Czy okna Ryven z okuciami Roto są dobre?

renek
Czytelnik
Czytelnik

Czy okna Ryven z okuciami Roto są dobre?

Post autor: renek »

Proszę o opinie, gdyż we wrześniu zamierzam wymienić stare okna na własnie wyżej napisane. Po kolędowaniu do około 15 przedstawicieli okien właśnie te wydały mi się najlepsze, ale jestem amator i może się mylę?! Bardzo proszę o opinię :o

oknoAD

ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ZNAWCA »

A dlaczego wydały ci się najlepsze? I jakie porównywałeś produkty, według jakich kryteriów?
renek
Czytelnik
Czytelnik

odpowiedz Renka

Porównywałem profile, wygląd, estetykę i cenę, choć ta jest niska (tak mi się wydaje). A poza tym RYVEN proponuje zintegrowane okapniki, antywtważeniowe okno czy okucie - sam nie wiem już, brak imitacji "brudnej firanki" jak sie patrzy z zewnątrz, regulowaną odległość uchyłu okna. Chyba tyle! :?:
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

ZNAWCA pisze:A dlaczego wydały ci się najlepsze? I jakie porównywałeś produkty, według jakich kryteriów?
A może poleciał na laskę w biurze która tak fajnie nawijała:):)
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
cinek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: cinek »

Wszystko zależy od producenta. Proszę o podanie nazwy a postaram wypowiedzieć się na ten temat. Pozdrawiam.
renek
Czytelnik
Czytelnik

cinek pisze:Wszystko zależy od producenta. Proszę o podanie nazwy a postaram wypowiedzieć się na ten temat. Pozdrawiam.

Te okna Riven są produkowane przez Plastimet w Ełku.

MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

NIE POLECAM OKUĆ ROTO. CHYBA, ŻE COŚ SIE ZMIENIŁO OD 2001 ROKU? OKAPNIKI TEŻ ŻADNA REWELACJA. SĄ PROFILE KTÓRE SPEŁNIAJĄ TAKIE SAMO ZADANIE A WYGLĄDAJĄ LEPIEJ.
ODPOWIEDZ