Jaką cenę osiągnie okno O34 w zimie?
Jaką cenę osiągnie okno O34 w zimie?
Jak myślicie, jaką cenę osiągnie netto w zakupie okno O34 na profilach trzykomorowych? Ja obstawiam 370 zł. Czy uważacie, że nastąpi konsolidacja rynku? Jeżeli tak, to czy po stronie producentów, czy dystrubutorów?
Na ślasku być może. Gdzie już w tej chwili zamknęło się ok 30 firm "produkujacych" okna.
NIE WIEM CZY WIECIE, ŻE ZA KAŻDĄ REKLAMECJE OD KLIENTA ODPOWIADA SPRZEDAWCA. I nie ma znaczenie, że producenta nie ma.
NIE WIEM CZY WIECIE, ŻE ZA KAŻDĄ REKLAMECJE OD KLIENTA ODPOWIADA SPRZEDAWCA. I nie ma znaczenie, że producenta nie ma.
decr pisze:Jest już 380
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
Odnośnie reklamacji to właśnie jest tak jak napisał "znawca".
Likwidują sie te najsłabsze, żadna strata.
Cena hurtowa okien ciągle idzie w dół, ceny detaliczne i tak ustalaja sprzedawcy. Najważniejsze żeby sie ktoś w okolicy nie wybił i nie zaniżał cen dla ostatecznego odbiorcy. Mieliśmy taka sytuacje w ubiegłym roku, pewna firma sprzedawała okna przy marży 15% i odbierała klietów pozostałym. Na szczęscie zrozumieli że to droga do nikąd i sprzedaja tak jak pozostali.
Likwidują sie te najsłabsze, żadna strata.
Cena hurtowa okien ciągle idzie w dół, ceny detaliczne i tak ustalaja sprzedawcy. Najważniejsze żeby sie ktoś w okolicy nie wybił i nie zaniżał cen dla ostatecznego odbiorcy. Mieliśmy taka sytuacje w ubiegłym roku, pewna firma sprzedawała okna przy marży 15% i odbierała klietów pozostałym. Na szczęscie zrozumieli że to droga do nikąd i sprzedaja tak jak pozostali.
Podam ceny zakupu i sprzedaży. Oczywiście cena sprzedaży nie jest sztywna, w przypadku domku najczęściej jest niższa. Podane ceny to najczęsciej stosowane przy sprzedaży do 6 okien (mieszkanie w blokowisku).
Ceny dla o34.
deceuninck 3kom zakup 470zł / sprzedaz 627zł - 33%
aluplast ideal2000 427zł / 619zł -45%
aluplast ideal4000 478zł/645zł - 35%
Brugmann 3 kom 405 zł/607zł - 50%
Pozostałe profile podobnie.
Jak przychodzi klient i ma juz nizsza wycene na dany profil to staramy sie go przekonac do innego profilu a nie obnizac ceny. Schodzenie z ceny do niczego dobrego nie prowadzi. W najgorszym przypadku mozemy sie zrownac z wycena z konkurencji- nigdy jej jednak nie dajemy nizszej.
Ceny montażu blokowiska 24/mb, domki 26mb.
Wiem ze mamy niezłe ceny zakupu, nie przyjmujemy oferty od producenta jezeli nie stosuje tzw. płynnej typówki.
Z mojej oceny wszystkie okna w naszej ofercie są przyzwoitej albo bardzo dobrej jakosci. Okucia Maco, Roto NT albo WH autopilot. Jedynie brugmanna mamy na otwartym zbrojeniu. Zwracamy uwage na wykończenie okna, tzw.frezy oraz czy okna wymagaja regulacji na montażu. W przypadku kiedy cos niedobrego dzieje sie z jakościa zmieniamy dostawce. Mamy obecnie czwartego dostawce na deceunincka.
Zasada u mnie jest taka że ja jestem dla klienta a producent dla mnie.
Klient jest najważniejszy.
Pozdrawiam
decr
Ceny dla o34.
deceuninck 3kom zakup 470zł / sprzedaz 627zł - 33%
aluplast ideal2000 427zł / 619zł -45%
aluplast ideal4000 478zł/645zł - 35%
Brugmann 3 kom 405 zł/607zł - 50%
Pozostałe profile podobnie.
Jak przychodzi klient i ma juz nizsza wycene na dany profil to staramy sie go przekonac do innego profilu a nie obnizac ceny. Schodzenie z ceny do niczego dobrego nie prowadzi. W najgorszym przypadku mozemy sie zrownac z wycena z konkurencji- nigdy jej jednak nie dajemy nizszej.
Ceny montażu blokowiska 24/mb, domki 26mb.
Wiem ze mamy niezłe ceny zakupu, nie przyjmujemy oferty od producenta jezeli nie stosuje tzw. płynnej typówki.
Z mojej oceny wszystkie okna w naszej ofercie są przyzwoitej albo bardzo dobrej jakosci. Okucia Maco, Roto NT albo WH autopilot. Jedynie brugmanna mamy na otwartym zbrojeniu. Zwracamy uwage na wykończenie okna, tzw.frezy oraz czy okna wymagaja regulacji na montażu. W przypadku kiedy cos niedobrego dzieje sie z jakościa zmieniamy dostawce. Mamy obecnie czwartego dostawce na deceunincka.
Zasada u mnie jest taka że ja jestem dla klienta a producent dla mnie.
Klient jest najważniejszy.
Pozdrawiam
decr
A gdzie masz tak kochająca KLIENTA konkurencje? Jaka miejscowość?w.a75 pisze:Mieliśmy taka sytuacje w ubiegłym roku, pewna firma sprzedawała okna przy marży 15% i odbierała klietów pozostałym.
Marża 15% chciałbym tyle zarabiać jak sprzedam na 10% to się cieszę większej się nie da utrzymać warjuje konkurencja
Do Decra.
Sprzedajemy głównie na profilach Aluplast. Niedawno wprowadziliśmy Gealana 6 komorowego. Mamy ofertę z Dobroplastu za 380 zł netto O34 ale nie korzystamy z uwagi na jakość. Sprzedaż po takich cenach jak masz to dla nas marzenie!!! U nas konkurencja sprzedaje O34 po 450 netto na Brugmanie lub 460, na Gealanie po 470 za O34. Pozdrawiam.
Sprzedajemy głównie na profilach Aluplast. Niedawno wprowadziliśmy Gealana 6 komorowego. Mamy ofertę z Dobroplastu za 380 zł netto O34 ale nie korzystamy z uwagi na jakość. Sprzedaż po takich cenach jak masz to dla nas marzenie!!! U nas konkurencja sprzedaje O34 po 450 netto na Brugmanie lub 460, na Gealanie po 470 za O34. Pozdrawiam.
Do Perfekta.
Może wprowadzić profil ktorego nie ma konkurencja. Mozna wtedy pozyskac klienta nie tylko najnizszą ceną ale "zaletami profilu" jakich nie maja inne okna.
Myślałeś nad deceuninckiem mondialem? Mając w sklepie na wystawce okna np. aluplasta, brugmanna i deceunincka mozna wciskac kit do woli. Dobry bajer i klient nie wychodzi bez umowienia sie na pomiar. Mogę Ci podać dobrego producenta ktory napewno dowiezie do Będzina. Chociaz mondial nie ma juz przed sobą długiej kariery (a szkoda).
Może wprowadzić profil ktorego nie ma konkurencja. Mozna wtedy pozyskac klienta nie tylko najnizszą ceną ale "zaletami profilu" jakich nie maja inne okna.
Myślałeś nad deceuninckiem mondialem? Mając w sklepie na wystawce okna np. aluplasta, brugmanna i deceunincka mozna wciskac kit do woli. Dobry bajer i klient nie wychodzi bez umowienia sie na pomiar. Mogę Ci podać dobrego producenta ktory napewno dowiezie do Będzina. Chociaz mondial nie ma juz przed sobą długiej kariery (a szkoda).
Cześć Decr.
Co do Deceunicka to konkurencja ma, np z Raciborza. Wprowadzanie kolejnych profili "miesza" klientowi w głowie. U mnie każde okno ma moją nazwę i ustalony przeze mnie standard i tak chcę się wyróżnić. Dawniej sprzedawałem na Plustecu i to nas wyróżniało, ale dostawca zmienił profil. Pozdrawiam.
Co do Deceunicka to konkurencja ma, np z Raciborza. Wprowadzanie kolejnych profili "miesza" klientowi w głowie. U mnie każde okno ma moją nazwę i ustalony przeze mnie standard i tak chcę się wyróżnić. Dawniej sprzedawałem na Plustecu i to nas wyróżniało, ale dostawca zmienił profil. Pozdrawiam.
A do mnie przylazł klient z ofertą OKNOPLASTU Kraków. Dostał 40% rabatu - płaci teraz 100% i montaż po 15 stycznia. Ja mu Gealana 4 komorowego chciałem sprzedać za 45 tyś a oni mu Vekę 4/5 komorową za 30 tyś. Wymiękam przy takich cenach i klnę jak szewc kiedy słyszę w Zetce ich reklamę z gadającym reniferem. Ale dziwne jest że OKNOPLAST już tak tanio i szybko się sprzedaje a może WYPRZEDAJE!!!
Pozdrawiam i oby nam się wiodło :)
Pozdrawiam i oby nam się wiodło :)
platinum
profile 70mm
szara uszczelka zaokrąglona listwa przyszybowa okucie roto
szkło wiadomo k-1.1
dobra cena
024-364-04-91
szara uszczelka zaokrąglona listwa przyszybowa okucie roto
szkło wiadomo k-1.1
dobra cena
024-364-04-91