MOWO Illbruck
MOWO Illbruck
Jak Panowie i Panie oceniacie system:?:
Czy jakość da się odzwierciedlić w cenie tego systemu:?:
Czy jakość da się odzwierciedlić w cenie tego systemu:?:
e-mail: [email protected]
Re: MOWO Illbruck
Czuję, że wypowiedzą się wszyscy zainteresowani. Byłbym zadowolony aby w przewadze wypowiadających się byli ci, którzy już tak montowali, ponieważ wątek może zamienić się w teoretyczne przegadywanie się zgodne z tezą prof. Stanisławskiego "o wyższości Świąt ..............". Niech na początek zabiorą głos ci co doświadczyli .........- mając swoje zdanie pozostanę lekko z tyłu ze swoimi teoretycznymi uwagami. Wątek na pewno godny podjęcia wymiany zdań i uwag.
Ciężko będzie o wymianę zdań bo z informacji prosto od Illbruck (na połowę lutego), system mowo w Polsce zmontowali / zamontował tylko autoryzowanie odbiorcy / odbiorca Vetrex i wiele nie było montaży w tej technologi. Na konkurencyjnym serwisie jest dokładnie opisany takie montaż przez jednego z "Vetrexowców".
Pytanie co ma wpływ, że tak mało jest to propagowane i dlaczego skoro jest to dostępne od dłuższego czasu na rynku tak mało montaży jest na tym zrobione
Oglądając produkt na targach muszę przyznać, że wygląda ten system montażu bardzo dobrze lecz cena pewnie odstrasza.
Czy na rynku jest dostępne podobne rozwiązanie techniczne
Oglądając produkt na targach muszę przyznać, że wygląda ten system montażu bardzo dobrze lecz cena pewnie odstrasza.
Czy na rynku jest dostępne podobne rozwiązanie techniczne
Na chwilę obecną nie ma nic podobnego, w momencie jak pojawią się naśladowcy, to i zapwne cena się obniży.
Co do tak małej ilości montaży to cena wiadomo, ale trzeba pamiętać, że takiego montażu to "Pan Czesiu" nie wykona, dodatkowo musi byś zorientowany klient, który trafi na "doradcę okiennego", któy będzie mu w stanie do zarekomendować i odpowiednio zaprezentować.
Co do tak małej ilości montaży to cena wiadomo, ale trzeba pamiętać, że takiego montażu to "Pan Czesiu" nie wykona, dodatkowo musi byś zorientowany klient, który trafi na "doradcę okiennego", któy będzie mu w stanie do zarekomendować i odpowiednio zaprezentować.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Nie ma dużo, bo jego "premiera" zwyczajnie przypadła na zimę. Ja w takich warunkach nie robię złożonych montaży więc takie potencjalne MOVO odłożyłbym na wiosnę..
Premiera Mowo przypadła na jesień 2012 r. a jak donosi konkurencyjny protal i artykł dot. tego zagadanienia to pierwszy montaż w Polsce odbył się 20 listopada 2012 r. przezs frmę Windmar, która jest autoryzowanym salonem Vetrex. Nie wiem czy czytaliście tamtą relację ale fajnie (szczegółowo) jest opisany ten rodzaj montażu.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Tam w ogóle większość spraw jest szczegółowo opisana
O ile ktoś lubi czytać, bo podobno Polacy w większości nie "dotykają" artykułów dłuższych niż 3 strony (o książkach nie wspomnę).
O ile ktoś lubi czytać, bo podobno Polacy w większości nie "dotykają" artykułów dłuższych niż 3 strony (o książkach nie wspomnę).
- Grabicak
- Małomówny

- Kontakt:
spec84 pisze:Na chwilę obecną nie ma nic podobnego, ....
Wg mnie to bardzo podobne jest do systemu konsol. Mowo prawdopodobnie trochę szybciej się montuje.
To może być dobre rozwiązanie kiedy okna mają być zamontowane w warstwie ocieplenia ale ocieplenie będzie zrobione później. Mowo Pozwoli nam wykonać wszystkie niezbędne uszczelnienia i zamknąć montaż nie czekając na ocieplenie.
Z tego akurat należy się cieszyć bo przysłowiowy Czesio ze szwagrem tylko psują nam rynek.spec84 pisze: takiego montażu to "Pan Czesiu" nie wykona
Moje posty przedstawiają moje subiektywne zdanie i nie każdy musi się z nimi godzić.
Pozdrawiam normalnych.
Pozdrawiam normalnych.
Nie znacie możliwości polskiego Czesia
Moim zdaniem system wygląda pięknie i zamontowanie tego jest bajką ale na polskie realia cena odstrasza.
Moim zdaniem system wygląda pięknie i zamontowanie tego jest bajką ale na polskie realia cena odstrasza.
Witam,
w zeszłym roku wybrałem Mowo do montażu u siebie (miałem delikatny problem z produktami ale finalnie znalazłem na http://www.piankisklep.pl/). Jako alternatywę sugerowano mi konsole, uparłem się na Illbrucka i nie żałuję - montaż KOMPLETNY 1 dzień (widząc i czytając co nieco o konsolach to o ile ie znajdzie się naprawde bardzo dobrej ekipy to może to zabrać sporo czasu i pieniędzy) gwarancja aż 5 lat, szczelność bardzo dobra - nie dość że przyspiesza czas pracy, także pozostałych prac to walory estetyczne i całość wykonania o niebo lepsza niż przy tradycyjnych metodach. Jeśli kogoś nie odstrasza początkowo nieco wyższy koszt (bo z perzpektywy czasu, nawet samej budowy zapewne się zwróci) i innowacyjnoś to podejmie bardzo dobra decyzję z której myślę korzyści są bardzo duże i efekt końcowy w pełni zadowala.
w zeszłym roku wybrałem Mowo do montażu u siebie (miałem delikatny problem z produktami ale finalnie znalazłem na http://www.piankisklep.pl/). Jako alternatywę sugerowano mi konsole, uparłem się na Illbrucka i nie żałuję - montaż KOMPLETNY 1 dzień (widząc i czytając co nieco o konsolach to o ile ie znajdzie się naprawde bardzo dobrej ekipy to może to zabrać sporo czasu i pieniędzy) gwarancja aż 5 lat, szczelność bardzo dobra - nie dość że przyspiesza czas pracy, także pozostałych prac to walory estetyczne i całość wykonania o niebo lepsza niż przy tradycyjnych metodach. Jeśli kogoś nie odstrasza początkowo nieco wyższy koszt (bo z perzpektywy czasu, nawet samej budowy zapewne się zwróci) i innowacyjnoś to podejmie bardzo dobra decyzję z której myślę korzyści są bardzo duże i efekt końcowy w pełni zadowala.
- Grabicak
- Małomówny

- Kontakt:
W tej chwili na rynku mamy już kilka alternatywnych systemów.
Dla klienta bardzo podobne bo finalnie otrzymuje tą samą usługę ale wygodniejsze do montażu są systemy np ISO-Chemie lub AiB.
Dla klienta bardzo podobne bo finalnie otrzymuje tą samą usługę ale wygodniejsze do montażu są systemy np ISO-Chemie lub AiB.
Moje posty przedstawiają moje subiektywne zdanie i nie każdy musi się z nimi godzić.
Pozdrawiam normalnych.
Pozdrawiam normalnych.