Drutex vs Avante

chudy_szymon
Czytelnik
Czytelnik

Drutex vs Avante

Post autor: chudy_szymon »

Witam serdecznie. Jestem ze Szczecina. Wymieniam okna w domu (sztuk 15). Budynek wolno stojący. Całe pierwsze piętro. Po wizycie w wielu firmach skłaniam się ku dwóm z nich. Obydwie budzą moje zaufanie.

Jedna z nich ma w ofercie okna firmy DRUTEX(profil 5-komorowy Aluplast 4000RL, okucia MACO, dodatkowo klamka Hoppe Secustic).

Druga firma ma w ofercie okna firmy AVANTE (profil Deceuninck Zendow IDEA 5-komorowy, okucia ROTO itp).

Oferta AVANTE jest o 5% droższa biorąc pod uwagę całościowe ceny uwzględniające demontaż okien skrzynkowych, montaż okien i parapetów oraz cena parapetów.

PYTANIE: co i dlaczego wybrać? jakie kryteria przyjąć? czym się kierować podczas dokonywania wyboru? a może ktoś ze Szczecina poleci inne rozwiązanie, inną firmę? będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

oknoAD

Kemor
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Kemor »

Witam,

z tego co wiem Drutex udziela 5-o letniej gwarancji na okna, a na okna AVANTE okres gwarancji wynosi 10 lat. Okucia w Drutexie też zastosowano tańsze. Profil - podobnie. Jest jeszcze kilka różnic. Więc trudno mówić o tym, że oferta AVANTE jest droższa! Nie do końca da się te oferty w ten sposób porównać. Wg mnie - paradoksalnie droższa jest oferta Drutexu.

Oczywiście nie trudno się domyślić, że sprzedaję AVANTE - chociaż w innej części Polski. Tak więc zapraszam do skorzystania z oferty naszych przyjaciół ze Szczecina - firmy RADO.

Pozdrawiam
Romek Sadowski
Gucio
Małomówny
Małomówny

Post autor: Gucio »

POLECAM DRUTEXA JEDYNA PORZĄDNA FIRMA NIGDY NIE ZAWODZĄ I SERWISANTÓW MAJĄ I OKNA W POŻĄDNE
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

ja stawiam na AVANTE, oto dlaczego:
-markowy profil - decuninck zendow jest jednym z najlepszych systemów,
- okucia roto NT wyposażone w wielostopniowany uchył, trzy zaczepy antywyważeniowy itp (dla mnie roto to klasa sama w sobie),
- 10 lat gwarancji, poza tym firma gwarantuje swoiste, roczne ubezpieczenie na wypadek uszkodzenia, kradzieży itp,
- jako jedna z nielicznych firm stosuje systemowe uszczelki o bardzo dużej trwałości.
-szyba o podwyższonej dźwiękochłonności (nie każdy diler ją stosuje w standardzie ale dopłaty są niewielkie)

poza tym okna są bardzo dobrze wykonane w niezłych terminach. nie wspomnę o estetyce.
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Śmieszni jesteście z tym AVANTE moim zdaniem to zwyły podrasowany
trabant a oferowanie 10 letniej gwarancji jest głupotą albo nieuczćiwością
DRUTEX 5 LAT TECHNIKA OKIENNA 10 LAT to jakieś nie porozumienie

pozdrawiam MAGGREGOR
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

maggregor pisze:Śmieszni jesteście z tym AVANTE moim zdaniem to zwyły podrasowany
trabant a oferowanie 10 letniej gwarancji jest głupotą albo nieuczćiwością
DRUTEX 5 LAT TECHNIKA OKIENNA 10 LAT to jakieś nie porozumienie

pozdrawiam MAGGREGOR
na jakiej podstawie tak sądzisz branżowy kolego. mogę się zgodzić, że 10 lat gwarancji producenta to przesada, ale jakie zastrzeżenia masz do samego produktu. to mocne słowa w wydaje mi się że wynikają tylko z nieznajomości produktu.

michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

ale oczywiście nie odmawiam ci możliwości posiadania takiej opinii jak również sobie nie odmawiam możliwości stwierdzenia że jest bez sensu.
pozdrawiam
Kemor
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Kemor »

No cóż! Śmieszni - nie śmieszni.
Nie jest zbyt dobrym zwyczajem obrażanie kogokolwiek.
Ale cóż?! Tak się robi w sytuacji, kiedy żadne inne argumenty nie przychodzą do głowy.
10 lat gwarancji! Argument handlowy jak każdy! W tym wypadku tylko z KORZYŚCIĄ dla klienta.

A a'propos Trabanta: dziś w telewizorni pokazywali takiego Trabanta, którego przerobiono"z sercem" na cudeńko. Coś około 6 sekund do setki. A wygląd? - Cudo, którego by się żaden posiadacz luksusowego auta nie powstydził.

Klient pyta o porównywane przez siebie produkty - więc się do tego odnieśmy, a nie do poziomu śmieszności. Każda sroczka swój ogonek chwali - to chyba zrozumiałe! Chyba, że się produkuje lub sprzedaje badziewie - wtedy tylko krytyka pozostaje podpisana tajemniczym pseudo.

Pozdrawiam
Romek Sadowski
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Masz rację kemor przerobiony może i z sercem ele trabant
rzadko przerabia się mercedesy nie mówię że to okno jes złe ele
uszczęśliwianie kogoś na siłę dodatkami które są dostępne praktycznie
u każdego producenta oprócz żółtych listew jest naciąganiem tak
jak udzielanie 10 letniej gwarancji niech któryś z producentó
zagwarantuje mi że jego fabryka będzie prosperowała 10 lat a wykupię
50% udziałów jego firmy zagwarantuje nie obieca .
a co do tych klientów pytających na forum o avante ??

pozdrawiam MAGGREGOR
chudy_szymon
Czytelnik
Czytelnik

informacje na temat profili Deceuninck

witam ponownie
siedzę i szukam na sieci dokładnych informacji na temat profili Deceuninck na których bazuje fabryka AVANTE. niestety nic nie mogę znaleźć. jakieś typy, rodzaje, nazwy informacje techniczne cokolwiek. chciałbym poczytać, bo lubię wiedzieć co kupuję. czy ktoś może polecić jakąś stronę?
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

a może byś tak wklupał w wyszukiwarkę to zapytanie

pozdrawiam MAGGREGOR
chudy_szymon
Czytelnik
Czytelnik

szanowny Panie maggregor
od wklepania w wyszukiwarke zaczynam zawsze kiedy chce dowiedziec sie czegokolwiek.
powaznie nie moge znalezc szczegolowych informacji na ten temat. jesli wiec posiada Pan jakies informacje na ten temat, materialy lub adresy stron, bylbym niezmiernie wdzieczny.
pozdrawiam
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

www.deceunick.pl

ja znalazłem a wszystko mi można zarzucić ale nie to że jestem
internautą

pozdrawiam MAGGREGOR
chudy_szymon
Czytelnik
Czytelnik

tą stronę znalazłem w 5s. proszę znależć na niej informacje o produkowanych profilach. mi ta sztuka się nie udała. niestety...
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Panie Chudy - panowie od avante (Technika Okienna) i aluplasta (Drutex) rozpoczęli mała kłótnię. Efektem będą opinie negatywne dla jednego i drugiego. W związku z tym Panie Chudy kup Pan sobie VEKE, SCHUCO, KBE, TROCAL albo THYSSENA.

Nie kupuj Pan avante albo aluplasta - nie kupuj i już.

Pozdrawiam
jawaryn :)
tatko
Małomówny
Małomówny

Post autor: tatko »

chudy_szymon pisze:tą stronę znalazłem w 5s. proszę znależć na niej informacje o produkowanych profilach. mi ta sztuka się nie udała. niestety...
Na stronach deceunincka praktycznie jest wszystko http://www.techinfo.deceuninck.pl/. Niestety nie dla wszystkich dostępna. Ubolewam nad tym. Z pewnością wybierając okna Deceunink będzie to lepszy wybór niż Aluplasta. Mają racje przedmówcy że okna techniki to wciskanie klientowi tego czego on nie chce. Klamki, szyby, ubezpieczenia itp. każdy ci je zrobi za odpowiednią dopłatą. Poszukaj okien wykonanych w systemie Deceunincka tylko nie Techniki Okiennej i cena będzie ok.
Pozdrawiam
Andrzej S.
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Andrzej S. »

Witam serdecznie,
w ubiegłym roku zakupiłem okna Avante. Jako ich użytkownik mogę jedynie wyrazić swoje zadowolenie.

pozdrawiam
Andrzej

Panie Szymonie jeśli chciałby Pan więcej informacji, podaję mój adres poczty:
[email protected]
Jendrek64
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jendrek64 »

Tatko sprzedaje okna bez szyb i klamek-rewelacja,że po 8-latach w oknach nie wpadłem na to ,super sposób na obniżenie ceny.
Pozdrawiam prawdziwych okniarzy .
Jendrek
chudy_szymon
Czytelnik
Czytelnik

w czym Aluplast jest gorszy od Deceunincka?

w czym Aluplast jest gorszy od Deceunincka?
wszyscy o tym mowia ale nie wiem dlaczego (wlasnie po to chcialem zasiegnac informacji o profilach Deceuninck. niestety strona http://www.techinfo.deceuninck.pl/ jak przedmowca zauwazyl dla zwyklych szarakow nie jest dostepna, co wcale nie budzi mojego zaufania)
weni
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: weni »

Aluplast nie jest gorszy!
Moim zdaniem jest lepszy :D
Ale to tylko moje zdanie
pozdro
Jendrek64
Małomówny
Małomówny

Post autor: Jendrek64 »

chudy_szymon co Ty właściwie chcesz kupić profil czy całe okno.
Udaj się do przedstawicieli jednego i drugiego producenta zasięgnij ich opini wynotuj plusy i minusy porównaj obie oferty oczywiście z podobnym wyposarzeniem i po kłopocie.Jeszcze jedno wbrew temu co nieliczni to twierdzą na tym forum okno z tego samego profilu różni się jakością, wykonaniem itp od róznych producentów i to czasami bardzo.
Jendrek
sukces
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: sukces »

Bracia :!:
Sam montowalem okna 5 lat i Wam powiem,že okno z" papieru " tež možna namontować,aby dzialalo 5 lat bez zarzutu :!: :!: :!: Pytanie brzmi.:kto produkuje?czemu tak tanio?I czemu nie POLSKA?
JAKOŚĆ!CENA!TERMIN!Kto mi odpowie na to (retoryczne)pytanie!!!!!!
zawadzki
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: zawadzki »

Witam ,

Dla mnie ta kłótnia jest śmieszna! Większość argumentów można zbyć, ale najważniejszy argument to kwestia firmy która ma ci sprzedać i jej opinii w regionie. Nawet najlepsze okna jeśli zamontuje ci " brygada kryzys" , to nic nie pomoże.
A tak pomijając wszystko , czemu na tym forum jest tyle zawiści?
Jedrzej
Czytelnik
Czytelnik

Re: Drutex vs Avante

Post autor: Jedrzej »

Porównując Drutex i Avante, patrzymy na dwie firmy specjalizujące się w produkcji stolarki otworowej, takiej jak okna i drzwi. Drutex, z Polski, jest jednym z czołowych europejskich producentów, oferującym produkty wykonane z PCV, aluminium i drewna. Firma ta zyskała uznanie na rynku dzięki długoletniej obecności od lat 80-tych XX wieku, dzięki czemu zbudowała silną reputację i rozpoznawalność marki. Avante z kolei może być postrzegane jako firma oferująca podobne produkty, ale kluczowe różnice mogą leżeć w technologii produkcji, ofercie materiałowej, designie oraz podejściu do personalizacji i obsługi klienta.

Bezpośrednie porównanie może wymagać szczegółowego przyjrzenia się ofercie obu firm, ich innowacyjności, jakości produktów, opcjom personalizacji, a także opinii klientów i dostępności na konkretnych rynkach. Zarówno Drutex jak i Avante konkurują na jakość i innowacyjność, lecz ich pozycja na rynku może zależeć od konkretnych potrzeb klientów, preferencji estetycznych oraz budżetu.
Oleczek871
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Oleczek871 »

Warto zbadać, z jakich materiałów wykonują swoje produkty obie firmy oraz jakie technologie produkcji stosują. Drutex oferuje produkty wykonane z PCV, aluminium i drewna, podczas gdy Avante może mieć swoje własne specjalizacje i innowacyjne podejścia do produkcji stolarki otworowej. Warto zbadać, z jakich materiałów wykonują swoje produkty obie firmy oraz jakie technologie produkcji stosują. Drutex oferuje produkty wykonane z PCV, aluminium i drewna, podczas gdy Avante może mieć swoje własne specjalizacje i innowacyjne podejścia do produkcji stolarki otworowej. Przy remontach pamiętajcie też o właściwych gniazdach i wtykach etc. https://www.abl-polska.pl
Janek77
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Janek77 »

Moim zdaniem najlepiej postawić na producentów z własnymi, przebadanymi rozwiązaniami systemowymi. Do jednych z najlepszych pod względem jakości należy stolarka w systemach Schuco produkowana choćby przez firmę Raven z Grodziska Mazowieckiego. Warto do nich podejść i przekonać się, jaka jest np. stabilność skrzydła czy precyzja wykonania.
ODPOWIEDZ