Drzwi Balkonowe
-
krystians80
- Czytelnik

Drzwi Balkonowe
Witam.
Jak w temacie poszukuje drzwi balkonowych z tym, że nie mam zielonego pojęcia o tym na co zwracać uwagę, jaki wybrać profil, jaka firma jest dobra i takie tam pytania zwykłego zjadacza chleba. Jak znajdzie się ktoś kto może mi pomóc to będe wdzięczny. Jestem z Wrocławia więc będe szukał firmy na miejscu. Jak ktoś wie ile to mnie wyniesie to też proszę o taką informacje.
Wiem, że są jakieś tam różne systemy czy profile i podać tak cenę jest trudno ale chociaż zakres w którym powinienem się zmieścić.
Wymiary to:
Wysokość 280 cm
Szerokość 150 cm
Dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi.
Krystian
Jak w temacie poszukuje drzwi balkonowych z tym, że nie mam zielonego pojęcia o tym na co zwracać uwagę, jaki wybrać profil, jaka firma jest dobra i takie tam pytania zwykłego zjadacza chleba. Jak znajdzie się ktoś kto może mi pomóc to będe wdzięczny. Jestem z Wrocławia więc będe szukał firmy na miejscu. Jak ktoś wie ile to mnie wyniesie to też proszę o taką informacje.
Wiem, że są jakieś tam różne systemy czy profile i podać tak cenę jest trudno ale chociaż zakres w którym powinienem się zmieścić.
Wymiary to:
Wysokość 280 cm
Szerokość 150 cm
Dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi.
Krystian
przy takich gabarytach, proponuje drzwi balkonowe z naswietlem lub fixem w czesci gornej. Zaden producent okien nie da Ci gwarancji na okno o takich wymiarach .2450 mm wysokosci to chyba maximum.Mysle,ze chodzi tu o ruchomy slupek, bo inaczej mija to sie z celem..Jesli okno jest dobrze wykonane i osadzone,nie powinno byc problemow. Wybor systemu zalezy od Ciebie..Pozdrawiam.Oczywiscie w skrzydlach poziomy slupek konstrukcyjny..

rzwi z drewna,dvere,zewnętrzne,wewnętrzne,pokojowe
polecam drzwi drewniane na wymiar http://www.misinec.pl
Za duży gabaryt! Trzeba zastosowć naświetle i będzie wporządku, ewentualnie poszerzenie u góry, tyle że będzie dziwnie wyglądało - lepiej naświetle.
Jesli chodzi o profil to polecam przejść się 0o biurach producentów i pooglądać przekroje. Im więcej stali i twardsze ścianki w przekroju profila, tym będzie stabilniej i trwalej. Polecam także profil o większej ilości komór: minimum 5-komorowy, stabilniejszy np: Veka Perfectline, Trocal InnoNona, Aluplast 5 lub 6 komorowy, Plustec, 5-komorowy
Jesli chodzi o profil to polecam przejść się 0o biurach producentów i pooglądać przekroje. Im więcej stali i twardsze ścianki w przekroju profila, tym będzie stabilniej i trwalej. Polecam także profil o większej ilości komór: minimum 5-komorowy, stabilniejszy np: Veka Perfectline, Trocal InnoNona, Aluplast 5 lub 6 komorowy, Plustec, 5-komorowy
Nie jestem miłośnikiem aluplasta ale na przykład Aluplast Ideal 6000 jest potężnym profilem, ewentualnie Ideal 7000.
Veka jest super profilem - mam z nim do czynienia na codzień ale czy z Oknoplastu???? Nie wiem. Wolę z "Postępu" Vekę Perfectline na okuciu Winkhaus AutoPilot jak już mamy operować nazwami firm.
P.S. Pisząc nazwy profili miałem na myśli najkonkretniejsze i najmocniejsze ich wersje.
Pozdrawiam.
Veka jest super profilem - mam z nim do czynienia na codzień ale czy z Oknoplastu???? Nie wiem. Wolę z "Postępu" Vekę Perfectline na okuciu Winkhaus AutoPilot jak już mamy operować nazwami firm.
P.S. Pisząc nazwy profili miałem na myśli najkonkretniejsze i najmocniejsze ich wersje.
Pozdrawiam.
po pierwsze ideal 7000 to skrzydło z ideala 4000 a tylko szeroka rama na 80 mm czyli zadna rewelacja, po za tym jak ktoś chce sie przekonac o jakosci aluplasta to moge przesłąć zdjęcia ( zaznaczam ze na pewno nie jest to wina producenta okna )
Ja proponuje salamandra tam przynajmniej scianka jest w grupie A no i ten wyglad na pewno żonie sie spodoba
Ja proponuje salamandra tam przynajmniej scianka jest w grupie A no i ten wyglad na pewno żonie sie spodoba
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
Nie żartuj chłopie, widze że probujesz wypromowac to małą fabryczkę na forum, ale teraz to chyba troszke przesadziłeś.dar82 pisze:Veka jest super profilem - mam z nim do czynienia na codzień ale czy z Oknoplastu???? Nie wiem. Wolę z "Postępu" Vekę Perfectline na okuciu Winkhaus AutoPilot jak już mamy operować nazwami firm.
.
Pozdrawiam
Promował bym jakbym miał w tym interes ale niestety nie mam bo z nimi nie współpracuję a rzuciłem nazwę i produkt bo tak uważam. A Oknoplast niech się weźmie za robienie porządnych i sumiennych okien a nie kreatorstwo medialne we wszechgazetach. Najlepsza jest poczta pantoflowa a nie spoty w gazetach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Po 1 Jeżeli chodzi o firmę Oknoplast - Kraków, współpracuje z jednym z ich przedstawicieli w zakresie montażu okiendar82 pisze:A Oknoplast niech się weźmie za robienie porządnych i sumiennych okien a nie kreatorstwo medialne we wszechgazetach. Najlepsza jest poczta pantoflowa a nie spoty w gazetach.
Pozdrawiam
Po 2 Czy Oknoplast przesadza z reklamą ??
Być może, ale to jest ich sprawa i ich pieniądze nie rozumiem skąd te pretensje, to że maja porządny marketing to bardzo dobrze wszyscy powinniśmy się od Nich uczyć. )
Po 3 twierdzisz że nie masz nic wspólnego z niejakim "Postępem" ( nikt o nich nie słyszał) a na ogólnym forum rzuciłeś temat o nich i nagle narobiło się w ciągu kilku dnie kilkanaście odpowiedzi, namówiłeś swoich kolegów na tzw. marketing szemrany. Bo nigdy nie uwierzę w to że nagle wszyscy zaczęli się interesować mała fabryczka, hej gdzieś tam spod Olsztyna (pozdrowienia dla KrzyżakówJ)
Po 4 Może i ten "Postęp" robi dobre okna. Nie wiem nigdy nie miałem z nimi do czynienia, Ale stawiam tezę , że nie da się zrobić dobrych okien plastikowych w garażu, gdzie nie ma odpowiednich maszyn, odpowiedniej kadry, odpowiedniej logistyki, brak im serwisu i wielu, wielu innych czynników
Po 5 Tobie Dar82 (przedstawicielu Firmy Postęp - tak sadze), sugeruje trochę więcej obiektywizmu
Pozdrawiam
-
krystians80
- Czytelnik

-
Natalia BH
- Czytelnik

Proponuję takie rozwiązanie,
oferta.bmp
oferta.bmp
-
pawelszabla
- Czytelnik

Re: Drzwi Balkonowe
W MS więcej niż OKNA mają też fajne systemy drzwi tarasowych próg właściwie niewidoczny, a ciężkie skrzydła chodzą lekko. Sprawdź tam, zdaje się Patio HST, albo dopytaj w salonie: https://www.ms.pl/salony-ms/
-
malwinabrzy88
- Małomówny

Przy takich dużych przeszkleniach warto też zerknąć na rozwiązania tarasowe od Wiśniowskiego. Znajoma długo porównywała klasyczne drzwi balkonowe z HST i ostatecznie wybrała system przesuwny właśnie ze względu na wygodę użytkowania i niski próg. Oczywiście wszystko zależy od budżetu, ale przy 4 metrach szerokości dobrze jest sprawdzić kilka wariantów i nie ograniczać się tylko do jednego typu otwierania. 
Pytanie czy to drzwi balkonowe mniejszy czy duże tarasowe. Powyżej 4-5m szerokości juz bym się skłaniała do aluminiowych, natomiast tez kwestia na ile części podzielone jest to okno. U nas wyszły drzwi tarasowe z Oknoplast 4,8m szerokości dzielone na 3 i udało się to zrobić z pcv, zachowując odpowiednią stabilność i termikę. Polecam, jestem mega zadowolona.