FIMTEC
Polecam, dobre maszyny dobry serwis.
www.pro-fil.pl
www.pro-fil.pl
Fimtec.
Uważam że są OK.
Maszyny całkiem niezłe.
Pracuję 10 lat na ich maszynach, bez większych wpadek.
Super serwis.
W chwili obecnej negocjuję nowe linie.
Natomiast to ludzie tworzą firmy.
A ludzie w tej firmie są naprawdę OK.
Niesamowite, ale w tych podłych czasach większość problemów załatwiam z nimi na telefon, skutecznie.
Rewelacja.
U konkurencji trzeba rąbnąć głową w biurokratyczny beton, zapłacić z góry i w dadatku pocałować jeszcze w d... może przyjadą .... za parę tygodni.
Polecam jako doświadczony producent.
Tadziu
[/u]
Maszyny całkiem niezłe.
Pracuję 10 lat na ich maszynach, bez większych wpadek.
Super serwis.
W chwili obecnej negocjuję nowe linie.
Natomiast to ludzie tworzą firmy.
A ludzie w tej firmie są naprawdę OK.
Niesamowite, ale w tych podłych czasach większość problemów załatwiam z nimi na telefon, skutecznie.
Rewelacja.
U konkurencji trzeba rąbnąć głową w biurokratyczny beton, zapłacić z góry i w dadatku pocałować jeszcze w d... może przyjadą .... za parę tygodni.
Polecam jako doświadczony producent.
Tadziu
[/u]
Zgadzam sie z przedmówcą. Co do prostych maszyn jak na firme o tak małej tradycji na rynku Fimtec ma bardzo zadowalajacy poziom serwisu.może dlatego ze udało sie przejać bardzo dobrych serwisantów po ŚP upadłej Wegomie i chłopaki naprawdę działaja dobrze. Ale wiadomo jest się że w zwiazku z odłączeniem Fimtec Polska o grupy Fimtec i samodzielnej działalnosci na rynku polskim firma ma bardzo duże problemy z serwisem i uruchaminiem maszyn bardziej zaawansowanych technicznie. Głośno jest ostatnio o przypadkach serwisu czy spektakularnych urochomiemieniach siegajacych po kika tygodni. Co o jakości maszyn to raczej nie słyszałem wiekszych zastrzeżeń.Poważny pisze:To zależy na jak wysoką produkcję jesteś nastawiony. jak na wytwarzanie 100 okien dziennie to FIMTEC zda egzamin. Jak na więcej to nastaw się na częste korzystanie z powolnego serwisu.
Pozdrawiam
Fimtec-Polska
witam i dziwię się, że po tylu latach istnienia naszej branży (i Fimtecu) będę wyjaśniał te podstawy dotyczące Fimtecu.
Krótkie sprostowanie. Fimtec-Polska zawsze był niezależnym od "innych Fimteców" podmiotem gospodarczym (zawsze jedynym właścicielem była Pani Agnieszka Kowalska) i nie wiem jak by się mógł od kogoś odłączyć? Niezależnie od tego nasza współpraca w grupie Fimtec nadal świetnie się układa, gdyż łączą nas nie tylko więzi biznesowe ale i przyjaźnie i znajomości zawarte przez te wszystkie lata.
Co do kłopotów z serwisowaniem "po odłączeniu" to dla Państwa informacji to polski oddział pomaga naszym kolegom z grupy Fimtec, wysyłając techników do uruchomień czy napraw maszyn klasy CNC. Wyjazdy takie nie są regułą ale mają miejsce kilka razy w roku.
Zajmujemy się naprawami sterowanych numerycznie maszyn, jak i piszemy dla nich programy od podstaw (do używanych również), tak by unowocześnić ich konstrukcję, obniżyć koszty serwisowania i (a nawet przede wszystkim) dostosować maszyny do potrzeb Klienta - również wyprodukowane przez firmy konkurencyjne.
Staramy się zatrudniać wykwalifikowanych pracowników i oferujemy im szkolenia z wielu zakresów wiedzy o budowie i funkcjonowaniu maszyn. Mając w bieżącej bazie maszynowej i serwisowej killaset firm (wiele z nich robi kilkaset okien na zmianę a niektóre nawet powyżej 1000 na zmianę), trudno aby nie znalazły się przypadki, w których było potrzeba czasu lub pomocy w usunięciu problemu w uruchomieniu czy naprawie maszyn. Taki sytuacje mają miejsce niezwykle rzadko i jestem przekonany, że nie dotyczą wyłącznie naszej firmy. Obserwujemy zmaganie naszych konkurentów (z niektórymi współpracujemy - przecież to też ciężko pracujący ludzie) na rynku polskim jak i w Europie. Serwis od zawsze był najtrudniejszą częścią "maszynowego biznesu" i wymagał wielu poświęceń finansowych i osobistych. Przy okazji pozdrawiamy pracowników serwisu całej naszej branży.
Szanowny Oknospecu, co do kwesti tradycji na rynku to zapraszam do zapoznania się z faktami. Fimtec - Polska był (z obecnie liczących się na rynku firm) jedną z pierwszych, działających jako przedstawicielstwo producenta (STB) firm na rynku w zakresie dostawy maszyn i serwisu. Z punktu widzenia bezpieczeństwa produkcji dla polskiego producenta stolarki ważne jest by firma sprawnie działała tu na miejscu, w kraju. My działamy pod marką Fimtec-Polska od 1997 w niemal niezmienionym składzie (oprócz nowych pracowników), co stawia nas w gronie "najstarszych" przedstawicieli firmowych w Polsce. Niektóre, powstałe w ostatnich latach firmowe przedstawicielstwa innych znanych producentów również sobie świetnie radzą. Tu liczy się skład osobowy i jego doświadczenie i rozwój a nie długa historia samej firmy, która nawet najlepsza i najdłuższa nie naprawi maszyny
Głównie liczy się to co oferujemy Klientom na codzień.
Dziękujemy za każde pozytywne dla nas wypowiedzi i za konstruktywną krytykę.
Pozdrawiamy
Zespół Fimtec-Polska
Krótkie sprostowanie. Fimtec-Polska zawsze był niezależnym od "innych Fimteców" podmiotem gospodarczym (zawsze jedynym właścicielem była Pani Agnieszka Kowalska) i nie wiem jak by się mógł od kogoś odłączyć? Niezależnie od tego nasza współpraca w grupie Fimtec nadal świetnie się układa, gdyż łączą nas nie tylko więzi biznesowe ale i przyjaźnie i znajomości zawarte przez te wszystkie lata.
Co do kłopotów z serwisowaniem "po odłączeniu" to dla Państwa informacji to polski oddział pomaga naszym kolegom z grupy Fimtec, wysyłając techników do uruchomień czy napraw maszyn klasy CNC. Wyjazdy takie nie są regułą ale mają miejsce kilka razy w roku.
Zajmujemy się naprawami sterowanych numerycznie maszyn, jak i piszemy dla nich programy od podstaw (do używanych również), tak by unowocześnić ich konstrukcję, obniżyć koszty serwisowania i (a nawet przede wszystkim) dostosować maszyny do potrzeb Klienta - również wyprodukowane przez firmy konkurencyjne.
Staramy się zatrudniać wykwalifikowanych pracowników i oferujemy im szkolenia z wielu zakresów wiedzy o budowie i funkcjonowaniu maszyn. Mając w bieżącej bazie maszynowej i serwisowej killaset firm (wiele z nich robi kilkaset okien na zmianę a niektóre nawet powyżej 1000 na zmianę), trudno aby nie znalazły się przypadki, w których było potrzeba czasu lub pomocy w usunięciu problemu w uruchomieniu czy naprawie maszyn. Taki sytuacje mają miejsce niezwykle rzadko i jestem przekonany, że nie dotyczą wyłącznie naszej firmy. Obserwujemy zmaganie naszych konkurentów (z niektórymi współpracujemy - przecież to też ciężko pracujący ludzie) na rynku polskim jak i w Europie. Serwis od zawsze był najtrudniejszą częścią "maszynowego biznesu" i wymagał wielu poświęceń finansowych i osobistych. Przy okazji pozdrawiamy pracowników serwisu całej naszej branży.
Szanowny Oknospecu, co do kwesti tradycji na rynku to zapraszam do zapoznania się z faktami. Fimtec - Polska był (z obecnie liczących się na rynku firm) jedną z pierwszych, działających jako przedstawicielstwo producenta (STB) firm na rynku w zakresie dostawy maszyn i serwisu. Z punktu widzenia bezpieczeństwa produkcji dla polskiego producenta stolarki ważne jest by firma sprawnie działała tu na miejscu, w kraju. My działamy pod marką Fimtec-Polska od 1997 w niemal niezmienionym składzie (oprócz nowych pracowników), co stawia nas w gronie "najstarszych" przedstawicieli firmowych w Polsce. Niektóre, powstałe w ostatnich latach firmowe przedstawicielstwa innych znanych producentów również sobie świetnie radzą. Tu liczy się skład osobowy i jego doświadczenie i rozwój a nie długa historia samej firmy, która nawet najlepsza i najdłuższa nie naprawi maszyny
Dziękujemy za każde pozytywne dla nas wypowiedzi i za konstruktywną krytykę.
Pozdrawiamy
Zespół Fimtec-Polska
Fimtec
Popieram całkowicie wypowiedz Fimtec-u.
Serwis OK, maszyny jeszcze lepsze.
Do Oknospeca.
Pozwoliłem sobie pokazać na forum wczorajszy post skierowany do mnie.
Jest to twój prostacki komentarz-odpowiedz na mój wcześniejszy post.
Treść postu:
...........................................................................................................
Od: Oknospec
Do: TADZIU
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 10:51 pm
Temat: wazelina
Ile fimtec zaplacił za tego posta? Mozę ja tez takiego wazeliniarskiego napisze i cos dostę!!!
.........................................................................................................
Koniec postu.
Co taki prostak i gówniarz może wiedzieć na temat maszyn z Fimtec-u.
Oknospecu, ''psy szczekają a karawana idzie dalej''.
W świetle w-w postu widzę że jak kundel, szarpiesz za nogawkę byle poszarpać, bez żadnego sensu.
Spec z ciebie jak z koziej d..y trąba.
Życzę zdrówka, szczególnie psychicznego.
I kup sobie w końcu pożądne maszyny..... Fimtec-u oczywiście.
Może coś w końcu mądrego i na poziomie napiszesz.
Pozdrawiam załogę Fimtec.
Tadziu
Serwis OK, maszyny jeszcze lepsze.
Do Oknospeca.
Pozwoliłem sobie pokazać na forum wczorajszy post skierowany do mnie.
Jest to twój prostacki komentarz-odpowiedz na mój wcześniejszy post.
Treść postu:
...........................................................................................................
Od: Oknospec
Do: TADZIU
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 10:51 pm
Temat: wazelina
Ile fimtec zaplacił za tego posta? Mozę ja tez takiego wazeliniarskiego napisze i cos dostę!!!
.........................................................................................................
Koniec postu.
Co taki prostak i gówniarz może wiedzieć na temat maszyn z Fimtec-u.
Oknospecu, ''psy szczekają a karawana idzie dalej''.
W świetle w-w postu widzę że jak kundel, szarpiesz za nogawkę byle poszarpać, bez żadnego sensu.
Spec z ciebie jak z koziej d..y trąba.
Życzę zdrówka, szczególnie psychicznego.
I kup sobie w końcu pożądne maszyny..... Fimtec-u oczywiście.
Może coś w końcu mądrego i na poziomie napiszesz.
Pozdrawiam załogę Fimtec.
Tadziu
Przepraszam Pana Tadzia za chwile zdenerwowania. Posta napisałem z ciekawości, maże faktycznie trochę z przekory na tak optymistyczny komentarz. Moze tak jakoś sceptycznie patrzę na to wszystko. Nie chciałem napewno Pana urazić. Zawsze dyskusja jest ciekawsza na małej konfrontacji niz wzajemnej adoracji. Co do prostaka, gówniarza itd pozostawie bez komentarza.Podejrzewam ze jak bym chwalił to nie padły by nak mocne słowa, ale ze jestem przekorny to dostałem miłe pozdrowienia. Dodatkowo Pozdrawiam i dziekuję za rzeczową odpowieć Zaspół Fimtec.
Nadchodzi nowy sezon. Wszystkim życzę powodzenia i sukcesów.
Nadchodzi nowy sezon. Wszystkim życzę powodzenia i sukcesów.
DO FIMTECA
JA TO JESTEM TAKI SZCZĘŚLIWY Z ICH SERWISU I PODEJŚCIA ( JESIENIĄ KUPIŁEM U NICH ZSZYWARKĘ DO WZMOCNIEŃ ) ŻE JAK ZAMÓWIŁEM DWIE ZGRZEWARKI TYDZIEŃ TEMU TO NAWET OD NICH NIE
CHCIAŁEM ŻADNEJ OFERTY
CHCIAŁEM ŻADNEJ OFERTY