Którego z producentów okien drewnianych polecacie???
Którego z producentów okien drewnianych polecacie???
Interesuje mnie dealerska sprzedaż okien drewnianych (czy warto wejść w profile energooszczędne np. 78, 82, 88?) którzy oferują (w miarę wypasiony) dobry jakościowo produkt i rozsądne warunki umowy/współpracy (marża, wsparcie marketingowe, serwis, szkolenia itd.), pozostałe problemy typu lokalizacja to jestem w trakcie wyboru... Co wy na to?????
Re: Którego z producentów okien drewnianych polecacie???
niezłe okna robi URZĘDOWSKI... GALUX 88!
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Też tak od razu pomyślałem, ale autor wątku pytał o firmę z rozsądnymi warunkami współpracy itdalekz4 pisze:niezłe okna robi URZĘDOWSKI... GALUX 88!
Chociaż sprzedaję i sobie cenię. Ale to nie jest łatwa współpraca - za to oferta sprzedaje się sama.
-
ekodomgizycko
- Zaangażowany

czy Urzędowski nie sprzedaje tylko poprzez swoje salony ?
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Swoje salony? Owszem, mam wrażenie że traktuje je czasem jak swoje..
ale tu jak wszędzie - salony są niezależnymi podmiotami gospodarczymi.
A z moich obserwacji wynika że specjalizacja w drewnie daje bardzo dużo (Klientów oczywiście
)
ale tu jak wszędzie - salony są niezależnymi podmiotami gospodarczymi.
A z moich obserwacji wynika że specjalizacja w drewnie daje bardzo dużo (Klientów oczywiście
A co myślicie np. o współpracy z innymi dużymi firmami takimi jak: SOKÓŁKA, STOLBUD PRUSZYŃSKI, WŁOSZCZOWA, WOŁOMIN, czy warto myśleć o takich dużych "molochach"?????
-
ekodomgizycko
- Zaangażowany

Znajomy współpracuje z Sokółką" i jest zadowolony.Jestem własnie na etapie wprowadzenia do sprzedazy okien drewnianych,Sokółka odpada gdyz jest juz w moim miescie.Sadzę (jest to moje zdanie),że jak juz współpracowac to tylko z "dużymi" okna drewniane muszą a przynajmniej powinne mieć juz wyrobioną markę na rynku co wiaże się z reklamą(na naszą korzyść)i oczywiście jakością,reszta juz pozostaje w naszych rekach.alekz4 pisze:A co myślicie np. o współpracy z innymi dużymi firmami takimi jak: SOKÓŁKA, STOLBUD PRUSZYŃSKI, WŁOSZCZOWA, WOŁOMIN, czy warto myśleć o takich dużych "molochach"?????
- uKrawczyka
- Profesjonalista

- Kontakt:
Żadnych dużych molochów w drewnie. Więcej reklamacji cię czeka aniżeli śniegu spadło tej zimy - to nie żart, że w ślad za ich transportami z oknami , jeżdżą ekipy naprawcze.
Potrafią np. okna tak ścisnąć pasami, że pasy zostawiają ślady na oknach już na zawsze.
Poszukaj małego producenta, który ceni jakość , u dużego nikt nie wie o co chodzi, czy drzewo było sezonowane, który majster co robi itd.
Nie wierz w takie bajki, ze ich okna same się sprzedają, ludzie wiedzą, że to oni muszą zapłącić za ich kampanie reklamowe , przerośniętą administrację i wszelkie leasingi , w małej firmie , szef robi za kadrowca i za księgowego = małe koszty , i na wszystko ma oko.
Wyślij do mnie kartkę z tego adresu: /a powiem ci, do kogo masz zapukać. /
http://galeria.trojmiasto.pl/cards.php?id_zdj=32087
[email protected]
Potrafią np. okna tak ścisnąć pasami, że pasy zostawiają ślady na oknach już na zawsze.
Poszukaj małego producenta, który ceni jakość , u dużego nikt nie wie o co chodzi, czy drzewo było sezonowane, który majster co robi itd.
Nie wierz w takie bajki, ze ich okna same się sprzedają, ludzie wiedzą, że to oni muszą zapłącić za ich kampanie reklamowe , przerośniętą administrację i wszelkie leasingi , w małej firmie , szef robi za kadrowca i za księgowego = małe koszty , i na wszystko ma oko.
Wyślij do mnie kartkę z tego adresu: /a powiem ci, do kogo masz zapukać. /
http://galeria.trojmiasto.pl/cards.php?id_zdj=32087
[email protected]
Okna Nr.1 - www.ukrawczyka.pl
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Też o tym słyszałem, ale nigdy nie widziałem, chociaż jestem w tej branży kilkanaście lat.uKrawczyka pisze:Żadnych dużych molochów w drewnie. Więcej reklamacji cię czeka aniżeli śniegu spadło tej zimy - to nie żart, że w ślad za ich transportami z oknami , jeżdżą ekipy naprawcze.
Zupełnie jak o Yeti
-
ekodomgizycko
- Zaangażowany

Zastanawiam sie czy Pan zaczyna swoją przygodę z oknami czy kończy?uKrawczyka pisze:Żadnych dużych molochów w drewnie. Więcej reklamacji cię czeka aniżeli śniegu spadło tej zimy - to nie żart, że w ślad za ich transportami z oknami , jeżdżą ekipy naprawcze.
Nie wierz w takie bajki, ze ich okna same się sprzedają........
A co do wyrobionej marki to prosze zrobic taką mała ankietę w swoim rejonie (miescie) i spytac sie przechodnia,kolege itp."okno drewniane"w odpowiedzi usłyszy Pan firmy o których mówi Pan moloch a niestety klient bardziej ufa reklamie i jakości niz małej firemce gdzies z z zadupia mimo że moze robia i dobre okna.Kończac jeszcze mysl czy w marketach nikt nie kupuje???czy nie kupi Pan Sony bo to moloch?Przykładów mozna podawac wiele ale ostateczna decyzja i tak nalezy do klienta.
Podobno niezłą ofertę odnośnie okien ma firma STOLLAR z Suwałk... a drzwi drewnianych firma CAL także z Suwałk!
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Stollar wywodzi sie z Olecka. Kilka lat temu wykupiło ich Euro Okno, przejęło nazwę i zakład.. i dalej coś tworzy.
ALe czy się nadal rozwijają czy tylko produkują to co przejęli - tego nie wiem..
ALe czy się nadal rozwijają czy tylko produkują to co przejęli - tego nie wiem..
Urzędowski! He He wolne żarty.
Finlndia mnie zastąpił i wie o co chodzi.
Reklamacje i brak szybkiej reakcji, a klien wk..... ., a i tak za wszystko zapłaci salon firmowy czyli niezależny podmiot gospodarczy.
Ich mentalność, klient dla nas a nie my dla klienta.
Pozdrwienia dla P.
Finlndia mnie zastąpił i wie o co chodzi.
Reklamacje i brak szybkiej reakcji, a klien wk..... ., a i tak za wszystko zapłaci salon firmowy czyli niezależny podmiot gospodarczy.
Ich mentalność, klient dla nas a nie my dla klienta.
Pozdrwienia dla P.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Skąd taka teza? Ja sobie cenię ten produkt.
Reklamacje są wszędzie, z zasadnymi nie ma problemu.
Chociaż serwis mógłby być bardziej dostępny dla wszystkich, ale dobrze że jest i na pomoc zawsze można liczyć.
Generalnie na plus, ale jak napisałem - to nie jest bułka z masłem i tu nie da się posadzić panienki za biurkiem i liczyć że poprowadzi sprzedaż tego drewna. Tu trzeba solidnych charakterów
Reklamacje są wszędzie, z zasadnymi nie ma problemu.
Chociaż serwis mógłby być bardziej dostępny dla wszystkich, ale dobrze że jest i na pomoc zawsze można liczyć.
Generalnie na plus, ale jak napisałem - to nie jest bułka z masłem i tu nie da się posadzić panienki za biurkiem i liczyć że poprowadzi sprzedaż tego drewna. Tu trzeba solidnych charakterów
Finlandia.
Zdradź ile się czeka u Urzędowskiego np. na wymianę ościeżnicy do drzwi wejściowych spieprzonej przez fabrykę ( uznała swoją winę ).
Opisz również swoimi słowami co czuje sprzedawca opieprzany przez klienta ( ocieplenie czeka, trzeba kończyć budowę ), czym go bajeruje, co musi obiecać i na czyj koszt za te kilka tygodni załatwiania reklamacji.
Zdradź ile się czeka u Urzędowskiego np. na wymianę ościeżnicy do drzwi wejściowych spieprzonej przez fabrykę ( uznała swoją winę ).
Opisz również swoimi słowami co czuje sprzedawca opieprzany przez klienta ( ocieplenie czeka, trzeba kończyć budowę ), czym go bajeruje, co musi obiecać i na czyj koszt za te kilka tygodni załatwiania reklamacji.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Po co?
Fabryka ma w wielu punktach pole do popisu i poprawę swojego podejścia do spraw. W wielu miejscach się z nią nie zgadzam, dlatego pracuję na swoim, a nie u nich.
Wiem o czym piszesz, ale je nie mam z tym problemów.
Fabryka ma w wielu punktach pole do popisu i poprawę swojego podejścia do spraw. W wielu miejscach się z nią nie zgadzam, dlatego pracuję na swoim, a nie u nich.
Wiem o czym piszesz, ale je nie mam z tym problemów.
Co myślicie ofercie firmy STOLBUD WŁOSZCZOWA, czy warto i jak są postrzegani? macie jakieś doświadczenia odnośnie współpracy???
Pozdro!
Pozdro!