
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Rancor »

Witam
Konkurencja nie jest łatwa dlatego też nie powinieneś inwestować w niższe półki okienne. Ja zdecydowanie polecam firmę Vetrex.
NIe będę ściemiała nic na temat jakości bo na takim etapie rozwoju firmy z pewnością wiesz o tym bardzo dużo z resztą takie firmy (podzespoły) jak Veka, Roto czy też Press- Glass mówią wiele. Do tego dochodzi dobra logistyka, terminowość i wysokiej klasy obsługa - wszystko jest do sprawdzenia.

Pozdrawiam
Dealer2007
Małomówny
Małomówny

Post autor: Dealer2007 »

Również polecam Vetrex. Produkują na Vece + Roto+ Press Glas. Jest to firma która przy naprawdę konkurencyjnych cenach, posiada dobrze zorganizowaną logistykę i dobrą obsługę.
A potwierdzeniem ich jakości są certyfikaty jakimi na naszym rynku może pochwalić się kilku producentów.
Jeśli zaczynasz w tej branży to na pewno chciałbyś poszeżyć swoją i swoich pracowników wiedzę dotyczącą wiadomości technicznych oraz technik sprzedaży.
A Vetrex organizuje dla swoich dealerów takie szkolenia, oczywiście bezpłatnie, łącznie z hotelem.
Zaproś do siebie ich przedstawiciela, to nic nie kosztuje a dowiesz się znacznie więcej.
Pozdrawiam

finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: PROSZĘ O POMOC!!!

Post autor: finlandia »

jeres1 pisze:Proszę o pomoc w wyborze firmy do współpracy,chcę otworzyć nowy punkt sprzedaży okien PVC w mieście ok.100tyś mieszkańców gdzie rynek zdominowany jest częściowo przez MS,Oknoplast, Urzędowski,Jezierski.Pragnę stworzyć alternatywe cenową nie ujmując jakości w/w.Zależy mi na konkretnych postach.Zgóry dziękuje jeres1...
Ufff, to nie u mnie;)
A poważnie jeśli koledzy proponujący Vetrex "wstarzelają"się w segment wyższy to ja im gratuluję wysokiej samooceny.
Nie mogę wiele zarzucić Vetrexowi, dobrze się współpracuje, ale to jest zdecydowanie półka średnia, a do tego masę konkurencji na podobnych "podzespołach" która będzie mówiła "mamy najlepsze okna".
Myślę że obok Vetrexu warto mieć jeszcze coś z półki wyższej.
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

a kto zabrania przenieść VETREX do rangi najwyższych ?
Jeśli oknoplast po badaniach (w których brało udział również kilku innych vekowców) pisze że mają naj naj i jedyne, a Vetrex w tychże badaniach osiagnął nie gorsze (a w kilku wypadkach lepsze - zapraszam do literatury z wyniku badań w Muratorze) wyniki to tak wyglada ta wyższa półka;) (sorry musisz kupować taniej, sprzedawać drożej). Jedynie musisz uważać na serwis ,szyby i zgrzewy . Mają natomiast jednych z najbardziej eleganckich kierowców (buty czyste, spodnie jak do kościoła itp w pozytywnym znaczeniu)
Przy odpowiednim serwisie (własnym) , logistyce i zadbaniu i image nawet dobropl. uchodzi za produkt wybitny.
PS kto tak Ci się naraził że zmieniasz dostawcę w środku sezonu??
maxcusto
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: maxcusto »

A MOŻE THERMOPLAST
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

Proponuje Ci DAKO z Nowego Sącza, bogata oferta, b.dobra logistyka, elastyczność, fajni handlowcy :-D
adjj
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: adjj »

Jeśli otwierasz nowy punkt i zadajesz pytanie o "alternatwę cenową" to Tobie sukcesu nie wróżę. Nie sztuka dobijać siebie i rynek sprzedając na granicy opłacalności. Skończy się hossa, będziesz golas. Zabij dobre jeszcze lepszym.Sprzedawaj 034 po 800,- zł i będziesz zarobiony. Nie wiesz jak? No to rozwiąż ten problem. Jak nie wiesz kogo wybrać jako swojego dostawcę to urządź casting. Postaw warunki. Pogadaj z dostawcami jak profesjonalista od sprzedaży, a nie jak żebrak lub zdezorientowana sierotka. Napisz kogo wybrałeś. Może podjedziemy coś kupić! Albo napisz tak w ogóle, może sprzedamy Ci jakiś patent.

Z konsumenckim pozdrowieniem
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

Scotch&Soda wysłałem CI wiadomość na PRV

pozdrawiam
ODPOWIEDZ