Co powinien zrobić ....

Awatar użytkownika
POGROMCA OSZUSTÓW
Profesjonalista
Profesjonalista

Co powinien zrobić ....

Post autor: POGROMCA OSZUSTÓW »

Co powinien zrobić producent w sytłacji gdy jego dealer przyprawia jemu rogi.
Wyjaśniam o co chodzi.
Producenci umieszczają np. na swojej stronie internetowej informację o swoim dealerze - gdzie się znajduje jego siedziba (dealera) telefon, adres jednym słowem namiary. Ten owy dealer broni zaciekle aby nikt inny w jego rejonie nie pojawił się z oknami, które on oferuje - bo załatwił sobie tzw. wyłączność na rejon. Kontaktując się z przedstawicielem producenta i prubując podjąć rozmowę o współpracy otrzymujemy zapytanie: skąd jesteśmy. Odpowiadając na nie dostajemy odpowiedź - my już tam mamy dealera co bieże od nas okna i nie chcemy współpracy.
Pytam bo dostałem wycenę z jednego z punktów oferujących okna, który to punkt reklamuje się bardzo znanym producentem i jest umieszczony wyjątkowo na jego stronie jako dealer, natomiast moja wycena jest na zupełnie innych oknach niż tych co powinien wycenić jako uczciwy sprzedawca. Koleś potraktował mnie jak przysłowiowego łosia co na oknach się nie zna i myślał, że wciśnie mi najtańszego bubla - bo pytałem go ocenę. Tak robi na obecną chwilę 99% ludzi pytających po okna i ja też tak zrobiłem.
Co producent powinien zrobić z takim dealerem co mu szyje buty :?:
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ

oknoAD

Awatar użytkownika
krakus
Rozgadany
Rozgadany

Re: Co powinien zrobić ....

Post autor: krakus »

bez ceregieli do odstrzału , znam też takich .
jedyny sposób na wyłapanie takich nie uczciwych to fałszywy klient ,100% skuteczności
okna są tyle warte ,ile ktoś za nie jest wstanie zapłacić.
lukasz1975
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: lukasz1975 »

a ty nie masz widze co robic skoro masz czas na podszywanie sie pod "klienta" a co Cię obchodzi co robi diler jakiegos producenta co ty masz korzenie rodzinne w SB , zajmij sie swoimi sprawami .Może nie ma wylączności, moze ma dość pytaczy o cenę wiec daje jakąś niską tak dla picu (był tu kiedys temat o tym i jak znam zycie pewnie sie w nim udzielałeś) Boze w tej branzy to faktycznie chyba najwieksze bagno jest
Awatar użytkownika
POGROMCA OSZUSTÓW
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: POGROMCA OSZUSTÓW »

lukasz1975 pisze:a ty nie masz widze co robic skoro masz czas na podszywanie sie pod "klienta" a co Cię obchodzi co robi diler jakiegos producenta co ty masz korzenie rodzinne w SB , zajmij sie swoimi sprawami .Może nie ma wylączności, moze ma dość pytaczy o cenę wiec daje jakąś niską tak dla picu (był tu kiedys temat o tym i jak znam zycie pewnie sie w nim udzielałeś) Boze w tej branzy to faktycznie chyba najwieksze bagno jest
Pod nikogo się nie podszywam, ja składam zapytania do firm o ceny itd i wybieram te co mi pasują. Nie prowadzę dealerki okien, tylko robię inwestycje budowlane od podstaw. Indywidualne zamówienia też się trafiają i tu jak mam czas lub ktoś z polecenia to zamawiam co ja uważam za dobre. W SB lub UB mogłem być ale wybrałem inną drogę. A ty zanim komuś ubliżysz to się chłopcze zastanów (1975-to pewnie twój rocznik) więc musisz się jeszcze dużo uczyć i pracować na swoją pozycję. Wyłączność ma bo się orientowałem. Ja nie mam umów z producentami bo ich nie potrzebuję, ale próbowałem je kiedyś mieć. Jak Ty byś mi taką ofertę przygotował (a staram się brać oferty wiążące) dla picu to byś popłynął tak, że hej bo jak bym przetarg wygrał a ty byś nie chciał zrealizować postanowień z oferty to byśmy zatańczyli w SĄDZIE, ja bym sobie kupił okna gdzie indziej a Ciebie bym pociągnął po kieszeni tak abyś dostał czkawki i wiencej takich numerów nie robił. Bagno jest przez takich jak Ty - w biznesie trzeba umieć się znaleźć, a jak masz zamiar sobie robić jaja to kiedyś ktoś Cię załatwi i będzie Ci głupio.
Zapytałem ludzi kompetentnych w temacie - co oni myślą o takich historiach, bo ja jak bym dał komuś wyłączność albo ktoś pod moim szyldem szył by mi buty to bym go wykopał w mgnieniu oka. Ty niestety kwalifikujesz się do ludzi co kombinują - więc kop ci się należy jak popierasz takie działania. A jak jesteś okniarz to raczej sam weź sie do roboty bo czasy nie wesołe a tacy jak ja to Cię karmią.
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
Awatar użytkownika
uKrawczyka
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: uKrawczyka »

Wszelka nieuczciwość powinna wszędzie być napiętnowana , niezależnie czy X sprzedaje/produkuje okna, mąkę czy też samochody.

Wszystkim byłoby milej i łatwiej żyć.
Okna Nr.1 - www.ukrawczyka.pl
Awatar użytkownika
marjan
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: marjan »

w wyżej wymienionym przypadku dealer do odstrzału lub zółta kartka a później inne kroki. Producenci wydają krocie na reklamy a dealerzy mają to w głęboko rozumianym poważaniu.
Takie przypadki faktycznie nie są wyjątkami ale regularną praktyką.

Awatar użytkownika
Magic353
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Magic353 »

Też nie popieram nie uczciwości w informowaniu klienta. Sam sprzedaję okna producenta na Aluplaście jako dealer bez wyłączności i na wycenie pisemnej są zarówno namiary na mnie jak i na fabrykę i uczciwie mówię skąd mam okna. A takich nieuczciwych dealerów to pod Strzegom na wczasy 2 letnie.
Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia i siedzenia.
Awatar użytkownika
uKrawczyka
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: uKrawczyka »

Chciałbym zaprotestować przeciwko stwierdzeniu, że wszyscy dealerzy tak robią./!/

Nie ja, nie my.

Pozdrawiam.
Okna Nr.1 - www.ukrawczyka.pl
Awatar użytkownika
krakus
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: krakus »

lukasz1975 pisze:a ty nie masz widze co robic skoro masz czas na podszywanie sie pod "klienta" a co Cię obchodzi co robi diler jakiegos producenta co ty masz korzenie rodzinne w SB , zajmij sie swoimi sprawami .Może nie ma wylączności, moze ma dość pytaczy o cenę wiec daje jakąś niską tak dla picu (był tu kiedys temat o tym i jak znam zycie pewnie sie w nim udzielałeś) Boze w tej branzy to faktycznie chyba najwieksze bagno jest

no i jak myślisz kto to bagno robi ?? tacy własnie jak ty dilerzy "BYLE SPRZEDAĆ JAK NAJTANIEJ ". firmy wydają nie małe pieniądze na reklame , foldery czy urządzenie wystawki a taki pan łukaszek pod skrzydłami firmy AA sprzedaje badziewie firmy BB , nawt nie masz honoru powiedzieć swojej firmie "nie" macie za drogie okna szukam czegoś tańszego ciekawe co by ci odpowiedzieli . nie ma to jak nabić swoją kabze kosztem naiwnych klientów i uczciwych firm . pozdrawiam wszystkich uczciwych handlowców
okna są tyle warte ,ile ktoś za nie jest wstanie zapłacić.
ODPOWIEDZ