Problemy z DOBROPLASTEM

ntv
Czytelnik
Czytelnik

Problemy z DOBROPLASTEM

Post autor: ntv »

Jestem sprzedawcą DOBROPLASTU Od ponad tygodnia nie mogę się dodzwonić do firmy. Jak sie dodzwonię to i tak nikt nie może powiedzieć nic na temat moich zleceń , które są już dwa tygodnie po terminie . Wczoraj dostałem potwierdzenie zamówienia na profilu ROYAL z terminem - 28 dni roboczych !!!! . Ponoć DOBROPLAST ma problemy z ROYALEM i prądem . Może zapomnieli zapłacić za światło . Mój szwagier dwa miesiące nie płacił i też mu prąd odcieli . Jak coś wiecie na temat sytuacji w Dobroplaście napiszcie. Czy można u nich jeszcze zamawiać ?
A może już tylko zbierają zaliczki ?

oknoAD

Gość!
Czytelnik
Czytelnik

Re: Problemy z DOBROPLASTEM

Post autor: Gość! »

ntv pisze:Jestem sprzedawcą DOBROPLASTU Od ponad tygodnia nie mogę się dodzwonić do firmy. Jak sie dodzwonię to i tak nikt nie może powiedzieć nic na temat moich zleceń , które są już dwa tygodnie po terminie . Wczoraj dostałem potwierdzenie zamówienia na profilu ROYAL z terminem - 28 dni roboczych !!!! . Ponoć DOBROPLAST ma problemy z ROYALEM i prądem . Może zapomnieli zapłacić za światło . Mój szwagier dwa miesiące nie płacił i też mu prąd odcieli . Jak coś wiecie na temat sytuacji w Dobroplaście napiszcie. Czy można u nich jeszcze zamawiać ?
A może już tylko zbierają zaliczki ?
Nie martw się. Za opóźnienia dostaniesz wiadro paszy gratis.
Prezes
Małomówny
Małomówny

Post autor: Prezes »

ntv witaj w klubie.czekam na royala, powinien być lada dzień a tu telefon,
dostawa opóżni się 2 tygodnie.ciśnienie mi skoczyło.dzwonie do nich,a oni
pytają się czy można zmienić z royala na brugmanna.nad tym wszystkim
juz nie ponują.stracili kontrol.jeżeli chcesz się do nich dodzwonić to dzwoń
po 17.powodzenia.
Dr.MO
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Dr.MO »

witam wszystkich

widze ze kolejny moloch ma niemale problemy aluplast royal brugmann co bedzie dalej ?? jestem ciekaw kto jeszcze sprzeda im na KRECHE?

czy TEN rok bedzie rokiem prawdy? o dobrych firmach okniarskich

mamy juz problemy w Brokacie Dobroplascie kto bedzie nastepny ?

moze Oknoplast?

teoretycznie srodek sezonu a u nich problemy to co to bedzie zima?
pewnie zwina walizki albo zredukuja sie o 50 moze 80 %

KIEDY W TYM KRAJU BEDZIE NORMALNIE??

pozdrawiam
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Dr.MO pisze:witam wszystkich

widze ze kolejny moloch ma niemale problemy aluplast royal brugmann co bedzie dalej ?? jestem ciekaw kto jeszcze sprzeda im na KRECHE?

czy TEN rok bedzie rokiem prawdy? o dobrych firmach okniarskich

mamy juz problemy w Brokacie Dobroplascie kto bedzie nastepny ?

moze Oknoplast? Pomarzyć zawsze można 8) 8) 8)

teoretycznie srodek sezonu a u nich problemy to co to bedzie zima?
pewnie zwina walizki albo zredukuja sie o 50 moze 80 %

KIEDY W TYM KRAJU BEDZIE NORMALNIE??

pozdrawiam
artur1
Małomówny
Małomówny

Post autor: artur1 »

Do klientów firmy Dobroplast z woj. świętokrzyskiego, podkarpackiego, małopolskiego
ANPOL Sp. z o.o producent stolarki PCV w systemie Veka zaprasza do współpracy. Oferujemy system 3 i 5 komorowy( dwa rodzaje skrzydła) okucia WinkHaus, terminy 14 dni kolor biały, kolory jednostronne i dwustronne standardowe.
O szczegóły proszę o kontakt:
[email protected]
Ostatnio zmieniony pt paź 08, 2004 3:57 pm przez artur1, łącznie zmieniany 1 raz.

@
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: @ »

BRZESKA FABRYKA OKIEN PCV I ALUMINIUM chętnie podejmie współpracę.
Bezołowiowy system Plustec, aluminium Belgijski Aliplast, terminy 14 dni.
Dajemy dobre ceny na Kolory, 4 kom. oraz 5 kom.

www.pro-fil.pl
tel: 14 / 66 34 880
fax: 14 / 66 34 882
[email protected]
LANDECK
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: LANDECK »

Dla dealerów z woj. dolnośląskiego i lubuskiego.
Jesteśmy producentami stolarki okiennej PCV na profilu THYSSEN. .
Profil 3 i 5 komorowy,szeroka gama kolorów,okucia obwiedniowe SIGENIA. Termin realizacji zamówień do 14 dni.
Zainteresowanych podjęciem współpracy proszę okontakt 697 622 609
pozdrawiam
faxpol
Czytelnik
Czytelnik

idź na całość...daj mu szansę

Post autor: faxpol »

Większość z Was narzeka na współpracę z Dobroplastem. Ale sami dobrze wiecie że to nie tylko ich wina. Fabryka prosperuje bardzo dobrze, rozwija się, a problemy jakie mają są wyłącznie "zasługą" dostawców profila. Trzeba dać szansę Dobroplastowi. Nie można przecież skreślić jednego z największych (kto wie czy nie największego) - producenta okien i drzwi z pcv!! Pozdrawiam...
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Ogłoszenia są na innej stronie! Tu wasze oferty wyglądają jak żerowanie na ,,trupach" !
Volltur
Małomówny
Małomówny

Re: idź na całość...daj mu szansę

Post autor: Volltur »

faxpol pisze:Większość z Was narzeka na współpracę z Dobroplastem. Ale sami dobrze wiecie że to nie tylko ich wina. Fabryka prosperuje bardzo dobrze, rozwija się, a problemy jakie mają są wyłącznie "zasługą" dostawców profila. Trzeba dać szansę Dobroplastowi. Nie można przecież skreślić jednego z największych (kto wie czy nie największego) - producenta okien i drzwi z pcv!! Pozdrawiam...
Wiesz co,jakos mi sie nie chce wierzyc ze profilarze tak sobie sie skrzykneli -tak dla zabawy..-
Powod jest i to istotny i na pewo nie jest to "pakcik" profili..
Wiec nie sadze zeby byla to firma dobrze prosperujaca; termiy, dostawy, zadowolenie klietow-to sa czynniki, ktore o tym mowia..
A czy dobroplast je spelnia?
techmaprojekt
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: techmaprojekt »

Faxpol gratuluję wiedzy !!!
Na tym portalu nie brak frazesów o przyszłości branży i perspektyw dla Młodych (patrz choćby temat C*C*C*). Nie mogę tylko zrozumieć jak w tych ciężkich dla naszej branży czasach można tak traktować dealerów !!!
Jednak nie brak takich, którzy zniosą takie lekceważenie dla niskiej ceny (o jakości nie wspomnę).
Produkujemy okna od 12 lat i przez cały ten okres nie mieliśmy takich opóżnień z jakiegokolwiek powodu !!! Znamy swoje miejsce na rynku, nie jesteśmy doskonali ani najtańsi ale dziwi mnie jak można być tak aroganckim ?
Swoją drogą pogratulować Dobroplastowi zdolności przekonywania dbiorców tak o "wyłącznej" winie dostawców jak i o swej wielkości.
faxpol
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: faxpol »

Skoro tak krytykujecie Dobroplast, to może sami wybudujcie "plastikowe imperium". Zobaczymy jak będziecie działac na rynku pełnym przekupków i niesolidnych współpartnerów. Mówicie wydłużające się terminy, nierealne obietnice, ignoracja klienta - to wpływa na spadek zaufania do fabryki, spadek zadowolenia ze współpracy, a w efekcie końcowym "zerwanie". Wiąże się to ze zmniejszeniem dochodów a niejednokroć ponoszeniem ogromnych kosztów. Czy istnieje fabryka, czy istnieje firma, która chciałaby tracić pieniądze zanimiast je pomnażać?! Myśle że nie ma. Pozdrawiam.
Prezes
Małomówny
Małomówny

Post autor: Prezes »

jesteś faxpol jedynym człowiekiem na tym forum który broni tą firme.
ja w życiu gorszej nie widziałem.
INTERESUJACY
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: INTERESUJACY »

POWIEDZMY SOBIE JASNO PANOWIE DOBROPLAST NIE DBA O DEALEROW. ALE ZNAM FIRMĘ Z OKOLIC ŁODZI, KTÓRA OPANOWAŁA TĘ SZTUKĘ DO PERFEKCJI. NIECH KTOŚ ZGADNIE KTÓRA TO FIRMA. :lol: :lol: :lol:
Dr.MO
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Dr.MO »

faxpol - dobrze ze jestes i ze stajesz po stronie dobroplastu ale wynika to chyba tylko z Twojej nieznajomosci tematu.
Dobroplast jest duzy nie ma co polemizowac pytanie dlaczego ?
dal B.NISKIE ceny swoim odbiorca aby zaistniec udalo sie aczkolwwiek spowodowalo wiele niezbyt dobrych skutkow ubocznych :
1. obnizylo ogolny poziom cen na rynku ( kazdy sie zastanawial jak mozna zrobic okno w takiej cienie i ..... szedl po obnizki do dostawcoe profila okucia wzmocnienia itp
2. przy takiej cenie niestety nie mozna mowic o wysokiej jakosci - z tad tylu niezadowolonych
3. ilosc zamowien przerosla firme dobroplast dlatego tez nikogo, prawie nikogo nie moga obsluzyc w 100%

Co do paktu profilowcow byl bardzo uzasadniony niestety jeden sie wylamam moim zdaniem szkodzac sobie i swoim dotychczasowym klientom a szkoda moze w koncu dobroplast przestal by szalec z cenami i wrocily by one do poziomu na ktorym zarobek umozliwi wszystkim dalsza egzystencje
sthulp
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sthulp »

WSZYSCY NAZEKAJA NA DOBROPLAST
WSZYSCY ZAMAWIAJA TAM OKNA
WNIOSEK ???
famix
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: famix »

nie wszyscy :twisted: !!!
tomi
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: tomi »

techmaprojekt pisze:....
Swoją drogą pogratulować Dobroplastowi zdolności przekonywania dbiorców tak o "wyłącznej" winie dostawców jak i o swej wielkości.
co do wielkości to faxpol ma chyba rację. ktoś ostatnio mi mówił że odbierają około 4 tirów profili dziennie (zważywszy że z tira 18 palet, wychodzi około 600 szt O34, to nie słyszałem by ktokolwiek robił więcej na dzień dzisiejszy),
a potrafią oni pracować 24 h/dobę przez 7 dni tygodnia. mało który profilowiec jest wstanie obsłużyć tą firmę nie zawalając dostaw dla innych odbiorców (jednocześnie zarabiając mniej, bo dobroplast co tydzień potrafi walczyć o nowy większy rabat), bo jego odbiorcy szybko zmienią dostawcę
ODPOWIEDZ