z jaką stawką Vat sprzedawać okna - temat znów powraca

BASIA
Czytelnik
Czytelnik

z jaką stawką Vat sprzedawać okna - temat znów powraca

Post autor: BASIA »

:? czy prawdą jest, ze nie można sprzedawać okien wraz z montazem z stawka Vat 7% zgodnie z nową ustawa z przed 2 tyg.???

oknoAD

Prezes
Małomówny
Małomówny

Post autor: Prezes »

pierwsze słysze. co to za ustawa
Prezes
Małomówny
Małomówny

Post autor: Prezes »

tak poważny temat Basiu, a tak mało zainteresowanych.gdzie ta wasza
SOLIDARNOŚC
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Czy coś przeoczyłem??? Weszła jakaś nowa ustawa o VAT :?: :?: :?:
perfect
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: perfect »

Dostałem ostatnio negatywną odpowiedź z urządu na temat fakturowania ze stawką VAT 7%, i tłumaczą się właśnie nową interpretacją ustawy o VAT.
Robert Klos
Rozgadany
Rozgadany
Kontakt:

Post autor: Robert Klos »

perfect pisze:Dostałem ostatnio negatywną odpowiedź z urządu na temat fakturowania ze stawką VAT 7%, i tłumaczą się właśnie nową interpretacją ustawy o VAT.
Bzdura, nie ma zadnej nowej interpretacji. Powinien Pan zwrócić się do Urzędu o udostępnienie tej "interpretacji" powołując się na ustawę o "dostępie do informacji publicznej".
Ze stanowiska Izby Skarbowej w Krakowie: ".. W przypadku, gdy wykonywane czynności - związane z budownictwem mieszkaniowym - można zaklasyfikować do usług określonych w dziale PKWiU 45 "Roboty budowlane", cała wartość świadczonej usługi (wraz z wartością wykorzystanych materiałów budowlanych) podlega opodatkowaniu wg stawki właściwej dla usługi - 7%"
Pozdrowienia - Robert

lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Czy ktoś faktycznie widział pisemną interpretację interesującego nas fragmentu ustawy wydaną przez MF albo Izbę Skarbowa? Czy takie coś istnieje czy też to tylko plotka?
ODPOWIEDZ