Co sądzicie o oknach Aluplast - Round Line?

gabi
Czytelnik
Czytelnik

Co sądzicie o oknach Aluplast - Round Line?

Post autor: gabi »

Witam wszystkich!
Mam zamiar wstawić sobie okno, wybrałam sobie Aluplasta - Round Line, bo ma fajne kształty, super wygląda w kolorze dębu, zaś okucia ma Maco. Ale wiem że wygląd to nie wszystko, liczy się przecież przede wszystkim funkcjonalność.
Za takie okno Gość policzył mi około 1600zł, zaś takie zwykłe najtańsze kosztowałoby 300zł mniej.
Nie wiem czy dopłacać i mieć fajne, czy po prostu jeszcze poszukać, bo może to nie żadna rewelka???
Pozdro!

oknoAD

lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Może zabrzmi to jak złośliwa uwaga konkurencji (bo tak jest :wink: ) ale co mi tam...
Znajdź kogoś kto ma takie okna w nasłonecznionym miejscu (okna w okleinie) i zobacz jaki "proste" są po jednym sezonie :lol: :lol: :lol:
amit
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: amit »

Nie zamontujesz też siatki przeciw insektom.
Pozdrawiam. amit
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

lamer pisze:Może zabrzmi to jak złośliwa uwaga konkurencji (bo tak jest :wink: ) ale co mi tam...
Znajdź kogoś kto ma takie okna w nasłonecznionym miejscu (okna w okleinie) i zobacz jaki "proste" są po jednym sezonie :lol: :lol: :lol:
Inne profile są proste ???? :shock:
MANIEK
Ekspert
Ekspert

amit pisze:Nie zamontujesz też siatki przeciw insektom.
Dlaczego ??? :shock:
gabi
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: gabi »

A teraz nie wiem co robić, może jednak nie będę "cudować" i wezmę okna białe, bo to okno, o które pytałam ma być na południowo-wschodniej części budynku (bloku), a w lato jest straszny upał od rana do popołunia i żaden blok nie zasłania mi okna!!!
Daliście mi do myślenia!!!! :oops: :roll:

amit
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: amit »

Profil Round line jest półzlicowany , oznacza to że profil skrzydła wchodzi światło ramy , tak że ewentualnie zamontowana ramka z siatką zostanie
"wypchana" na zewnątrz a skrzydło nie da się zamknąć.
Pozdrawiam. amit
stolwent
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: stolwent »

Witam.

Profil Aluplast 2000 Round LIne to jeden z lepszych produktów z gamy profili Aluplast-a . Bardzo masywny (grube zewnętrzne ścianki) i dobra statyka ościeżnica 70 mm wysokości. Można spokojnie zamawiać w kolorze nie żadnych probelmów. Jest oczywiście możliwość zamontowania siatki przeciw owadom (posiadam własnie te okna i mam zamontowaną siatkę i działa wszystko bez problemów). Jedyny mały kłopot może być z zamontowaniem rolet wewnętrznytch (ponieważ wewnętrzna listwa przyszybowa lekko wystaje z płaszczyzny skrzydła ale można te listwy zamienić na inne i po problemie) .

Sczerze polecam ten profil jest naporawdę OK.
Pozdrawiam,
STOLWENT
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Mało tego widziałem profile zlicowane, do których można zastosować siatki. Natomiast okna musiały by być z żelaza, żeby się nie wykrzywiły w żadnej płaszczyżnie! :wink: Kwestia czasu.
faxpol
Czytelnik
Czytelnik

czesc

Post autor: faxpol »

Aluplast Round Line jest niezłym profilem, ale polecałbym już raczej Brugmanna. 73 mm grubosci, 3 lub 5-cio komorowy, z doskonale zaprojektowaną stalą....
Prezes
Małomówny
Małomówny

Post autor: Prezes »

faxpol a kto robi tego brugmanna .
matka
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: matka »

Widzę, że nasz kolega faxpol jest przedstawicielem Dobroplastu(albo coś w tymrodzaju). Na innych forach broni DOBRO... a nawet chali. Teraz gdy DOBRO... przeszedl na brugmana to go poleca?!? Hm.
perfect
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: perfect »

DOBR zepsuje markę pewnie kolejnemu profilowi, tym razem będzie to Brugman. :(
ODPOWIEDZ