Kommerling
-
sen
Kommerling
Dzięki za opinię. Jestem laikiem w tej dziedzinie a mam zamiar wymienić okna w całym domu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
king
Re: The best
w jakim regionie prowadzisz działalność? U mnie kupisz go tanio i w dobrym terminie.( WARSZAWA)Umberto pisze:Jak można nie znać komerlinga? Wg mnie to jeden z najlepszych systemów na rynku. Szkoda, że nie mam go w ofercie, bo chętnie bym go sprzedawał. Niestety ludzie nie chętnie go kupują (cena).
Pozdrawiam.
-
Gość
Wiesz o kim mówią w Ameryce, że jest dobrym sprzedawcą samochodów?Umberto pisze:Jak można nie znać komerlinga? Wg mnie to jeden z najlepszych systemów na rynku. Szkoda, że nie mam go w ofercie, bo chętnie bym go sprzedawał. Niestety ludzie nie chętnie go kupują (cena).
Pozdrawiam.
Nie ten kto potrafi sprzedać samochód komuś kto chodzi po salonach i szuka najlepszego dla siebie, ale ten kto potrafi sprzedać dla przypadkowego gościa z ulicy który jeszcze przed chwilą nie wiedział, że ten samochód jest mu tak potrzebny, że daje sie namówić na jego kupno!
Sztuką jest przekonać klienta (w sumie dla jego dobra i kieszeni), że nie można kierować sie tylko ceną przy wyborze, bo można wyjść jak zabłocki na mydle......
-
Umberto
Kiedy i jak?
Zgadzam się z Tobą. Mało tego! Handel o którym piszesz odpowiadałby mi najbardziej. Prezentacja produktu wysokiej jakości, wskazywanie klientowi jego potrzeb (ale tak żeby sam na to wpadł), fascynacja, entuzjazm itd. Tylko jak wytłumaczyć emerytowi żeby wydał 100zł więcej, gdy po zakupie okna zostanie mu 90zł z emerytury? Raty? ok ale wielu sie po prostu boi. Ludzie wymieniają okna z konieczności. Miałem telefon o przyśpieszenie zamówienia bo klientce okno wypadło!!! Nieco mniejsza grupa kupujacych myśli o stronie ekonomicznej (ogrzewanie), a jeszcze mniej chce "się pokazać". Ludzie chcą wyrób tani i dobry a moim zadaniem jest znalezienie producenta, który taki wyrób proponuje. I wbrew powszechnej opinii, że się nie da się tanio i dobrze producentów takich jest kilku w tym kraju. A jakie są moje okna? Turbo odrzutowe z telewizorem
. Klient wierzy sprzedawcy, a ja mu daje produkt (którym mogę podeprzeć swe słowa), w atrakcyjnej cenie. HOWGH
-
KING
Re: :)kontakt
[email protected]Umberto pisze:Z Warszawy do mnie jest 100km. Podaj @ to napiszę. Lub jakiś inny kontakt.
-
bim
-
RGP 7
Ty jesteś TEORETYK sprzedawca - weż się do roboty !!!Anonymous pisze:Wiesz o kim mówią w Ameryce, że jest dobrym sprzedawcą samochodów?Umberto pisze:Jak można nie znać komerlinga? Wg mnie to jeden z najlepszych systemów na rynku. Szkoda, że nie mam go w ofercie, bo chętnie bym go sprzedawał. Niestety ludzie nie chętnie go kupują (cena).
Pozdrawiam.
Nie ten kto potrafi sprzedać samochód komuś kto chodzi po salonach i szuka najlepszego dla siebie, ale ten kto potrafi sprzedać dla przypadkowego gościa z ulicy który jeszcze przed chwilą nie wiedział, że ten samochód jest mu tak potrzebny, że daje sie namówić na jego kupno!
Sztuką jest przekonać klienta (w sumie dla jego dobra i kieszeni), że nie można kierować sie tylko ceną przy wyborze, bo można wyjść jak zabłocki na mydle......
-
sen
-
Gość
dzaiałam w oklicach W-wy interesują mnie okna w tym profilu proszę o kontakt 0508 092 665king pisze:w jakim regionie prowadzisz działalność? U mnie kupisz go tanio i w dobrym terminie.( WARSZAWA)Umberto pisze:Jak można nie znać komerlinga? Wg mnie to jeden z najlepszych systemów na rynku. Szkoda, że nie mam go w ofercie, bo chętnie bym go sprzedawał. Niestety ludzie nie chętnie go kupują (cena).
Pozdrawiam.