CIĄGLE NURTUJĄCY TEMAT :CENA

Gość

Re: CIĄGLE NURTUJĄCY TEMAT :CENA

Post autor: Gość »

slask pisze:WITAM WSZYSTKICH :)

Przez ostatnie dwa lata zajmowałem się organizacją sprzedaży. Teraz postanowiłem wrócić "na swoje" i zacząłem budowe sieci sprzedaży na Śląsku. Pozyskałem kilka ofert różnych fabryk na różnych profilach, najciekawsza oferta jaką dostałem (ciekawa ze względu na cene) to: np. 034 - 470zł, 036 - 520zł, 0B5 - 370zł, itp. Na rynek wchodzę bardzo mocnym akcentem i chciałbym to wesprzeć ciekawą ceną i dlatego pytam:
"czy naprawde nie ma oferty z niższą ceną" - nie zależnie od typu profilu.

Z pozdrowieniami i życzeniami sukcesu:
Slask
dobry kowal wysrtruga Ci pewnie 034 za 300zł/sukcesów/

oknoAD

CIEKAWY

Post autor: CIEKAWY »

Radź sobie sam A JAK NIE UMIESZ TO SIĘ ZWIJAJ I NIE MIESZAJ NA RYNKU
radca

Post autor: radca »

Nie podpisuj się "slask", podpisuj swoje teksty "prowokator".
user

Re: CIĄGLE NURTUJĄCY TEMAT :CENA

Post autor: user »

slask pisze:WITAM WSZYSTKICH :)

Przez ostatnie dwa lata zajmowałem się organizacją sprzedaży. Teraz postanowiłem wrócić "na swoje" i zacząłem budowe sieci sprzedaży. Pozyskałem kilka ofert różnych fabryk na różnych profilach, najciekawsza oferta jaką dostałem (ciekawa ze względu na cene) to: np. 034 - 470zł, 036 - 520zł, 0B5 - 370zł, itp. Na rynek wchodzę bardzo mocnym akcentem i chciałbym to wesprzeć ciekawą ceną i dlatego pytam:
"czy naprawde nie ma oferty z niższą ceną" - nie zależnie od typu profilu.

Z pozdrowieniami i życzeniami sukcesu:
Slask
Skoro siedzisz w branzy już jakiś czas to wiesz doskoale że ie można oszczędzać i wciskać ludziom ciemnoty i badziewia bo potem wycodzą z tego same kłopoty

Moja rada: zacznij organizować sieć sprzedarzy, ale obwarzanków !!!
Gość 001

Post autor: Gość 001 »

Widzę, że nie interesujesz się jakością tylko ceną co oznacza, że nie masz zamiaru zostać na dłużej na rynku. Takich jak Ty było już wielu, którzy sprzedali dużo gównianych okien a kiedy reklamacji było za dużo to zamykali firmy.
Takich cwaniaków było już troche na rynku

Chciałbyś szybko zarobić i się przy tym nie narobić co...?
Gość

czy coś w tym dziwnego że ktoś chce szybko zarobić kaskę ???
sam szukam tanich okien
klient nasz pan chce tanio - proszę bardzo - ma tanio dlatego interesuje mnie O 34 poniżej 500 zł

kongo

tanie okna

Post autor: kongo »

interesuja cie tanie okna ?
Moga byc bez wzmocnien, okucia tylko na klamce i szyba float u=2,9 ? Jesli cie to interesuje to pisz , chetnie je dla ciebie zrobie :D
Gość_free

Cena,.....

Post autor: Gość_free »

Panowie, śmiejecie się z faceta....a prawda jest taka : 9 na 10 klientów szuka tanich okien. G.... ich obchodzą okucia, wzmocnienia, profil.....no może tylko szyba......aby firanki były "białe" od dworu...ot co. Znam paru gości (czyt. dealerów) .....nieraz robią obrót większy niż nie jeden producent. A na czym.....Na Wielkim G.... . Jeśli ludzie chcą tanich okien to im je sprzedawajcie i tyle. A każdy sprzedawca czy handlowiec będzie zachwalał swoje produkty, bo jak inaczej ??? . Koniunktura jest taka, że np na 100tys. mieszkańców danego miasta mamy 80 punktów ze stolarką okienną PCV.... .NIe oszukujmy się, wygrywa najtańszy. LUdzie kota dostają jak widzą reklamę, rabat zimowy - 40%... ehhehe . I jeśli konkurencja ulicę dalej będzie miała okno o 5-10 zł tańsze, pójdzie do nich. A najśmieszniejsze jest to, jak konkurencja podsyłą "ciocie i wujków" na wywiad cenowy. Przychodzi dziadziunio, ślepy, głuchy. Panie, takie okno.....standardowe do bloków. I podaje kartke, a na niej 1465x1435 R+RU. - Sam Pan mierzył... . - Tak, oczywiscie. I jasne. Dzadziunio zmnierzył rozwalające sie 30 letnie okno co do mm, śmiech na sali....hehehe. JEDNA ZDROWA MAKSYMA : IM TAŃSZE TYM LEPSZE. NASZE SPOŁECZEŃSTWO JEST ZBYT BIEDNE, ABY BRAĆ POD UWAGĘ KUPNO DOBREJ STOLARKI OKIENNEJ. Mieliśmy już co prawda przykład wielkich wysprzedaży sprzętu RTV w M1 w Łodzi.... Ranni, szpitale, policja. I po co to ??? Po to żeby kupić tv , który normalnie kosztuje np. 1500 zł, a w niby promocji 1100 ??? . Ludzie łapią się na badziewie, tanie badziewie, ale czy MY (WY) Jesteście Inni ???? Odpowiedzcie sobie sami....
Gość

Re: Cena,.....

Gość_free pisze:Panowie, śmiejecie się z faceta....a prawda jest taka : 9 na 10 klientów szuka tanich okien. G.... ich obchodzą okucia, wzmocnienia, profil.....no może tylko szyba......aby firanki były "białe" od dworu...ot co. Znam paru gości (czyt. dealerów) .....nieraz robią obrót większy niż nie jeden producent. A na czym.....Na Wielkim G.... . Jeśli ludzie chcą tanich okien to im je sprzedawajcie i tyle. A każdy sprzedawca czy handlowiec będzie zachwalał swoje produkty, bo jak inaczej ??? . Koniunktura jest taka, że np na 100tys. mieszkańców danego miasta mamy 80 punktów ze stolarką okienną PCV.... .NIe oszukujmy się, wygrywa najtańszy. LUdzie kota dostają jak widzą reklamę, rabat zimowy - 40%... ehhehe . I jeśli konkurencja ulicę dalej będzie miała okno o 5-10 zł tańsze, pójdzie do nich. A najśmieszniejsze jest to, jak konkurencja podsyłą "ciocie i wujków" na wywiad cenowy. Przychodzi dziadziunio, ślepy, głuchy. Panie, takie okno.....standardowe do bloków. I podaje kartke, a na niej 1465x1435 R+RU. - Sam Pan mierzył... . - Tak, oczywiscie. I jasne. Dzadziunio zmnierzył rozwalające sie 30 letnie okno co do mm, śmiech na sali....hehehe. JEDNA ZDROWA MAKSYMA : IM TAŃSZE TYM LEPSZE. NASZE SPOŁECZEŃSTWO JEST ZBYT BIEDNE, ABY BRAĆ POD UWAGĘ KUPNO DOBREJ STOLARKI OKIENNEJ. Mieliśmy już co prawda przykład wielkich wysprzedaży sprzętu RTV w M1 w Łodzi.... Ranni, szpitale, policja. I po co to ??? Po to żeby kupić tv , który normalnie kosztuje np. 1500 zł, a w niby promocji 1100 ??? . Ludzie łapią się na badziewie, tanie badziewie, ale czy MY (WY) Jesteście Inni ???? Odpowiedzcie sobie sami....
nie zgodzę się z tym do końca, firmy które obchodzą technologię produkcji okien (oraz ich dealerzy), już po roku mają powiedzmy że.. nieciekawą opinię, a w małych miastach do 100 tys. dzieje się to nawet szybciej,
firmy które przestrzegają reżimy technologiczne, produkują może i droższy produkt finalny, ale i zyskują dobrą opinię u odbiorców, praktycznie po pięciu latach, podchodzenia do sprawy w ten sposób, bez dużych nakładów na reklamę, można sprzedawać nie mniej okien niż ktoś kto daje 50% rabatu, bo klient wie co kupuje
Gość

Re: Cena,.....

Gość_free pisze:Panowie, śmiejecie się z faceta....a prawda jest taka : 9 na 10 klientów szuka tanich okien. G.... ich obchodzą okucia, wzmocnienia, profil.....no może tylko szyba......aby firanki były "białe" od dworu...ot co. Znam paru gości (czyt. dealerów) .....nieraz robią obrót większy niż nie jeden producent. A na czym.....Na Wielkim G.... . Jeśli ludzie chcą tanich okien to im je sprzedawajcie i tyle. A każdy sprzedawca czy handlowiec będzie zachwalał swoje produkty, bo jak inaczej ??? . Koniunktura jest taka, że np na 100tys. mieszkańców danego miasta mamy 80 punktów ze stolarką okienną PCV.... .NIe oszukujmy się, wygrywa najtańszy. LUdzie kota dostają jak widzą reklamę, rabat zimowy - 40%... ehhehe . I jeśli konkurencja ulicę dalej będzie miała okno o 5-10 zł tańsze, pójdzie do nich. A najśmieszniejsze jest to, jak konkurencja podsyłą "ciocie i wujków" na wywiad cenowy. Przychodzi dziadziunio, ślepy, głuchy. Panie, takie okno.....standardowe do bloków. I podaje kartke, a na niej 1465x1435 R+RU. - Sam Pan mierzył... . - Tak, oczywiscie. I jasne. Dzadziunio zmnierzył rozwalające sie 30 letnie okno co do mm, śmiech na sali....hehehe. JEDNA ZDROWA MAKSYMA : IM TAŃSZE TYM LEPSZE. NASZE SPOŁECZEŃSTWO JEST ZBYT BIEDNE, ABY BRAĆ POD UWAGĘ KUPNO DOBREJ STOLARKI OKIENNEJ. Mieliśmy już co prawda przykład wielkich wysprzedaży sprzętu RTV w M1 w Łodzi.... Ranni, szpitale, policja. I po co to ??? Po to żeby kupić tv , który normalnie kosztuje np. 1500 zł, a w niby promocji 1100 ??? . Ludzie łapią się na badziewie, tanie badziewie, ale czy MY (WY) Jesteście Inni ???? Odpowiedzcie sobie sami....
i od razu widać, że znasz temat.
Popieram twoją wypowiedź
zaczynałem karierę od bardzo bardzo tanich okien i to był proszę państwa handel o jakim mogę teraz pomażyć
Potem zachciało mi się renomowanych okien z dobrej znanej fabryki i co
ledwie da się zarobić na jako takie godne życie
na dzień dzisiejszy wycwaniłem się w taki oto sposób że całą odpowiedzialność zwalam na klienta . Klient sam wybiera u mnie okna spośród tanich i dobrych.
A ja mam najzupełniej gdzieś co wybierze to jego brocha i problem bo to jego kasa , i niejednokrotnie było że niemal beszczelnie twierdziłem
" chciałeś kliencie tanio to dostałeś "
a bym zapomniał : sprzedaż tanich to około 90 % reszta to dobre czyli
ca 10 %
Żałuję że tak długo trwało zanim poszedłem po rozum do głowy
Będę tak długo handlował tanimi oknami jak długo będzie na nie popyt
a renoma no cóż zostawmy bez komentarza ale na pewno zupy moja żona z niej nie ugotuje

Pozdrowienia wszystkim okiennikom , okniarzom czy jak tam ....
WACEK

Post autor: WACEK »

DOBROPLAST SPRZEDAJE O 34 po 405,OO PLN netto DLA DEALERSÓW KOCHANYCH - DZWOŃTA DO ZAMBROWA
Gość

WACEK pisze:DOBROPLAST SPRZEDAJE O 34 po 405,OO PLN netto DLA DEALERSÓW KOCHANYCH - DZWOŃTA DO ZAMBROWA
Dzwońta ,jeżeli znudził wam się już zimowy wypoczynek i chciałoby
się na reklamacje pojeżdzić .
Gość

Ciekawe na czym zaoszczędził , na pensjach pracowników , stali czy
na czymś innym . Coś mi mówi że niedługo na tym forum ktoś napisze że słyszał albo widział gzieś O34 poniżej 400 zł .
Duzy Dealer

Post autor: Duzy Dealer »

Panie "Wacek" proszę o podanie adresu strony internetowej firmy "Dobroplast" chciałbym się dowiedzieć paru (dla mnie ważnych) informacji.

Pozdrawiam - Dealer (Dolny Śląsk)
RRQ

Post autor: RRQ »

DLACZEGO ADIDAS SPRZEDAJE BUTY ZA 200ZŁ KTÓRE SĄ UWAŻANE ZA TANIE A TACY "GIGANCI" JAK ADIDDOS I JESZCZE INNI HANDLUJA ZA 50? OPŁACA SIE TWORZYĆ MARKE JAKOŚĆ+ODPOWIEDNIE PROMOWANIE PRODUKTU I TWORZY SIE COS LEPSZEGO NIŻ STRAGANIK NA RYNKU. A ŚWIADOOŚĆ KLIENTÓW ROŚNIE WIEDZA CZEGO CHCĄ (OCZYWISCIE JEŚLI SPRYTNY HANDLOWIEC POWIE CZYM PRODUKT SIĘ RÓŻNI OD INNYCH). KLIENCI LUBIĄ WYBIERAĆ CENA TO TYLKO JEDEN ELEMENT.
PS
WSZYSCY KIEDYŚ ZACZYNAJA SIĘ ZASTANAWIAĆ CO KUPILI, NIEDOBRZE GDY DOWIEDZA SIĘ ŻE MAJA BADZIEWIE- PRZY PIERWSZYM SRERWISIE. POZDRAWIAM
Gość

Całkowicie się z Tobą zgadzam . W połowie ubiegłego roku przestałem sprzedawać okna 3 komorowe . Dziś tylkoo 4 i 5 komór
ceny wiadomo wyższe , na brak klijentów nie narzekam w lutym
sprzedałem niemal tyle samo co w pażdzierniku. Klijenta trzeba przekońać do produktu a nie tylko do ceny - to ślepa ulica.
SZLISIK

Post autor: SZLISIK »

A ja znam firme w której kupuje O34 po 380 netto! Co wy na to ?
pvc
Małomówny
Małomówny

Post autor: pvc »

SZLISIK pisze:A ja znam firme w której kupuje O34 po 380 netto! Co wy na to ?
Spotkałem się wielokrotnie z firmami sprzedającymi z magazynu okna O34 znacząco poniżej 400,-PLN netto.
Tylko o dziwo te firmy miały zawsze w nazwie : Syndyk Masy Upadłościowej :wink:
kuzi

Post autor: kuzi »

Anonymous pisze:Całkowicie się z Tobą zgadzam . W połowie ubiegłego roku przestałem sprzedawać okna 3 komorowe . Dziś tylkoo 4 i 5 komór
ceny wiadomo wyższe , na brak klijentów nie narzekam w lutym
sprzedałem niemal tyle samo co w pażdzierniku. Klijenta trzeba przekońać do produktu a nie tylko do ceny - to ślepa ulica.
mam pytanie : zmieniłeś dostawcę przechodząc na 4,5 komorówkę czy zostałeś przy tym samym producencie?
DDM

Post autor: DDM »

Jako osoba z branży, przy każdej rozmowie z ludźmi zajmującymi się sprzedażą lub produkcją okien słyszę - tylko cena się liczy. Tak jest w 99% przypadków. Moi rozmówcy mówią mi: "klient szuka tylko najniższej ceny". Zgodnie z takim przekonaniem KLIENT kupujący okna to jakiś fenomen na rynku konsumenckim. Dlaczego ? W każdej branży sprzedaje się produktu o różnym standardzie, jakości i co za tym idzie w różnej cenie. A jeśli chodzi o okna mamy do czynienia z DEBILAMI, których interesuje tylko cena ????????

Nie chce mi się wieżyć. Jeśli tak jest to może szkolić handlowców w temacie: JAK POSTĘPOWAĆ Z DEBILEM (bezmyślny, głupi, ograniczony itd) KTÓREGO INTERESUJE TYLKO NAJNIŻSZA CENA

Paranoja. Wydaje mi się, że w walce konkurencyjnej wielu zapomniało albo się nie nauczyło, że produkt to nie tylko cena.

Zastanówmy się, czy bywając od czasu do czasu klientem zawsze wybieramy najtańsze. Sądzę, że tak nie jest.

Pozdrawiam
gosc....12

Cena,.....

Post autor: gosc....12 »

Po części masz racje.Fakt. Ale nie oszukujmy sie. 99% kupujących okna to DEBILE. Sorki,ale mam takie wrażenie o klientach. Tych mniejszych i iększych. Przecież wiemy np. jak to wygląda jeśli chodzi o przetargi... .
Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie tak właśnie jest, Liczy się cana ;-)))
Debile, któe kupują najtańsze okna, o montują bez kotew lub dybli....bo szkoda kasy. Tak o to wygląda rzeczywistość Biedy.... .A może tylko skąpstwa.... .
Gość

A może za to odpowiedzialni są sami handlowcy. Jeżeli stwierdza że ma takie same okna co sąsiad tylko taniej. Myślę iż klient może być laikiem w temacie okien. To nie wstyd i nie debilizm. Debilne są argumenty handlowców dla których jedyną korzyścią dla klienta jest cena, zaś reszta nieistotna, a producentem tych okien nie warto się chwalić, bo i nie ma czym. Sprzedają więc markowe okna które wyprodukowała Veka, Aluplast, Roto, Winkhaus itp bzdury. Klient zaś po kilku wizytach u najlepszych sprzedawców oferujących najlepsze okna wybiera cenę. Jeżeli wszyscy mają najlepsze to po co przepłacać. Czy gdziekolwiek dowiem się w punkcie handlowym o zagrożeniach, nieuczciwych gwarancjach, na co zwracać uwagę podczas zakupu i montażu. Jakie są robione przekręty z wyposażeniem?. Ale póki co traktujemy klientów jak debili. Jak chcesz cenę to masz. Nie pytaj czego ona dotyczy. Wszak jak zapłaciłeś tak dostałeś. Mało wydałeś mało dostałeś.
ODPOWIEDZ