Coś tu śmierdzi...

BitDei

Coś tu śmierdzi...

Post autor: BitDei »

Czy 100% zaliczki to normalna praktyka przy transakcjach Handlowiec--Klient(Amator). :)

Chyba, że ja jako Klient wyglądam na 100% kretyna. A to przepraszam...

oknoAD

vodka

Post autor: vodka »

śmierdzi ? to sie podmyj
BitDei

-

No chyba przeczytałeś wcześniej, że oszczędzam na wodzie, nie???
vodka

Post autor: vodka »

pozdrawiam
BitDei

-

Serdecznie pozdrawiam
Gość

Post autor: Gość »

uderzający, czy raczej odurzający poziom wypowiedzi; nie pozdrawiam

Gość

ten VODKA to kolejny cham i prostak - olać go
100 % zaliczki - trzeba być "chory", żeby zapłacić. Tak naprawdę to jakieś nieporozumienie - poszukaj innego producenta.[/list]
Umberto
Rozgadany
Rozgadany

Masz wybór

Post autor: Umberto »

U mnie klienci mają wybór. Jeśli robi przedpłatę 100% dostaje 5% większy upust. Ponad 90% zamawiających decyduje się na przedpłatę całości. Praktykuje taką sprzedaż od 2001r z powodzeniem.
Pozdrawiam.
Tatas
Małomówny
Małomówny

Post autor: Tatas »

100% zaliczki moze byc praktykowane i jest normalne.
Jezeli firma jest normalna.
U mnie za 100% wplaty jest rabat 5%.
Producent daje mi taki rabat za pelna wplate i jezeli klient chce tez moze go miec. Jezeli nie to lepiej dla mnie, ja wykladam w fabryce 100% i mam 5% ekstra marzy.

Przewalkuje to jeszcze raz. Praktyka normalna (nie tylko dealerzy to stosuja, producenci rowniez - z tego co na pewno wiem ADECO udziela takich rabatow, inni pewnie podobnie; bronia sie w ten sposob przed zatorami w platnosciach, 5% wiecej zarobku lub o tyle samo tanszy produkt to dobra motywacja.)
Wszystko zalezy od renomy firmy czy klient zapłaci 100%.

A na to sie pracuje...
"najwiekszy dealer okien: Bill Gates..."
Gość

ad Mr Umberto

- dziękuję za tę wypowiedź. Również od ponad 9 lat sprzedaje jedynie za gotówkę za to dobry produkt w dobrej cenie. Napewno robię mniejszy interes aniżeli gdybym sprzedawal na raty,a le za to coś wam powiem: mam samych uczciwych klientów! I żadnemu nic nie śmierdzi!
ODPOWIEDZ