czarna lista nieuczciwych dealerów
-
proek
czarna lista nieuczciwych dealerów
czy jest zainteresowanie stworzeniem czarnej listy nieuczciwych dealerów
proszę o odzew
proszę o odzew
Ja proponuje zrobić strone WWW na której by mozna bylo umieszczac dane . Aby bylo uczciwie to przy kazdym podaniu danych firmy bedzie podawana osoba ktora podala w/w dane. Najlepiej aby odrazu podawac kwote i okres od jakiego firma nie placi za okna . Jezeli ktos orientuje sie jak to wyglada ze strony prawnej to prosilbym o wypowiedz
Maxio
-
nina
I wszystko jasne
http://www.rdk.pl/i/pismo.gif
To jest pismo i wszystko jasne , nie ma problemu z ujawnianiem danych firm . Jezeli tak to proponuje napisac do protalu OKNONET aby oni zrobili taki rejestr . Nie ma zadnych zastrzezen prawnych a taki katalog napewno by sie cieszyl duza popularnoscia .[/url]
To jest pismo i wszystko jasne , nie ma problemu z ujawnianiem danych firm . Jezeli tak to proponuje napisac do protalu OKNONET aby oni zrobili taki rejestr . Nie ma zadnych zastrzezen prawnych a taki katalog napewno by sie cieszyl duza popularnoscia .[/url]
Maxio
-
Gość
No tak jesli chodzi o ujawnianie danych osobowych jest ok ale ktoś kto znajdzie się na takiej liście może ponieść bardzo wymierne straty i o te straty dochodzic bez wzgledu na to czy ma jakieś długi czy nie a juz nie mówię o sytuacji kiedy znajdzie się na niej niesłusznie.
Ale pomysł jest ciekawy tylko jak weryfikować takie dane, bo przecież lista Maxsia
to za mało , jakieś wyroki czy co za dokumenty miały by byc podstawą umieszczenia na liście?
Ale pomysł jest ciekawy tylko jak weryfikować takie dane, bo przecież lista Maxsia
Znaczy pewnym zabezpieczeniem ma byc podawanie danych firmy ktora nadeslala te dane. Czyli Producent firma X , wystawia firme Y . Podaje dane FV , kwote , date . Aby producent mogl podac to najpierw sie loguje (tworzy uzytkownika a w nim podaje pelne i prawdziwe dane jak nazwa adres tel do siebie i osobe ktora reprezentuje firme) te dane sa weryfikowane i dopiero wtedy moze podawac dane do takiej bazy . Kazda firma bedzie odpowiadac za wprowadzone dane . Jezeli zglosi nie prawde to wiadomo kto ja zglosil .
Maxio
-
psuBrat
Maxio - takie cudo funkcjonuje bodajże pod nazwą www.windykacja.pl i jest po prostu miejscem gdzie możesz sprzedać długi 
pozdrowienia
pozdrowienia
-
fachman
lista nieuczciwych dealerów
kolego psubracie chodzi o konkretną listę w konkretnej branży ,a w "windykacja.pl" niema takiego cuda - sprawdzałem
-
forum
Re: czarna lista nieuczciwych dealerów
Taka lista już istnieje w Związku Producentów. Prowadzi ją Casus Finanse z Wrocławia. Lista zawiera kilkatysięcy dłużników (też firmy budowlane) i dostępna jest wyłącznie dla członków Związku. Zapraszam. Robertproek pisze:czy jest zainteresowanie stworzeniem czarnej listy nieuczciwych dealerów
proszę o odzew
-
mirek
to ja przedstaw wraz z danymi osobowymi wlascicieli firmy , a oni (wlasciciele firm ) tak cie przerobia ze sie nie pozbierasz .Anonymous pisze:Popieram - mam listę co liczy co najmniej 100 pozycji
wystarczy dobry prawnik zeby za taka publikacje cie zrujnowal .
panowie troche realizmu polskie prawo jest tak ustawione ze to dluznik ma wiecej praw . nie wolno tego zrobic dluznikowi lub tamtego bo pozwie do sadu .
mi tez wisza kase ale moge im naskoczyc lub sadzic sie do u.....j smierci.
podoba mi sie prawo w UE moj znajomy jak ma dluznika to zaciera rece ile dodatkowo na nim zarobi ze swojm adwokatem odsetki, koszty sadowe,
dojazdy na rozprawy ok 60 EUR za \ h odszkodowania za stracone dochody i inne p.....
cos takiego w naszych sadach jest niemozliwe smiech czlowieka ogarnia
w jaki sposob czlowiek musi udowodnic ze ktos jest mu winien np. 15 tys
tona papierow i diabli wiedza co jeszcze
czekam na taka liste na ty forum ( watpie czy sie doczekam)
pozdrawiam
-
Gość
czekam na taka liste na ty forum ( watpie czy sie doczekam)
I masz rację, publikowanie takiej listy na tym forum nie byłoby zgodne z prawem. Zgodne z prawem jest natomiast sprzedawanie takiego długu i to robimy właśnie w Związku Producentów. Polecam, gdyż swoich dłużników wpisują tam i dostawcy, i producenci. Są tam już informacje o kilku tysiącach firm, które nie regulują swoich zobowiązań, a kolejne ciągle przybywają. Myślę, że nareszcie udało się stworzyć prawdziwą, aktualną listę nierzetelnych płatników w naszej branży. Szerzej zaprezentujemy ją na grudniowym Forum w Warszawie. Pozdrawiam - Robert
I masz rację, publikowanie takiej listy na tym forum nie byłoby zgodne z prawem. Zgodne z prawem jest natomiast sprzedawanie takiego długu i to robimy właśnie w Związku Producentów. Polecam, gdyż swoich dłużników wpisują tam i dostawcy, i producenci. Są tam już informacje o kilku tysiącach firm, które nie regulują swoich zobowiązań, a kolejne ciągle przybywają. Myślę, że nareszcie udało się stworzyć prawdziwą, aktualną listę nierzetelnych płatników w naszej branży. Szerzej zaprezentujemy ją na grudniowym Forum w Warszawie. Pozdrawiam - Robert