Plustec czy aluplast ?
-
Arkadius
Plustec czy aluplast ?
Witam
Co byscie mogli mi doradzic, kupic Okna na profilu Plustec z okuciami Wink Haus czy Aluplast Ideal 2000 z okuciami Aubi
Oczywiscie w systemie 3-komorowym
Potrzebuje ok 50szt okien, wiec prosze mnie zrozumiec
Najbardziej boje sie o przebarwienia ( czy nie zzolkna)
Dzieki za pomoc
Co byscie mogli mi doradzic, kupic Okna na profilu Plustec z okuciami Wink Haus czy Aluplast Ideal 2000 z okuciami Aubi
Dzieki za pomoc
-
Gość
-
Arkadius
-
Gość
-
Gość
wystarczy poczytac
zachecam do lektury "Zielonej Księgi" i "Polichlorku Winylu"
Poza tym 2,5 mm scianki Aluplasta przeciwko 3,2 mm i 4,2 mm(scianka mocowania zawiasow)Plusteca mowia same za siebie.
Jesli to nie sa fakty przemawiajace za Plustec'iem to zawsze mozna troche posciemniac na temat aluplasta w tonie:"idealne profile","idealne okna". Klienci to łykają
zachecam do lektury "Zielonej Księgi" i "Polichlorku Winylu"
Poza tym 2,5 mm scianki Aluplasta przeciwko 3,2 mm i 4,2 mm(scianka mocowania zawiasow)Plusteca mowia same za siebie.
Jesli to nie sa fakty przemawiajace za Plustec'iem to zawsze mozna troche posciemniac na temat aluplasta w tonie:"idealne profile","idealne okna". Klienci to łykają
-
Gość
Zapewne masz na myśli najchudszego Aluplasta czyli
2000 EURO , który i tak ma grubsze ścianki zewnętrzne niż 2,5 mm.
Chyba ,że miałeś na myśli ścianki międzykomorowe .
A co powiesz o najnowszym produkcie Plusteca -niejakiej wersji LIGHT.
Niezmiernie ciekaw jestem grubości ścianek tego wynalazku .
Weż w garść kawałki ramy 10-15-centymetrowe Aluplasta i Lighta
i sobie ściśnij to zobaczysz może różnicę w sztywności . Poza tym
ścianka zawiasowa 4 mm robiła by wrażenie,gdyby wkręty tylko
w niej siedziały a nie we wzmocnieniu .
A jak tam z kolorem Plusteca ?śnieżna biel ?
Więcej praktyki ,dużo jeszcze przed tobą do nauki .Usłyszałeś gdzieś
tam o jakimś cienkim Aluplaście (zapominając o 6 innych) i powielasz
farmazony .
TO SĄ FAKTY ,ZALEŻY TYLKO Z KTÓREJ STRONY PATRZYSZ !!!!!!!!
2000 EURO , który i tak ma grubsze ścianki zewnętrzne niż 2,5 mm.
Chyba ,że miałeś na myśli ścianki międzykomorowe .
A co powiesz o najnowszym produkcie Plusteca -niejakiej wersji LIGHT.
Niezmiernie ciekaw jestem grubości ścianek tego wynalazku .
Weż w garść kawałki ramy 10-15-centymetrowe Aluplasta i Lighta
i sobie ściśnij to zobaczysz może różnicę w sztywności . Poza tym
ścianka zawiasowa 4 mm robiła by wrażenie,gdyby wkręty tylko
w niej siedziały a nie we wzmocnieniu .
A jak tam z kolorem Plusteca ?śnieżna biel ?
Więcej praktyki ,dużo jeszcze przed tobą do nauki .Usłyszałeś gdzieś
tam o jakimś cienkim Aluplaście (zapominając o 6 innych) i powielasz
farmazony .
TO SĄ FAKTY ,ZALEŻY TYLKO Z KTÓREJ STRONY PATRZYSZ !!!!!!!!
-
Gość
Jak nie ma argumentow, zawsze mozna uzyc paru inwektyw! Taki to juz poziom...
no coz, a jednak nie odrobilismy lekcji?
zachecam do lektury!
poza tym, mam oba profile przed soba i euro i lighta, moim zdaniem sa zblizone pod wzgledem wytrzymalosci. Oby dwa beznadziejne.
Roznica polega na technologii zastosowanej w Plustecu i z pewnoscia na bieli wynikajacej wlasnie z tejze technologii. Z tym ze siarczany bedace stabilizatorami Aluplasta po kilkunastu latach (w najlepszym razie) sprawia ze zacznie on odbarwiac sie na żółto.
Mydła Ca-Zn nie mają tego typu wad, ale pewnie o tym mało kto wie, kto zajety jest sciskaniem profili
Nie wspomne o ekologii bo to akurat nie jest z pewnoscia dla Polakow istotne
.
Aluplast ma inne, lepsze jesli chodzi o wytrzymalosc profile - to jasne!\
Technologia profili (uzyte stabilizatory) PRZESTARZALA -to jasne.
Z tymze glownie sprzedaje sie w Polsce Aluplast Euro, a Plustec Light pojawil sie dopiero w tym roku i stanowi jedynie ok. 50 % sprzedazy Plusteca (ocena jak najbardziej subiektywna, ale uwazam ze b. bliska prawdzie)
Jesli chodzi o pogrubione scianki w standardowym Plustecu 3-kom. to oczywiscie nie stanowia one jedynego zaczepienia dla zawiasow, ale dzieki temu jest on sztywniejszy i spokojnie mozna stosowac ceownik zamiast zamknietego profilu wzmocnien.
acha, i prosze wziac suwmiarke i pomierzyc dokladnie te scianki profili!
Pozdrawiam
zachecam do lektury!
poza tym, mam oba profile przed soba i euro i lighta, moim zdaniem sa zblizone pod wzgledem wytrzymalosci. Oby dwa beznadziejne.
Roznica polega na technologii zastosowanej w Plustecu i z pewnoscia na bieli wynikajacej wlasnie z tejze technologii. Z tym ze siarczany bedace stabilizatorami Aluplasta po kilkunastu latach (w najlepszym razie) sprawia ze zacznie on odbarwiac sie na żółto.
Mydła Ca-Zn nie mają tego typu wad, ale pewnie o tym mało kto wie, kto zajety jest sciskaniem profili
Nie wspomne o ekologii bo to akurat nie jest z pewnoscia dla Polakow istotne
Aluplast ma inne, lepsze jesli chodzi o wytrzymalosc profile - to jasne!\
Technologia profili (uzyte stabilizatory) PRZESTARZALA -to jasne.
Z tymze glownie sprzedaje sie w Polsce Aluplast Euro, a Plustec Light pojawil sie dopiero w tym roku i stanowi jedynie ok. 50 % sprzedazy Plusteca (ocena jak najbardziej subiektywna, ale uwazam ze b. bliska prawdzie)
Jesli chodzi o pogrubione scianki w standardowym Plustecu 3-kom. to oczywiscie nie stanowia one jedynego zaczepienia dla zawiasow, ale dzieki temu jest on sztywniejszy i spokojnie mozna stosowac ceownik zamiast zamknietego profilu wzmocnien.
acha, i prosze wziac suwmiarke i pomierzyc dokladnie te scianki profili!
Pozdrawiam
-
Gość
Wszystko prawda ale ze zwiekszona sztywnością profilu okiennego dzięki pogrubionym sciankom w miejscu mocowania zawiasów to letko mówiąc przegiołeś
Rozumiem klienta, który się podnieca ze ma profil stalowy zamknięty w ościeżnicy, ale Ty Gościu jako fachowiec powinieneś wiedzieć że przede wszystkim liczy się to co jest w skrzydle, a na sztywność profilu stalowego ma wpływ nie tylko to czy jest otwarty czy zamkniety (w szkrzydle okiennym otwarty), ale również z jakiej grubości blachy jest wykonany, jakich gabarytów i ile ma zagięć
Sprzedaje sie 50% light`a ale czy aprobatę techgniczną posiadamy nie mówiąc o certyfikacie?
Rozumiem klienta, który się podnieca ze ma profil stalowy zamknięty w ościeżnicy, ale Ty Gościu jako fachowiec powinieneś wiedzieć że przede wszystkim liczy się to co jest w skrzydle, a na sztywność profilu stalowego ma wpływ nie tylko to czy jest otwarty czy zamkniety (w szkrzydle okiennym otwarty), ale również z jakiej grubości blachy jest wykonany, jakich gabarytów i ile ma zagięć
Sprzedaje sie 50% light`a ale czy aprobatę techgniczną posiadamy nie mówiąc o certyfikacie?
-
Gość
-
Gość
Re: Plustec czy aluplast ?
Arkadius pisze:Witam
Dzieki za pomoc
Jesteś pojebany poruwnujesz trabanta do mercedesa.................
Trochę racji masz to niemieckie i to niemieckie...........................
-
SAGAN