Lista firm i klientów oszukanych przez DOBROPLAST !!!
Lista firm i klientów oszukanych przez DOBROPLAST !!!
Do niedawna współpracowałem z Dobroplastem. Jednak nieustanne problemy z jakością, terminowością skłoniły mnie do zmiany dostawcy. Ja ze swej strony pozostawiłem konto czyste. DODROPLAST NIESTETY NIE!!!
Odmawiają wykonania reklamacji, mimo iż udzielają gwarancji na produkowane przez siebie "wyroby". Liczę się z tym, że sprawa znajdzie swój finał w sądzie, dlatego chciałbym nawiązać kontakt z osobami podobnie potraktowanymi przez DOBROPLAST.
Odmawiają wykonania reklamacji, mimo iż udzielają gwarancji na produkowane przez siebie "wyroby". Liczę się z tym, że sprawa znajdzie swój finał w sądzie, dlatego chciałbym nawiązać kontakt z osobami podobnie potraktowanymi przez DOBROPLAST.
-
wiarygodny
- Czytelnik

Jednym z moich dostawców jest Dobroplast. Zawsze podaja terminy 14 dni, tyle tylko że ja wiem że to będzie 4 - 6 tygodni. Jeżeli moj klient chce tyle czekac i miec niedrogiego i jednoczesnie niezłego brugmanna to ok, jeżeli nie chce czekac to w podobnej cenie oferuję inny profil. Moj klient dostaje taka oferte jakiej oczekuje i na jaka może sobie pozwolić, jeden kupi brugmanna do bloku czy domku, inny brilanta do domu a jeszcze inny musi miec mondiala bo to "prawdziwie białe"
okno. Przychodzi tez człowiek który oczekuje najwyższej jakości i chce zapłacić za schuko cave. Jedynie w drewno nie wchodzimy.
Wracając do Dobroplastu to wiem że jest firma która zawsze ma okna w dwa tygodnie a reklamacje załatwiane sa natychmiast. Dobroplast produkuje ok. 30 tyś okien/miesiąc i ma swoje miejsce na rynku. Tez miałem zakończyć wspólprace ale .............. nie, tylko ograniczełem.
Wracając do Dobroplastu to wiem że jest firma która zawsze ma okna w dwa tygodnie a reklamacje załatwiane sa natychmiast. Dobroplast produkuje ok. 30 tyś okien/miesiąc i ma swoje miejsce na rynku. Tez miałem zakończyć wspólprace ale .............. nie, tylko ograniczełem.
Witaj perfekt.
Profil brugmann, roto nt pełne, szyby ok. zgrzewy solidne. Można mieć zastrzeżenia do pobrudzonych glikolem szyb ale to monter moze cosmofenem usunąc. Wszystkie reklamacje sam zalatwiam, szyby czy inne elementy do wymiany mam przy najblizszej dostawie. Nie licz na to ze serwisant z dobroplastu przyjedzie, ale od czego sa montażyści? Ostatnio mieliśmy rame do wymiany i tak z ciekawosci rozcielismy ja, zbrojenie było 1,8 mm przy O32. Wiec nie oszukane.
Nie tylko dobroplast ma niskie ceny.
Profil brugmann, roto nt pełne, szyby ok. zgrzewy solidne. Można mieć zastrzeżenia do pobrudzonych glikolem szyb ale to monter moze cosmofenem usunąc. Wszystkie reklamacje sam zalatwiam, szyby czy inne elementy do wymiany mam przy najblizszej dostawie. Nie licz na to ze serwisant z dobroplastu przyjedzie, ale od czego sa montażyści? Ostatnio mieliśmy rame do wymiany i tak z ciekawosci rozcielismy ja, zbrojenie było 1,8 mm przy O32. Wiec nie oszukane.
Nie tylko dobroplast ma niskie ceny.
Witaj.
Kilka miesiecy wstecz 70% to był steel i ideal a potem brugmann. Obecnie z 25% dobroplast, 10% rehau brillant, 40%mondiala reszta to ideal2000 i schuko. To tak mniej wiecej. Najwiecej reklamacji mam na dobroplascie, są to reklamacje typu porysowana rama (cosmofen) porysowana szyba (dostarczaja przy nastepnym transporcie) i drobne jak niekompletne okucie ktorych im nawet nie zglaszam. Ogolnie jakosc przy tej cenie nie jest zła. Na deceunincku praktycznie nie mam reklamacji podobnie na rehale i schuko. Sa klienci ktorzy sa sklonni niezle zaplacic za profil o szerokosci 73 mm. Za adeala czy mondiala 3 kom tyle nikt nie zaplaci. Ile natomiast ja place za okna to juz klienta nie interesuje. Ja mam dostarczyc produkt o dobrej jakosci i w cenie jaka przyjal klient.Reklamacje traktuje jako obowiazek i zalatwiane sa natychmiast.
Pozdrawiam.
Po ile liczycie montaż? Ja licze szwedy po 24, skrzynie po 26 + VAT. Berlinki po 30+VAT.
Kilka miesiecy wstecz 70% to był steel i ideal a potem brugmann. Obecnie z 25% dobroplast, 10% rehau brillant, 40%mondiala reszta to ideal2000 i schuko. To tak mniej wiecej. Najwiecej reklamacji mam na dobroplascie, są to reklamacje typu porysowana rama (cosmofen) porysowana szyba (dostarczaja przy nastepnym transporcie) i drobne jak niekompletne okucie ktorych im nawet nie zglaszam. Ogolnie jakosc przy tej cenie nie jest zła. Na deceunincku praktycznie nie mam reklamacji podobnie na rehale i schuko. Sa klienci ktorzy sa sklonni niezle zaplacic za profil o szerokosci 73 mm. Za adeala czy mondiala 3 kom tyle nikt nie zaplaci. Ile natomiast ja place za okna to juz klienta nie interesuje. Ja mam dostarczyc produkt o dobrej jakosci i w cenie jaka przyjal klient.Reklamacje traktuje jako obowiazek i zalatwiane sa natychmiast.
Pozdrawiam.
Po ile liczycie montaż? Ja licze szwedy po 24, skrzynie po 26 + VAT. Berlinki po 30+VAT.
Witam Decr. 25 % okien z Dobroplastu daje jakieś 75 szt/m-c. Jaką ilość okien reklamujesz (ile jest porysowanych, ile szyb dostarczają i jak długo czekasz na takie szyby?). Mówiłeś, że kolportujesz 100 tyś ulotek miesięcznie jaki masz efekt ile telefonów i ile umów podpisanych. Ja montuję w tej chwili po 26 zł/mb i myślę o podniesieniu ceny, ponieważ praktycznie wszystko sprzedaje się na usługę z Vatem 7 % i nie nadążamy z montażami.
Witam Decr. Napisz skąd bierzesz Mondiala i Ideala i czy duża różnica cenowa między nimi a dobroplastem. Ulotki sam rozprowadzasz czy przez pocztę.([email protected]).Pozdrawiam
Ulotki przez poczte wychodza po 8 gr VAT chyba 0%, przez firme ktora sie tym zajmuje po 4,5 gr + VAT, 100000 tys roznosza ok 8 dni. Efekt rozny, czasem na uloktach zarabiasz niezle ale sa okresy ze ulotki sie nie zwracaja. Sa zdania ze ulotka powinna przyniesc 1 zł zysku, je tego nie moge potwierdzic (niestety). Przy dobrym podejsciu do klienta, pomiar kiedy klient sobie zyczy, 3 linie kredytowe (promocje ratalne), zaliczki od 10-25%, koncowa zapłata po wykonaniu zlecenia, natychmiastowe zalatwianie reklamacji, prezenty, szeroka oferta okien - sprzedajemy srednio 300 szt na miesiac. Prawda jest ze KLIENT w naszym sklepie to nasz Pan i nikomu nie wolno stanąc do niego "bokiem". Klient u nas "zawsze ma racje" i ma dostac to po co przyszedł. Mamy klientów którzy nie chca rat a nie moga zaplacic za calosc gotówka, idziemy im na reke i rozkladamy na 3- 4 wplaty. Jednym słowem robimy WSZYSTKO zeby klient nas polecił. Mamy dużo kontynuacji i klientów z polecenia. Pytaliscie tez po ile kupuje okna. Prosze bardzo, ostatnie ceny dla o34: brugmann 405, ideal2000 420, mondial 460. 5 komorowych nie pamietam (pisze z domu).
Odnosnie reklamacji okien z zambrowa. Porysowane ramy to loteria zalezna od transportu. Jak sie trafi zła partia to 20% okien musi byc czyszczona cosmofenem 5 a nastepnie 20. Głębokie rysy nie trafiaja sie czesto. Mielismy kilka razy porysowane szyby - reklamacje byly zalatwiane przy nastepnym transporcie. Brakujace elementy okucia zalatwiam sam, podobnie brakujace oslonki. Regula jest ze w każdym transporcie brakuje oslonek na zawiasy. Kotwy do brugmanna nie nadaja sie do montazy, podchodza za to kotwy od mondiala (troche inaczej mocowane).
Powiem tak, dla firmy ktora zaczyna zambrow moze byc zabujczy natomiast dla kogos dla kogo rozebranie okucia czy przeszklenie nie stanowi problemu to dobra oferta. Jakosc okien? Dobry profil, dobre okucie, w miare dobrze wykonane pakiety (brudne od glikolu), zgrzewy dobre, okna najczesciej nie wymagaja regulacji na montazu. Tylko te terminy. Nie da sie bazowac tylko na jednym dostawcy, dobrop.. jest napewno niezlym uzupelnieniem.
Pozdrawiam.
Odnosnie reklamacji okien z zambrowa. Porysowane ramy to loteria zalezna od transportu. Jak sie trafi zła partia to 20% okien musi byc czyszczona cosmofenem 5 a nastepnie 20. Głębokie rysy nie trafiaja sie czesto. Mielismy kilka razy porysowane szyby - reklamacje byly zalatwiane przy nastepnym transporcie. Brakujace elementy okucia zalatwiam sam, podobnie brakujace oslonki. Regula jest ze w każdym transporcie brakuje oslonek na zawiasy. Kotwy do brugmanna nie nadaja sie do montazy, podchodza za to kotwy od mondiala (troche inaczej mocowane).
Powiem tak, dla firmy ktora zaczyna zambrow moze byc zabujczy natomiast dla kogos dla kogo rozebranie okucia czy przeszklenie nie stanowi problemu to dobra oferta. Jakosc okien? Dobry profil, dobre okucie, w miare dobrze wykonane pakiety (brudne od glikolu), zgrzewy dobre, okna najczesciej nie wymagaja regulacji na montazu. Tylko te terminy. Nie da sie bazowac tylko na jednym dostawcy, dobrop.. jest napewno niezlym uzupelnieniem.
Pozdrawiam.
([email protected]) Decr dzieki za odpowiedż. Pytałem o ulotki bo jeszcze tego nie próbowałem i niewiem czy warto ładować kase . Mam jeszcze pytanie czy ulotki dotyczą samych okien czy całej oferty tj. drzwi,rolety,bramy. Jestem z kujawsko-pomorskiego wiec niestanowimy dla siebie konkurencji , napisz jak możesz (na strone prywatną lub [email protected]) skąd aluplast i mondial i czy w ofercie jakieś drzwi (jaki producent). Pozdrawiam!
Lista firm iklientów oszukanych przez Dobroplast
Szanowni koledzy jeżeli chcecie handlować Aluplastem to zapraszam.
Ceny nie są takie jak w Dobroplaście ale jakosć jest na normalnym
solidnym poziomie, kontakt 0 506 090 988 .
Ceny nie są takie jak w Dobroplaście ale jakosć jest na normalnym
solidnym poziomie, kontakt 0 506 090 988 .