Drzwi KMT.Opinia?
Drzwi KMT.Opinia?
Drzwi stalowe z KMT są ładne.Ale jestem ciekawa opinii , tych co montowali i użytkowników.Jak się "zachowują" po czasie.Będę wdzieczna za opinie.gra. 

Re: Drzwi KMT.Opinia?
mam dwie sztuki od roku i jest ok
ps
po raz pierwszy piszę tu jako klient..
ps
po raz pierwszy piszę tu jako klient..

Dwa razy koła nie wymyślisz...
Montujemy je od ponad 2 lat i z wielu firm tylko KMT przetrwało , nie mieliśmy większych problemów z ich jakoscią.
Fakt , nie sprzedajemy tych za niewielkie pieniądze , nad kilkoma rzeczami powinni jeszcze popracować , głownie terminy i współpraca
to największa bolączka KMT. Słowem: przyzwoita klasa średnia
Szkoda tylko że nie odwiedza nas już Marek B.
Fakt , nie sprzedajemy tych za niewielkie pieniądze , nad kilkoma rzeczami powinni jeszcze popracować , głownie terminy i współpraca
to największa bolączka KMT. Słowem: przyzwoita klasa średnia
Szkoda tylko że nie odwiedza nas już Marek B.
- perfektaokna
- Profesjonalista
- Kontakt:
C E N Z U R A
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 4:30 pm przez perfektaokna, łącznie zmieniany 1 raz.
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 

-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Bardzo dobre drzwi. Sprzedaję te drzwi od 5lat kilkaset sztuk rocznie, praktycznie brak serwisu.Bardzo dobre do montażu" opinia montażystów". Polecam!!!
PERFEKTAOKNA - rozumiem 1 reklamacja zamek wymieniliście , a co z uciętymi zawiasami przyspawane czy przynitowane he,he,heperfektaokna pisze:KMT sprzedaję od 5 lat początkowo troszeczkę nieufnie jednak jak sie okazuje prawidłowy montaż to duży sukces przez te parę lat firma zmieniła swoje oblicze grubsze skrzydło zamek 10 ryglowy i ościeżnica w końcu w kolorze drzwi to na pewno plusy do minusów to kiepskie podejście do klienta przez 5 lat 2 reklamacje jedna na zamek bo się klientowi zaciął i miał facet fart bo dzieci były w domu i go oknem wpuściły musiał koleś obciąć zawiasy i ściągnąć skrzydło jak mu się to udało mimo 10 ryglowego zamka i bolców antywarzeniowych to nie wiem w każdym razie cały dzień się z tym mordował włamywacz to by z niego raczej nie byłzałatwiliśmy mu nowy zamek MIMO ŻE JUŻ OKRES GWARANCJI SIĘ MU SKOŃCZYŁ jak do tej pory klient zadowolony i nakręcił jeszcze parę osób na te drzwi DOŻY PLUS I SZACUNEK ZA TO DLA NIEGO

No a jaka była 2 reklamacja

-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Ja sprzedaję Juwneta, ale temat współpracy podbnie jak w KMT. Słabo. Ale co się dziwić. To raczej tani produkt i rozumiem że nie opłaca im sie jechać z 1 sztuką.
Firmy tego pokroju są raczej nastawione na handel wyłącznie hurtowy, tj. - min. kilka sztuk tygodniowo. Jestem pewien ze wtedy wszystko będzie ok.
A reklamacje?CO się może zdarzyc? Awarie zamka. Raczej nic wiecej Tylko jestem ciekaw co KMT robi z tym w okresie gwarancji? WYmiani zamek? A kto otworzy zatrzaśnięte drzwi?
Firmy tego pokroju są raczej nastawione na handel wyłącznie hurtowy, tj. - min. kilka sztuk tygodniowo. Jestem pewien ze wtedy wszystko będzie ok.
A reklamacje?CO się może zdarzyc? Awarie zamka. Raczej nic wiecej Tylko jestem ciekaw co KMT robi z tym w okresie gwarancji? WYmiani zamek? A kto otworzy zatrzaśnięte drzwi?
- perfektaokna
- Profesjonalista
- Kontakt:
C E N Z U R A
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 4:30 pm przez perfektaokna, łącznie zmieniany 1 raz.
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 

Produkujemy okna, chcieliśmy sprzedawać drzwi KM.
Pierwsze drzwi zostały dostarczone tuż przed wyjściem wszystkich pracowników do domu więc wiodomo bez oglądania kasa za drzwi, drzwi odłożone (postawione w pion, w samochodzie leżały).
Rano na następny dzien rozpakowujemy a tu "bomba" wgniecenie w skrzydle, okazało się że n aopakowaniu też było.
Reklamacja nieuznana tym bardziej że za drzwi już zapłaciliśmy.
Mimo tego chcielismy jeszcze raz dac im szanse i zamówilismy jedną sztukę, musielismy odbierać z innego punktu, obejrzeliśmy czy na opakowaniu niema wgnieceń było ok.
Rozpakowujemy u klienta i ......... "BOMBA" zadrapanie średnicy 5cm.
Reklamacja niezuznana bo przeciez za drzwi juz zapłacone a u nich to niemożliwe żeby sie zadrapały.
Finał:
Nigdy więcej współpracy z KMT,
Podsumowanie:
NIEPOLECAM, chyba że lubisz niemieć zaufania do dostawcy i każdą sztukę ogladać przy dostawie
Pierwsze drzwi zostały dostarczone tuż przed wyjściem wszystkich pracowników do domu więc wiodomo bez oglądania kasa za drzwi, drzwi odłożone (postawione w pion, w samochodzie leżały).
Rano na następny dzien rozpakowujemy a tu "bomba" wgniecenie w skrzydle, okazało się że n aopakowaniu też było.
Reklamacja nieuznana tym bardziej że za drzwi już zapłaciliśmy.
Mimo tego chcielismy jeszcze raz dac im szanse i zamówilismy jedną sztukę, musielismy odbierać z innego punktu, obejrzeliśmy czy na opakowaniu niema wgnieceń było ok.
Rozpakowujemy u klienta i ......... "BOMBA" zadrapanie średnicy 5cm.
Reklamacja niezuznana bo przeciez za drzwi juz zapłacone a u nich to niemożliwe żeby sie zadrapały.
Finał:
Nigdy więcej współpracy z KMT,
Podsumowanie:
NIEPOLECAM, chyba że lubisz niemieć zaufania do dostawcy i każdą sztukę ogladać przy dostawie
No to co Heyah i do przodu 

-
- Profesjonalista
- Kontakt:
A kto uznaje reklamacja na wady jawne po dostawie?
praktycznie w każej firmie są tą wielkie boje, bo podpisanie WZ bez uwag oznacza że nie ma zastrzeżeń..
Takie są wyznaczniki dzisiejszych czasów. Kasa z góry a towar sprawdzaj przy dostawie.
Zero zaufania ale to przeciez nasza własna zasługa - niepłacenie za towar, także ten reklamowany..
praktycznie w każej firmie są tą wielkie boje, bo podpisanie WZ bez uwag oznacza że nie ma zastrzeżeń..
Takie są wyznaczniki dzisiejszych czasów. Kasa z góry a towar sprawdzaj przy dostawie.
Zero zaufania ale to przeciez nasza własna zasługa - niepłacenie za towar, także ten reklamowany..
nie przejrzeć dostawy jednej sztuki drzwi to świadczy o braku odpowiedzialnośc za firmę - nie nadaje się taki człowiek na managera.
Rozumiem, kilkadziesiąt sztuk - w takich przypadkach umawiaja się strony na 48 godzin po dostawie jako okres przejściowy.
Ale jedna sztuka - ja jak cos kupuję to ogladam na wszystkie strony ze 3 razy i cmokam, stękam, mlaskam jak nie powiem kto

Rozumiem, kilkadziesiąt sztuk - w takich przypadkach umawiaja się strony na 48 godzin po dostawie jako okres przejściowy.
Ale jedna sztuka - ja jak cos kupuję to ogladam na wszystkie strony ze 3 razy i cmokam, stękam, mlaskam jak nie powiem kto

jawaryn 

OK. moja wina że nie sprawdziłem, (myli się ten kto nic nie robi) z tym się zgadzam, ale jakieś zaufanie i rzetelność dostawcy musi być.
Nie wyobrażam sobie że oglądasz po trzy razy każdą "laskę" profilu i cmokasz nad nimi no chyba że zamawiasz po trzy sztuki.
Mam dostawców którym mogę zaufać i nawzajem, miałem przypadek gdzie dostawca wysłał mi o wiele za dużo profilu, którego niebyło w dokumentach i mogłem to bez problemu ukryć i zużyć oczywiście, niejeden pewnie by tak zrobił - pokusa była
.
Jestem uczciwy i bardzo wqrwia mnie gdy ktoś próbuje kłamać.
Mógł koleś wytłumaczyć że nie może przyjąć tej reklamacji z tego powodu że za późno, że dostanie po łbie od swojego przełożonego za przyjęcie mojej reklamacji - zrozumiałbym, a nie opowiadać bzdury że "...u nas to jest niemożliwe..." podpieranie się takim kłamstwem nie posłużyło dobrze tej firmie.
Drzwi sprzedajemy myślę że w dobrych ilościach ale nie KMT.
Właśnie przez takie pobłażanie dostawcom, kontrahentom mamy na rynku jak mamy.
Najważniejsze to zachować honor i przyzwoitość, a interes też jakoś będzie szedł do przodu.
Ale co tam niejeden KMT produkuje drzwi i nie tylko ja sprzedaje drzwi.
Nie wyobrażam sobie że oglądasz po trzy razy każdą "laskę" profilu i cmokasz nad nimi no chyba że zamawiasz po trzy sztuki.
Mam dostawców którym mogę zaufać i nawzajem, miałem przypadek gdzie dostawca wysłał mi o wiele za dużo profilu, którego niebyło w dokumentach i mogłem to bez problemu ukryć i zużyć oczywiście, niejeden pewnie by tak zrobił - pokusa była

Jestem uczciwy i bardzo wqrwia mnie gdy ktoś próbuje kłamać.
Mógł koleś wytłumaczyć że nie może przyjąć tej reklamacji z tego powodu że za późno, że dostanie po łbie od swojego przełożonego za przyjęcie mojej reklamacji - zrozumiałbym, a nie opowiadać bzdury że "...u nas to jest niemożliwe..." podpieranie się takim kłamstwem nie posłużyło dobrze tej firmie.
Drzwi sprzedajemy myślę że w dobrych ilościach ale nie KMT.
Właśnie przez takie pobłażanie dostawcom, kontrahentom mamy na rynku jak mamy.
Najważniejsze to zachować honor i przyzwoitość, a interes też jakoś będzie szedł do przodu.
Ale co tam niejeden KMT produkuje drzwi i nie tylko ja sprzedaje drzwi.
No to co Heyah i do przodu 

-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Onyx - wchodząc między wrony musisz krakać jak one.
Pracując w firmie musisz przejąć jej zachowania lub probowac je zmieniać swoją postawą. Ale jeśli będą to zbyt drastyczne i kosztowane zmiany to wiesz że zostaniesz "zadziobany" przez szefów. A że na pracy Ci zależy, bo małe dziecko w domu i kredyt na lata to z ciężkim sercem, ale honor odchodzi na bok..
zwykłe życie.
Dlatego szacunek dla tych "niepokornych", którzy są wierni podstawowym zasadom uczciwości.
Pracując w firmie musisz przejąć jej zachowania lub probowac je zmieniać swoją postawą. Ale jeśli będą to zbyt drastyczne i kosztowane zmiany to wiesz że zostaniesz "zadziobany" przez szefów. A że na pracy Ci zależy, bo małe dziecko w domu i kredyt na lata to z ciężkim sercem, ale honor odchodzi na bok..
zwykłe życie.
Dlatego szacunek dla tych "niepokornych", którzy są wierni podstawowym zasadom uczciwości.
KMT.........GERDA miała chwile świetności też w pewnym okresie czasu....
Nie są takie idealne
1. owego czasu "usychały" plusy nad szybką, ponoć mieli złą partię piany wpuszczaną, wymienili już to sie nie zdarza
2. przy intensywnym urzytkowaniu na krawądziach wycierają się
3. uszczelki kurczą się na mrozie w rogach, sklejamy w rogach kropelką i jest OKI ale można by coś wymyśleć innego gdyby ciaśniej siedziały może ...
coś tam by sie jeszcze znalazlo ale to już szczegoły przetestowalem pare drzwi innych producentów i nie moge znaleść idealnych a KMT-my są bo są narazie jak dla mnie najlepsze, szukam czegoś lepszego nie tańszego lecz lepszego jak coś macie to podzielcie się - tylo nie drewno.
pozdrawiam
1. owego czasu "usychały" plusy nad szybką, ponoć mieli złą partię piany wpuszczaną, wymienili już to sie nie zdarza
2. przy intensywnym urzytkowaniu na krawądziach wycierają się
3. uszczelki kurczą się na mrozie w rogach, sklejamy w rogach kropelką i jest OKI ale można by coś wymyśleć innego gdyby ciaśniej siedziały może ...
coś tam by sie jeszcze znalazlo ale to już szczegoły przetestowalem pare drzwi innych producentów i nie moge znaleść idealnych a KMT-my są bo są narazie jak dla mnie najlepsze, szukam czegoś lepszego nie tańszego lecz lepszego jak coś macie to podzielcie się - tylo nie drewno.
pozdrawiam
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Czesiu,
dlaczego nie drewno? Masz złe doświadczenia?
Drewno wymaga.
A ja nie widzę lepszych drzwi niż drewniane. Oczywiście z zachowaniem rozsądku. No i dobre drewno wg mnie ma jako jeden z wyznaczników cenę - nie niższą niż 3 tysiące...
dlaczego nie drewno? Masz złe doświadczenia?
Drewno wymaga.
A ja nie widzę lepszych drzwi niż drewniane. Oczywiście z zachowaniem rozsądku. No i dobre drewno wg mnie ma jako jeden z wyznaczników cenę - nie niższą niż 3 tysiące...
Witam, montuje drzwi KMT od 2 lat, miałem kilka reklamacji dotyczących wkładek, progu, klamek ale zostały one bez problemu uwzglednione, owszem wykonanie drzwi nie jest idealne, ale nie ma się co oszukiwać za tą cenę nie oczekiwałbym nic lepszego i klienta też trzeba jakoś o tym uswiadomić, plusem jest solidność i trwałość, minusem niełatwy i czasochłonny montaż. W porównaniu z konkurencją i tak wypadają całkiem nieźle, moim zdaniem towar godny polecenia, pozdrawiam.
witam wszyskich- gdyby ktoś potrzebował informacji na temat drzwi KMT lub sposobu(skutecznego) załatwienia reklamacji to polecam się.Pozdro.
Witam wszystkich,
w styczniu kupiłem dzrwi KMT PLUS. Po montażu okazało się, że są skrzywione (tzw banan) trzeba je mocno dociskać aby dały się zamknąć. Efekt jest taki, że uszczelka na dole jest już zniszczona a na środku nawet nie dotyka drzwi. Reklamacja po 5 miesiącach "analizy" telefonicznej (nikt się nie pokazał na budowie) nie została uznana. Orzeczenie: wada mieści się w granicach tolerancji.
Moja rada: Jeśli kupicie drzwi KMT liczcie się z tym, że gwarancja istnieje tylko na papierze, coś takiego jak serwis nie istnieje. To czyste oszustwo i złodziejstwo. Jeśli ktoś wie jak wymusić na KMT realizację reklamacji proszę o pomoc.
w styczniu kupiłem dzrwi KMT PLUS. Po montażu okazało się, że są skrzywione (tzw banan) trzeba je mocno dociskać aby dały się zamknąć. Efekt jest taki, że uszczelka na dole jest już zniszczona a na środku nawet nie dotyka drzwi. Reklamacja po 5 miesiącach "analizy" telefonicznej (nikt się nie pokazał na budowie) nie została uznana. Orzeczenie: wada mieści się w granicach tolerancji.
Moja rada: Jeśli kupicie drzwi KMT liczcie się z tym, że gwarancja istnieje tylko na papierze, coś takiego jak serwis nie istnieje. To czyste oszustwo i złodziejstwo. Jeśli ktoś wie jak wymusić na KMT realizację reklamacji proszę o pomoc.
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Zdaje mi się ze w naszej PN tolerancja na ugięcie skrzydła drzwi zewnętrznych wynosi 4mm, gdzie przy 2mm zwykle występują już prblemy z zamykaniem...
jak już zwątpisz w wymianę to proponuję.. zdjąć skrzydło i wygiąć je odpowiednio w drugą stronę. To tylko trochę blachy...
jak już zwątpisz w wymianę to proponuję.. zdjąć skrzydło i wygiąć je odpowiednio w drugą stronę. To tylko trochę blachy...

- perfektaokna
- Profesjonalista
- Kontakt:
w Kmt rządzą dwie osoby Pan Zenon staruszek i jego syn który ma całkiem inne wizje ulepszania świata niż jego tatuś, problem polega na tym że jak sobie drzwi kupisz to sam się z nimi martw niedawno miałem przypadek że była szyba uszkodzona i kazali mi ją wyciągnąć u klienta i dostarczyć bo oni muszą coś tam stwierdzić sorry panowie ale jak będziecie widzieć w każdym złodzieja i krętacza to nie pohandlujecie. drugi temat to taki że powciskaliście drzwi do każdego możliwego punktu i co się teraz dzieje każdy walczy ceną prowadzi to do tego że handel waszymi drzwiami przestaje być opłacalny jak ja mam czekać na zamówienie i się jeszcze bujać z klientem o 50 zł to ja mam daleko w d..... taki handel.

-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Perfekt..
tak właśnie jest... produkt dostępny w każdym punkcie w mieście. W sumie dotyczy to prawie wszystkich producentów drzwi. Też zastanawiam się nad szerszym wprowadzeniem KMT (bo póki co oferuję je "z katalogu") ale..
mam wątpliwości.
Polecam Juwnt Ryki, mąją inne modele i satysfakcjonującą jakość. Chociaż serwis.. też istnieje tylko w fabryce, więc jak CI się drzwi zatrzasną to radź sobie człowieku sam.. Twarda szkoła życia.
Dlatego najbardziej polecam dobre drzwi drewnianene firm, w których istnieją regionalni serwisanci.
A z handlem ? W czasach kiedy firmy walcząc o przeżycie walczą rabatami nie da się zarabiać i warto pomyśleć o wyróżnieniu swojej oferty jakimś oryginalnym produktem firmy, która nie potraktuje nas - sprzedawców jak... [brak mi slowa
]
tak właśnie jest... produkt dostępny w każdym punkcie w mieście. W sumie dotyczy to prawie wszystkich producentów drzwi. Też zastanawiam się nad szerszym wprowadzeniem KMT (bo póki co oferuję je "z katalogu") ale..
mam wątpliwości.
Polecam Juwnt Ryki, mąją inne modele i satysfakcjonującą jakość. Chociaż serwis.. też istnieje tylko w fabryce, więc jak CI się drzwi zatrzasną to radź sobie człowieku sam.. Twarda szkoła życia.
Dlatego najbardziej polecam dobre drzwi drewnianene firm, w których istnieją regionalni serwisanci.
A z handlem ? W czasach kiedy firmy walcząc o przeżycie walczą rabatami nie da się zarabiać i warto pomyśleć o wyróżnieniu swojej oferty jakimś oryginalnym produktem firmy, która nie potraktuje nas - sprzedawców jak... [brak mi slowa

- perfektaokna
- Profesjonalista
- Kontakt:
walka cenowa w przypadku kmt jaki innych drzwi polega generalnie na zastępowaniu oryginalnych w typ przypadku klamek wkładek i innych akcesorii nieoryginalnymi. Pozwolę sobie wytłumaczyć. klamka w cenniku Kmt kosztuje o ile dobrze pamiętam bo nie mam cennika przed sobą w granicach 100 zł komplet konkurencja założy klameczkę za 40 zł oraz wkładki gerda za 50 zł oryginalne oferowane przez kmt to lob ale po co przepłacać jeśli można być konkurencyjnym taka sama sytuacja ma miejsce z progiem który firmy montują jakiś uniwersalny z firmy x co do wizjera to się nie będę czepiał bo zarówno przez ten za 10 zł jak i ten za 30 prawie jednakowo widać. Prowadzi to do tego że u mnie drzwi są droższe o jakieś 150 -200 zł i jak tu handlować. Cenowa gonitwa zniechęca sprzedawców do sprzedaży po co sobie psuć nerwy i tracić czas na pierdoły skoro i tak ktoś sprzeda klientowi taniej.

Jezeli KMT bierze za klamke 100 zł to znaczy, ze cie kroi az milo. Z tego co widac na ich stronie to placa za ta klameczke nie wiecej jak 20 zł. Co do wkładek to niewazne czy jest to gerda czy lob (swoja droga jedni i drudzy cudow nie oferuja), ale jaka ma klase. Jezeli jest bezklasowa (90% producentow takie wlasnie zaklada - kosztuje ich to max 15 zł) to powinienes klienta lojalnie poinformowac by pierwsze co zrobi to ja wymienil. W miare rozgarniety zlodziej otwiera taka wkladke w 10 sekund nie robiac przy tym żadnych szkod (poczytaj sobie o bumpingu). Rowniez progi KNT to zaden cud techniki - ot wygieta blacha na kawalku drewna - swoja droga ciekaw jestem ile potrzeba czasu zanim to drewienko szlag trafi bo nie widac zadnego zabezpieczenia przed podplywaniem wody od spodu. Sa na rynku bardzo fajne progi, ale widac wygiecie blachy wychodzi taniej.perfektaokna pisze:walka cenowa w przypadku kmt jaki innych drzwi polega generalnie na zastępowaniu oryginalnych w typ przypadku klamek wkładek i innych akcesorii nieoryginalnymi. Pozwolę sobie wytłumaczyć. klamka w cenniku Kmt kosztuje o ile dobrze pamiętam bo nie mam cennika przed sobą w granicach 100 zł komplet konkurencja założy klameczkę za 40 zł oraz wkładki gerda za 50 zł oryginalne oferowane przez kmt to lob ale po co przepłacać jeśli można być konkurencyjnym taka sama sytuacja ma miejsce z progiem który firmy montują jakiś uniwersalny z firmy x co do wizjera to się nie będę czepiał bo zarówno przez ten za 10 zł jak i ten za 30 prawie jednakowo widać. Prowadzi to do tego że u mnie drzwi są droższe o jakieś 150 -200 zł i jak tu handlować. Cenowa gonitwa zniechęca sprzedawców do sprzedaży po co sobie psuć nerwy i tracić czas na pierdoły skoro i tak ktoś sprzeda klientowi taniej.
Moja rada - kupuj drzwi bez klamek i bez wkladek, poszujak w okolicy jakiejs hurtowni tych rzeczy i zaoszczedzisz na kazdych drzwiach ponad 100 zł.
Witam,
mam na swoim koncie kilkadziesiąt drzwi z KMT i oprócz przeciągających sie terminów realizacji cała reszta jest okej ! reklamacje owszem sie zdarzały ale załatwiane błyskawicznie z magazynu na śląsku
) Cena średnio rynkowa , moja opinia na 4 +
mam na swoim koncie kilkadziesiąt drzwi z KMT i oprócz przeciągających sie terminów realizacji cała reszta jest okej ! reklamacje owszem sie zdarzały ale załatwiane błyskawicznie z magazynu na śląsku

- perfektaokna
- Profesjonalista
- Kontakt:
Kaktus podałem przybliżoną cenę tak wiec nie miej pretensji akurat tak się stało że mieniałem cennika przed sobą i strzeliłem w ciemno. Co do kolegi Mariana to aż miło posłuchać że jesteś zadowolony. Różnica polega na tym że u nas ta obsługa jest jaka jest a u ciebie może ciut lepsza.

-
- Czytelnik
Dajcie jakis fajny ,ciekawy namiar na producenta drzwi.Oczywiście,gdzie działa serwis i cena podobna do kmt.Dziękuje;]
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Serwis w drzwiach stalowych? Pierwsze słyszę.
Czy do kogoś kiedyś przyjechał serwis od producenta - pośrednika i otworzył Klientowi zatrzaśnięte drzwi?
Mam taką sytuację średnio raz na rok i póki co to w stalówkach rozkładają ręce..
Czy do kogoś kiedyś przyjechał serwis od producenta - pośrednika i otworzył Klientowi zatrzaśnięte drzwi?
Mam taką sytuację średnio raz na rok i póki co to w stalówkach rozkładają ręce..
tak do mnie przyjechal serwis do drzwi BATORY z PTZ grupa STALPRODUKT.
i otworzyli!
i otworzyli!
a co sądzicie o drzwiach Kędziora z Sochaczewa, porównując do KMT mają zespawaną ościeżnicę przez co są stabilne jak chińszczyzna, przychodzi wszystko w komplecie zmontowane - oprócz klamek itp. Od niedawna próbuje ktoś handluje znimi dłuższy czas?
Dużo opini czytałem o tych drzwiach, niekoniecznie dobrych, a czy warto kupić tańsze drzwi stalowe?? czy lepiej zainwestować? potrzebuję drzwi w okolicy 1000 zł, da rade kupic jakieś dobre?
Witam
Użytkuję drzwi kmt ode 3 lat jestem bardzo zadowolona . Są ładne , solidne i co bardzo nie rysują się . Testują je moje psiaki ...wiadomo jak to psy drapią po drzwiach chcąc się dostać do mieszkania ... Jedyne co to w tym miejscu robi się nieznacznie jaśniejsza okleina , bez rys .
Polecam te drzwi z czystym sumieniem .Wioletta
Użytkuję drzwi kmt ode 3 lat jestem bardzo zadowolona . Są ładne , solidne i co bardzo nie rysują się . Testują je moje psiaki ...wiadomo jak to psy drapią po drzwiach chcąc się dostać do mieszkania ... Jedyne co to w tym miejscu robi się nieznacznie jaśniejsza okleina , bez rys .
Polecam te drzwi z czystym sumieniem .Wioletta
witam, to dobra wiadomość i plus zarazem dla drzwi stalowych, sam mam psa, fakt, że małego, ale lubi czasami podgryźć buty czy coś podrapać...a stalowe powinny być znacznie mocniejsze bardziej odporne na czynniki zewnętrzne takie jak deszcz, czy mróz;) dziękuję za cenna uwagę.
- panienka_z_okienka
- Czytelnik
bardzo jestem ciekawa skąd bierzecie Państwo (pytam sprzedawców ! ) KMT : z termy czy z krat metu ?
Moja opinia poparta kilkuletnim doświadczeniem w sprzedaży :
ideału ni ma i raczej nie będzie, chyba, że ktoś się za te drzwi weźmie. Schodzą nam dobrze, ponieważ są niedrogie, ładne, Polskie ! wyglądają porządnie
Montażyści narzekają na nie strasznie, aczkolwiek od kiedy jest regulacja zamka to już troszkę mniej ...
odnośnie reklamacji : a my raz mieliśmy serwis ! więc istnieje wbrew powszechnej opinii, ale racja, że dział reklamacji kuleje ...
a prywatnie też mam drzwi KMT i jestem zadowolona !
Moja opinia poparta kilkuletnim doświadczeniem w sprzedaży :
ideału ni ma i raczej nie będzie, chyba, że ktoś się za te drzwi weźmie. Schodzą nam dobrze, ponieważ są niedrogie, ładne, Polskie ! wyglądają porządnie

Montażyści narzekają na nie strasznie, aczkolwiek od kiedy jest regulacja zamka to już troszkę mniej ...
odnośnie reklamacji : a my raz mieliśmy serwis ! więc istnieje wbrew powszechnej opinii, ale racja, że dział reklamacji kuleje ...
a prywatnie też mam drzwi KMT i jestem zadowolona !
Jedynie do modelu Classic nie słyszałem większych zastrzeżeń od montażystów , generalnie wymagają aptekarskiej niemal precyzji i myślenia
przy montażu.
Nieprecyzyjne klamki z zabezpieczeniem choć ładne , najróżniejsze dziwne uszczelki i powtarzający się brak wizjerów lub zaślepek.
Serwisanta miałem w tym roku dwa razy , mam wrazenie że działa lepiej niż dział handlowy

Nieprecyzyjne klamki z zabezpieczeniem choć ładne , najróżniejsze dziwne uszczelki i powtarzający się brak wizjerów lub zaślepek.
Serwisanta miałem w tym roku dwa razy , mam wrazenie że działa lepiej niż dział handlowy

a dlaczego jest taki problem z serwisem drzwi stalowych?? Fachowców brakuje czy jak??
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
To są tanie rzeczy, a błędów montażowych może być mnóstwo.
Dlatego firmy celowo liczą, że na reklamacje pojadą montażyści..
- panienka_z_okienka
- Czytelnik
niestety tak jest i często nie są temu winni montażyści ...finlandia pisze:To są tanie rzeczy, a błędów montażowych może być mnóstwo.
po prostu istnieją w dzisiejszych czasach firmy, które chyba nie przyjmują do wiadomości, że ich produkty nie są idealne, i trzeba by jakiegoś człowieka zatrudnić do poprawiania tych błędów !
nie chodzi ogólnie o stalówki - konkretnie mówię tu o KMT
kiedyś miałam taką zabawną historię, bo zadzwonił do mnie jeden z dealerów KMT i się pytał czy też mamy podobne problemy z drzwiami i obsługą !
tośmy się naśmiali, że chyba trzeba się zorganizować i jakiś wspólny list napisać z ciekawymi sugestiami do firmy

i tak jest lepiej niż było, moim zdaniem
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Mój aktualny dostawca KMT (Art-Mar z Lublina) zaskakująco dobrze (jak na moje oczekiwania) wywiązuje się z drobnych spraw reklamacyjnych - za to muszę ich pochwalić.
Tylko kurczę - kto powinien wymieniać uszkodzone zamki? Mój dostawca lub ja? Przecież to nie my zawiniliśmy. Na Kmt już tak nie narzekam.
Mam za to inną firmę i przypadki spuchniętcyh skrzydeł. Fabryka wypięła się w pierwszej turze niedociągnięciami proceduralnymi, za drugim razem trochę ustąpili. Ale to ja mam jechać i wymieniać dwa skrzydła. Ciekawe kto pokryje koszty dojazdów (200km) i cały dzień czasu?
Dlatego uważam, że serwis w firmach jest konieczny.
Tylko kurczę - kto powinien wymieniać uszkodzone zamki? Mój dostawca lub ja? Przecież to nie my zawiniliśmy. Na Kmt już tak nie narzekam.
Mam za to inną firmę i przypadki spuchniętcyh skrzydeł. Fabryka wypięła się w pierwszej turze niedociągnięciami proceduralnymi, za drugim razem trochę ustąpili. Ale to ja mam jechać i wymieniać dwa skrzydła. Ciekawe kto pokryje koszty dojazdów (200km) i cały dzień czasu?
Dlatego uważam, że serwis w firmach jest konieczny.
Dostawca dostawcą a babole produkcyjne babolami - trafiają się dość często w KMT.
e-mail: okna.piotrkow.tryb@wp.pl
- panienka_z_okienka
- Czytelnik
finlandia niestety większość firm producentów ma zastrzeżone w warunkach, że elementy typu zamki, wkładki, klamki sprzedawca lub nawet klient ( !!! ) powinien wymienić we własnym zakresie :/
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Zastrzeżone w umowach.. jasne. A kto te umowy zawierał? Producent z hurtownikiem to pewnie tak, ale.. hurtownik z dealerem już w większości nie. A tym bardziej z Klientem.
Nie uważacie, że takie zachowania Producentów są karygodne?
Wczoraj miałem kolejną, podobną reklamacją - ale nie z KMT. Zamierzam iść na wojnę z producentem..
Nie uważacie, że takie zachowania Producentów są karygodne?
Wczoraj miałem kolejną, podobną reklamacją - ale nie z KMT. Zamierzam iść na wojnę z producentem..
Powodzenia i nie odpuszczaj.
-
- Czytelnik
Ja też mam raczej złe doświadczenia z KMT, nie można na nich zarobić gdyż firma prowadzi politykę " każdy partner dobry byle by coś sprzedał" i wszyscy te same warunki handlowe, droga do nikąd, szukam innego dostawcy co sądzicie np. o firmie Mar-Tom
doradzcie
pozdr.
Raf
doradzcie
pozdr.
Raf
Niestety taki jest teraz rynek drzwi stalowych w Polsce i większość firm zachowuje się podobnie jak KMT, żeby utrzymać dobry poziom sprzedaży i marży, choć akurat firma Mar-Tom działa w inny sposób, bo działa w każdym regionie Polski przez lokalnego większego dystrybutora np. hurtownię drzwi lub skład budowlany i nie można kupić od nich bezpośrednio kilku czy nawet jednej sztuki drzwi, jak to ma miejsce u innych producentów. Spokojnie możesz spróbować współpracy z nimi.
-
- Czytelnik
Witam
Mam jeszcze jedno pytanko, czy coś Wam wiadomo na temat jakości tych drzwi, jak sie one zachowują bo musze przyznać iż oferta katalogowa jest naprawdę szeroka i słyszałem nie wiem czy prawda iż ponoć w firmie Mar-Tom jest jeden z najkrótszych terminów realizacji, zanjomy mi powiedział iż obecnie do 10 dni roboczych. Czy to prawda?, co z jakością?
Dajcie znać
Swoją drogą to temat budowy sprzedaży poprzez grupę partnerów w Polsce chyba dość ciekawy, bo mam wrażenie że w sytuacji gdy się jest ich parnerem to przynajmniej można by się rozwijać poprzez budowę swojej sieci sprzedaży a nie jak w KMT gdize każdy sprzedawca nawet w garażu ma podobne rabaty
pozdr.
Raf
Mam jeszcze jedno pytanko, czy coś Wam wiadomo na temat jakości tych drzwi, jak sie one zachowują bo musze przyznać iż oferta katalogowa jest naprawdę szeroka i słyszałem nie wiem czy prawda iż ponoć w firmie Mar-Tom jest jeden z najkrótszych terminów realizacji, zanjomy mi powiedział iż obecnie do 10 dni roboczych. Czy to prawda?, co z jakością?
Dajcie znać
Swoją drogą to temat budowy sprzedaży poprzez grupę partnerów w Polsce chyba dość ciekawy, bo mam wrażenie że w sytuacji gdy się jest ich parnerem to przynajmniej można by się rozwijać poprzez budowę swojej sieci sprzedaży a nie jak w KMT gdize każdy sprzedawca nawet w garażu ma podobne rabaty
pozdr.
Raf
Witam,
co do terminów realizacji to faktycznie mają niezłe, choć w sezonie słyszało się o kilku wpadkach z terminami szczególnie przy dużych dostawach do hurtowników, ale to zdarza się każdemu przy dużym popycie. Typowe drzwi lokalni ich dealerzy mają na stanach, więc zawsze coś można wybrać, a na inne pewnie do 2 tygodni trzeba poczekać czyli i tak nie najgorzej. Co do jakości to wg. mnie jednak są oczko niżej od KMT, choć obie firmy produkują polskie i sprawdzone drzwi, za to cena drzwi Mar-Tom jest sporo niższa od KMT. Mar-Tom jest chyba najtańszym polskim producentem drzwi na dzisiaj. Co do jakości to montują tańsze klamki, wkładki i zamki niż KMT i inni bardziej znani producenci, stąd pewnie wynika sporo niższa cena, ale jak to w życiu coś za coś. Sama blacha i wykonanie drzwi jest na dobrym poziomie, ale każdy powinien zamówić kilka sztuk na próbę i wtedy się przekona.
co do terminów realizacji to faktycznie mają niezłe, choć w sezonie słyszało się o kilku wpadkach z terminami szczególnie przy dużych dostawach do hurtowników, ale to zdarza się każdemu przy dużym popycie. Typowe drzwi lokalni ich dealerzy mają na stanach, więc zawsze coś można wybrać, a na inne pewnie do 2 tygodni trzeba poczekać czyli i tak nie najgorzej. Co do jakości to wg. mnie jednak są oczko niżej od KMT, choć obie firmy produkują polskie i sprawdzone drzwi, za to cena drzwi Mar-Tom jest sporo niższa od KMT. Mar-Tom jest chyba najtańszym polskim producentem drzwi na dzisiaj. Co do jakości to montują tańsze klamki, wkładki i zamki niż KMT i inni bardziej znani producenci, stąd pewnie wynika sporo niższa cena, ale jak to w życiu coś za coś. Sama blacha i wykonanie drzwi jest na dobrym poziomie, ale każdy powinien zamówić kilka sztuk na próbę i wtedy się przekona.
- panienka_z_okienka
- Czytelnik
Handlowcy KMT mam pytanko : skąd bierzecie drzwi ?
Chciałabym poznać konkretne opinie o KRAT-MET z Kobylnicy : jak tam u nich z obsługą i ewentualnym serwisem ?
Chciałabym poznać konkretne opinie o KRAT-MET z Kobylnicy : jak tam u nich z obsługą i ewentualnym serwisem ?
Witam.
Dobrze że ten temat pojawił się na Oknonecie bo mam wrażenie że tylko z tego forum właściciele fabryk a zwłaszcza KRAT MET mogą się dowiedzieć się że wypuszczają buble bo chyba informacje od dealerów do nich nie docierają.
Proszę jesli ktoś ma wiedzę /podpartą normami/ że odchyłka od prostoliniowości skrzydła czy ościeznicy może być do 4mm niech to napisze. Tak właśnie twierdzą w KRAT MECIE . Czyli dopuszczalne jest odchyłka skrzydła 4mm -ościeznicy4mm więc taką szczeliną może p.....ć i jest to OK ?
I jeszcze jedno dlaczego producent twierdzi że należy ościeżnicę dopasować do skrzydła a potem serwisant stwierdza że źle zamontowana ościeżnica.
Pozdrawiam
Dobrze że ten temat pojawił się na Oknonecie bo mam wrażenie że tylko z tego forum właściciele fabryk a zwłaszcza KRAT MET mogą się dowiedzieć się że wypuszczają buble bo chyba informacje od dealerów do nich nie docierają.
Proszę jesli ktoś ma wiedzę /podpartą normami/ że odchyłka od prostoliniowości skrzydła czy ościeznicy może być do 4mm niech to napisze. Tak właśnie twierdzą w KRAT MECIE . Czyli dopuszczalne jest odchyłka skrzydła 4mm -ościeznicy4mm więc taką szczeliną może p.....ć i jest to OK ?
I jeszcze jedno dlaczego producent twierdzi że należy ościeżnicę dopasować do skrzydła a potem serwisant stwierdza że źle zamontowana ościeżnica.
Pozdrawiam
Jendrek
Witam,
to prawda, istnieje taka tolerancja produkcyjna drzwi stalowych, która dopuszcza odchyłkę prostoliniowości drzwi o 2 mm na 1 m długości drzwi, co daje 4 mm na całych drzwiach, które przeważnie mają ok. 2 m z małym haczykiem zależnie od producenta tych drzwi. Wynika to z tego, że niestety drzwi stalowe w prostej wersji bez drewnianego ramiaka to konstrukcja dość delikatna i nazwałbym "samonośna", więc lubi się w niewielkim stopniu wypaczać w trakcie produkcji, transportu czy samego składowania. Z tego faktu wynika też zalecenie producenta tych drzwi o kolejności montażu elementów ościeżnicy składanej, czyli najpierw montujemy w pionie belkę zawiasową, w poziomie belkę górną i wtedy wieszamy skrzydło i do skrzydła dopasowujemy belkę zaczepową ościeżnicy, która wcale nie musi być w idealnie w pionie, bo samo skrzydło też nigdy nie jest idealnie proste, dlatego też serwisant nie powinien narzekać na to, że belka zaczepowa nie trzyma równo pionu, bo została dopasowana do skrzydła, które okazało się nie idealnie proste, a przecież priorytetem w tym przypadku jest dopasowanie drzwi na uszczelkach i ich szczelność, a nie idealnie w poziomie zamontowana belka zaczepowa ościeżnicy. Niestety tanie drzwi stalowe to produkt prosty i już w samej konstrukcji niezbyt doskonały (cienka blacha 0,5-0,6 mm, brak ramiaka wewnątrz), stąd wiadomo, że takie drzwi nigdy idealnie proste nie będą, więc liczy się dobry ich montaż, żeby całość grała przez lata. Producenci ratują się w ten sposób przed masowością reklamacji na ten produkt, który niestety nie jest doskonały i kilka wad posiada, ale można je nadrobić mądrym montażem.
Pozdrawiam,
Ramzes3
to prawda, istnieje taka tolerancja produkcyjna drzwi stalowych, która dopuszcza odchyłkę prostoliniowości drzwi o 2 mm na 1 m długości drzwi, co daje 4 mm na całych drzwiach, które przeważnie mają ok. 2 m z małym haczykiem zależnie od producenta tych drzwi. Wynika to z tego, że niestety drzwi stalowe w prostej wersji bez drewnianego ramiaka to konstrukcja dość delikatna i nazwałbym "samonośna", więc lubi się w niewielkim stopniu wypaczać w trakcie produkcji, transportu czy samego składowania. Z tego faktu wynika też zalecenie producenta tych drzwi o kolejności montażu elementów ościeżnicy składanej, czyli najpierw montujemy w pionie belkę zawiasową, w poziomie belkę górną i wtedy wieszamy skrzydło i do skrzydła dopasowujemy belkę zaczepową ościeżnicy, która wcale nie musi być w idealnie w pionie, bo samo skrzydło też nigdy nie jest idealnie proste, dlatego też serwisant nie powinien narzekać na to, że belka zaczepowa nie trzyma równo pionu, bo została dopasowana do skrzydła, które okazało się nie idealnie proste, a przecież priorytetem w tym przypadku jest dopasowanie drzwi na uszczelkach i ich szczelność, a nie idealnie w poziomie zamontowana belka zaczepowa ościeżnicy. Niestety tanie drzwi stalowe to produkt prosty i już w samej konstrukcji niezbyt doskonały (cienka blacha 0,5-0,6 mm, brak ramiaka wewnątrz), stąd wiadomo, że takie drzwi nigdy idealnie proste nie będą, więc liczy się dobry ich montaż, żeby całość grała przez lata. Producenci ratują się w ten sposób przed masowością reklamacji na ten produkt, który niestety nie jest doskonały i kilka wad posiada, ale można je nadrobić mądrym montażem.
Pozdrawiam,
Ramzes3
- panienka_z_okienka
- Czytelnik
historia stara jak świat i powtarzająca się przy 99 % montaży ...Jendrek64 pisze:Witam.
Pozdrawiam
już nawet mi się nie chce reklamacji na to słać ...
ostatnio miałam dłuuugą rozmowę z ph kmt, swoje 3 grosze dorzucił też montażysta, a ten ph cały czas swoje "taka jest procedura, takie są normy, taka jest polityka"

-
- Czytelnik
Witajcie, czy ktoś ma jakiś namiar na te normę o 2 mm odchyłki na 1 mb, bardzo proszę o podesłanie jakiegoś linka to będę miał dodatkowy argument dla moich klientów, troche poniżej pasa ale zawsze w sytuacjach mocno awaryjnych można go użyć.
pozdr.
Raf
pozdr.
Raf
Witam.
Kolego ramzes tylko moje spostrzeżenia są takie że najwięcej krzywych jest skrzydeł PLUS gdzie jest dosyć duży i po całym obwodzie ramiak drewniany a w classicach czy standardach55 gdzie wzocnienia są punktowe pod zawiasy i zamki takich wypaczeń jest o niebo mniej . Wniosek to nie konstrukcja drzwi jest niedoskonała tylko użyte materiały i brak kontroli produkcji i żeby to zauważyć nie trzeba być technologiem drzewnym-to do producentów (nie wszystkich)co tylko kasę liczą i nie nadzorują podległych działów .
Pozdrawiam
Kolego ramzes tylko moje spostrzeżenia są takie że najwięcej krzywych jest skrzydeł PLUS gdzie jest dosyć duży i po całym obwodzie ramiak drewniany a w classicach czy standardach55 gdzie wzocnienia są punktowe pod zawiasy i zamki takich wypaczeń jest o niebo mniej . Wniosek to nie konstrukcja drzwi jest niedoskonała tylko użyte materiały i brak kontroli produkcji i żeby to zauważyć nie trzeba być technologiem drzewnym-to do producentów (nie wszystkich)co tylko kasę liczą i nie nadzorują podległych działów .
Pozdrawiam
Jendrek
Jeszcze jedno co do rrownicki7 chyba nie powinno chodzić o to aby szukać argumentów do rozmowy z klientem że drzwi mogą być krzywe (bo jeśli posiadamy taką wiedzę to należało by powiedzieć przed zakupem "szanowny kliencie drzwi mogą być krzywe i może przez nie wiać " tylko ile byś tych drzwi sprzedał. Trzeba wymóc na producencie wyrób prawidłowy i uczciwe podchodzenie do reklamacji. Trzeba zdać sobie sprawę że klient nigdy nie powie że kupił g....e drzwi np. KMT tylko powie że kupił byle co w Firmie xyz i nie poleca tej firmy a kto na tym traci odpowiedz sobie sam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jendrek
Handluję z KMT kilka lat i powiem że przyzwoicie wykonują tylko skrzydła wewnętrzne Clasic , Plusy to porażka , ostatnio zwróciłem skrzydło z wystawki bo " schudło " górna szybka latała jak p.. .... . Aby jakoś działały trzeba je niestety montować dokładnie tak jak opisał Ramzes
Spróbuj najpier pomocować ościeżnicę to nie zamkniesz skrzydła , a KMT jest głuche na wszelkie argumenty no chyba że potrzebny nowy wzór , kolor
Zamontowaliśmy sporo tanich dzwi Capek i tam wszystko pasuje , dziwne , bez ramiaka , blacha 0,5 , najzwyklejsze zawiasy i nie ważne gdzie je zamontujesz skrzydło cały przylega do ościeżnicy. Warto by jeszcze dodać że listwa dolna służaca do ustawienia ościeżnicy zawsze jest za długa i jeżeli jej nie przetniesz i ustawisz na miarę to będzie wiało kolo progu. Wystarczyło by pewnie raz poprawić matrycę ale po co.
Nie wiem jak Wy ale ja KMT jestem zmęczony i rozglądam się za alternatywą , jak ktoś ma coś lepszego to proszę na priv.

Spróbuj najpier pomocować ościeżnicę to nie zamkniesz skrzydła , a KMT jest głuche na wszelkie argumenty no chyba że potrzebny nowy wzór , kolor

Nie wiem jak Wy ale ja KMT jestem zmęczony i rozglądam się za alternatywą , jak ktoś ma coś lepszego to proszę na priv.
niestety w tym temacie nie ma tak lekko, wszystkie firmy mają swoje wzloty i upadki, lepsze i gorsze czasy, chodzą słuchy, że z tanich drzwi to warto powalczyć z Juwentem z Ryków, ale podobno logistyka dość ciężka i cena też bez szału, ale skoro tak Ci przypadł do gustu produkt firmy Capek to wypróbuj drzwi Delta z Katowic, bo te drzwi też robi Capek, tylko jest to wersja Capek de luxe
, a na bank nie zawiedziesz się na drzwiach stalowych firmy Dierre, ale cena czasami zabija
Takie mamy teraz czasy, że już nawet nazwa GERDA nie robi na kliencie żadnego wrażenia, więc co na to poradzić 

Kolego Jendrek64, musiałeś mieć niefart i trafiłeś na drzwi wyprodukowane w poniedziałek, bo wiesz jak to jest z produkcją w fabryce tak przy poniedziałkuJendrek64 pisze:Witam.
Pozdrawiam

a tym Plusom to pewnie pianę wsysło ku sobie jak to czasem bywa w drzwiach wypełnionych piankąSzerszel pisze:Handluję z KMT kilka lat i powiem że przyzwoicie wykonują tylko skrzydła wewnętrzne Clasic , Plusy to porażka , ostatnio zwróciłem skrzydło z wystawki bo " schudło " górna szybka latała jak p.. .... . Aby jakoś działały trzeba je niestety montować dokładnie tak jak opisał Ramzes![]()
Spróbuj najpier pomocować ościeżnicę to nie zamkniesz skrzydła , a KMT jest głuche na wszelkie argumenty no chyba że potrzebny nowy wzór , kolorZamontowaliśmy sporo tanich dzwi Capek i tam wszystko pasuje , dziwne , bez ramiaka , blacha 0,5 , najzwyklejsze zawiasy i nie ważne gdzie je zamontujesz skrzydło cały przylega do ościeżnicy. Warto by jeszcze dodać że listwa dolna służaca do ustawienia ościeżnicy zawsze jest za długa i jeżeli jej nie przetniesz i ustawisz na miarę to będzie wiało kolo progu. Wystarczyło by pewnie raz poprawić matrycę ale po co.

Faktyczne KMT wali babole seriami , ale chyba bardziej w piątki , miałem taki przypadek że jedne skrzydło poprawiali 3 razy , właśnie z piątku
A co do Delty to są na liście życzeń , dzięki.

nie ma sprawy, ale Delta też idealna nie jest w tym temacie, bo zdarzają się skazy i uszkodzenia na folii PVC oraz rozsypujące się tanie chińskie wkładki, z jakością klamek też szału nie ma, bo to chiński znal, a nie aluminium, ale suma sumarum i tak nie jest najgorzej, bo przynajmniej reklamacje sprawnie załatwiają i terminy dostaw krótkie. Cena jednak zawsze warunkuje jakość produktu, a na naszym rynku nadal klient patrzy głównie na cenę, co go często gubi i oszczędza tylko na chwilę, a potem żałuje 

Co do drzwi stalowych to obecnie na rynek ostro wdziera się firma Mar-Tom, drzwi są fajnie wykończone co do klamek to troszeczkę tanie ale w katalogu są dodawane osobno za dopłatą więc nie trzeba wcale ich kupować można spokojnie skorzystać ze swoich dostawców. Sieć sprzedaży budują poprzez lokalnych większych dystrybutorów bezpośrednio od nich nie da rady kupić odsyłają od razu do swoich dystrybutorów - uważam że jest to sensowne rozwiązanie ponieważ za budowanie lokalnego rynku odpowiedzialny jest dystrybutor, który szybciej i sprawniej dociera do klienta na danym terenie. Co do samych drzwi to są grubości 55 oraz 42 cm wypełnione styropianem, ich atutem który skusił mnie by je kupować była ościeżnica która w przeciwieństwie do KMT, DELTY itp. jest złożona a skrzydło zawieszone na ościeżnicy (jadę i montuję bez zabawy w składanie) w katalogu jest bogata gama fajnych ciekawych przeszkleń oraz dostępna duża kolorystyka, w modelach 42 cm jest trochę ubogo w kolorystyce ale to drzwi przeznaczone głównie do klatek (tu akurat jest atut że mają gładkie drzwi) Co do terminów to faktycznie do 14 dni dystrybutor dostarcza drzwi do mojego sklepu, chyba że jest to skrót lub drzwi 2u skrzydłowe to ok 21 dni. Sprzedałem już ok 50 sztuk od czerwca teraz zima -20 mrozu i reklamacji brak mam nadzieję że tak pozostanie. Puki co jestem zadowolony z współpracy...
Coś w tym jest co piszesz, bo faktycznie firma Mar-Tom idzie mocno do przodu i na dzisiaj jest najtańszych polskim producentem drzwi stalowych bezklasowych dobrej jakości, jakiś czas temu mieli przejściowe problemy, ale już się pozbierali i mocno idą do przodu wypierając inne polskie firmy, wychodzi na to, że są mądrze zarządzani i mają przyszłość w tej branży.
ja puki co jestem bardzo zadowolony z współpracy z tą firmą poprzez ich dystrybutora wywiązują się z terminów i nie mam problemów co do jakości dostarczanego mi produktu, chodzi mi o wady jawne drzwi są zapakowane w karton. Z KMT miałem problemy że dostawałem skrzydło prawe a ościeżnicę lewą... Mam nadzieję że dalej pozytywnie się będą rozwijać
Masz rację, sprawna logistyka, krótkie terminy i bezbłędna kompletacja dostaw to bardzo ważna sprawa w branży drzwi, bo potem trudno poprawia się błędy i terminy montaży uciekają, a to wkurza zarówno dealera drzwi jak i ostatecznego klienta, a jego zadowolenie gwarantuje przyszłość producenta drzwi, tyle, że wielu producentów tego nie rozumie i chyba nigdy nie zrozumie, a to klucz do sukcesu zaraz obok dobrej jakości, przystępnej ceny, jak i atrakcyjnej oferty czyli szybkiego podążania za trendami rynkowymi i gustami klientów. Mar-Tom bardzo się zmienił na przestrzeni 2011 roku i mocno poszedł do przodu, co czyni go mocnym graczem na polskim rynku drzwi stalowych, który na dzisiaj jest dość trudny i wymagający, ale jak widać firma Mar-Tom dobrze daje sobie radę.
a co do pakowania drzwi stalowych w karton to na dzisiaj jest to już absolutnie niezbędna sprawa, bo drzwi przemierzają duże odległości w drodze do ostatecznego klienta, są kilka razy przeładowywane i przez to masa uszkodzeń wizualnych okleiny (rysy, wgnioty) powstaje właśnie w transporcie i magazynowaniu, więc firmy, które pakują drzwi jedynie w folię z kartonowymi narożnikami na drzwi zwyczajnie strzelają sobie samobójczego gola do swojej bramki i same są winne wielu niepotrzebnym uszkodzeniom drzwi w transporcie i magazynowaniu.
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Jeśli już mogę wetknąć się w te zachwytyu nad Mar-tomem to:
- nie przekonują mnie, bo zwyczajnie nie miałem okazji ich produktu poznać, zobaczyc.
- zgadzam się co do pakowania. Kartony KMT są za cienkie by chroniły drzwi przed uszkodzeniem.
- ościeżnice spawane - jak najbardziej popieram. Przy składaniu też dochodzi do uszkodzeń i wad.
- wspólpraca poprzez regionalne sieci dystrybucji - owszem, trochę świeżej krwi się przyda. Mam jednego producenta bezpośrednio - przy detalu jestem dla niego utrapieniem, bo zamówienia pojedycznych sztuk to tylko problem logistyczny.
No i trzeba trochę utrzeć nosa starym, zarozumiałym dystrybutorom znanych marek. WYdaje im się czasem, że pozjadali wszystkie rozumy.
- nie przekonują mnie, bo zwyczajnie nie miałem okazji ich produktu poznać, zobaczyc.
- zgadzam się co do pakowania. Kartony KMT są za cienkie by chroniły drzwi przed uszkodzeniem.
- ościeżnice spawane - jak najbardziej popieram. Przy składaniu też dochodzi do uszkodzeń i wad.
- wspólpraca poprzez regionalne sieci dystrybucji - owszem, trochę świeżej krwi się przyda. Mam jednego producenta bezpośrednio - przy detalu jestem dla niego utrapieniem, bo zamówienia pojedycznych sztuk to tylko problem logistyczny.
No i trzeba trochę utrzeć nosa starym, zarozumiałym dystrybutorom znanych marek. WYdaje im się czasem, że pozjadali wszystkie rozumy.
To nie zachwyty, bo choć jakość tych drzwi jest dobra to jednak szału nie ma i do Dierre bardzo daleko, ale dzisiaj mamy rynek ceny w Polsce i jakość w większości przypadków schodzi jednak na drugi plan, choć trzeba zachować jakiś jej niezbędny poziom, żeby firma i produkt były dobrze i pozytywnie postrzegane na rynku, a co do Mar-Tomu to faktycznie dopiero tworzą swoją sieć dystrybutorów regionalnych, którzy też nie są jeszcze zbyt widoczni na lokalnym rynku, bo to często nowe firmy i muszą się dopiero przebić i pokazać w danym regionie, ale sama idea tworzenia regionalnych dystrybutorów w tej branży jest bardzo słuszna, bo obsługa całej Polski w jednego dużego magazynu fabrycznego jest nierealna i nikt tego sensownie nie umie rozwiązać na dzisiaj w branży drzwi, no może poza bardzo drogimi drzwiami z wysokiej półki typu Schlage, ale tutaj mamy akurat drzwi drewniane, dębowe, w cenie ok. 7 tys. zł a nie taniutką stalówkę za 1 tys. zł bardzo często. Dobrze, że polscy producencie jednak produkują przystępne cenowo drzwi w rozsądnej jakości, bo dzięki temu chińskie drzwi z marketów jeszcze nie opanowały całego rynku bez reszty, a to byłaby katastrofa, bo ich jakość bardzo często jest żenująco niska i po pół roku rozpadają się klamki i zamki, a po roku okleina odkleja, więc to już dramat dla potencjalnego nabywcy tych drzwi z gatunku za 500 zł komplet.
A czy ktoś handluję jeszcze MAR-TOM em?
Własnie sprzedałem pierwsze sztuki,klienci zadowoleni,montazysci twierdzą ,że montaz szybki i bez problemów.Jak dla mnie są to drzwi dla klientów szukających ceny alternatywa dla KMTkarloos8 pisze:A czy ktoś handluję jeszcze MAR-TOM em?
myślę, że jeśli nie przejadą się na tej niskiej cenie i utrzymają jakość to firma zrobi ogólnopolską karierę w tej branży.
Odpowiedzią na cenę ale z lepszym wyposażeniem jest KMT EKO NOVA i to będzie "czarny koń" jezeli cena zostanie na tym poziomie bo o jakosci nie bedę pisał gdyz kto je sprzedaje lub sprzedawał wie ,że są bdb.Konkurencja dla KMT NOVA jest nowa firma Wikęd(płn.-wsch.Polska) która ma podobną technologię,taką samą blachę i wyposażenie tylko zostala kwestia ceny kto i kogo szybciejRamzes3 pisze:myślę, że jeśli nie przejadą się na tej niskiej cenie i utrzymają jakość to firma zrobi ogólnopolską karierę w tej branży.

Wypowiem się jako klient:
- drzwi po 4 latach wieją przemarzają, uszczelki tak ubite że drzwi jak hukną dzieci budzą. Ogólnie byłem wielkim orendownikiem KMT jednak na własnej skórze się przekonałem, żę nie jest to nic nadzwyczajnego (KMT PLUS). Jak na złość znajomi podpinając się pod mój wybór (jak RRQ bierze to będą napewno dobre) kupili... 2 skrzydłówki... juz ich nie odwiedzam.
Osobiście nie mam żalu do niech tylko do siebie ale jeśli chodzi moją opinię -- NIE POLECAM
ps
Rudzicą kupiłem drzwi (ala capek) bomba - sto razy lepsze a cena nieporównywalnie niższa.
Więc podsumuje to tak szukajcie produktów niepopularnych, nie wierzcie katalogom i marketingowi a własnemu doświadczeniu zarobicie pieniądze i zdobędziecie zadowolonych klientów.
- drzwi po 4 latach wieją przemarzają, uszczelki tak ubite że drzwi jak hukną dzieci budzą. Ogólnie byłem wielkim orendownikiem KMT jednak na własnej skórze się przekonałem, żę nie jest to nic nadzwyczajnego (KMT PLUS). Jak na złość znajomi podpinając się pod mój wybór (jak RRQ bierze to będą napewno dobre) kupili... 2 skrzydłówki... juz ich nie odwiedzam.
Osobiście nie mam żalu do niech tylko do siebie ale jeśli chodzi moją opinię -- NIE POLECAM
ps
Rudzicą kupiłem drzwi (ala capek) bomba - sto razy lepsze a cena nieporównywalnie niższa.
Więc podsumuje to tak szukajcie produktów niepopularnych, nie wierzcie katalogom i marketingowi a własnemu doświadczeniu zarobicie pieniądze i zdobędziecie zadowolonych klientów.
Dwa razy koła nie wymyślisz...
jakość drzwi KMT skonczyła się już dobrych kilka lat temu (od tego czasu pojawiło się sporo reklamacji na te drzwi, czego wcześniej nigdy nie było), a wszystko przez cięcie kosztów, które wymuszają tanie produkty drzwiopodobne z Chin i niektórych polskich fabryk tanich drzwi bezklasowych także, takie mamy realia w drzwiach stalowych na dzisiaj i nic tego nie zmieni, za kilka lat prawdopodobnie w Polsce już nikt drzwi stalowych nie bedzie produkował, bo ich produkcja nie bedzie opłacalna z uwagi na mocno rosnące koszty materiałów (duże wzrosty cen blachy okleinowanej) i energii oraz logistyki, a w tym czasie chińskie drzwi poprawią swoją jakość i dzięki dobrej cenie opanują przy pomocy marketów budowlanych cały rynek, z polskich produktów na rynku zostaną tylko wysokiej klasy i ceny drzwi antywłamaniowe z atestami i certyfikatami, bo tego pewnie Chinczycy nie przeskoczą na razie, choć kto wie..., ale ile znowu można tych drzwi na polskim biednym i trudnym rynku sprzedać, skoro ich ceny zaczynają powoli doganiać drzwi drewniane.
Uwaga na firmę KMT! Współpracuję z nimi od ładnych kilku lat. Rutynowo dziewczyny w biurze odbierają od dostawcy drzwi nie rozpakowując ich, bo są po prostu zbyt ciężkie, żeby je same mogły obracać w różnych kierunkach. Po montażu zerwaliśmy filię i na skrzydle zauważyliśmy bardzo niewielkie wgniecenia, niewidoczne przez folię. Nie było zatem podstaw, żeby tych drzwi nie montować. Z odpowiedzi KMT wynika, że trzeba każde drzwi obierać dokładnie z folii przed montażem. Po montażu reklamacji nawet na takie niewidoczne wgniecenia nie są przez tą firmę uwzględniane. Zapowiedziałem im, że drzwi z każdej kolejnej dostawy będziemy bardzo dokładnie oglądać pod światło i dopiero wtedy podpiszemy fakturę. Bez względu na to jak długo to będzie trwało! Wszystkim polecam takie rozwiązanie, bo to jest jedyny sposób, żeby wyeliminować takie straty.
-
- Profesjonalista
- Kontakt:
Nic nowego w takim zachowaniu. Może w KMT mi się nie zdarzało, ale to normalne (niestety - chore). Wiele zależy od hurtowni który pośredniczy w sprzedaży. Miałem zbitą szybę - mogli nie uznać, ale Art mar z Lublina zachował się bardzo fair.
Tak czy inaczej - dupna to sprawa. Szybciej się zmieni dostawcę na nowego, niż "naprawi" podejście starego..
ale to tez na krótką metę - do następnej takiej wpadki.
Tak czy inaczej - dupna to sprawa. Szybciej się zmieni dostawcę na nowego, niż "naprawi" podejście starego..
ale to tez na krótką metę - do następnej takiej wpadki.
-
- Ekspert
- Kontakt:
Delta , gerda, czy KMT montują się tak samogra102 pisze:Drzwi stalowe z KMT są ładne.Ale jestem ciekawa opinii , tych co montowali i użytkowników.Jak się "zachowują" po czasie.Będę wdzieczna za opinie.gra.
tylko się inaczej zachowują po pewnym czasie użytkowania
Niestety miałem do czynienia z drzwiami tej firmy. Nie polecam. Kiedy robiłem remont, pomogło mi skorzystanie z usług firmy Atos. Ich doradca polecił mi bardzo dobre drzwi, które służą mi już wiele lat. Jeśli szukasz dobrych drzwi w dobrej cenie to zajrzyj na http://www.atoslublin.pl/.
wszędzie znajduję masę negatywnych opinii na temat drzwi KMT, a znacie może jakąś polską alternatywę z podobnej półki cenowej?
ceny u innych polskich producentów są zdecydowanie wyższe, zastanawiam się, czy za ceną idzie jakość - jeżeli zapłacenie więcej da mi pewność, że drzwi posłużą wiele lat (np. 20?) to mogę zainwestować więcej...ale obawiam się, że te ceny to tylko "chwyt marketingowy" a zależy mi na zakupie produktów polskich marek
ceny u innych polskich producentów są zdecydowanie wyższe, zastanawiam się, czy za ceną idzie jakość - jeżeli zapłacenie więcej da mi pewność, że drzwi posłużą wiele lat (np. 20?) to mogę zainwestować więcej...ale obawiam się, że te ceny to tylko "chwyt marketingowy" a zależy mi na zakupie produktów polskich marek
Możesz nie wierzyć i samemu się przekonać : Twój cyrk , Twoje małpy !
Zmieniłem na Gerdę i już nie latam po reklamacjach bo wieje przy zawiasie albo dołem skrzydła bo różnica pomiędzy wymiarem skrzydła a ościeżnicy która powinna wynosić 16 mm wynosiła 19 mm , a najgorsze jest to że podobno tylko "ja miałem takie problemy "
Najlepsze że pierwszych drzwi pasywnych nie szło zamknąć bez tuningu bolcy po stronie zawiasy
, w opakowaniu z osprzętem zawsze czegoś brakowało ( najczęściej wizjera ) , miałem nawet szyld z lewym gwintem a o klamkach z zbezpieczeniem wkładki to chyba wie każdy
Zmieniłem na Gerdę i już nie latam po reklamacjach bo wieje przy zawiasie albo dołem skrzydła bo różnica pomiędzy wymiarem skrzydła a ościeżnicy która powinna wynosić 16 mm wynosiła 19 mm , a najgorsze jest to że podobno tylko "ja miałem takie problemy "
Najlepsze że pierwszych drzwi pasywnych nie szło zamknąć bez tuningu bolcy po stronie zawiasy

Jak słyszę od dostawcy ten argument przy często powtarzających się problemach to uciekam póki mogę. Standardowa śpiewka na zasadzie "u nas działa, a wg dokumentów na produkcji wszystko zostało spakowane i było bez wad". Jak miałbym wciskać takie kity moim klientom to dawno bym poszedł z torbami. Niestety duże firmy często sobie lecą w kulki i potem jest płacz w KMT, że ich Wikęd wygryzł w wielu regionach.Szerszel pisze:
a najgorsze jest to że podobno tylko "ja miałem takie problemy "
Re: Drzwi KMT.Opinia? remont
Ja ostatnio też robiłem wymianę drzwi, ale odpuściłem KMT i za poleceniem kolegi od remontów z TGBudownictwo wybrałem Oknoplasty (nawet nie wiedziałem, że robią drzwi). Generalnie jest ok, nic nie wieje, itp. Mam nadzieję, że będą trwałe, bo mam je dopiero rok.
A ja słyszałem sporo dobrego o tej firmie, ale aktualnie jestem na etapie remontu elewacji. Drzwi mają się jeszcze dobrze 

Witam , od 4lat sprzedaję produkty KMT i co mogę powiedzieć szału niema są w normie natomiast jak się trafi reklamacja to dopiero zaczyna się dziać. Firma z góry zakłada swoją niewinność wysyłając beznadziejnej jakości zdjęcia z produkcji danych drzwi a potem czekamy w nieskończoność. Miałam ostatnio taką sytuację skrzydło przyszło uszkodzone 2szt co do jednej dostałam informację zróbcie sobie sami zaprawkę my wam damy 100zł rabatu a z następnymi drzwiami jest tak że czekam już 8tygodni i nic Pan z treansportu twierdzi że drzwi są już dawno tylko nikomu nie jest po drodze ich przywieść - dodam że mam firmę woj.mazowieckie. Klient wkurzony i słusznie obciął mi 3tysiące z treansakcji. Podsumowując powiem tak naprzyjmują pracowników z Ukrainy i oby szybko a jakość nie istotna potem się martw . Ostrzegam firmy sprzedające drzwi nie współpracujcie z KMT !!!!!!!!!!!!!
Ja na reklamację uszkodzonych drzwi czekałem ponad 9 miesięcy ,w końcu musiałem klientowi zamówić nowe na swój koszt,
klientka zdążyła zajść w ciążę i urodzić nim oni przysłali drzwi .to były ostatnie zamówienia ,jakość zeszła na poziom marketowskich
klientka zdążyła zajść w ciążę i urodzić nim oni przysłali drzwi .to były ostatnie zamówienia ,jakość zeszła na poziom marketowskich
Z tymi akurat nic wspólnego nie miałam, ale u nas niedawno zamontowano nam nowe drzwi wejściowe od gerdy i na razie jesteśmy bardzo zadowoleni
Jestem przekonana, że w zimę obniżą nam trochę wydatki na ogrzewanie. No, ale co dla mnie jako kobiety jest też ważne, są zwyczajnie bardzo ładne i świetnie się prezentują 

Sprzedaję produkty marki KMT od 10 lat i także chciałbym podzielić się moim spojrzeniem na ten temat. Uważam, że nie ma idealnych produktów jak i idealnych firm. Każda firma ma okres doskonałej kondycji, kiedy to prężnie się rozwija i święci przykładnym działaniem, a jej produkty tryumfują wśród innych, będąc numerem 1 na piedestałach doskonałości. Zdarzają się także niestety gorsze okresy działalności firmy, w których bywa, że zawodzi czynnik ludzki jak i sploty niekorzystnych zdarzeń powodują pogorszenie jej działania oraz wpływają na jakość produktu. Także w przypadku KMT miało to miejsce, ale szacunek za to, że firma walczy i robi co w jej mocy, żeby przezwyciężyć trudny okres i wyjść z impasu, aby ponownie wejść na właściwe obroty i dać świadectwo nowej jakości produktu. Na uwagę zasługuje niewątpliwie fakt, iż na przestrzeni 20 lat czasu to produkty marki KMT sukcesywnie torowały drogę w segmencie drzwi stalowych w naszym kraju. Firma jako jedna z niewielu pokazywała jako pierwsza pionierskie rozwiązania oraz swoje autorskie projekty w rynku, wychodząc naprzeciw swoim odbiorcom i nie zważając na krytykę konkurencji (głębokie tłoczenie, licowana płaszczyzna szyby z płaszczem w kolekcji Perfekt, hybrydowa ościeżnica Passive). W mojej ocenie sztuką jest wynaleźć i ulepszyć, a nie ściągnąć i powielić. Wracając do tematu współczesnego KMT, to obecnie jest to milowy krok naprzód w stosunku do tego co było kilka lat wstecz. Mowa tu zarówno o towarze jak i współpracy. Do zmian, które w moim przypadku decydują o poprawie relacji z firmą oraz sprzedaży, zaliczyłbym przede wszystkim: nową technologię wypełnienia skrzydeł sezonowanym, stałym wsadem PUR( nie widać ramiaków i przefalowań stali), dostawa produktu w formie złożonej fabrycznie, zmianę uszczelek na elastyczniejsze i bardziej trwałe, nowe produkty ościeżnicowe oraz co najważniejsze znaczna poprawa jakości. Reklamacje są i zawsze będą, bo „gdzie drwa się rąbie, tam wióry lecą”, niemniej jednak nie odczuwam jakoby było ich więcej w odniesieniu do innych dostawców , poza tym są załatwiane w miarę na bieżąco i nie mniej sprawnie, niż w innych firmach. Pozdrawiam wszystkich sprzedawców KMT.
Zgodzę się z Tobą. KMT to dobre drzwi pisząc dość ogólnie. Swego czasu firma mocno ciągnęła rynek do przodu pokazując nowości i technologiczne zaawansowanie swoich drzwi. Obecnie nie uznałbym jej za pierwsze miejsce w tej dziedzinie. Uważam, że obecnie konkurencyjny Wikęd robi więcej w tej kwestii ale to zmienia się z roku na rok. Ciekawe co pokaże 2021 rok po wirusach i innych zawirowaniach na rynku. Generalnie ja mam w ofercie obydwie firmy i każda ma jakieś smaczki u siebie w ofercie. Wikęd może mniej się chwali ale ma np. ciepłe ramki w standardzie co mocno poprawia termoizolację drzwi przeszklonych. KMT znowu ma ciekawe ościeżnice passive. Każda firma ma coś ciekawego jak pisałem.
Moim zdaniem KMT traci np. na serwisie i reklamacjach. W Wikędzie moim subiektywnym zdaniem jest to sprawniej prowadzone. Może ktoś ma odmienne zdanie. Ja rekomenduję obydwie firmy.
Moim zdaniem KMT traci np. na serwisie i reklamacjach. W Wikędzie moim subiektywnym zdaniem jest to sprawniej prowadzone. Może ktoś ma odmienne zdanie. Ja rekomenduję obydwie firmy.
Mam od tygodnia drzwi kmt 75 z ościeżnicą passive czyli komplet nie należy do najtańszej w ich ofercie. Po zmianie z starych drewnianych gdzie nad drzwiami jeszcze było okienko z jedną szybą zauważyłem że drzwi kmt gorzej trzymają ciepło i jest wyraźnie chłodniej w domu bo ogrzewanie załącza się co godzinę a wcześniej co dwie. Firma montująca ma przyjechać dociągnąć drzwi bo wewnętrzna uszczelka nie przylega i i jest 2 mm luzu. Dziwne bo zewnętrzna widać że przylega i jest nawet sporo spłaszczona. Wyglada jakby wewnętrzna uszczelka była od innych drzwi gdzyż jest sporo cieńsza. No może taka technologia. Między uszczelkami znajdujace się gniazda w futrynie do kotew i języka kłami i zamków są mokre ze aż cieknie z nich. Wątpię w deklarowaną przenikalność cieplną podana przez producenta. Drzwi i ościeżnicą posiada kilka wad które można w bardzo prosty sposób wyeliminować ale komu się chce. Jeśli drzwi za 5tys mają gorsze parametry od drzwi drewnianych wykonanych przez stolarza który zapewne nie wie co to przenikalność cieplna to ja dziękuję za takie drzwi.
KMT to podobny standard jak Delta
bez pilnika i młotka nie bież się za montaż ,bo nie dają gwarancji ,za bramą to twój problem,zwykle to zwałka na sprzedawcę lub montaż
bez pilnika i młotka nie bież się za montaż ,bo nie dają gwarancji ,za bramą to twój problem,zwykle to zwałka na sprzedawcę lub montaż
Witam.Thogal pisze: ↑pt lis 27, 2020 1:44 pm Mam od tygodnia drzwi kmt 75 z ościeżnicą passive czyli komplet nie należy do najtańszej w ich ofercie. Po zmianie z starych drewnianych gdzie nad drzwiami jeszcze było okienko z jedną szybą zauważyłem że drzwi kmt gorzej trzymają ciepło i jest wyraźnie chłodniej w domu bo ogrzewanie załącza się co godzinę a wcześniej co dwie. Firma montująca ma przyjechać dociągnąć drzwi bo wewnętrzna uszczelka nie przylega i i jest 2 mm luzu. Dziwne bo zewnętrzna widać że przylega i jest nawet sporo spłaszczona. Wyglada jakby wewnętrzna uszczelka była od innych drzwi gdzyż jest sporo cieńsza. No może taka technologia. Między uszczelkami znajdujace się gniazda w futrynie do kotew i języka kłami i zamków są mokre ze aż cieknie z nich. Wątpię w deklarowaną przenikalność cieplną podana przez producenta. Drzwi i ościeżnicą posiada kilka wad które można w bardzo prosty sposób wyeliminować ale komu się chce. Jeśli drzwi za 5tys mają gorsze parametry od drzwi drewnianych wykonanych przez stolarza który zapewne nie wie co to przenikalność cieplna to ja dziękuję za takie drzwi.
Byłoby super jakbyś dorzucił jakieś zdjęcia, bo wtedy więcej oczu może zapoznać się i ocenić temat, co znacznie ułatwia rozeznanie problemu.
Jest masa czynników które wpływają na finalną eksploatację drzwi, jak chociażby prawidłowy montaż, również czy jest to stary czy nowy dom, wilgotność powietrza wewnątrz, lub tak jak wspomniałeś niewłaściwe uszczelki użyte przez producenta.
Pozdrawiam.
Witam.
Byłoby super przytoczyć jakieś argumenty, bo poza hejtem na obie firmy, to nic nie wynika z tej wypowiedzi.
Z Deltą nie mam zbyt wiele wspólnego, ale znam ich produkty i w mojej ocenie są duże różnice w odniesieniu do asortymentu KMT.
Jeśli chodzi o młotek, to jest mowa o gumowym w karcie gwarancyjnej KMT, aby zaklepać naroża ościeżnic, ale już dłuższy czas
nie używamy, bo towar przyjeżdża fabrycznie złożony. O pilniku też jest info w karcie, że dopuszczają podpiłowanie kieszeni,
ale nie ma takiej konieczności, bo kieszenie są regulowane mimośrodowo na klucz imbusowy. Czas idzie do przodu,
wszystko się zmienia i ewoluuje, więc to co było kiedyś niekoniecznie jest dziś.
Pozdrawiam.
Montowałem drzwi stalowe z KMT w ubiegłym roku. Model passive 75 przede wszystkim ze względu na bardzo dobrą izolację termiczną. Pierwsza zima za nami i potwierdzam, ze są bardzo szczelne i trzymają ciepło. W wiatrołapie temperatura taka jak w całym domu. Dodatkowo bardzo solidne i trwałe. Idealne do pasywnych domów.
-
- Czytelnik
KMT Krótko mówiąc, drzwi warte swojej ceny. Zdecydowanie polecam. W domu mam cicho, nie słychać wiatru, nie ma mostków termicznych. Drzwi skrzydło i ościeżnica są wypełnione pianą poliuretanową, mają dodatkowe uszczelki. Mam Supertherm90 i sobie chwalę. Oczywiście do takich drzwi potrzebny jest dobry montażysta
Również mam i polecam te drzwi. Sporo modeli do wyboru więc można bez problemu znaleść odpowiedni dla siebie. Drzw stalowe to drzwi bardzo porządne. Izolują ciepło bardzo dobrze. Jestem zadowolony
Myślę że na przestrzeni lat firma coś poprawiła ale ogólnie to chyba się zdecyduję na drzwi aluminiowo -stalowe wiśniowski bo przemawiają do mnie też ich parametry termoizolacyjne
Mam u siebie od nich drzwi i są ok. Kupowałam kilka lat temu. Sprawdzają się bardzo dobrez. Ogromny plus za energooszczędność bo izolacja termiczna na wysokim poziomie
Witam ja natomiast nie polecam nie polecam drzwi KMT zewnętrznych po pierwsze jakoś wykonania , narożniki drzwi blacha zaginięcie,ręcznie chyba by to wyglądało lepiej i nie byłoby szczeliny przez którą wchodzi woda po drugie podejście do klienta do momentu zakupu wszystko jest ok po zakupie problem z reklamacją , servisant nie przyjedzie jeśli drzwi są nie zamontowane ,po montażu oczywiście tak ale wtedy to mimo że drzwi poprawnie zamontowane godzinę przed przyjazdem servisanta to w moim przypadku drzwi zewnętrzne były wystawione na działanie czynników atmosferycznych i dlatego drzwi spuchły,a daszek zakupiony w sklepie budowlanym przeznaczony do zadaszenia właśnie drzwi wejściowych to prowizorka.Usterka była zgłaszana przed montażem ale firma stwierdza że nastąpiła po montażu dlatego nie polecam , ja na pewno będę omijał szerokim łukiem