PAKIETY SZYB DWUKOMOROWE - CZY WARTO ?
PAKIETY SZYB DWUKOMOROWE - CZY WARTO ?
Witam wszystkich, proszę o opinie na temat okien z zastosowaniem wkładu z trzema szybami czy różnica pomiędzy jednokomorowym na dzień dzisiejszy standardem U=1,0 a pakietem 40mm i U=0.6 będzie znaczna jeśli chodzi o rachunki za ogrzewanie, czy istnieje jakiś jakiś przelicznik aby odpowiednio dobrać pakiety szybowe do okien (nieistotna cena 1m2 wkładu).
Re: PAKIETY SZYB DWUKOMOROWE - CZY WARTO ?
Oj warto. Zdecydowanie. Tylko nie pakuj takich szyb do odchudzonych ram bo to spory ciężar a to ma znaczny wpływ na całe okno. Oczczędności napewno będą.
e-mail: [email protected]
mitu, jeśli jesteś inwestorem, nabywcą okien, to pytanie i dylemat rozumiem. Jeśli jesteś sprzedawcą, Boże chroń przed Tobą klientów. Zresztą KubaN udzielił Tobie standardowej wyczerpującej informacji w tej kwestii. "Oj warto"
Może nie wiadomo dlaczego i po co, ale na pewno warto. Tak mówią. Chcesz się pobawić to tajemnica ukryta jest w tej jednostce W/(m2*K)
Nie chce mi się liczyć, ale na oko strzelę, że na zwykłym 034 przy podanych parametrach szyb możesz zaoszczędzić +/- 100 MJ energii w sezonie grzewczym trwającym ok 5.000 h
Nie chce mi się liczyć, ale na oko strzelę, że na zwykłym 034 przy podanych parametrach szyb możesz zaoszczędzić +/- 100 MJ energii w sezonie grzewczym trwającym ok 5.000 h
Róznica na oszczedności jest do policzenia. jak mnie bardzo przypila to siadam i to klientom przygotowywuje.
Na pewno uwaga kolegi odnosnie odpowiednich profile jest bardzo trafiona. Oprócz oczywiście kwesti ciężaru dodatkowego w skrzydle, trzeb ajednak znowu nie zapominac o samej jakości profilu oraz o odpowiednim montażu. Sama szyba jest bardzo dobra ale jak reszte Ci zmaszczą...to efekt finalny bedzie kiepski.
Na pewno uwaga kolegi odnosnie odpowiednich profile jest bardzo trafiona. Oprócz oczywiście kwesti ciężaru dodatkowego w skrzydle, trzeb ajednak znowu nie zapominac o samej jakości profilu oraz o odpowiednim montażu. Sama szyba jest bardzo dobra ale jak reszte Ci zmaszczą...to efekt finalny bedzie kiepski.
Witam wszystkich, jestem inwestorem, który jak chyba większość klientów jestem ciekawy czy wadając niemałe pieniądze na potrójne szkło będę miał z tego jakieś (i ewentualnie jake) korzyści, oczywiście zakładając że profile okienne nie będą odchudzone a i montaż będzie prawidłowy, może ktoś mi poda przykład jak szybko przeliczyć różnicę na jednym oknie. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Kolego jak ty chcesz tak wszystko przeliczać to zwariujesz. Dom to nie tylko okna ale i ściany z ociepleniem, dach z ociepleniem, a i znaczenie ma czym ten dom ogrzewarz itd. Przeliczałeś to wszystko na czym zaoszczędzisz i ile
Powinieneś mieć orientacyjną wiedzę i taka szczegółowa to nie wiem czy Ci jest potrzebna - no ale jak lubisz obliczać i kalkulować to twoja sprawa. Zamęczy Cie to.
Na dzień dzisiejszy to różnice między pakietami jedno komorowymi a dwu komorowymi (wypełnianymi argonem) są niewielkie. Na przykładzie jednego okna to korzyści nie da się policzyć bo trzeba mieć do tego odpowiednie dane i to sporo danych. Bez danych zadania się nie rozwiąże.
Zaufaj lepiej ludziom co się znajom na temacie bo w końcu trzeba komuś zaufać budując dom.
Na dzień dzisiejszy to różnice między pakietami jedno komorowymi a dwu komorowymi (wypełnianymi argonem) są niewielkie. Na przykładzie jednego okna to korzyści nie da się policzyć bo trzeba mieć do tego odpowiednie dane i to sporo danych. Bez danych zadania się nie rozwiąże.
Zaufaj lepiej ludziom co się znajom na temacie bo w końcu trzeba komuś zaufać budując dom.
e-mail: [email protected]
Drogi Kubo N ! - raz piszesz że różnica będzie znaczna i że warto następnie piszesz że rożnica pomiędzy standardem jest niewielka i ciągle doszukujesz się innych argumentów (ogrzewanie, mury, ocieplenie itd). To że wpływ na koszty w przyszłości ma wiele czynników to ja doskonale wiem i że wkład trzyszybowy jest lepszy i cieplejszy od standardowego to przecież logiczne, pomińmy może kwestie całej reszty chodziło mi tylko o to jak mogą być różnice przy zastosowania trzech szyb. Serdeczne dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Nawiązując do głownego watku - generalnie wartopójść w szyby dwukomorowe, przy zachowaniu duzego reżimu na innych płaszczyznach.
Co do przeliczenia tych oszczedności, w wolnej chwili podam jakis przykład.
Co do przeliczenia tych oszczedności, w wolnej chwili podam jakis przykład.
- uKrawczyka
- Profesjonalista

- Kontakt:
Podaj, będzie co pokazywać klientom 
Okna Nr.1 - www.ukrawczyka.pl
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

Chodzi tu o różnice w cenie lub jak kto woli dopłatę do pakietu standardowego aby mieć trzy szyby.mitu pisze:Drogi Kubo N ! - raz piszesz że różnica będzie znaczna i że warto następnie piszesz że rożnica pomiędzy standardem jest niewielka i ciągle doszukujesz się innych argumentów (ogrzewanie, mury, ocieplenie itd). To że wpływ na koszty w przyszłości ma wiele czynników to ja doskonale wiem i że wkład trzyszybowy jest lepszy i cieplejszy od standardowego to przecież logiczne, pomińmy może kwestie całej reszty chodziło mi tylko o to jak mogą być różnice przy zastosowania trzech szyb. Serdeczne dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony pt lut 19, 2010 1:24 am przez POGROMCA OSZUSTÓW, łącznie zmieniany 1 raz.
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
Wierze głęboko, że u krawczyka to takie symulacje odchodzą, ze głowa boli