Co będzie się działo po pierwszym

Pan Starszy
Czytelnik
Czytelnik

Co będzie się działo po pierwszym

Post autor: Pan Starszy »

Ostatnio z kim rozmawiam w branży - wszyscy odnotowują ruch do pierwszego. Będzie jeszcze realizacja zamówień z przed pierwszego, a co potem? Czy ktoś ma jakieś pomysły? Większość ludzi mówi o niewiadomej. Może jednak ktoś odważy się podzielić swoimi spostrzeżeniami, czy przewidywaniami.

oknoAD

Pan Starszy
Czytelnik
Czytelnik

Muszę dodać jeszcze, że spotkałem się również z paroma nowopowstającymi firami, ktorych założyciele twierdzą,że ta branza to jedna z nielicznych, jakie bedą się dobrze rozwijały. Co wy na to ?
pvc
Małomówny
Małomówny

nadzieje na przyszłość

Post autor: pvc »

Przed kilkoma dniami miałem okazję zapoznać się z częścią opracowania wykonanego na zlecenie jednego z europejskich zrzeszeń producentów tzw. elementów stolarki budowlanej .
Z tego opracowania wynikałoby , że wprostproporcjonalnie do zmniejszania sie potencjału rynków Zachodniej Europy (głównie Niemcy i Benelux) będzie rósł potencjał naszej branży w Europie Wschodniej (mowa tam jest przede wszystkim o Polsce i Rosji ) . Tak zwane branżowe insider-kręgi mówią otwarcie o oczekującym nas w Polsce boomie budowlano-modernizacyjnym.
A więc głowy do góry w oczekiwaniu tych "tłustych" lat .

Theo

www.pcv.pl
Pan Starszy
Czytelnik
Czytelnik

Jakom już obrał taką ksywę sugerującą żem starszy, to się wypada tylko zapytać, czy ja tego dożyję jeszcze. Pocieszające mimo wszystko jednak. Czy jednak dożyją tego polskei firmy i czy jako polskie ( nie mam na myśli nazwy tylko kapitał- własność ). Jest rzeczą przecież porażajacą jak pomimo blisko 10 lat ( odliczając ze dwa ostatnie to na pewno 8 -miu ) branza ciagle sie rozwijała a szacuje się, że tylko do wymian nie zrobiono wiecej jak 10%. Gdyby tak ruszyło budownictwo? Aż strach pomyśleć. Jedno jest pewne - juz za kilka miesiecy nie ruszy sie z nową produkcją tak tanio jak obecnie. I to by było na tyle.
ODPOWIEDZ