OKNA THYSSEN ZD.WOLA
-
Gość
OKNA THYSSEN ZD.WOLA
czy ktoś współpracuje z firmą THYSSEN OKNA ze Zdunskiej Woli,
prosze o opinie
prosze o opinie
Następny "znawca" o przepraszam "ZNAWCA" od siedmiu boleści. Następna osoba opluwająca firmy które maja utartą pozycje na rynku. I takich firm nam trzeba - niech się rozwijają, rosną w potęge a takim "ZNAWCOM" niech gul skacze z zazdrości że inni mają się czym chwalić.
Jestem dealerem Budvaru - nie ukrywam tego - byłem u nich w fabryce na hali pełen wypas: 2 linie produkcyjne i mają jeszcze ustawiać trzecią. Okna są porządnie okuwane i szklone (wpady też się zdażają) i co najważniejsze wożą je w ludzkich warunkach a nie jak już widziałem w firmie X zrzucane na glebę z tira i martw się chłopie tym co tam leży. W ich sklepach firmowych w Łodzi ceny sprawdzam co miesiąc
)) (jak to w konkurencji) handlowcy znają się na rzeczy, ceny tam u nich są znacznie wyższe niż cena dla mnie.
Żeby nie było samych ach i och - nie zawsze są na czas i troche cięzko jest z dostępem do informacji o zamówieniach i troszkę za długi czas rozpatrywania reklamacji ....... a i właśnie wzięli sie za pilnowanie płatności (
)
Więc drogi "ZNAWCO" nie pluj na firmy o których nic nie wiesz - ja tam już "zęby zjadłem" i troche na ten temat wiem.
Jose
Jestem dealerem Budvaru - nie ukrywam tego - byłem u nich w fabryce na hali pełen wypas: 2 linie produkcyjne i mają jeszcze ustawiać trzecią. Okna są porządnie okuwane i szklone (wpady też się zdażają) i co najważniejsze wożą je w ludzkich warunkach a nie jak już widziałem w firmie X zrzucane na glebę z tira i martw się chłopie tym co tam leży. W ich sklepach firmowych w Łodzi ceny sprawdzam co miesiąc
Żeby nie było samych ach i och - nie zawsze są na czas i troche cięzko jest z dostępem do informacji o zamówieniach i troszkę za długi czas rozpatrywania reklamacji ....... a i właśnie wzięli sie za pilnowanie płatności (
Więc drogi "ZNAWCO" nie pluj na firmy o których nic nie wiesz - ja tam już "zęby zjadłem" i troche na ten temat wiem.
Jose
//////////////////////////////////
kupiłem kiedyś okna ...
kupiłem kiedyś okna ...
Budwar (o przepraszam teraz THYSSEN Okna) jako jeden z nielicznych producentów ma swoje własne biura i w nich co jakiś czas robi ruchy cenowe (raz troche do góry raz troche w dół
) Więc aby wiedzieć po ile mam sprzedawać okna (żeby przypadkiem nie za tanio
) sprawdzam ceny w ich sklepach.
Może nie jest to dosłowna konkurencja ale zawsze ktoś kto też sprzedaje okna .....
U innych producentów trzeba walczyć z innymi dealerami (którzy z cenami robią wiele ciekawych rzeczy) a w Thyssen Okna wystarczy znać ceny w ich sklepach - i już wiadomo za ile można sprzedawać okna na thysenie
Pozdr.
Jose
Może nie jest to dosłowna konkurencja ale zawsze ktoś kto też sprzedaje okna .....
U innych producentów trzeba walczyć z innymi dealerami (którzy z cenami robią wiele ciekawych rzeczy) a w Thyssen Okna wystarczy znać ceny w ich sklepach - i już wiadomo za ile można sprzedawać okna na thysenie
Pozdr.
Jose
//////////////////////////////////
kupiłem kiedyś okna ...
kupiłem kiedyś okna ...
-
Specjalista
- Czytelnik

dla mnie jest proste - jaki profil takie okna - w Krakowie na Thyssenie robi ART OKNO
naprawde nie wymagajcie żeby takie okna były dobre - ktoś kto kupuje jeden z tańszych profili to tylko po to by sprzedać 034 za 400 zł - więc nie należy wymagać żeby starał się je dobrze zrobić i włożyć do niego to co powinno się w nim znależć
-
Specjalista
- Czytelnik

odpowiem Ci tak Specjalistą od okien jestem również - co do thyssena - produkt wyjątkowy jak każdy z 35 firm oferujących profile - ale polityka firmy zaczyna przypominać politykę aluplasta - każdemu "stodolarzowi" i tanio - efekty są takie że sprzedaje taki stodolarz swoje byle jakie okna za niską cenę i potem słyszy sie o Thyssenie że to kicha - np. w Krakowie na ul. Czarnowiejskiej jest salon ART OKNO i sprawdzałem cenę trzech okien (konfiguracja Thyssen + Winkhaus Flex i jakaś badziewna klamka za 1,5 zł): 1465x1435 2 kwatery, 2065x1435 3 kwatery i 2365x1435 3 kwatery - cena w sezonie bez montażu to 1850 zł brutto - niejeden dealer chciałby mieć taką cenę - i co czy warto ???mtmd pisze:Fajnie nazwałeś się - Specjalista. Z pewnością nie od okien. Pewnie nie możesz pogodzić się, że Thyssen ma dobrą ofertę i jednocześnie wyjątkowy produkt. Chyba, że ktoś skopie w produkcji, a to nie jest żadki przypadek.
Marek T.Czyzby ten Marek:) no to dobrze,że ma czas tu zaglądac;)
Jesli chodzi o stwierdzenie,że maja biura odrażająće a okna robia w garazu to chyba ktos ta firme z kims pomylił.Fabryke maja piekna i nowoczesna biura handlowe 70 tez niezłe moze nie wszytskie ale wiekszosc metraz przewaznie 52m2 wiec chyba wozy Drzymały to nie sa .Co do niezawodnosci to jest tak Okna maja dobre solidne nie oszukuja na okuciach itp.estetyka tez w porzadku maja 5komorówke w cenie 3komorówki .Niestety spóźniaja sie czasem z dostawami
ale okna z lekki poslizgiem przychodza i sa w porzadku wiec chyba tacy źli nie sa.Podobno szef kieruje firma żelazna ręka;)Prawda mtd?
Jesli chodzi o stwierdzenie,że maja biura odrażająće a okna robia w garazu to chyba ktos ta firme z kims pomylił.Fabryke maja piekna i nowoczesna biura handlowe 70 tez niezłe moze nie wszytskie ale wiekszosc metraz przewaznie 52m2 wiec chyba wozy Drzymały to nie sa .Co do niezawodnosci to jest tak Okna maja dobre solidne nie oszukuja na okuciach itp.estetyka tez w porzadku maja 5komorówke w cenie 3komorówki .Niestety spóźniaja sie czasem z dostawami