Petycja do redaktora oknonetu

maxio
Ekspert
Ekspert

Petycja do redaktora oknonetu

Post autor: maxio »

Mam taką małą prośbę ...
Panie Andrzeju chciałbym ucywilizować to forum , sam Pan wie że za wypowiedzi rzucone na tym forum nikt nie bierze odpowiedzialności . Trzeba wprowadzić autoryzację do wysłania wiadomości nadania tematu , gdzie każdy będzie musiał ( :!: ) podać e-mail który później będzie zweryfikowany (a e-mail nie będzie ukrywany) , to umożliwi chociaż częściową kontrole , bo jak narazie to się robi syf na którym można rzucać wszystko na wszystkich .
Nie którzy nie są świadomi że można dojść do tego kto napisał jaki post , jest to trudne i czasochłonne ale możliwe .
Jeżeli ktoś się wypowiada na forum to musi liczyć się z konsekwencjami nie może być taka sytułacja że ktoś rzuca oskarzenia a potem się chowa pod głupim pseudonimiem .
Maxio

oknoAD

Gość

Post autor: Gość »

W odpowiedzi niech będzie, że zmienię nazwę z "Gość" na "Astef". Niby psełdonim ale dla czytelności lepiej bo chociaż widać któru kość jest który.
Kto następny?
Astef

Post autor: Astef »

patrz wyżej
DAREK13

Post autor: DAREK13 »

SPADAJ

GDZIEŚMUSI BYĆ WOLNOŚĆ SŁOWA!!!!!!!!!
CZEMU NIE TU??????????
BYLEBYŚ KRÓLEWSKIEJ RODZINY NIE OBRAŻAŁ
rafaello
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: rafaello »

jestem jak najbardziej za
niech forum funkcjonuje normalnie - mozliwosc ogladania dla wszystich z goscmi wlacznie
mozliwosc pisania dla uzytkownikow zarejestrowanych

wolnosc slowa !?

bedzie - kazdy bedzie mogl sobie ZA DARMO zalozyc konto - tyle ze juz nie pozostanie anonimowy zupelnie i skaczy sie podszywanie pod inne osoby

niechaj forum funkcjonuje normalnie
Tatas
Małomówny
Małomówny

Post autor: Tatas »

popieram, tak jest na kazdym cywilizowanym forum.
"najwiekszy dealer okien: Bill Gates..."

pvc
Małomówny
Małomówny

Post autor: pvc »

@ Maxio

Calkowicie Pana popieram .

Theo
maxio
Ekspert
Ekspert

DAREK13 pisze:SPADAJ

GDZIEŚMUSI BYĆ WOLNOŚĆ SŁOWA!!!!!!!!!
CZEMU NIE TU??????????
BYLEBYŚ KRÓLEWSKIEJ RODZINY NIE OBRAŻAŁ
Ty chyba masz naprawde 13 lat ...
Czy ktoś cię ogranicza w wypowiedzi ??
Chcesz się wypowiadać ? Zarejestruj się , podaj e-mail który będzie zweryfikowany i wtedy rzucaj błotem dalej ... tylko nie zdzwi się jak ci ktoś się do d... dobierze ....
Maxio
DAREK13

A MOŻE BY TAK WRÓCIĆ DO SPRAWDZONEGO ROZWIĄZANIA MODERATOR (CENZOR).
ROZUMIEM OGRANICZENIA TYCH CO WKUWALI W SZKOLE ŻYWOT LENINA NA PAMIĘĆ, BĘDĄ ZAWSZE I WSZĘDZIE WSZYSTKO I WSZYSTKICH KONTROLOWAĆ. NAWET TOREBKĘ ŻONKI.

PO CO WSZYSTKO KONTROLOWAĆ, W JAKIM CELU.......
ŻEBY, NA CZŁEKU KTÓRY MIOTA SIE W BEZSILNEJ ZŁOŚCI NA TYM FORUM, BRAĆ SROGI ODWET.

A NIECH PISZĄ CO CHCĄ I POPIERAM "ANONIMOWOŚĆ", WIELKIEJ KRZYWDY NIKOMU NIE ROBIĄ. WOLNOŚĆ SŁOWA TO PODSTAWA DEMOKRACJI NAWET JESLI TO KOMU NIE PASUJE. A JEŚLI SPRAWA BĘDZIE POWAŻNA I FAKTYCZNIE JAKIŚ BOGATY PREZES, W TYM CZY INNYM PORTALU POCZUJE ŻE PONIÓSŁ STRATĘ, TO STAC GO BĘDZIE NA WYNAJĘCIE ODPOWIEDNICH LUDZI W CELU NAMIERZENIA GROŹNEGO PRZESTĘPCY NARUSZAJĄCEGO JEGO DOBRY MAJĄTEK.

SZANOWNY PRZEDMÓWCO MAM NADZIEJĘ ŻE OD PRZYGODNIE SPOTKANEGO CZŁEKA NA ULICY NIE ŻĄDASZ ABY SIE WYLEGITYMOWAŁ?

LAT MAM 33- DLA TWOJEJ CIEKAWOŚCI BO PYTASZ PO RAZ WTÓRY.
maxio
Ekspert
Ekspert

No i tu jest problem ...
TU nie chodzi o to że ktoś Ci zabrania wypowiadania się ....
tu chodzi o to abyś brał odpowiedzialność za to co się wypowiedziałeś . Czyli chcesz rzucaj błotem , oskarżaj ... ale jeżeli masz odwage rzucić oskarżenie na konkretną osobę lub firmę to miej odwagę podpisać się . To jest prawdziwa demokracja a nie ta anonimowość tłumu gdzie czujesz się bezpieczny dopóki jesteś anonimowy . To tak jak z kibicami bijącymi się na stadionie dopóki są "anonimowi" i w grupie to się czują pewnie ale wystarczy wziąść ich oddzielic już tracą swoją odwagę . W cywilizowanym normalnym kraju jeżeli ktoś się publicznie wypowiada to bierze odpowiedzialność za to co mówi i czyni . Ty jesteś jak Lepper z tą drobną różnicą że on się chowa za immunitetem a ty za "anonimowym" internetem i ty i on boisz się wziąść odpowiedzialność za swoje wypowiedzi .

Reasumując chcesz rzucać błotem , rzucaj ale zarejestruj się podaj e-mail , nie ukrywaj się pod pseudonimem i nie rzucaj błotem czując się anonimowo bezpieczny .
Zaprezentuje troche twoich wypowiedzi
Thyssen drepcze w miejscu i wprowadza profile klasy B.
Budvar kupił nazwę bo liczy na sukces marketingowy.
Kiedyś się reklamował, że produkuje okna z profili niemieckich na które daje 10 lat gwarancji i z profili polskich na które daje 1 rok gwarancji. [Tych drugich nigdy nie produkował].
Reklama-manipulacja, nierzetelna, nieuczciwa, oszczercza.

W pełni się zgadzam nadal jako mistrz manipulacji budwar reklamuje się " nabrani na okna" i to w GW oraz na uloteczkach...........
kolejny przykład ...
To zwykłe buraki, bez wychowania o kulturze nie wspomnę.
OBNIŻKA PENSJI PRACOWNIKÓW PRODUKCJI, WPROWADZENIE BADZIEWNEGO PROFILU THYSSEN CLASIC, ZWOLNIENIA W DZIALE HANDLOWYM, UTRATY KILKU DOBRYCH DEALERÓW I TAKIE TAM INNE FAKTY. NP. SAMOCHÓD SERWISOWY DO OBSŁUGI ZAWODÓW SPORTOWYCH WZYWANY W TRYBIE PILNYM, DO OBSŁUGI ZAWODÓW SPORTOWYCH...........BO SZEF SIĘ ŚCIGA W SAMOCHODZIKACH.........

CZY KTOŚ PILNUJE INTERESU...............

MOŻE JESZCZE TROCHĘ POCIĄGNA, DO KOLEJNEGO SEZONU RAJDOWEGO.
Oczernianie , oszczerstwa ... rzucanie błotem .... jeśli masz odwage rzucać błotem , podpisz się ... bądź facetem .
Maxio
DAREK13

MAXIO TA PIERWSZE NIE JEST MOJA (ALE W PEŁNI SIĘ Z NIĄ ZGADZAM), DRUGA TO WŁASNIE ODCZUCIA NA TEMAT FIRMY F, PODOBNIE JAK WIELU INNYCH INETRNAUTÓW. ODCZUCIA W ŻADEN SPOSÓB NIKOMU NIE SZKODFZĄ NIE MÓWIĘ PZRECIEŻ ŻE SĄ MI WINNI KASE LUB COŚ PODOBNEGO.
TRZECIA TO PODANE FAKTY-MOŻE PRACOWNICY NORMY2000 (WYKORZYTAŁEM ZNAJOMOŚĆ Z PRACOWNIKAMI FABRYKI)KORZYSTAJĄC Z ANONIMOWOŚCI MOŻE POTWIERDZĄ, A MOŻE NAWET ANONIMOWOŚĆ NIE DA IM TYLE ODWAGI. BYC MOŻE JAKIŚ DZIENNIKAŻ RÓWNIEŻ OPUBLIKUJE TE FAKTY, TYLE ŻE WTEDY MOŻE NORMA2000 WSZCZĄC DOCHODZENIE KTO SIĘ WYGADAŁ ŻE TERAZ MNIEJ ZARABIA.
JEŚLI PODAWANIE FAKTÓW KOGOŚ OBRAŻA TO CHYBA TEGO CO SAM JE ROBI, MAXIO JEŚLI WSTYDZISZ SIĘ TEGO CO CZYNISZ NIE RÓB TEGO.

ANONIMOWOŚĆ DAJE POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA, JEŚLI CHCESZ WSZYSTKICH ZASTRASZYĆ TO ZAPOZNAJ SIĘ Z ŻYCIORYSEM SADDAMA.
DAREK13

NIE JESTEŚ W SIECI ANONIMOWY JAK CHCESZ SPRAWDZĘ KIM JESTEŚ.

ALBO TY SPRAWDŹ, LUB ZGŁOŚ PRZESTĘPSTWO SPRAWDZĄ ZA CIEBIE, MAXIO TAK NA PRAWDE KIBICE NA STADIONIE NIE SA ANONIMOWI.
maxio
Ekspert
Ekspert

DAREK13 pisze:MAXIO TA PIERWSZE NIE JEST MOJA (ALE W PEŁNI SIĘ Z NIĄ ZGADZAM)
Masz krótką pamięć albo ktoś się pod ciebie podszył : http://www.forum.oknonet.pl/forum/viewt ... c&start=15
, DRUGA TO WŁASNIE ODCZUCIA NA TEMAT FIRMY F, PODOBNIE JAK WIELU INNYCH INETRNAUTÓW. ODCZUCIA W ŻADEN SPOSÓB NIKOMU NIE SZKODFZĄ NIE MÓWIĘ PZRECIEŻ ŻE SĄ MI WINNI KASE LUB COŚ PODOBNEGO.
TRZECIA TO PODANE FAKTY-MOŻE PRACOWNICY NORMY2000 (WYKORZYTAŁEM ZNAJOMOŚĆ Z PRACOWNIKAMI FABRYKI)KORZYSTAJĄC Z ANONIMOWOŚCI MOŻE POTWIERDZĄ, A MOŻE NAWET ANONIMOWOŚĆ NIE DA IM TYLE ODWAGI. BYC MOŻE JAKIŚ DZIENNIKAŻ RÓWNIEŻ OPUBLIKUJE TE FAKTY, TYLE ŻE WTEDY MOŻE NORMA2000 WSZCZĄC DOCHODZENIE KTO SIĘ WYGADAŁ ŻE TERAZ MNIEJ ZARABIA.
JEŚLI PODAWANIE FAKTÓW KOGOŚ OBRAŻA TO CHYBA TEGO CO SAM JE ROBI, MAXIO JEŚLI WSTYDZISZ SIĘ TEGO CO CZYNISZ NIE RÓB TEGO.
Słuchaj twój list nosi tytuł CZY NORMA 2000 kolejny raz pada , to są plotki co ty przedstawiasz to nie są fakty , ktoś usłyszał że ktoś coś powiedział że ktoś słyszał że coś się źle dzieje w NORMIE .
Nawet nie wiesz ile szkody twój post może wyszkodzić firmie , ty się nie przejmujesz bo masz małą firmę handlującą oknami i tobie nie szkodzi nawet jak ktoś ci d... obrobi w internecie , bo to jest forum branżowe i większość osob tu zaglądających to osoby z branży . To może jedynie zaszkodzić producentom dostawcom. Dzienikarz publikująć jakąś informacje przedewszystkim podpisuje się .
Rozsiewasz plotki i popłoch i szkodzisz w firmie jeżeli ty uważasz że wszystko gra to ja cie nie przekonam .
Gdybyś napisał tak : Reprezentuje firmę "XYZ" z Łodzi złożyłem zamówienie w firmie NORMA 2000 i nie wykonali mi zamówienia w terminie, nie moge się z nimi dogadać . To jest fakt informacja a nie jakieś plotki i z taką nie ukrywaną arogancją i satysfakcją piszesz :
BO SZEF SIĘ ŚCIGA W SAMOCHODZIKACH....MOŻE JESZCZE TROCHĘ POCIĄGNA, DO KOLEJNEGO SEZONU RAJDOWEGO
Po czym podpisujesz się Darek 13 . Czyli szkodzisz firmie ale nie masz odwagi nawet się podpisać pod swoimi wypowiedziami .
A jak można skomentować wypowiedź :
To zwykłe buraki, bez wychowania o kulturze nie wspomnę.
Ani to argument ani fakt ani plotka poprostu chciałeś kogoś obrazić i zaszkodzić mu i jeszcze się nie podpisałeś .

ANONIMOWOŚĆ DAJE POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA, JEŚLI CHCESZ WSZYSTKICH ZASTRASZYĆ TO ZAPOZNAJ SIĘ Z ŻYCIORYSEM SADDAMA.[/quote]

Nie zdołasz wyśledzić kto napisał jaki post nie zdołasz z 2 powodów :
Musiałbyś mieć dostęp do serwera oknonetu z poziomu shella (no chyba że masz) z uprawnieniami ROOTA , po drugie nawet jak masz to ci wyskoczy conajwyżej numer IP a po numerze możesz dojść że np. należy on do TPSA (wszystkie modemy , neostrady itp) , żeby dojść do tego musiałbyś mieć nakaz prokuratury aby ci TPSA udzieliła do kogo należy dany numer IP (ustawa o ochronie danych osobowych).

Zachowuj się jak facet a nie jak taka baba-plotkarka która rozsiewa popłoch i plotki . Wypisujesz coś na temat jakieś firmy podpisz się , a może się boisz że mogą zobaczyć wypowiedź i możesz dużo stracić ?? A teraz postaw się gdyby np. ktoś gadał by o tobie że szef to zwykły burak, zaraz twoja firma upadnie itp ... nie dostałbyś jednego okna na kreche ...
[/quote]
Maxio
wolf

Post autor: wolf »

maxio, skrzynkę emaliowaną można otworzyć na dowolnym portalu, a IP mieć z cafejki, tylko kultura i samo... kontrola może tu pomóc. Pozdro.
darek13

Post autor: darek13 »

CZĘŚCIOWO MNIE PRZEKONALIŚCIE W CZYJM INTERESIE, SAMO KIEDYŚ WYJDZIE.
JAK NA PLOTKI TO DUŻY ODZEW, JAK ZWYLE CIESZĘ SIĘ ŻE DYSKUSJA SIA OŻYWIA.
DAREK13

PODPISUJ SIE CHOCIAŻBY PSEUDONIMEM A POTEM ŻĄDAJ TEGO OD INNYCH, W WIELU WYPOWIEDZIACH JESTEŚ TYLKO "GOŚĆ". CZYLI JUZ JAKIS POSTEP MAMY.
DAREK13

FIRME F PODSUMOWALEM PO PRZECZYTANIU CALEGO TEMATU, ZRÓB TO SAMO A ZOBACZYSZ KTO NAPISAŁ I ILE PRZEDE MNĄ, SĄ TAM ZANCZNIE LEPSZE KAWAŁKI.
pvc
Małomówny
Małomówny

@ DAREK13

Drogi Panie ,
czytajac Panskie posty ukazujace sie od pewnego czasu na tym forum , odnosi sie wrazenie , iz jest Pan jednym z wielu "bardzo dobrze poinformowanych" ludzi branzy okienno-drzwiowej .
Zastanawia mnie natomiast fakt , ze we wszystkich tych postach popelnia Pan razace bledy ortograficzne : zlorzenie , dziennikaz , dolorzyc itp.
I tu moje pytanie .... czy nie lepiej ten czas , ktory Pan poswieca na rozpowszechnianie plotek i oszczerstw..... wykorzystac na zapoznanie sie z zasadami ortografii pieknego jezyka polskiego ? ( ja tak robie )
Theo Goral
www.pvc.de
maxio
Ekspert
Ekspert

DAREK13 pisze:FIRME F PODSUMOWALEM PO PRZECZYTANIU CALEGO TEMATU, ZRÓB TO SAMO A ZOBACZYSZ KTO NAPISAŁ I ILE PRZEDE MNĄ, SĄ TAM ZANCZNIE LEPSZE KAWAŁKI.
To nie jest powód i wytłumaczenie a bezpośredniej inwektywy nie znalazłem (oprócz Pana) , wypomina Pan ludziom że "są burakami bez wychowania o kulturze nie wspomnę" .... to chyba nie trzeba komentować .
Tak się składa że znam i firmie NORMA 2000 i byłą F. i nie podoba mi się rzucanie plotek a napewno obelg , masz coś do powiedzenia powiedz podaj konkretną informacje a nie rzucaj obelgami . Nie podoba mi się to i nigdy nie będzie mi się podobać ...
Maxio
Tatas
Małomówny
Małomówny

Post autor: Tatas »

garstka refleksji...

Po pierwsze: pisanie tylko i wylacznie duzymi literami w sieci odbiera sie jako krzyczenie, to przyjeta formula.

Po drugie: niektorzy mysla ze wolnosc wypowiedzi = brak odpowiedzialnosci za to co sie mowi. a jak sie chce wytlumaczyc to leninem strasza...
W sumie w tym punkcie to nawet komentowac szkoda.

Po trzecie: Forum powinno byc moderowane, ba, musi byc moderowane, bez tego zrobi sie z b..el na kolkach. To, plus wylaczenie mozliwosci postowania dla niezarejestrowanych powinno dac jakies efekty.
System rejestracji ma takze inna zalete: czlowiek wypowiadajacy sie na forum tworzy ze tak powiem swoja "historie". po pewnym czasie jest znany, jego wypowiedzi maja inna wage niz jakiegos "jednopostowca" ktory akurat sie zalogowal, rzucil miesem i dostal bana.

Natomiast posty typu "firma xxx padla-ukradla-spieprzyla" (niepotrzebne skreslic) powinny byc od razu przenoszone do dzialu np "plotki zza okienka - niesprawdzone". Natomiast po ew. potwierdzeniu jakiejs rewelacji moga byc one "rehabilitowane". Ale to juz zadanie dla moderatora i admina serwisu. w koncu to on ma sie orientowac co sie dzieje w branzy (przynajmniej wg mnie tak sie zadeklarowal podejmujac sie prowadzenia takiego serwisu).

PS Wesolego Nowego Okna tfu... Roku ;)
"najwiekszy dealer okien: Bill Gates..."
DAREK13

Znam netykiete od 13 lat, dlatego z tatasem się zgadzam :) i prosze są małe literki.

Co do maxia

JEŚLI CHCESZ WIEDZIEĆ Z KIM ROZMAWIASZ TO BARDZO CIĘ PROSZĘ WEŹ MOJA RADĘ.

JESLI CHCĘ WIEDZIEĆ Z KIM MAM PRZYJEMNOŚĆ TO PO PIERWSZE SAM SIĘ PRZEDSTAWIAM, ALE PRZEDTEM NIE RZUCAM MIĘSEM W ADWERSARZA.

Kocham robić błędy w pismach nieoficjalnych np w oknonecie i to tez jest element wolności slowa, co do meritum sprawy napisałem o normie fakty może ludzie z tamtąd zaprzeczą. Informacje pochodzą od pracowników, jeśli ja się ujawnię to....
Napisałem po to by zwrócić uwagę na problem, może zaprzeczą, jeśli tego nikt nie skomentował bezpośrednio z czę-wy to znaczy że chyba nie było czego komentować. Co do firmy budvar -nie pisałem o profilu veka, nie mam żadnych info że kiedyś na tym robili, taka informacja pokazała się na tym forum podpisana DAREK13- i dlatego częściowo się zgadzam powinniśmy mieć indywidualne nicki, tak abym sam za siebie się wypowiadał.

AAAAAAAAAAA buraki = czerwonomózgowcy, czerwony sztandar do góry wznieś, Lenin wiecznie żywy -to nie jest epitet, podobnie jak homosovieticus.

Wesołego HOOP do łóżka dla wszystkich w nowym roku.
maxio
Ekspert
Ekspert

DAREK13 pisze:Znam netykiete od 13 lat, dlatego z tatasem się zgadzam :) i prosze są małe literki.

Co do maxia

JEŚLI CHCESZ WIEDZIEĆ Z KIM ROZMAWIASZ TO BARDZO CIĘ PROSZĘ WEŹ MOJA RADĘ.

JESLI CHCĘ WIEDZIEĆ Z KIM MAM PRZYJEMNOŚĆ TO PO PIERWSZE SAM SIĘ PRZEDSTAWIAM, ALE PRZEDTEM NIE RZUCAM MIĘSEM W ADWERSARZA.

Kocham robić błędy w pismach nieoficjalnych np w oknonecie i to tez jest element wolności slowa, co do meritum sprawy napisałem o normie fakty może ludzie z tamtąd zaprzeczą. Informacje pochodzą od pracowników, jeśli ja się ujawnię to....
Napisałem po to by zwrócić uwagę na problem, może zaprzeczą, jeśli tego nikt nie skomentował bezpośrednio z czę-wy to znaczy że chyba nie było czego komentować. Co do firmy budvar -nie pisałem o profilu veka, nie mam żadnych info że kiedyś na tym robili, taka informacja pokazała się na tym forum podpisana DAREK13- i dlatego częściowo się zgadzam powinniśmy mieć indywidualne nicki, tak abym sam za siebie się wypowiadał.
AAAAAAAAAAA buraki = czerwonomózgowcy, czerwony sztandar do góry wznieś, Lenin wiecznie żywy -to nie jest epitet, podobnie jak homosovieticus.
Wesołego HOOP do łóżka dla wszystkich w nowym roku.
Słuchaj od rzucania mięsem to Ty i tobie podobni (np. "ZORIENTOWANY" itp) ludzie są w tym względzie niezastąpieni .
Kto jak kto ale jakiś anonimowy "GOŚĆ" czy inny "POINFORMOWANY" , "ZDENERWOWANY" rzucać mięsem mogą bo to forum im na to pozwala , Ty też się nie zarejestrowałeś , o tyle dobrze że we wszystkich wypowiedziach używasz tego samego NICKA .
Ja nie rzucam mięsem , ja tylko wymieniam poglądy , nie plotkuje , więc nie musze się podpisywać , gdybym chciał napisać np. o Tobie , czy o jakieś firmie , że "JESTEŚ BURAK, albo szef firmy JEST BURAKIEM, albo że jesteś zadłużony i nie wypłacalny, albo wziołeś okna na kreche i nie zapłaciłeś" to ci gwarantuje że bym się podpisał pełnym imieniem i nazwiskiem , a z racji tego że tak nie robię to się nie podpisuje bo mam do tego prawo , dopóty dopóki nie obrażam , nie rzucam oszczerstw , kłamstw i innego rodzaju błota to będe się ukrywał za nickiem MAXIO .

Ps. Czyli jeżeli znasz netykiete to znaczy że "krzyczysz" na mnie ??
Maxio
DAREK13

Na taka wypowiedź wpełni się z tobą MAXIO zgadzam i ciesze się że dajesz mi przyzwolenie, dopóki nie kłamie, ukrywwać pod nickiem.

Wracając do podstawowego tematu to chyba jakimś rozwiązaniem na to by nie kradziono mojego nicka, byłaby częściowa rejestracja z hasłem dostępu do nicka. Ale bez przesady rozmawiam z wieloma ludźmi i nikomu od razu nie każe się przedstawiać.
maxio
Ekspert
Ekspert

Pozwole sobie na pewną spoufalść ... Darek (zakładam że tak masz na imię :D) Sluchaj chodzi o to że jeżeli publikujesz informacje , wymieniasz uwagi dyskutujesz to wszystko gra ... zmienia postać jeżeli zaczynasz powielać plotki to szkodzisz firmie wtedy się podpisuj .... Możesz pisać że np. szef firmy XYZ z Częstochowy jest burakiem , albo że firma ABC z Warszawy pada bo jesteś dobrze "zorientowany" ... Wtedy wiem że mam doczynienia z poważnym człowiekiem który wypowiada się i bierze odpowiedzialność za to co się wypowiada ...
Jeżeli jednak dyskutujesz o np. profilach PCV , o tym jak powinno się montować okna , to podpisuj się Darek13 a nawet Darek666 jak chcesz ...
Maxio
Terror Glas

Post autor: Terror Glas »

Panowie!! Chcecie wolnosci slowa, moderatora i rejestrowanych nickow!! Czy to cos da? Dzisiaj moge miec nick Terror Glas jutro jakis inny i tak nie dowiecie sie kto jest kto. Wprowadzmy sposob ze zwyklych czatow!!
Zarejestrowany nick bedzie wyswietlany normalnie a ktos kto nie poda hasla bedzie wyswietlany (~nick)!! Wogole przejmujecie sie oszczerstwami na wlasne firmy?? Ja nie przejmuje sie wcale!! Przypuscmy!:
Jestem wlascicielem firmy XYZ i uzytkownik gosc pisze: ty taki i owaki! To ja to mam za przeproszeniem w d....!! Ale gdyby ktos podal nick i napisal to samo to zapytalbym dlaczego? A gdyby nie pomoglo to oknem w dziub i po klopocie!! Przejmujecie sie kims kto nie ma odwagi nawet sie ujawnic!!
Panowie!!
Chcecie moderatora? Owszem ale nie tu!! Na kazdym innym forum ale nie na tym. Poprostu "bron pozostawiamy w szatni...."
maxio
Ekspert
Ekspert

Terror Glas pisze:Panowie!! Chcecie wolnosci slowa, moderatora i rejestrowanych nickow!! Czy to cos da? Dzisiaj moge miec nick Terror Glas jutro jakis inny i tak nie dowiecie sie kto jest kto. Wprowadzmy sposob ze zwyklych czatow!!
Zarejestrowany nick bedzie wyswietlany normalnie a ktos kto nie poda hasla bedzie wyswietlany (~nick)!! Wogole przejmujecie sie oszczerstwami na wlasne firmy?? Ja nie przejmuje sie wcale!! Przypuscmy!:
Jestem wlascicielem firmy XYZ i uzytkownik gosc pisze: ty taki i owaki! To ja to mam za przeproszeniem w d....!! Ale gdyby ktos podal nick i napisal to samo to zapytalbym dlaczego? A gdyby nie pomoglo to oknem w dziub i po klopocie!! Przejmujecie sie kims kto nie ma odwagi nawet sie ujawnic!!
Panowie!!
Chcecie moderatora? Owszem ale nie tu!! Na kazdym innym forum alnie na tym. Poprostu "bron pozostawiamy w szatni...."
Mam inny sposób ... w razie rzucania oszczerstw, wulgaryzmów i innych śmieci blokować po adresie IP , niech będzie moderator który będzie tworzył listy "śmieci" IP , ludzi którzy nie będą mogli pisać praktycznie to wyeliminuje niektóre osoby bo nawet jak posiada neostrade czy modem kablowy i nie posiada stałego IP tylko dynamiczne to na 99% jest to sam numer IP im przydzielany , czyli jeżeli ktoś zacznie uzywać wulgaryzmów i innych śmieci , jak "mamy już namiary na Fonfare" czy innego rodzaju zablokować jego IP i po kłopocie .
Można wyrazić swoją opinie nie używając ani wulgaryzmów ani obrażając nikogo ... nie muszą być to wypowiedzi czy akurat pasujące ale zachowujące pewien poziom ...
Maxio
maxio
Ekspert
Ekspert

No i zaczeło się rzucanie błotem. Teraz na celowniku widze są dwie firmy :
DOBROPLAST i FONFARA .
Nawet nie chce mi się komentować tych wypowiedzi .
BO jak można skomentować wypowiedź "CO CHCECIE WYMAGAC OD BABY KTORA "ZARZADZALA KURNIKIEM !" . Albo "mamy już namiary na Fonfare, jedziemy z reklamacjami !!!".
Niech ktoś mnie przekona że nie jest potrzebna moderacja tego forum !!
Maxio
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Ta dyskusja nie była zbyt elegancka, za to tęsknię z tym napięciem, tamtą pasją forumowiczów, którą niestety w tych ciekawych czasach zgasiła rejestracja.

Wiele sie obecnie dzieje na rynku, a nikt nie podwejmuje śmiało istotnych nowych tematów, bo strach że namierzą.

Ciekawy temat np: kto juz wstrzymał produkcję, lub kto nie odbiera telefonów. Od pewnego czasu otrzymuję tel. i faksy z różnych firm, które mają jedną spólną cechę-"pracowałem w firmie x-czy mnie pan pamieta, w związku z wydarzeniami w X dzwonię do pana by przedstawić sytuację...." i tu zaczynamy rozmowę handlową.

Sam powstrzymuję się przed pytaniem na forum, jaka jest sytuacja w firmie X, a mam wrażenie że innym brak odwagi=rejestracja.
Obym nie pisał- co słychać na oknonecie, pozstaje żal (i) ( i ).

Panie Andrzeju może czas na zniesienie rejestracji, forum obumiera, wieje nudą.
Dr.MO
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Dr.MO »

maxio i darek13 - proponuje Panom ubita ziemie :)

a teraz powaznie
forum jakie by ono nie bylo POWINNO byc anonimowe
dlaczego? ano dlatego ze anonimowosc w sieci to jedna z najwazniejszych jej cech
czy to zaleta czy wada nie bede wnikal

maxio chcesz aby wszyscy sie podpisywali - wiec chcesz naturalnej smierci forum
rozumiem ze chcesz walczyc z oszolomami ktorzy wypisuja bzdury - slusznie ale pamietaj ze w kazdej plotce jest odrobina prawdy
i wyobraz sobie jak "wiele" bylo by tu tematow? moim zdaniem moze 2% tego co jest obecnie

i po ostatnie firmy o ktorych zamieszczane sa tu niepochlebne opinnie ktore nie maja z prawda nic wspolnego nie odbijaja pileczki bo zycie samo pokaze ze byly to plotki i fakty sa inne

osobiscie jednak uwazam ze w kazdej PLOTCE jest odrobina prawdy zostaje tylko kwestia jak wielka??

ps jestem ciekaw maxio cio cie tak boli w tych krytycznych wypowiedziach? chyba jestes ich celem ;)

pozdrawiam wszystkich
maxio
Ekspert
Ekspert

Człowieku to jest sprawa z przed roku dawno i nie prawda po co to odgrzebywać ? To są wypowiedzi z pierwszych dni tego roku a mamy koniec... jakis sadomasochizm ??
Maxio
astef
Małomówny
Małomówny

Post autor: astef »

Przypomina mi to stary dowcip o grupce rozbitków na bezludnej wyspie.

Wilki morskie lądują na wysepce (bez kobiet, wysepka sam piasek i obowiązkowa palma po środku).

po tygodniu od katastrofy kierują apel do kapitana.
- rozbitkowie: "Kapitanie! Świństwo się szerzy, trzeba zabić kozę!"

po następnym tygodniu
- rozbitkowie: "Kapitanie! Świństwo się szerzy, trzeba zakopać kozę!"

po upływie kolejnego tygodnia
-Kapitan: "Marynarze! Świństwo się szerzy, trzeba odkopać kozę!"
Darex
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Darex »

Osobiście uważam że Forum Dyskusyjne jest miejscem gdzie każdy ma prawo wypowiadać swoje własne opinie niezależnie od tego czy formułuje je na podstawie zasłyszanych plotek czy informacji pochodzących z wiarygodnego źródła a to czy podpisze się pod tym własnym imieniem i nazwiskiem zależy już tylko od tego czy ma odwagę uczestniczyć w otwartej dyskusji i przyjąć odpowiedzialność za własne słowa
Myślę że żaden poważny człowiek nie podejmuje ważnych decyzji na podstawie wypowiedzi zawartych na tym forum. Informacje zawarte mogą stanowić co najwyżej sygnał i spowodować że osoba zainteresowana będzie starała się je potwierdzić.
Dlatego moim zdaniem nie powinno się likwidować możliwości anonimowej i nie skrępowanej wypowiedzi a osoby które mają za złe innym że wyrażają swe opinie po takim czy innym nickiem lub uważają że jest to poniżej ich godności powinny omijać takie wypowiedzi i nie uczestniczyć w anonimowej dyskusji.
Dr.MO
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Dr.MO »

maxio - pewne tematy sa ponadczasowe :)
a Darek zatesknil jak mozna mu odbierac te odrobine "rozkoszy" ;)

pozdrawiam

ps i jak widac temat moze rozwinac sie dalej :)
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Gdybym to ja decydował, to zniósłbym rejestrację choćby po to, by przestało to być forum handlowe. Po za tym dziwię się skutkom tej rejestracji, coć jestem jej przeciwnikiem (umiarkowanym) to niedoceniałem jej skutków. Jeśli mógłbym do czegoś porównać, to wybrałbym porównanie do zmiany stawki VAT. Moim zdaniem oba działania zasiały spustoszenie, obumiera forum i branża.

P. s.
Prowadzę rozmowy na temat przebranżowienia.
User
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: User »

A ja pierwszy raz od niepamiętnych czasów ciesze się z zimy . ZMIENIŁEM BRANŻĘ . Spadł śnieg a ja na narty ...
Jak widzę całe szczęście ... bo po kiepskim sezonie śnieg spadł i całą branżę przykrył ... No to ta zima będzie weryfikacją ....
pvc
Małomówny
Małomówny

User pisze:A ja pierwszy raz od niepamiętnych czasów ciesze się z zimy . ZMIENIŁEM BRANŻĘ . Spadł śnieg a ja na narty ...
Jak widzę całe szczęście ... bo po kiepskim sezonie śnieg spadł i całą branżę przykrył ... No to ta zima będzie weryfikacją ....
Nie każdy były producent stolarki otworowej nadaje się do sexbusinessu.
Wypada tylko pogratulować :wink:
User
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: User »

A dziękuje bardzo nienarzekam ...;)
A co w tym złego ? ;) Troche przyjemności i jeszcze płacą ....
Huh Panie jeszcze jak płacą musiałbym ze 100 okien wyprodukować i sprzedać ...
Zachęcam ... a co szukasz roboty ? Kiepsko biznes idzie ? Firma podupadła ? ;)
ODPOWIEDZ