wymiana kadry w Budvarze

Roberto®
Czytelnik
Czytelnik

wymiana kadry w Budvarze

Post autor: Roberto® »

chyba się nie spełnili może nie posiadali kwalifikacji niezbędnych do zajmowanego stanowiska

http://www.oknonet.pl/page.php?cat=215&rid=1491

oknoAD

oknowiem
Czytelnik
Czytelnik

Re: wymiana kadry w Budvarze

Post autor: oknowiem »

no to ładnie się dzieje w firmie posła którego mrówka niosła
mix
Małomówny
Małomówny

Post autor: mix »

to wynik oszczędności mają spadek rdr .
SASIK1
Małomówny
Małomówny

Post autor: SASIK1 »

No niestety, uważam że wymiana kadry nic tutaj nie pomoże. Problemem są kiepskiej jakości systemy Trocala i KBE , które niestety nie nadają się do masowej produkcji , są ciągłe problemy produkcyjne jak również poprodukcyjne , dilerzy odchodzą od firmy ..... i tu jast cały problem , a nie w kadrze .
Jak mawia przysłowie : z g... bata nie ukręcisz ...... a skoro Budvar od 2006 próbuje z tego bat kręcić, to cieszyć się mogą tylko senatorscy kumple z Thyssena na etacie w Profine , oni ,,kasę,, robią niezłą , a Budvar ( Jest jeszcze Bajcar, też podobnie )? No cóż, chyba równia pochyła ...... ? :D :D :D
oknowiem
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: oknowiem »

ja wiem jedno polityka nie idzie w parze z biznesem a przynajmniej nie w oknach. budvar może robi dobre okna ale jego sprzedaż przez franczyze czy coś takiego to chyba sie nie sprawdza. chcieliby być drugim krakowem ale to chyba nie takie łatwe
Awatar użytkownika
CICHY
Małomówny
Małomówny

Post autor: CICHY »

Hm franczyza to dobry pomysł, tylko......dlaczego niewiele firm się ...odważyło.Cóż warunkiem udanej franczyzy jest dobry produkt i żelazna konsekwencja.Nie znam powodów "zmiany kadry" , a może obsada zrezygnowała, bo nie była w stanie na siebie zarobić ?

pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

Problemem są kiepskiej jakości systemy Trocala i KBE , które niestety nie nadają się do masowej produkcji
Jak sie takie cuś czyta to pęc ze smiechu można.
Wybitny spec od produkcji sie odezwał.
Problemem jest nie system a producent - od lat obnizający jakość produkcji.
alti
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: alti »

Do oknowiem...
Kolego przeczytaj sam co piszesz i trochę pomyśl zanim coś napiszesz... na jakim świecie żyjesz ??? Chyba za dużo czytałeś Marksa czy Engelsa... Moim skromnym zdaniem polityka zawsze idzie w parze z biznesem... :lol: Właściwie to biznes kreuje politykę... To Panie kolego tzw. KAPITALIZM (Odsyłam do znakomitego ekonomisty Milewskiego...)
SASIK1
Małomówny
Małomówny

Problemem jest nie system a producent - od lat obnizający jakość produkcji. napisał ,,pchelek,, .... od razu widać że to wybitny pseudo ,,znawca,, zarówno systemów PCV , jak i produkcji , kontroli jakości w Budvarze.
Kolejny wybitny spec-biurkowiec od produkcji na forum , który chce czymś ,,zabłysnąć,, ? Niestety w tym przypadku pudło i to ja mam rację . :D :D :D
niemczyk
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: niemczyk »

SASIK1 pisze:No niestety, uważam że wymiana kadry nic tutaj nie pomoże. Problemem są kiepskiej jakości systemy Trocala i KBE , które niestety nie nadają się do masowej produkcji , są ciągłe problemy produkcyjne jak również poprodukcyjne , dilerzy odchodzą od firmy ..... i tu jast cały problem , a nie w kadrze .
Jak mawia przysłowie : z g... bata nie ukręcisz ...... a skoro Budvar od 2006 próbuje z tego bat kręcić, to cieszyć się mogą tylko senatorscy kumple z Thyssena na etacie w Profine , oni ,,kasę,, robią niezłą , a Budvar ( Jest jeszcze Bajcar, też podobnie )? No cóż, chyba równia pochyła ...... ? :D :D :D

A skad wiesz ze odchodza? ja jestem zadowolonym klientem Budvaru i nie interesuje mnie ich wymiana kadry. Z tego co wiem moi znajomi tez sa zadowoleni i polecaja Budvar. maja duzo placowek w polsce. Moze zacznij sledztwo? :D zeby nie bylo ze jestem osoba niemila ale spojrz moze na wlasne zycie a nie na senatorskich kumpli. kazdy czlowiek wybiera produkty wedlug swoich wymogow i chce byc z nich zadowolony,a nie czytac wypowiedzi zakompleksionych firm albo pracownikow z konkurencji. A moze warto zajac sie swoim zyciem a nie innych :shock:
SASIK1
Małomówny
Małomówny

Temat podał Roberto, ja sprawdziłem i rzeczywiście Budvar szuka marketingowców . handlowców więc coś jest na rzeczy, linka masz w pierwszym artykule tematu od Roberto . Czytać trzeba całość tematu , nie wybiórczo. :lol: :lol: :lol:
robertcac
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: robertcac »

skąd Wy ludzie macie takie informacje, że pracownicy odchodzą z Budvaru. Pewnie tak jak z każdej innej firmy odchodzą i przychodzą. Ja ostatnio czytałem, że to stabilna firma, że odnotowali wzrost sprzedaży, ale najważniejsze jest to że mają bodre solidne okna. U mnie zakładali i jestem zadowolony. Liczy się jakoś a cała reszta niech Was nie interesuje
wojtys
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: wojtys »

[quote="robertcac"]........ że odnotowali wzrost sprzedaży .....

kolego chyba nie przeglądałeś publikowanych przez Budvar sprawozdań !!!
odsyłam do źródła

http://www.relacje.budvar.pl/fileadmin/ ... 009_02.pdf
Pozdrawiam Wojtys
niemczyk
Czytelnik
Czytelnik

SASIK1 pisze:Temat podał Roberto, ja sprawdziłem i rzeczywiście Budvar szuka marketingowców . handlowców więc coś jest na rzeczy, linka masz w pierwszym artykule tematu od Roberto . Czytać trzeba całość tematu , nie wybiórczo. :lol: :lol: :lol:

no a po cholere sprawdzac? Budvar niech szuka, ludzie beda miec prace. a moze latwiej zapytac osobe tam pracujaca a nie wymyslac rozne roznosci :D na rzeczy moze byc to ze czasem sa sytuacje gdzie sie zwalnia ludzi przyjmuje innych tak jest wszedzie. uwazam temat za bezsensowny ale moze roberto chce sie u nich najac :lol:
Awatar użytkownika
marjan
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: marjan »

odchodzą odchodzą i lądują nieopodal w spokojnym zaciszu ciągle rozwijającego się O.- R. wel.H. :mrgreen:
Roberto®
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Roberto® »

no a po cholere sprawdzac? Budvar niech szuka, ludzie beda miec prace. a moze latwiej zapytac osobe tam pracujaca a nie wymyslac rozne roznosci :D na rzeczy moze byc to ze czasem sa sytuacje gdzie sie zwalnia ludzi przyjmuje innych tak jest wszedzie. uwazam temat za bezsensowny ale moze roberto chce sie u nich najac :lol:[/quote]

NIE ROBERTO NIE CHCE SIĘ U NICH NAJĄĆ, ROBERTO MA CO ROBIĆ, pozdrawiam
niemczyk
Czytelnik
Czytelnik

a nie wyglada na to, no ale nie moj cyrk nie moje małpy. Chociaz uwazam ze jak ludzie maja co robic nie szukaja sensacji.
ODPOWIEDZ