obrócenie kierunku otwierania HST
obrócenie kierunku otwierania HST
Mam pytanie w jaki sposób można zamienic kierunek otwierania drzwi HST .Jest to poważne pytanie .HS w systemie Reynars.
Re: obrócenie kierunku otwierania HST
Rozumiem że chodzi o schemat A?
Nie jestem aż tak dobry w alu, ale w drewnie i pcv trzeba wymienić pojedyncze elementy pionowe profili, wymienić cześć okuć na przeciwny kierunek etc. Tu będzie podobnie - najlepiej oddać to do tej firmy która to produkowała...
Nie jestem aż tak dobry w alu, ale w drewnie i pcv trzeba wymienić pojedyncze elementy pionowe profili, wymienić cześć okuć na przeciwny kierunek etc. Tu będzie podobnie - najlepiej oddać to do tej firmy która to produkowała...
- technolog_szczecin
- Rozgadany

Jesli chodzi o przerobienie gotowego HS, który otwiera się nie w ta strone to będzie problem. (wykonuje HS-y w drewnie
skrzydło ma powiercone otwory nie z tej strony na klamkę i pochwyt. Obrócic do góry nogami nie obrócisz, bo klamka ma staly wymiar od dołu. No chyba, że że podział na wysokości wyszedł równo x2 wysokośc klamki. Nie z tej strony dokręcona jest listwa środkowa uszczelniająca z fix . Tyle na szybko. Nie wiem jeszcze jak tam odwodnienie HS.
Jutro spytam na produkcjii alu i dam tutaj znać.
skrzydło ma powiercone otwory nie z tej strony na klamkę i pochwyt. Obrócic do góry nogami nie obrócisz, bo klamka ma staly wymiar od dołu. No chyba, że że podział na wysokości wyszedł równo x2 wysokośc klamki. Nie z tej strony dokręcona jest listwa środkowa uszczelniająca z fix . Tyle na szybko. Nie wiem jeszcze jak tam odwodnienie HS.
Jutro spytam na produkcjii alu i dam tutaj znać.
- technolog_szczecin
- Rozgadany

To chyba nie w tym temacie 
Mam podobny problem, więc jestem ciekawa, czy udało się go Panu rozwiązać i zmienić kierunek HS oraz czy to był duży koszt.
-
Ewelina12345
- Czytelnik

Również zastanawiam się czy zmuana kierunku otwierania byłaby możliwa i orientacyjnie jaki koszt.