Prośba o opinię VEKA- WordArt Rumia
-
Klient Veki
- Czytelnik

Prośba o opinię VEKA- WordArt Rumia
Prosze o opinie z branży okiennej( pomorskie).
Postanowiłem wymienic przed zimą okna. Dostałem dwie podobne oferty
od firm Windows2000 i Wordart. Obie firmy mieszcza sie w Rumi.
Obie oferty sa podobne, ale profile roznych producentow, no i okucia .
Profile to rehau i veka, a okucia to aubi, zigienia i jakis nieznany mi romb.
Teraz ktore wybrac? moze ktos ma wlasne doswiadczenia z tymi firmami?
Chodzi mi o terminowosc i jakosc obslugi.
Czekam na opinie i to pilnie, bo musze umowic sie na pomiary.
Postanowiłem wymienic przed zimą okna. Dostałem dwie podobne oferty
od firm Windows2000 i Wordart. Obie firmy mieszcza sie w Rumi.
Obie oferty sa podobne, ale profile roznych producentow, no i okucia .
Profile to rehau i veka, a okucia to aubi, zigienia i jakis nieznany mi romb.
Teraz ktore wybrac? moze ktos ma wlasne doswiadczenia z tymi firmami?
Chodzi mi o terminowosc i jakosc obslugi.
Czekam na opinie i to pilnie, bo musze umowic sie na pomiary.
Szanowny panie AL Capone.Na Pomorzu mamy np.takie firmy jak:Drutex.Bajcar oraz inne mniejsze i większe .Niekażdą też mniejszą firmę ,mam na myśli producenta,można nazwać garażowcem.Bill Gates też tak zaczynał.Co do MS , firma jak wiele innych.Najważniejszym elementem przy zakupie okien nie jest ani producent,ani profil a firma która te okna zamontuje.Najlepsze okna spapra pazlak montażysta.Profesjonaliści zamontują każde okno a ewentualne niedoróbki producenta usuną na miejscu.
Pozdrawiam. amit
-
Klient Veki
- Czytelnik

Czekam na opinie?
Do licha, nie przekamarzajcie się chłopaki spod ciemnej gwiazdy. Znacie tych producentów czy nie? Tylko o taka opinie mi chodzi i o to czy produkuja solidne okna. A Wy tu ble, ble. Konkrety Panowi!!!!
Re: Czekam na opinie?
STAWIAM NA REHAUKA! Napewno jest profilem lepszym i to bez porownania..Klient Veki pisze:Do licha, nie przekamarzajcie się chłopaki spod ciemnej gwiazdy. Znacie tych producentów czy nie? Tylko o taka opinie mi chodzi i o to czy produkuja solidne okna. A Wy tu ble, ble. Konkrety Panowi!!!!
Nawet wiem dlaczego? Bo san na rechałku produkujesz.
A jeśli idzie, który produkt jest lepszy ? Pytanie, czy okna są robione zgodnie z zaleceniami dostawcy profili. Co do okuć, niestety moge być bardzo stronniczy. moim nr.1 to WINK-HAUS. Procuje na nich od 7-miu lat . Nie mam z nimi żadnych problemów. Wspomniane przez ciebie "nie leżą mi".
Pene jest jedno NAJWAŻNIEJSZY JEST MONTAŻYSTA KTÓRY TE OKNA ZAMONTUJE. Jak będzie coś nie tak, to wszystko naprawi, jeżeli jest fachowcem.
A jeśli idzie, który produkt jest lepszy ? Pytanie, czy okna są robione zgodnie z zaleceniami dostawcy profili. Co do okuć, niestety moge być bardzo stronniczy. moim nr.1 to WINK-HAUS. Procuje na nich od 7-miu lat . Nie mam z nimi żadnych problemów. Wspomniane przez ciebie "nie leżą mi".
Pene jest jedno NAJWAŻNIEJSZY JEST MONTAŻYSTA KTÓRY TE OKNA ZAMONTUJE. Jak będzie coś nie tak, to wszystko naprawi, jeżeli jest fachowcem.
Volltur pisze:STAWIAM NA REHAUKA! Napewno jest profilem lepszym i to bez porownania..Klient Veki pisze:Do licha, nie przekamarzajcie się chłopaki spod ciemnej gwiazdy. Znacie tych producentów czy nie? Tylko o taka opinie mi chodzi i o to czy produkuja solidne okna. A Wy tu ble, ble. Konkrety Panowi!!!!
Z wymienionych okuć Wink-Haus chodzi najciężęj, ale jest ok. sprzedałem parę okien z Romb 3000 klasa sama w sobie.
Polskie okucie a ponad to.:
-największy zasięg regulacji
-lekko pracuje
-krajowa produkcja
-poleca je TUV.
Polskie okucie a ponad to.:
-największy zasięg regulacji
-lekko pracuje
-krajowa produkcja
-poleca je TUV.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
ZNAWCA pisze:Nawet wiem dlaczego? Bo san na rechałku produkujesz.
Twoja spostrzegawczosc jest zniewalajaca ZNAWCO..
Nie wymieniłem Drutexu bo nie poleceam zakupu tych okien. Klient powinien być obsługiwany godnie, a nie kupować okien w stodole (a tak wyglądają punty sprzedaży Drutexu-byłem ostatnio w kilku:-))amit pisze:Szanowny panie AL Capone.Na Pomorzu mamy np.takie firmy jak:Drutex.Bajcar oraz inne mniejsze i większe .Niekażdą też mniejszą firmę ,mam na myśli producenta,można nazwać garażowcem.Bill Gates też tak zaczynał.Co do MS , firma jak wiele innych.Najważniejszym elementem przy zakupie okien nie jest ani producent,ani profil a firma która te okna zamontuje.Najlepsze okna spapra pazlak montażysta.Profesjonaliści zamontują każde okno a ewentualne niedoróbki producenta usuną na miejscu.
-
Klient Veki
- Czytelnik

A Wy dalej ble, ble
Do bani te Wasze wywody Panowie!!! Dalej nic nie wiem konkretnego od Was o tych dwóch producentach, których oferty mam w łapie. Albo macie zaświadczenia licealne o dysleksji i nie rozumiecie co do Was napisałem, albo widzicie tylko czubek swego nosa i zachwalacie to co sami ludziom wciskacie, że niby najlepsze. Czekam cały czas az ktoś właściwy wreszcie sie odezwie i napisze cos pocieszającego o tych dwóch firmach. Pozdrawiam i czekam.
Producentów nie znam, ale coś o oknach- Veka dobry sztywny, napewno bielszy ( rehau wpada w krem) odcień niż rehau, ale za to rehau ma ładniejsze wzornictwo. Okucia- Złotow nie polecam, Aubi Fajne okucie, wydaje się solidne ale bardzo awaryjne. Ale o różnicach można opowiadać , najważniejsze jest wykonanie i montaż tego okna.
-
Klient Veki
- Czytelnik

Ok, profil Veki jest znany i ceniony na całym świecie. O walorach tego profilu tez mogę przeczytać tu i owdzie. Chodziło mi o rekomendacje wskazanych dwóch producentow. A nie uzyskalem żżżżżżżżżżżadnych jakichkolwiek odpowiedzi na moje zapyatnie. Rozumię, ze to są pewnie PROFESJONALIŚCI a Wam kochani FACHOWCY wypada mi podziękować. Krązycie wokoł tematu i wszyscy krytykujecie wszystko co nie Wasze. A chodziło mi tylko o wiedze co do jakości wykonania i zamontowania okien od powyzszych producentów. Albo ich nie znacie, albo ich sie boicie jako konkurencji. Nic innego mi na myśl nie przychodzi. Szkoda było mojego czasu. Pozdrawiam tych co obiektywnie oceniali choć profil, skoro nie znali producentow.
Aloha !
Windows2000 , Wordart....brakuje tylko Offica albo Exela. Obie firmy mieszczą się na ul. Sobieskiego w Rumii (19 i 23) a biąrąc pod uwage nazwe są pewnie spokrewnione więc... Firma Windows2000 jest młodsza o 2 lata ale trąci większym profesjonalizmem. Jeśli chcesz sie przekonac o jakości ich produktów to nie pytaj ludzi z Polski tylko poroś oferenta o wskazanie wykonanego obiektu, zamien słowo z odbiorcą i opinię masz gotową...proste ? Pozdrawiam ! Szczęśliwych okien !
Gernoth
Gernoth
Piotr Gawroński
-
Klient Veki
- Czytelnik

Od nowa
Zaczynam od nowa pytanie. Czy ktoś z czytających te wypowiedzi kupował od tych producentów okna ? Może jakieś wrażenia pozytywne? A jak z reklamacjami? Czekam na wiadomości!!!!
-
Jacek Zagłoba
- Czytelnik

-
Klient Veki
- Czytelnik

Kto jest starszy?
Sądziłem że to Windows2000 jest starszy.Zresztą byłem tam i wyglądają okazalej i profesjonalniej jako producent. Natomiast Wordart się przeniósł pod inny adres. Widocznie zbyt bliskość obu firm szkodziła im!!! Zwłaszcza przy podobieństwach w nazwach - tyle że kojarzących sie z komputerami.
Dobrze że stary serwis Skody w Rumi jescze pozostał i moze udzielać informacji szukającym czy reklamującym.
Ciekawe czy też numer telefonu zmienili?????
Dobrze że stary serwis Skody w Rumi jescze pozostał i moze udzielać informacji szukającym czy reklamującym.
Ciekawe czy też numer telefonu zmienili?????
No cóż... trzeba coś powiedzieć o konkurencjii zza płota... Jeżeli masz już kupować, to raczej windows2000, taka jest moja opinia, znając pobieżnie sposób funkcjonowania obydwu firm.
Natomiast jeżeli rozpatrujesz jeszcze inne oferty, np Trocal, to
można dzwonić do mnie - Wejherowo - 677-25-00.
Zapraszam
Natomiast jeżeli rozpatrujesz jeszcze inne oferty, np Trocal, to
Zapraszam