Co sie dzieje z Firmą Okna Rąbień
Co sie dzieje z Firmą Okna Rąbień
Witam serdecznie zaczałaem taki wątek ze coś złego sie dzieje z Firmą Okna Rąbień. Dochadzą mnie słuchy ze Oknoplast jest zainteresowany wykupem Firmy. Macie moze jakiej informacje.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Re: Co sie dzieje z Firmą Okna Rąbień
Na dzień dzisiejszy nic nie wiadomo.
Najpierw szukasz dostawcy okien bo rezygnujesz z OR a następnie wrzucasz takie info.
Najpierw szukasz dostawcy okien bo rezygnujesz z OR a następnie wrzucasz takie info.
Chyba po to jest takie forum zeby zamieszczac takie informacje co sie dzieja w branzy pcv i nie tylko, co i jakie zmiany szykuja producenci a jak ci sie nie podoba temat to sie nie wypowiadaj.
Forum oczywiście jest do wymiany informacji.
Stwierdzam tylko fakty postawione przez twoje posty.
Jeżeli wiesz coś więcej, że coś dziwnego dzieje sie z OR to podziel się bliższymi informacjami. Czy produkują okna jeszcze, czy przyjmują zamówienia itd.
A tak naprawdę to branża w tej chwili kuleje.
Stwierdzam tylko fakty postawione przez twoje posty.
Jeżeli wiesz coś więcej, że coś dziwnego dzieje sie z OR to podziel się bliższymi informacjami. Czy produkują okna jeszcze, czy przyjmują zamówienia itd.
A tak naprawdę to branża w tej chwili kuleje.
Z tego co wróble ćwierkają to:
1 - potencjalny inwestor wycofał się z zakupu (nie dziwię się - po co kłaść zdrową głowę w chore łóżko?)
2 - podobno wpłyną wniosek o ogłoszenie upadłości
Ale to wiosna jest, wróble mogą się mylić (wicie gniazdek im w głowie
)
1 - potencjalny inwestor wycofał się z zakupu (nie dziwię się - po co kłaść zdrową głowę w chore łóżko?)
2 - podobno wpłyną wniosek o ogłoszenie upadłości
Ale to wiosna jest, wróble mogą się mylić (wicie gniazdek im w głowie
-
Ramzes3
co Ty gadasz taka bryndza u Rąbienia, a niedawno mówili ze wyszli na prostą?
- red. Tomasz
- Redaktor

- Kontakt:
Witam,
tutaj znajdą Państwo wywiad z Prezesem Tomaszem Plasą, Prezesem Okien Rąbień - tekst udzieli Państwu odpowiedzi na poruszone w tym wątku zagadnienia.
http://oknonet.pl/okna/typy_okien/typow ... 18185.html
Zapraszam do lektury.
Tomasz Pępek, oknonet.pl
tutaj znajdą Państwo wywiad z Prezesem Tomaszem Plasą, Prezesem Okien Rąbień - tekst udzieli Państwu odpowiedzi na poruszone w tym wątku zagadnienia.
http://oknonet.pl/okna/typy_okien/typow ... 18185.html
Zapraszam do lektury.
Tomasz Pępek, oknonet.pl
-
pracownikrabien
- Czytelnik

Firma aktualnie jest w bardzo złej sytuacji finansowej, praktycznie krytycznej. Nie są wypłacane wynagrodzenia pracownikom i nie wiadomo nawet kiedy będą. Nikogo to nie interesuje, a właściciel Penta Investments umywa od wszystkiego ręce. Szkoda , że zagraniczne fundusze tak zarządzają polskimi firmami. Kupując 3 lata temu fabrykę pracowało ponad 700 osób, aktualnie pracuje 300, które za chwile stracą pracę. Przykro, że polskie firmy, takich gabarytów jak Okna Rąbień upadają, poprzez nieumiejętne i nieodpowiedzialne zarządzanie.
-
Ramzes3
No to faktycznie niewesoło w tej firmie, ale coś mi się widzi, że ten rok 2012 to będzie rok czystek wśród firm branży okiennej, bo zaczynają padać jak muchy jedna po drugiej i pewnie przetrwają tylko najsilniejsze z nich. 
No to może wreszcie otworzę szampana , długo się mroził ale kupuję 2 następne
To nie zagraniczny fundusz położył firmę tylko jakość Waszych okien !
Współczuć to należy klientom którzy zgłosili reklamację !
Współczuć to należy klientom którzy zgłosili reklamację !
Właśnie dostałem informację że, firma Rąbień ogłosiła upadłość.
-
Ramzes3
to marnie z nimi, ciekawe kto będzie następny w tej branży, bo w wielu firmach podobno jest już "ciepło" i jak sprzedaż na wiosnę nie odbije to skończy się wielu 
Tak trzymać. Małe firmy z małymi kosztami w końcu zaczną rządzić i dyktowac ceny (już nie mogę się tego doczekać).Pozdrawiam
Mylisz się kolego, niestety spora ilość małych firm o źle obranej polityce handlowej również nie wytrzymuje obecnej sytuacji.klajster pisze:Tak trzymać. Małe firmy z małymi kosztami w końcu zaczną rządzić i dyktowac ceny (już nie mogę się tego doczekać).Pozdrawiam
Tak wiem kolego. Małe firmy upadają ciszej, wiele z nich przeinwestowało. nawet jeden z naszych forumowiczow który nie zostawił suchej nitki na dobroplascie , zatonął a dobroplast dalej płynie.Pozdrawiam.
-
Ramzes3
wielkość firmy nie ma znaczenia, padają tak małe, jak i duże, liczy się mądre zarządzanie i unikanie zbędnego ryzyka czyli dobry wywiad gospodarczy 
Czyli wróbelki ćwierkały i wiosenka przyszła
zostało to miejsca do zagospodarowania , ciekawe kto będzie najszybszy 
-
Ramzes3
To zależy o jakie zagospodarowanie Ci chodzi, bo moce produkcyjne i majątek po tej firmie uda się zagospodarować tylko eksporterowi, bo są duże, a polski rynek ma już nadprodukcję tego towaru i w Polsce się tego nie sprzeda, ale mądry eksporter szybko i korzystnie zagospodaruje to co zostało po tak dużej firmie.
A miejsce na rynku pod kątem sprzedaży w Polsce po firmie Rąbień pewnie szybko zajmą inni producenci, bo rynek próżni długo nie toleruje i wszystko się szybko wypełni, choć w sumie Rąbień przez ostatnie lata to był głównie eksporter stolarki, więc tego rynku w Polsce znowu takiego wielkiego nie miał, więc nie ma szału z tą próżnią po tej firmie, bo produkowali głownie na eksport na rynki Czech i Słowacji czyli swojego właściciela Grupy Hasau, choć chyba też eksportowali też do innych krajów Europy oprócz Czech i Słowacji, ale pewnie nie tak znowu duże ilości. W Polsce Rąbień nie miał wcale tak dużo tego rynku biorąc pod uwagę jego możliwości produkcyjne i logistyczne, pewnie dlatego też poległ, bo gdyby miał dobrze ustawiony polski rynek, biedny, bo biedny, ale jednak pewny to by nie poległ w boju.
A miejsce na rynku pod kątem sprzedaży w Polsce po firmie Rąbień pewnie szybko zajmą inni producenci, bo rynek próżni długo nie toleruje i wszystko się szybko wypełni, choć w sumie Rąbień przez ostatnie lata to był głównie eksporter stolarki, więc tego rynku w Polsce znowu takiego wielkiego nie miał, więc nie ma szału z tą próżnią po tej firmie, bo produkowali głownie na eksport na rynki Czech i Słowacji czyli swojego właściciela Grupy Hasau, choć chyba też eksportowali też do innych krajów Europy oprócz Czech i Słowacji, ale pewnie nie tak znowu duże ilości. W Polsce Rąbień nie miał wcale tak dużo tego rynku biorąc pod uwagę jego możliwości produkcyjne i logistyczne, pewnie dlatego też poległ, bo gdyby miał dobrze ustawiony polski rynek, biedny, bo biedny, ale jednak pewny to by nie poległ w boju.
- red. Tomasz
- Redaktor

- Kontakt:
Witam,
jako że wcześniej zamieszczałem link do wywiadu z Panem Tomaszem Plasą, to teraz zamieszczam link do oświadczenia, które od Niego otrzymaliśmy:
http://oknonet.pl/okna/typy_okien/typow ... 18196.html
Pozdrawiam
Tomasz Pępek, oknonet.pl
jako że wcześniej zamieszczałem link do wywiadu z Panem Tomaszem Plasą, to teraz zamieszczam link do oświadczenia, które od Niego otrzymaliśmy:
http://oknonet.pl/okna/typy_okien/typow ... 18196.html
Pozdrawiam
Tomasz Pępek, oknonet.pl
szukam listy dealerów z małopolski, śląskiego, podkarpackiego którzy odbierają okna z firmy Rąbień.
-
Ramzes3
obawiam się że taką listę ma tylko sam Rąbień i jego przedstawiciele handlowi na te regiony, więc w necie nic w tym temacie nie znajdziesz, ale widzę, że niektórzy mają już chrapkę na "spadek" po Rąbieniu, choć wg. moich danych szału nie będzie, bo Rąbień przez ostatnie 2 lata stracił bardzo wiele ze swojej sieci sprzedaży w Polsce i na dzisiaj jest ona już raczej skromna, choć kiedyś był to smaczny kąsek 
ALUPLAST podstawił dzisiaj 5 TiR-ów i zabiera co swoje.
jawaryn 
-
Ramzes3
jeśli nie zapłacone to nie ma się co dziwić, każdy dba o swoje pieniądze, a przyszłość firmy to spora zagadka pewnie 
Nie śmiej się dziadku.....
a co do upadłości to wcale nie znaczy że już po wszystkim, teraz potencjalny inwestor będzie rozmawiał z syndykiem i być może dzięki trzymaniu nerwów na wodzy już zaoszczędził nieco PLN.
a co do upadłości to wcale nie znaczy że już po wszystkim, teraz potencjalny inwestor będzie rozmawiał z syndykiem i być może dzięki trzymaniu nerwów na wodzy już zaoszczędził nieco PLN.
Dwa razy koła nie wymyślisz...
-
Ramzes3
Ja się nie śmieję tylko usmiecham, bo mam dzisiaj akurat dobry humor
A do Rąbienia nic nie mam i nic mnie z nimi nie łączy, oprócz tego, że znam ich z rynku i wiem co klienci o nich sądzą, problemy na polskim rynku mieli nie od dziś i tylko przedłużali swoją upadłość, bo już na wiosnę zeszłego roku huczało o tej firmie w temacie jej kłopotów, ale potem przycichło i firma jakby zaczynała wstawać, bo nawet próbowali stworzyć sieć franczyzowych salonów stolarki ala Okna z Krakowa, ale efekt był mizerny i ograniczył się do małej ilości salonów, a było ich widać na rynku jedynie z banerów reklamowych na zewnątrz salonów, bo tyle zaproponowali swoim dealerom, więc do sieci Oknoplastu im bardzo było daleko. Może i chcieli dobrze, ale wyszło jak wyszło, choć faktycznie firma pewnie się odrodzi za chwilę pod innym logo i nieco mniejsza, bo ktoś ten majątek zagospodaruje przecież, tym bardziej, że pewnie przejmie go od syndyka za jakiś ułamek jego realnej wartości.
A do Rąbienia nic nie mam i nic mnie z nimi nie łączy, oprócz tego, że znam ich z rynku i wiem co klienci o nich sądzą, problemy na polskim rynku mieli nie od dziś i tylko przedłużali swoją upadłość, bo już na wiosnę zeszłego roku huczało o tej firmie w temacie jej kłopotów, ale potem przycichło i firma jakby zaczynała wstawać, bo nawet próbowali stworzyć sieć franczyzowych salonów stolarki ala Okna z Krakowa, ale efekt był mizerny i ograniczył się do małej ilości salonów, a było ich widać na rynku jedynie z banerów reklamowych na zewnątrz salonów, bo tyle zaproponowali swoim dealerom, więc do sieci Oknoplastu im bardzo było daleko. Może i chcieli dobrze, ale wyszło jak wyszło, choć faktycznie firma pewnie się odrodzi za chwilę pod innym logo i nieco mniejsza, bo ktoś ten majątek zagospodaruje przecież, tym bardziej, że pewnie przejmie go od syndyka za jakiś ułamek jego realnej wartości.
ale Ci się stary żółć ulała... a Ty kim tam byłeś??
Masz dużo racji, ale:RRQ pisze:Nie śmiej się dziadku.....
1- Zanim dojdzie do transakcji to sąd musi wyznaczyć Syndyka Masy Upadłości - trochę potwa
2- Taki syndyk to myślisz, że będzie zainteresowany sprzedażą całości
3 - Jeśli by jednak chciał sprzedać całość - to kto tym bałaganem będzie zarządzał
4- stare "chińskie" przysłowie mówi - "nie kładź zdrowej głowy w chore łóżko" - czy jakoś tak
5- jak napisał przedpisaciel - to nie jest ta sama firma co dwa, a nawet rok temu. To jest nawet nie kawałek tortu - to jest bułka grahamka. Podaż jaka jest na rynku okien nawet nie zauważy, że jej niema - rozłoży się to po jakieś 0,7 okna na dzień na producenta.
6 - i tyle
dla mnie bolesny jest najbardziej punkt
6 i tyle
300 osób zostaje z niczym w biednym powiecie Zgierskim
choć znamy różne przypadki np brokat spółka pracownicza i jakoś działają
6 i tyle
tam jest 10 mln euro na ujemnym liczniku.
Ale jest też prawie 2 hektary hal produkcyjnych.
Może jakiś supermarket powstanie na obrzeżach Łodzi ?
Ale jest też prawie 2 hektary hal produkcyjnych.
Może jakiś supermarket powstanie na obrzeżach Łodzi ?
jawaryn 
Przecież tam brakowało rąk do pracy, aż trzeba było Filipińczyków ściągać.RRQ pisze:dla mnie bolesny jest najbardziej punkt
6 i tyle
Jak pracodawca potrzebował - nie było pracowników
Jak teraz praca potrzebna - nie ma pracodawcy.
Jak będą tak pracować jak do tej pory to świetlana przyszłość przed nimi.
Kto będzie następny
-
Ramzes3
Takie są efekty długoletniego zarządzania firmami stylem "na partyzanta" i koniec zawsze jest podobny, niezależnie od potencjału i wielkości firmy, tylko czym większa firma tym większy huk po jej upadku, ale to już nasz polska specjalność.
Tej wiosny i lata, a może też jesieni dużo więcej firm z tej branży wywinie podobny scenariusz, bo fatalne zarządzanie w kryzysie na rynku kończy się zawsze zejściem z rynku, choć w warunkach dobrej koniunktury nawet fatalnie zarządzana firma sobie radzi i przetrwa generując małe zyski lub wychodząc na zero, ale w kryzysie na rynku już się to nie uda, bo straty pojawiają się bardzo szybko i tylko się pogłębiają, ale tak już w tym kraju mamy, że wszystkim zarządzają ludzie, którzy nie mają o tym ani pojęcia, ani wykształcenia, ani pozytywnego doświadczenia, ot taka polska specjalność firmowa, ważniejsze są kliki i układy w firmach niż rozwój firmy i jej dochody, a potem mamy co mamy czyli całe jajco
Tej wiosny i lata, a może też jesieni dużo więcej firm z tej branży wywinie podobny scenariusz, bo fatalne zarządzanie w kryzysie na rynku kończy się zawsze zejściem z rynku, choć w warunkach dobrej koniunktury nawet fatalnie zarządzana firma sobie radzi i przetrwa generując małe zyski lub wychodząc na zero, ale w kryzysie na rynku już się to nie uda, bo straty pojawiają się bardzo szybko i tylko się pogłębiają, ale tak już w tym kraju mamy, że wszystkim zarządzają ludzie, którzy nie mają o tym ani pojęcia, ani wykształcenia, ani pozytywnego doświadczenia, ot taka polska specjalność firmowa, ważniejsze są kliki i układy w firmach niż rozwój firmy i jej dochody, a potem mamy co mamy czyli całe jajco
Witam serdecznie miałam przyjemność być dzisiaj w Rąbieniu po odbiór okien . Moim zdaniem wiele słów pada nie potrzebnie produkcja w dalszym ciągu trwa może nie tak prężnie ale jednak .Na placu stoją profile i zbrojenia a na paletach gotowe okna Panowie z transportu jak zwykle super mili i uczynni . Radziłabym aby konkurencja tak mocno się nie cieszyła ponieważ produkcja ma być zatrzymana tylko na tydzień . Potem wszystko ma wrócić do poprzedniego stanu czyli produkcja ma być wznowiona. Szczerze powiem że na to liczę bo każdego można skrytykować i każdemu przykleić łatkę. Dla konkurencji upadłość Rąbienia to wielka satysfakcja i radość . Ja tak tego nie odbieram . Wspólpracuję z nimi dość długi czas i nie miałam reklamacji, okna były dobrej jakości a klienci zadowoleni. Rozumiem że błędy za które teraz płacą pracownicy zostały popełnione na samej górze a nie na szczeblu wysyłek i produkcji dlatego też szczerze wierzę że wszystko się uda i dalej będę mogła współpracować z oknami Rąbień pewnie pod inną nazwą ale jednak w Rąbieniu. Trzymam za nich kciuki 
Ja mam to samo zdanie zibbo... błędy były na górze i nawet nie koniecznie trzeba mówić o premedytacji. Okna Rąbień były firmą przygotowaną do sprzedaży, to był ten kulminacyjny moment samej górki i poprzedni wścielcie na tym wygrali. Penta.. przegrała, zły moment a przede wszystkim okienne realia, marże, konkurencja zostały przeszacowane lub niedoszacowane.
Jestem wręcz pewien, że nie skończy się ten temat zawieszeniem kłódki na bramie i zgaszeniem światła. Jeszcze trochę poszczępimy języki
Jestem wręcz pewien, że nie skończy się ten temat zawieszeniem kłódki na bramie i zgaszeniem światła. Jeszcze trochę poszczępimy języki
-
Ramzes3
Jeśli prawdą jest to info o 10 bańkach ojro w plecki to ta firma już nigdy nie wstanie, bo zwyczajnie jej ratowanie nie ma sensu z takiego powodu, że jej majątek na pewno nie jest tyle wart i nikt przy zdrowych zmysłach tego nie kupi, bo i po co
Może pora na mrożonki , słyszałem taką wersję w ubiegłym roku i teraz zaczynam w nią wierzyć.
na szczęście każdy może wierzyć w co chce najbliższa przyszłość pokaże co będzie ja trzymam się swojej wersji bo tam byłam i widziałam jak jest
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

sorry ale swego czasu w du.ie mieli chęć współpracy bo dealer stary jest w mieście i nie ma szans na wejście - tu się uśmiałem bo byłem przy tej rozmowie u znajomego, który próbował z nimi pogadać co i jak. Ubawiło mnie to, że nie wpuszczają innych a ich dealer DOBROPLASTEM jedzie aż miło. Pakuje to w TBSy przy -10 stopniach i obrabia na zewnątrz tynkiem gipsowym maszynowym oczywiście ręcznie
.
TBS w Piotrkowie T. łyka wszystko aż miło CCC cena czyni cuda - taki maja nadzór nad wykonaniem prac - jeden wielki BURD.L nie ma kto się im do tyłka dobrać. Roboty z oknami wykonuje często ta sama firma - nie ma jak układy i układziki. Nie ma jak kontynuacje - ZAMÓWIENIA PUBLICZNE - zamówienie z wolnej ręki
http://bip.tbs-piotrkow.pl/index.php?id=106&p=12
TBS w Piotrkowie T. łyka wszystko aż miło CCC cena czyni cuda - taki maja nadzór nad wykonaniem prac - jeden wielki BURD.L nie ma kto się im do tyłka dobrać. Roboty z oknami wykonuje często ta sama firma - nie ma jak układy i układziki. Nie ma jak kontynuacje - ZAMÓWIENIA PUBLICZNE - zamówienie z wolnej ręki
http://bip.tbs-piotrkow.pl/index.php?id=106&p=12
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
- Jacek Placek
- Czytelnik

Jeszcze kilka lat temu Rąbień stawiał pod ścianą i kopał po tyłkach większych i mniejszych profilowców, kto im teraz poda rękę.
Jak wróbelki ćwierkają, do wczoraj Aluplast w Rąbieniu pakował swoje zabawki, ciekawe kto następny.
J.
Jak wróbelki ćwierkają, do wczoraj Aluplast w Rąbieniu pakował swoje zabawki, ciekawe kto następny.
J.
"śmiertelny" wróg hipokrytów oraz hipokryzji.
-
Ramzes3
no to jeszcze tylko brakuje żeby ktoś zgasił światło i odciął wodę i mamy pełny biwak, a poważniej to znowu masa fajnych ludzi zostanie bez pracy przez wyczyny zapewne kilku genialnych ludzi z zarządu tej dużej firmy, i jak tutaj nie mówić, że życie nigdy nie jest sprawiedliwe 
- Jacek Placek
- Czytelnik

Tak naprawdę to światło pewnie mają, ale w sytuacji kiedy przez szereg lat stawiali wszystkich pod ścianą, to zdaje się nie mają teraz szczególnych powodów do bezinteresownej pomocy od byłych dostawców.
Ludzi pewnie szkoda, ale przecież już od jakiś 2 lat wróbelki ćwierkały że np. Aluplast co któryś transport profili zawraca z przed bramy Rąbienia, że normalnie myślący dostawcy dali sobie spokój, że załoga coraz bardziej zredukowana, handlowcy też klepali różne opowieści na lewo i prawo, że są przewłaszczenia na zabezpieczenia płatności, że... itp.
Pewnie każdy liczył że będzie lepiej, ale wiadomo że kryzys, że po tylu kopach dostawcy poobrażani i ręki na pomoc sfrustrowanym megalomanom nie wyciągną, etc. Symptomy widoczne jak na dłoni ...i nikt nie widział co się święci ?
J.
Ludzi pewnie szkoda, ale przecież już od jakiś 2 lat wróbelki ćwierkały że np. Aluplast co któryś transport profili zawraca z przed bramy Rąbienia, że normalnie myślący dostawcy dali sobie spokój, że załoga coraz bardziej zredukowana, handlowcy też klepali różne opowieści na lewo i prawo, że są przewłaszczenia na zabezpieczenia płatności, że... itp.
Pewnie każdy liczył że będzie lepiej, ale wiadomo że kryzys, że po tylu kopach dostawcy poobrażani i ręki na pomoc sfrustrowanym megalomanom nie wyciągną, etc. Symptomy widoczne jak na dłoni ...i nikt nie widział co się święci ?
J.
"śmiertelny" wróg hipokrytów oraz hipokryzji.
Wg mnie to jest już pozamiatane.
Nikt kto ma trochę rozumu nie wejdzie w firmę z takimi obciążeniami.
Jedyne wyjście to kupić ją od syndyka za marne grosze, ale:
1 schedę po nich pozostali zagospodarują w ciągu nie więcej jak 1-2 tygodnie ( każdy ma głód zamówień)
2 dealer po prostu wpisze inny numer faksu
3 oni nie robili dobrych okien - kto obsłuży reklamacje? Potencjalny nabywca pewnie się wypnie - dealer ma obowiązek wziąć to na klatę - oj będzie bolało i smród pozostanie i niesmak i kasa utopiona i opinia i ....
4
5
6.... do wyczerpania zapasów
Okna to nie jest w naszym kraju ( i całej europie) rynek rozwojowy - to stagnacja ze wskazaniem na regres.
Ale może jest jakiś inny fundusz inwestycyjny, który ma do utopienia kilkadziesiąt baniek akcjonariuszy.
To ludzkie pojęcie przechodzi
Pozdrawiam i dobranoc.
Nikt kto ma trochę rozumu nie wejdzie w firmę z takimi obciążeniami.
Jedyne wyjście to kupić ją od syndyka za marne grosze, ale:
1 schedę po nich pozostali zagospodarują w ciągu nie więcej jak 1-2 tygodnie ( każdy ma głód zamówień)
2 dealer po prostu wpisze inny numer faksu
3 oni nie robili dobrych okien - kto obsłuży reklamacje? Potencjalny nabywca pewnie się wypnie - dealer ma obowiązek wziąć to na klatę - oj będzie bolało i smród pozostanie i niesmak i kasa utopiona i opinia i ....
4
5
6.... do wyczerpania zapasów
Okna to nie jest w naszym kraju ( i całej europie) rynek rozwojowy - to stagnacja ze wskazaniem na regres.
Ale może jest jakiś inny fundusz inwestycyjny, który ma do utopienia kilkadziesiąt baniek akcjonariuszy.
To ludzkie pojęcie przechodzi
Pozdrawiam i dobranoc.
-
Ramzes3
A-P Żory też wstrzymało produkcję, a teraz widzę, że na forum oknonetu maszyny wyprzedają, to chyba też krucho z nimi, ale to zupełnie inna wielkość firmy i produkcji niż Rąbień, bo ten chyba był w pierwszej 10-tce polskich producentów pvc.
-
Ramzes3
Glasterm z Katowic też jakieś dziwne ruchy wykonuje...
W poniedziałek Okna Rąbień złożyły wniosek o upadłość. W piątek były wypłacane zaliczki po 1000 zł do ręki za marzec. A ta produkcja co idzie to zaległe zamówienia z których firma musi sie rozliczyc bo będą płacić dodatkowe koszty kary. Ja tam pracuje 6 miechów, mam nadzieje ze Eco okna nas przejmą. Chociaż sam kierownik powiedział że marnie tą firme widzi. I ciekawe czy grupowe zwolnienia beda, ale wtedy kazdy dostanie odprawe, chyba ze beda zwalniac pokolei zeby nie wykazac grupowego zwalniania. Ogolnie firma dead.
Witam. Mam pytanko. Czy ktoś wie kim jest pan Masterarz? Czy pracował w firmie Rąbień,a jeżeli tak to na jakim stanowisku no i jakie ma doświadczenie?
Pan Piotr Mastalerz pracuje w Eko Oknach - http://www.ekookna.pl/kontakt/ ( patrz na dole strony ) w Rąbieniu był szefem produkcji ,bardzo dobry fachowiec lecz wymagający co oczywiście nie wszystkim się podobało . A dodatkowo w Rąbieniu ruszyła produkcja Okno Plast Kraków wydzierżawiło zakład i produkcja jdzie od tygodnia - BRAWO
Sądząc po wpisach jego współpracowników na innym forum to z Pana Piotra wyjątkowy fachowiec, współautor sukcesu "Okna Rąbień"