Co sądzicie o profilach GEALANA
Co sądzicie o profilach GEALANA
Witam. Chciałbym się dowiedziec co sądzicie o profilach GEALAN. Są jednymi z tańszych na rynku ale nie wiem czy są dobre. Proszę o radę. Zastanawiam się też nad BRUGMANNEM i ALUPLASTEM.
Heh,docisk.
A w którym miejscu?
Bo w okolicach górnej zawiasy nie wiem czy w ogóle można mówić o docisku,myszy tam moga biegać( mówię o okuciu na 13)
A teraz hit sezonu - skrzydło 5k półzlicowane już TYLKO jako koekstrudant, a w systemie S8000 rama owszem 6k ale skrzydło okleinowane 5k.
Jedno co na plus to terminowe dostawy(oprócz kolorów bo z tym już bywa różnie).
Kolega up - Polonez był masywny, a Gealan gnie się jak piąty gatunek rabarbaru
A w którym miejscu?
Bo w okolicach górnej zawiasy nie wiem czy w ogóle można mówić o docisku,myszy tam moga biegać( mówię o okuciu na 13)
A teraz hit sezonu - skrzydło 5k półzlicowane już TYLKO jako koekstrudant, a w systemie S8000 rama owszem 6k ale skrzydło okleinowane 5k.
zastosuj 14 okuciestrauss pisze:Heh,docisk.
A w którym miejscu?
No to co Heyah i do przodu 
Re: Co sądzicie o profilach GEALANA
nie panowie to nawet nie polonez to co najwyzej syrenka i to z klamkami z przodu 
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
to samo co tureckich odchudzonych profilach Veki,obniżonym Aluplaście, już nie śnieżnobiałym deceuninicku itp
przecież tworzywo PCV to tylko jedna ze składowych okna -- ważne są okucia,kto robi te okienka i kto je wstawia.
to tak jakbyś pytał co sądzicie o blondynkach (szczupła?tłusta,drobna?,itp..) Pytanie bez sensu
Zapytaj lepiej konkretnie : co sądzicie na temat okien producenta X - wtedy odpowiedzą konkretnie ci co montują.
przecież tworzywo PCV to tylko jedna ze składowych okna -- ważne są okucia,kto robi te okienka i kto je wstawia.
to tak jakbyś pytał co sądzicie o blondynkach (szczupła?tłusta,drobna?,itp..) Pytanie bez sensu
Zapytaj lepiej konkretnie : co sądzicie na temat okien producenta X - wtedy odpowiedzą konkretnie ci co montują.
to nie tylko z Odzi sie wyrąbili na oknach 6-kolorkach wygibusach. ???
Złota czcionka dla pchelka za... Z Odzi się wyrąbili na wygibusach
Super gratulacje, nawiązujesz do najlepszych polskich tradycji literackich!
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
znam masę firm produkujących na profilach GEALAN - nie ma problemów z jakością !!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jawaryn 
Re:
Chińskie drzwi są dobre i złe. Na szczęście dla polskich producentów, frajerzy importerzy sprowadzili na początku najtańszy ....., bo Chińczyk włożył im do kontenera co chciał a nie to za co zapłacili - to jest w Azji jasne jak 2 x 2 - kto był ten wie. Ja mam dobre chińskie drzwi i nie mam na nie reklamacji ale kupuję po około 740 zł czyli jakieś 100 zł taniej niż polskie i na te i na te mam klienta.klajster pisze:gealan ma podobną opinię na rynku jak chińskie drzwi
A co do profili to widziałem już okna zrobione ze średniego profila ale solidnie i zapewniam, że będą służyły lata. Chyba klajstrowi jakieś okno z profili Gealana spadło na nogę...
Dla mnie Gealan to średnia i wyższa półka.
2 miesiące temu wymieniałem roczne okna na Gelanie, pokrzywione to we wszystkie mozliwe strony,
sprawa w sądzie. Profil 6 komorowy kolor mahoń.
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
no to trzeba było nie brać okien od swojego byłego pryncypała
Myśl jak coś piszesz - Twoje informacje czyta przyjaciel , ale i wróg
Cha cha cha i na pewno sądzisz się z takim Gealanem - niemieckim koncernem, jednym chyba z wiekszych czy może z kims kto ci nie wstawił profila stalowego w okno albo nie potrafił go po prostu zrobić. Trzeba było kupić u porządnego producenta okien. Widać, że nie wiesz o co chodzi kolego, albo arturrex sądzi się z byłym pryncypałem albo to może po prostu konkurencja tego Gelana....arturrex pisze:2 miesiące temu wymieniałem roczne okna na Gelanie, pokrzywione to we wszystkie mozliwe strony,